Hudvård

Bästa Ansiktsrengöringen 2023 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Ansiktsrengöring är en av de hudvårdsprodukter som finns på marknaden som alla behöver. Det finns såklart en massa annat som även det är av stor vikt om man vill ha en bra hudvårdsrutin, men om man vill köra lite basic så är en bra ansiktsrengöring det man ska satsa på först och främst. Sedan ska man även se till att ha ansiktscreme och ansiktsvatten/toner för en bra grund i sin rutin.

Efter det att man har några bra grundprodukter så kan man lägga till sådant som exempelvis ansiktsserum, ansiktsmasker och hudkrämer. Det viktiga är att man kommer in i hur det funkar genom att använda grundläggande bra produkter, efter det kommer det ofta av sig självt.

Med en ansiktsrengöring som är anpassad efter just din hudtyp och efter din huds behov kommer du långt, men det är väldigt viktigt att välja en som är bra och som inte torkar ut huden.

Att använda uttorkande produkter är ett misstag många gör, men idag finns det många bra varianter som återfuktar och rengör på djupet på samma gång.

8 Bästa Ansiktsrengöringarna – Bäst i test

1. Clinique Liquid Facial Soap Mild Ansiktsrengöring

Clinique Liquid Facial Soap Mild

Detta är en klassiker som många har testat åtminstone någon gång i livet. Vissa gillar den, medan andra inte är särskilt förtjusta i denna ansiktsrengöring. Vilken av dessa kategorier du tillhör vet bara du, men testa den när du får chansen (be om ett litet prov nästa gång du är i en butik som säljer Clinique).

Med denna produkt gör man det första steget i Cliniques 3-Stegs System. Detta innebär att man ska använda sig av Clarifying Lotion efter rengöringen och efter det är det dags för steg 3 i rutinen, vilket är återfuktande kräm.

När du använder denna rengöring blir du ordentligt ren utan att ta bort de skyddande lipiderna och då den är mild så passar den även känsligare hud. Doften är inte störande och dessutom är det på det viset att den kan användas för ögonen utan att svida.

2. Gentle Foaming Cleanser Ansiktsrengöring

Gentle Foaming Cleanser Normal:Combination

Detta är ett bra val för er som tycker om löddrande ansiktsrengöring som även är mild. Det är ju ganska vanligt att man vill ha både lödder och en mild rengöring, så när man hittar den kombinationen så är det bara att tacka och ta emot.

Den är mycket enkel att använda då det inte är svårare än att ta en liten mängd produkt i fuktade händer och jobba upp löddret – sedan är det bara att massera in rengöringen med lätta rörelser. Använd inte denna produkt vid ögonpartiet, utan använd hellre en produkt särskilt anpassad för det känsliga ögonområdet.

Om du har torr eller känslig hud är inte detta det bästa valet, men om du har normal/kombinationshy så är detta ett bra val.

Bland ingredienserna i denna ansiktsrengöring hittar man bland annat extrakt av brudslöja, polymnia och bomullsfröolja.

3. Clarins Gentle Foaming Cleanser

Clarins Gentle Foaming Cleanser

Har du torr eller känslig hy så är detta en ansiktsrengöring som du kommer att trivas mycket bra med. Då det är Clarins så är det också på det viset att du kan räkna med att hitta den i princip överallt, oavsett vart du befinner dig i världen. Det är ett stort plus bara det.

Det som är så bra med just denna rengöring är att den är lika mild som en rengöringsmjölk, men att den löddrar – man får alltså den bästa kombinationen möjlig, om man inte föredrar produkter som inte löddrar, vill säga. Det är många som föredrar löddrande rengöring som är just mild och som kan användas av känslig och torr hy – detta är i dessa fall det perfekta valet.

Den är enkel att använda då det bara är att ta en liten mängd produkt i fuktad hand och försiktigt massera in den i ansiktet. Den kan med fördel användas tillsammans med en svamp, handduk eller med en Foreo.

4. Dermalogica Active Clay Cleanser

Dermalogica Active Clay Cleanser

Dermalogica brukar göra de flesta av oss nöjda och belåtna med sina produkter och så även denna gång. Detta är en djuprengörande godbit som innehåller aktivt kol + kaolinlera. Detta innebär att den verkar porsammandragande samtidigt som den rengör på djupet.

Trots att detta är en ansiktsrengöring som gör rent på djupet så är det inte en sådan produkt som torkar ut, utan den innehåller balanserande ämnen som gör att de goda hudbakterierna får näring.

