Hudvård

7 Bästa Ansiktsmaskerna 2023 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Ansiktsmasker finns det gott om, men det är långt ifrån alla som är bra. När man hittar en mask som är bra är det dock så att man får ta del av en liten piece of heaven, så mycket är säkert. Det finns en ansiktsmask för varje tillfälle, hudproblem och hudtyp.

Ansiktsmasker är en sådan sak som kompletterar perfekt med övriga hudvårdsrutin som till exempel dagkräm, nattkräm och ansiktsrengöring. Så försök att använda dig av den ett par gånger i veckan.

Om man ser till att huden får både extra återfuktning genom en återfuktande mask, en rejäl uppfräschning med en djuprengörande mask och sedan några andra för ökad lyster, uppstramning med mera så blir det genast en stor förändring vad gäller hudtillstånd.

Man kan se ansiktsmasker som räddare i nöden. Det är med en ansiktsmask av ett eller annat slag som du kan fixa både utbrott, akne, torr hud och en massa annat trist som kan hända med huden. Investera i ett par stycken som stämmer väl överens med din hudtyp och de hudtillstånd du ibland får.

1. Filorga Masks NCEF Night Mask

Filorga-Masks-NCEF-Night-Mask

Denna mask är till för att ge en hud som ser utvilad och yngre ut. Den ger härligt mycket lyster och då den också boostar volymen i huden så är det väldigt trevligt att vakna upp på morgonen efter att man använt denna under natten!

Denna mask ska man använda efter rengöring på natten och då den absorberas snabbt så är den skön att sova med. Man behöver inte vänta på att den ska tränga in i huden, utan det sker alltså snabbt.

Du kan använda denna mask varje natt, om du vill. Om du gör det så har du den istället för en nattkräm, så det är bara att ta in den i den vanliga rutinen, om du känner för det.

2. Kora Organics Noni Glow Sleeping Mask

KORA-Organics-Noni-Glow-Sleeping-Mask

Denna underbara gelmask boostar med fukt och ger en mer fyllig hud. Du kommer att vakna upp med ett schysst glow i ansiktet dagen efter och det är något vi alla är ute efter, eller hur? Din hud kommer också att kännas mjuk, len och återfuktad på djupet. En mask som gör sitt jobb, helt enkelt!

Detta är en ekologisk ansiktsmask vilket vi givetvis älskar lite extra.

3. Indy Beauty Clear Skin Mud Boosting Facial Mask

Indy-Beauty-Clear-Skin-Mud-Boosting-Facial-Mask

Här har vi en ansiktsmask som gör rent på djupet och det är något många behöver. Det är en lermask som innehåller kol och salicylsyra bredvid de djuprengörande lerorna och den ger ett fint glow samtidigt som man får mjuk och len hud. Den lugnar även huden och avlägsnar döda hudceller, så detta är en ansiktsmask som gör mycket för din hud!

Den är 100 % vegansk, vilket såklart är en viktig del av varför vi tycker att detta är ett mycket bra val av mask.

4. Peter Thomas Roth Pumpkin Enzyme Mask

Peter-Thomas-Roth-Pumpkin-Enzyme-Mask

Här har vi en storfavorit som många tycker väldigt mycket om! Den är dock inte för den allra känsligaste huden, så är du väldigt känslig ska du kanske inte välja just denna. För er andra är det bara att köra på!

Vad är då detta för ansiktsmask? Jo, det är en exfolierande mask som använder tre nivåer av exfoliering där både AHA-syra, pumpaenzymer och kristaller av aluminiumoxid är med i leken. Huden få en jämnare textur, cellförnyelsen främjas och fina linjer och rynkor slätas ut.

Känner du dig lite glåmig och trött i huden så kommer denna ansiktsmask att få huden att kvickna till direkt.

5. Clinique Moisture Surge

Clinique-Moisture-Surge-Overnight-Mask

Detta är en klassiker som är riktigt bra på att återfukta huden. Du kommer att vakna med frisk, len och fuktmättad hud och vem vill inte göra det? Clinique Moisture Surge finns även i ansiktskräm med mera och det är alltigenom bra produkter som verkligen gör sitt jobb.

