Hudvård

Bäst i test: Bästa Dagkräm 2024

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Att använda sig av en bra dagkräm är väldigt viktigt om man vill att huden ska vara återfuktad och fräsch. Det är även viktigt att man väljer en kräm som passar ens ålder. Om man är runt 30 år och uppåt så ska man ta med lite mer aktiv anti-age i sin hudvårdsrutin. En bra dagkräm är bra för detta syfte.

Det finns mycket att säga om dagkrämer och vi har gjort ett bäst i test som ni kan ta del av nedan.

9 Bästa Dagkrämerna

1. Clinique Moisture Surge

Clinique Moisture Surge dagkräm

Detta är en klassiker bland dagkrämer och den återfuktar verkligen på djupet. Med den här krämen från Clinique kan du vara säker på att huden får det den behöver vad gäller fukt då formulan binder all fukt i huden.

Huden lämnas frisk och fräsch med härlig lyster och dessutom är den helt oparfymerad. Vidare är den fri från parabener, oljefri och icke-komedogen. Dessutom har den en härlig gelformula.

2. Clarins Super Restorative Dagkräm

Clarins Super Restorative Day Cream

Detta är en dagkräm som alla med torr hud ska använda sig av – den fixar fuktbalansen på ett kick! Huden blir utslätad och man får också ny lyster när man använder den. Huden känns genast behaglig och skyddad direkt efter applicering.

Detta är en kräm som är anpassad efter personer som är runt 50 år. Den är perfekt när man börjar märka av åldersrelaterade hormonella förändringar så den tar hand om både djupare rynkor, förlorad fasthet med mera.

3. Dermalogica Skin Smoothing Cream

Dermalogica Skin Smoothing Cream

Denna underbara dagkräm är en produkt som passar alla som har normal till torr hud. Den bevarar hudens fuktbalans och dess återfuktande effekt på hudens övre lager är långtidsverkande. Detta sköts av Active HydraMesh-teknologin som är en teknologisk innovation.

Krämen från Dermalogica innehåller C-vitamin och E-vitamin. Detta gör att huden blir både mjuk och att huden eget skydd mot oxidativ stress stärks. Inte nog med det – innehållet av vindruvsextrakt motverkar de skador som orsakas av fria radikaler. En riktig toppenkräm, med andra ord.

4. Lancôme Hydra Zen Neurocalm Cream-Gel Anti-Stress

Lancôme Hydra Zen Neurocalm Cream-Gel Anti-Stress

Denna underbara dagkräm skyddar huden och motarbetar effekterna av både inre och yttre stress. Den passar alla hudtyper och då den är i gelform så är det en kräm som är mycket behaglig både för en fet hy, en torr hy och allting däremellan.

Krämen är oljefri och ser till att peppra huden med massor av fukt – precis som det ska vara, alltså! Huden blir genast lugnad vid applicering och då den har ett så bra innehåll är detta inte konstigt.

Den innehåller franska rosor, moringa extrakt och Mu Dan Pi. Härligt naturliga ingredienser som man knappast tackar nej till.

5. Maria Åkerberg Face Lotion Dagkräm

Maria Åkerberg Face Lotion More

En dagkräm som stramar upp huden direkt vid applicering? Finns det? Jepp, så är det! Denna läckerbit från Maria Åkerberg gör just det och samtidigt är den såklart väldigt fuktgivande.

Detta är en kräm som främst passar personer som är 40+ då den inte kommer att ge något resultat på en yngre hud. En äldre hud behöver en mer aktiv kräm. Satsa därför på denna när du är runt 40 år så har du en bra grund att stå på.

Som andra produkter från detta märke innehåller krämen massor av bra naturliga ingredienser. I denna hittar vi bland annat bergamottolja, nyponfröolja, gurkörtsolja med mera. En härlig blandning som huden kommer att tycka mycket om.

6. Estée Lauder Micro Essence Treatment Lotion

Estée Lauder Micro Essence Treatment Lotion

Denna dagkräm är en lyxig och stärkande produkt som tränger djupt in under hudens yta. Detta gör så att huden förnyas och balanseras samtidigt som den tar fram vacker lyster.

Huden ges ny energi och vårdas genom den höga koncentrationen av Micro-Nutrient Bio-Ferment. Då den även aktiverar hudens naturliga ungdomsbevarande ämnen så återuppbyggs huden – krämen ser alltså till att tränga djupt ner och ta hand om en massa viktiga saker som gör att huden strålar.

7. N.C.P. Essentials NCP 24 H Dagkräm

N.C.P. Essentials NCP 24 H Face Cream

Om du är ute efter en kräm med mjuk och lyxig konsistens så ska du satsa på den här! Den är perfekt för alla, oavsett hudtyp. Dess lätta konsistens gör att den är behaglig samtidigt som den ger huden allt den behöver.