Överflödigt fett löses upp på ett bra sätt med denna produkt och din hud kommer att lämnas gnistrande ren. Om du tycker att detta är en rengöring som känns en aning hardcore så kan du alltid använda den som en snabbmask. Låt den i dessa fall sitta på i 5 minuter.

5. Esse Sensitive Cleanser

Esse Sensitive Cleanser

Detta är en ansiktsrengöring som är framtagen för att passa känslig hy, men det går naturligtvis bra att använda den även om du inte har väldigt känslig hy. Förutom att vara mild så är detta en ekologisk produkt – här får man med andra ord mycket för pengarna.

Om du är en person som råkat ut för allergiska reaktioner när du använt vissa hudvårdsprodukter så är detta en väldigt bra produkt. Dess ingredienser r nämligen särskilt framtagna för att vara lämpliga just för känsliga personer som lätt får allergiska reaktioner.

Produkten är 100 % naturlig och den är i princip helt doftfri. Den innehåller bland annat aloe vera och probiotiska extrakt från Lactobacillus.

6. The Ordinary Cleansers Ansiktsrengöring

The Ordinary Cleansers

Detta är en mild ansiktsrengöring som är anpassad för alla hudtyper (även känslig). Den passar bra för att avlägsna makeup och den gör huden mjuk och återfuktad. Den tar bort orenheter och kan användas dagligen utan att man blir uttorkad.

Som vanligt är det en god idé att använda denna produkt tillsammans med andra produkter från samma märke – The Ordinary har en stor mängd hudvårdsprodukter som passar alla som vill ha prisvärda produkter som gör sitt jobb.

Produkten innehåller Squalane och den är icke-komedogen. Den är också helt tvålfri och konsistensen går från balm till klar olja.

7. Estelle & Thild BioCleanse Multi-Action Cleansing Gel

Estelle & Thild BioCleanse Multi-Action Cleansing Gel

Vill du ha en ekologisk ansiktsrengöring så är detta en produkt du ska ta dig en titt på – i denna produkt har man använt ny eko-teknologi och det är en rengöring du kan använda dagligen utan att få dåligt samvete.

Den tar effektivt bort orenheter och smink utan att störa hudens fuktbalans samtidigt som den lugnar och ger en fin lyster. Att få naturlig lyster av en rengöring är knappast något man tackar nej till, så det finns många olika anledningar till att välja just denna produkt.

Produkten innehåller vitaminer och aktiva enzymer från aloe vera och svart fläderblomsextrakt – detta balanserar och återfuktar huden samtidigt som den rengörs på djupet.

8. Maria Åkerberg Olive Cleansing

Maria Åkerberg Olive Cleansing

Denna ansiktsrengöring passar perfekt för torr och mogen hy och den finns både i en stor förpackning, en liten och en mellanstorlek. Man kan alltså testa den lilla först om man vill se efter om man tycker om den.

Den är i cremeform, så om du inte gillar det så kommer inte detta att vara en hit. Du fördelar den på torr hud och masserar in den med mjuka rörelser, Skölj sedan av den med ljummet vatten. Du kan använda svamp om du gillar det, eller så kan du använda dig av en ansiktsservett.

Både kallpressad olivolja (innehåller E-vitamin) och pomeransolja, som är balanserande och antiseptisk, finns bland ingredienserna och detta gör att detta är ett riktigt bra val av rengöring.

Självklart är det också så att detta är en ekologisk produkt då den kommer från Maria Åkerberg.

Hur har vi testat produkterna?

Vi som utfört detta test har alla använt de olika produkterna under en veckas tid vardera. Vi har provat dem med smink, utan smink, på morgonen, på kvällen, med svamp och med Foreo (de av oss som använder det). Detta har gjort att det varit lätt för oss att avgöra om rengöringarna är bra eller inte.

Innan vi fattade vårt beslut så kollade vi även vad proffsen hade att säga. Det känns alltid bra att kolla med personer som arbetar med hudvård när man gör den här typen av tester. Vi har också kollat runt lite på nätet för att se vilka rengöringar som är populära, vilka det talas om och så vidare.

För att kunna ge er bra information är det så att vi som varit med och testat de olika produkterna har olika hudtyp, är i olika ålder, är olika känsliga mot exempelvis doft med mera. Detta är vad som ligger till grund för de resultat du kan se i vår topplista ovan.

Välj rätt ansiktsrengöring beroende på hudtyp

Torr hy

Om du har torr hy så är det ofta lite besvärligt att hitta passande hudvårdsprodukter. Det är så mycket som torkar ut huden och det innebär att man får hålla sig borta från många märken, särskilda produkter, ingredienser med mera.