Använd denna ansiktsmask varje natt, eller de nätter du vill skämma bort huden lite extra!

6. Filorga Scrub & Mask Reoxygenating Exfoliating Mask

Filorga-Scrub-&-Mask-Reoxygenating-Exfoliating-Mask

Detta är en dubbelverkande peeling och mask som exfolierar på ett behagligt och skonsamt sätt. Den innehåller både NCEF och hyaluronsyra, vilket stimulerar cellförnyelsen och syresätter huden.

Man får ett resultat där porerna dras ihop och strukturen på huden blir jämnare och slätare. Dessutom får man en rejäl dos glow.

7. Emma S. Treatment Enzyme Peel

Emma-S-Treatment-Enzyme-Peel

Detta är en mycket effektiv ansiktsmask som är en enzympeeling med BHA-syror och BHA-syror. Den hjälper till att ta bort döda hudceller på ett kick samtidigt som den tar hand om pormaskar och ger ett härligt glow – en produkt som är svårt att klara sig utan, med andra ord.

Just denna mask ser även till att förbättra fuktbalansen i huden och har fräsch och frisk doft. Alla kan använda denna mask, men har du känslig hud är det klokt att testa på ett mindre område i ansiktet innan man tar på den överallt.

Hur har vi utfört detta test?

Vi som har testat de olika ansiktsmaskerna i detta test är 10 personer med olika hudtyp, hudtillstånd, ålder med mera – allt för att det ska bli ett så utförligt och tillförlitligt test som möjligt.

Var och en av oss har testat varje mask två gånger. Vi har dels testat dem när vi är “normala” i huden och dels när vi har hormonell obalans, har utbrott eller liknande. På detta sätt har vi kunnat se efter om masken klarar av att göra sitt jobb även när huden inte är på ens sida.

Välj rätt ansiktsmask för din hudtyp

När det handlar om hudvård så ska man ha med i åtanke att det är viktigt att man använder rätt mask för sin egen hudtyp. Ju mindre problematisk och gnällig hud man har, desto lättare är det att hitta rätt i djungeln av ansiktsmasker. Ofta är det ju dock så att man har något problem, vare sig det handlar om att man kanske är torr, har igentäppta porer eller vad det nu kan vara. Anpassa alltid din hudvårdsrutin efter ditt hudtillstånd – då kan det aldrig bli fel.

Torr hud

Har du en torr hud som ofta stramar efter rengöring? Känner du av att huden känns torr även efter applicering av vanliga återfuktande produkter när du gör din hudvårdsrutin? Då är det på tiden att du testar en bra återfuktande ansiktsmask som kan ta hand om din torra hud en gång för alla! Ett bra exempel på en mask som återfuktar bra är Maria Åkerbergs Face Mask Moist.

Varför är just denna ansiktsmask så bra för torr hud? Dels för att dess innehåll ger huden mer av en kureffekt än vad vanliga hudvårdsprodukter ger och dels för att huden stärks och strukturen förbättras.

Fet hud

Den här oljebaserade ansiktsmasken från Glo Skin Beauty rengör huden på djupet och det är perfekt för dig som har en fet/kombinerad/akne hud. Masken absorberar olja och lugnar samtidigt irritationer i huden. Porerna blir mindre och hudens struktur blir även den bättre.

Den innehåller sulfur för dess antibakteriella och oljebalanserande effekt och kaolin för rengöring och för att förhindra att porerna täpps igen. Den innehåller även zink med mera. Den både rengör och återfuktar på samma gång, så det är ett bra val av ansiktsmask.

Mogen hud

För dig med mogen hud så är det främst fukt som är viktigt. Med åren försvinner den naturliga processen där huden själv tar hand om att exfoliera bort döda hudceller och det tar betydligt längre tid för huden att fixa detta på egen hand. Dermalogica Daily Superfoliant är en passande produkt för just detta då en exfolierar samtidigt som den rengör huden. En perfekt produkt om du vill ha exfolierande egenskaper i en hudvårdsprodukt.