Krämen ger lyster och spänst, den har fuktgivande egenskaper och den förebygger ålderstecken. Vad mer kan man begära? Då den är en 24H creme så kan man använda den både som dagkräm och som nattkräm.

Den är även både vegansk och oparfymerad, så detta är ett riktigt bra val.

8. Nivea Aqua Sensation Refreshing Moisturizer

Nivea Aqua Sensation Refreshing Moisturizer

Denna kräm är intensivt återfuktande och innehåller gurkextrakt och Hydra IQ. Detta innebär att man får ett långvarigt och intensivt återfuktande resultat. Även nyproduktionen av fuktkanalerna stimuleras i hudcellerna, vilket är riktigt bra!

Utöver ovan är det också på det viset att denna kräm förbättrar uppbyggnaden i huden, att den ger fin lyster och fin spänst.

Den innehåller UVA-filter och UVB-filter som skyddar huden mot solens skadliga strålar.

9. Peter Thomas Roth Brightening Moisturizer

Peter Thomas Roth Brightening Moisturizer

Med en underbar kräm som den här så får man en mängd C-vitamin. Varför är det så? För att den har ett högt innehåll av Camu Camu som är har en galet hög koncentration av just C-vitamin.

Den har aktiva anti-age ingredienser som livar upp huden och skyddar den mot fria radikaler. Både fasthet, kollagenproduktion och fuktnivåer förbättras. Dessutom jämnas hudtonen ut och fina linjer reduceras.

Den passar alla hudtyper och du får en intensivt återfuktad hud med underbar lyster.

Så utförde vi testet

Vi som har gjort testet har provat alla krämerna under en veckas tid. För att man ska kunna få en bra upplevelse av en ny kräm så krävs det att man känner efter både hur det känns med och utan smink. Det har vi naturligtvis sett till att göra!

Efter att vi alla hade testat alla krämer så träffades vi för att se efter vad alla andra i gruppen tyckte om krämerna. Vi var rörande överens, så det var väldigt kul! Det var inget svårt att komma överens om vilka krämer vi tyckte platsade i vårt bäst-i-test.

Allt om dagkrämer

Dagkräm är en hudvårdsprodukt som alla ska använda sig av. Många tror att det bara är till för kvinnor, men ack så fel ni har. En dagkräm ska alla ha!

Det är helt enkelt en basprodukt som hjälper huden att återfuktas. Även om du inte har en avancerad hudvårdsrutin så är det klokt att investera i en dagkräm. Det är det minsta man kan göra för att bli återfuktad i huden.

Om man ser till att använda en bra ansiktskräm från unga år så kommer man att ge sin hud bättre chanser att vara fin när man blir äldre. Bara en sådan sak!

Populär dagkräm för män

Som nämnt så är det viktigt att både kvinnor och män inser att det är viktigt att ha en bra ansiktskräm. Ofta är mycket produkter anpassade efter kvinnor, men det är utan tvekan så att fler och fler män börjar förstå att även de behöver ta hand om sin hud.

Även marknaden har sett detta behov, vilket har resulterat i att det numera finns bra hudvård anpassad för män. Inte illa! Här är en dagkräm anpassad helt för män Clinique Skin Supplies For Men

Frågor och svar

Vilken dagkräm är bäst i test?

Vi har utsett Clinique Moisture Surge till bäst i test på grund av att det är en klassiker som inte slutar att vara bra bara för att det dyker upp nyheter på marknaden. Det är annars inte så lätt att stå sig i konkurrensen som är idag, men denna underbara kräm gör just det år efter år.

Vi kan tveklöst säga att detta är den dagkräm som vi tycker allra bäst om. Den är lagom i sin konsistens vare sig man har exempelvis torr hy eller blandhy. den passar helt enkelt alla!

Varför ska jag återfukta huden?

Att återfukta huden är jätteviktigt! Om man inte gör det så kommer huden att bli mycket torr. Detta leder både till trista rynkor när man blir äldre som man kunnat slippa om man bara tagit hand om sig.

Dessutom är det lättare för huden att stå emot att bli yttorr från väder och vind. Salta bad och sol ger huden ett behov av fukt på samma sätt som vintermånaderna. Det är alltså viktigt att hela tiden återfukta huden då den alltid behöver just fukt.

Ska jag välja en dyr eller billig dagkräm?

Det finns bra dagkrämer inom alla prisklasser. Det är inte nödvändigt att använda de allra dyraste, utan hittar man en som man tycker om och som är i budgetklass så ska man såklart köra på det.

Ofta är det dock så att man får vad man betalar för. En dyrare kräm har ofta ett högre innehåll av bra ingredienser plus att det ofta är så att de är drygare och mindre utblandade.