Det är väldigt viktigt att veta vad man har för hudtyp då det annars lätt kan bli så att man köper fel saker som torkar ut huden istället för att återfukta, rengöra och så vidare.

Har du torr hy ska du satsa på att köpa produkter som är anpassade efter just den hudtypen. Det finns en stor mängd bra produkter i olika prisklasser som lämpar sig särskilt väl för torrare hudtyper. Satsa på ansiktsrengöring med massor av återfuktande härliga ingredienser

Kombinerad hy

En kombinerad hy kan vara besvärlig och helst om man inte är intresserad av hudvård. Ofta är det nämligen så att man behöver olika produkter för olika delar av ansiktet.

Om du har en ansiktsrengöring för kombinerad hy kan det vara så att det antingen känns perfekt för t-zonen, eller för resten av ansiktet. Detta handlar om att en kombinerad hy är fetare i t-zonen och torrare på de andra delarna.

Märker du av det så kan du använda dig av två olika ansiktsrengöringar, men ofta brukar det räcka med att man använder en som är för kombinerad hy.

Fet hy

Fet hy är ganska vanligt, men det är också vanligt att man misstar en oren hud med fet hy. Det är många som använder produkter för fet hy, men som har exempelvis yttorr hy med orenheter. Detta är helt fel då det gör att man torkar ut huden ännu mer och det ger fler orenheter och en ännu torrare hy.

För att avgöra om du har fet hy är det alltså så att du ska satsa på att se efter om du ofta känner dig fet och blank i ansiktet. Om så är fallet så har du troligtvis fet hy.

Satsa på en ansiktsrengöring som innehåller exempelvis lera eller liknande.

Normal hy

Är du så lyckligt lottad att du har oproblematisk så kallad “normal” hy? Då är det bara att säga grattis. Du kan använda alla typer av ansiktsrengöring utan att det blir kaos, men du ska satsa på återfuktande produkter då det är det enda som egentligen behövs om man har en hy som inte krånglar.

Känslig hy

Känslig hy är ganska vanligt bland nordiska personer och det kan handla om allt från att lätt bli röd till att lätt få eksem och så vidare. En känslig hy klarar inte av allt för aktiva produkter, utan det krävs att man är snäll vad gäller allt från ansiktsrengöring till ansiktsmasker.

Det finns många bra produkter för känslig hy. Kom ihåg att dubbelkolla innehållet och håll dig helst till ansiktsrengöring som är fri från parfym och som gärna är ekologisk.

Frågor och svar

Vad är ansiktsrengöring?

En ansiktsrengöring är en rengöringsprodukt som är särskilt framtagen för att passa den känsliga huden i ansiktet. Om man använder sig av vanlig tvål eller duschkräm till ansiktet så torkar man ut huden plus att man inte bli ren på djupet på samma sätt.

Vilken ansiktsrengöring är bäst?

Detta beror helt på vilken hudtyp du har. Det gäller att anpassa sin hudvård efter hudtyp om man vill ha bra resultat, annars kan det istället bli så att resultatet blir det motsatta. Satsa hellre på en snäll variant än att använda en alltför aktiv och “tuff” ansiktsrengöring.

Hur ofta ska jag använda rengöringen?

Det beror lite på hur din hud mår. Om allting är som det ska så kan man använda ansiktsrengöring både morgon och kväll. På kvällen ska man oavsett hudstatus alltid använda sin rengöring, men på morgonen kan det räcka med vatten.

Hur använder man rengöringen?

Det finns många olika sätt att använda en ansiktsrengöring. Vissa föredrar att endast använda fingrarna för applicering medan andra gärna adderar en svamp, en Foreo eller liknande. Sätten är många och det är bara du som kan avgöra vilket sätt som passar just dig – testa dig fram.

Sammanfattning

En ansiktsrengöring kan, och ska, alla använda sig av. Det spelar ingen roll om du har känslig hud, problemhy eller normal hy – alla behöver en bra rengöring till ansiktet som gör att huden mår bra och blir ren på djupet utan att bli uttorkad.

Det finns många olika varianter att välja mellan och det finns alltid en variant för alla. Det är dock så att man brukar få testa ganska många innan man hittar sin favorit.

En annan sak som kan kännas en aning förvirrande är att det är så stora skillnader i pris beroende av vilket märke man väljer. Det handlar om skillnader där en ansiktsrengöring kan kosta under 50-lappen och en annan kan kosta över 1000-lappen. Här handlar det om att hitta en bra balans som stämmer överens med ens plånbok.