Känslig hud

Om du har känslig hud så är det väldigt viktigt att du ser till att endast använda “snälla” produkter. Det är inte roligt att ha känslig hud, eftersom det är så många hudvårdsprodukter som man inte kan använda. Det finns dock bra ansiktsmasker även för den mest känsliga huden och Mesoestetic Home Performance Anti-Stress Face Mask är ett exempel på en sådan mask.

Denna mask lugnar och reparerar huden och den är både antiinflammatorisk och verkar rodnadsdämpande – ett perfekt val för dig som behöver extra omsorg.

Oren hud

Oren hud är ofta svår att handskas med. Det är ofta så att man har exempelvis yttorr hud samtidigt som man har oren hud. Det är också så att vissa med mogen hud även upplever att deras hud är oren. Man kan med andra ord ha ett hudtillstånd där det kan vara svårt att hitta en passande produkt då man vill ha djuprengöring samtidigt som det är viktigt att man inte känner att huden torkas ut.

Vi tycker att JorgObé The Original Black Peel Off Mask är en bra ansiktsmask i dessa lägen då den är djuprengörande. Man ska inte ha den på sina torra partier, utan man ska fokusera på att använda den på de fetare partierna i ansiktet.

Frågor och svar

Vad är en ansiktsmask?

En ansiktsmask är en hudvårdsprodukt som är som en överraskningsfest för huden. Ansiktsmasker är en sådan hudvårdsprodukt som ger synliga resultat snabbt och det är såklart något som ingen av oss kan tacka nej till.

Använd ansiktsmasker av olika slag som tillägg i din vanliga hudvårdsrutin för att få en välmående hud. Det är bra om du gör en mask några gånger i veckan. Det är inte så jobbigt som det kanske låter, för när man ser resultatet så vill man knappast skippa detta moment. 

Det spelar ingen roll om du vill ha en mask som djuprengör, återfuktar, ger lyster eller stramar upp – ett snabbt resultat kan du räkna med oavsett. 

Varför ska jag använda ansiktsmask?

Du ska använda ansiktsmasker för att boosta din hudvårdsrutin. Om man jämför en återfuktande mask med en fuktkräm så är det betydligt mer koncentrerat innehåll i masken och det märks direkt när man använder en mask. Detsamma gäller för exempelvis en djuprengörande mask. Även om man har en superbra rengöring så kommer en djuprengörande mask att ta med sig mer smuts från porerna än vad en vanlig rengöring klarar av. 

En ansiktsmask ger helt enkelt något extra till din hud – den är som en extra effektiv uppgradering av din vanliga hudvård ett par gånger i veckan. 

Hur applicerar man en facemask?

Man kan själv välja hur man vill applicera en facemask. Vissa använder fingrarna medan andra använder en pensel eller en spatel. Det är såklart mer hygieniskt om man inte använder sina fingrar, men det är främst gällande för den typen av masker som är i en burk. Om det är en mask som är i en tub så är det mindre risk för att få med bakterier från under naglarna med mera. Självklart ska man ha tvättat sina händer ordentligt innan man lägger en ansiktsmask, om man använder sina händer, men det säger ju sig självt.

Om det är en sheetmask så är det bara att lägga den i ansiktet efter hur den ser ut. Det finns hål för ögon och mun plus att området för näsan oftast är löst så att man kan anpassa den efter sitt ansikte.

Sammanfattning

En ansiktsmask som är bäst-säljande och populär behöver inte nödvändigtvis vara en mask som man själv kommer att gilla. Detta gäller för alla olika typer av ansiktsmasker – vissa återfuktande masker som alla talar om kanske inte alls är tillräckligt återfuktande för en själv, till exempel.

Detta gäller såklart även för exempelvis en djuprengörande mask – den kanske gör att man blir känslig och röd efter användning eller liknande. Man kan med andra ord inte bara lyssna på vilka ansiktsmasker som det talas om, utan man ska rådfråga proffs först.