Hudvård

Bästa Lermasken 2024 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

En lermask rengör effektivt huden i ansiktet. Ansiktsmaskens bas av olika typer av lera är skonsam mot huden och kan lösa upp gifter och andra föroreningar som huden utsätts för. Den får hudens yta att bli ren, liksom porer som töms. Masken har även återfuktande egenskaper och tillför näring till huden.

Resultatet blir en ren hud som både ser och känns välmående med extra lyster. Använd en ansiktsmask regelbundet 1-3 gånger i veckan för att bibehålla den rena känslan. Alternativ applicera vid behov.

1. Maria Åkerberg Face Mask Gentle

Lermasken från Maria Åkerberg är baserad på naturlig och ekologisk vit lera som är skonsam för huden. Leran och resterande innehåll är veganska och produkten är tillverkad i Sverige. Den vita leran har en förmåga att verka sammandragande vilket gör att ytliga kärl och förstorade porer drar ihop sig och minskar i synlighet.

Därtill innehåller lermasken flera olika eteriska oljor som har olika effekter på huden, till exempel att de verkar lugnande för att dämpa rodnader. Produkten är djupt rengörande och kan användas upp till 2 gånger i veckan. Applicera på ren hud och låt verka i 20 minuter innan den sköljs av med vatten.

2. LA Bruket Lermask

Lermasken från L:A Bruket har en avgiftande effekt och rekommenderas till normal och fet hudtyp. Masken exfolierar huden skonsamt för att frigöra gifter, smuts och föroreningar. Resultatet blir en hud som är rengjord på djupet, fylls med energi och får en härlig lyster. Det är främst brunalgextrakt som tillför mineraler och som har den renande effekten som även renar porer och avlägsnar pormaskar.

Lermasken kan användas regelbundet ett par gånger i veckan för att hålla huden ren, mjuk och len. Applicera efter rengöring och låt den verka i ungefär 15 minuter innan den sköljs av. Mellan gångerna kan du använda en ansiktsspray för att snabbt fräscha upp huden.

3. Dermalogica Sebum Clearing Masque

Sebum Clearing Masque är en lermask med flera egenskaper. Den har en sammandragande effekt som drar ihop porer, den är lätt kylande vilket lugnar och dämpar irritationer och den går den på djupet i huden för att rengöra. Den är särskilt anpassad för fet hud och problemhy med till exempel acne.

Där verkar den främst på fyra olika områden som alla är orsakar uppkomsten av acne och fet hud. Den balanserar hudens talgproduktion, avlägsnar döda hudceller, lindrar inflammation och avlägsnar bakterier. Lermasken kan appliceras i ansikte och på hals flera gånger i veckan utifrån dina behov.

4. Clinique Anti-Blemish Solutions Oil-Control Lermask

Detta är en vårdande ansiktsmask av naturlig lera som rengör huden och dess porer. Vid kontinuerlig rengöring av porerna förebyggs pormaskar, liksom när överskottsoljan avlägsnas och talgproduktionen balanseras. Huden kommer att få en härligt matt finish och upplevas klarare. Lermasken mjukar även upp och tillför fukt för att hudens ska kännas mjuk och elastisk.

Formulan är mild och skonsam mot huden vilket gör att den även kan användas på den känsliga huden utan att irritera eller torka ut. Använd upp till 3 gånger i veckan och applicera innan eventuell ansiktsspray och efter rengöring.

5. L’Oréal Paris Pure Clay Glow Mask

Tillför extra glow till ditt ansikte med hjälp av lermasken Pure Clay från Loreal Paris. Bland de aktiva ingredienserna återfinns bland annat kol som har en tendens att absorbera smuts för att enkelt avlägsna orenheter från hudens yta och porer. Huden kommer att förses med en naturlig lyster när huden blir ren på djupet.

Masken appliceras på en väl rengjord hud med ett tunt och jämnt lager. Masken bör verka i max 10 minuter innan den avlägsnas med en fuktad handduk eller vatten. Använd lermasken ett par gånger i veckan. Går att kombinera med andra hudvårdsprodukter så som ansiktsspray eller fuktighetskrämer.

6. Loelle White Rhassoul Clay

Den här masken är inte bara bra för huden i ansiktet, den passar lika bra till att vårda hårets längder och toppar. Formulan är full med värdefulla mineraler som bidrar till maskens goda effekt. Ingredienserna har en förmåga att lösa upp och absorbera olika föroreningar som fastnar på hår och hud.

Masken återfuktar, gör huden klar, rengör på djupet, rensar porer samt verkar sammandragande. Som ansiktsmask appliceras leran utspädd med vatten en gång i veckan.

Däremellan kan man använda en ansiktsspray som snabbt fräschar upp och återfuktar för att bibehålla känslan av ren hud. Till håret används produkten som ett schampo där den blandas ut med vatten, appliceras i håret och sköljs av direkt.

7. Beauté Pacifique Deep Pore Cleansing Mask

Precis som produktens namn avslöjar så är detta en djupt porrengörande ansiktsmask. Formulans ingredienser fångar upp och absorberar smuts, föroreningar och överskottet av fett. Efteråt känns huden klar, pigg och fräsch. Masken består av tre olika leror som alla har djupt rengörande egenskaper. Lermasken verkar även för att minska porernas synlighet i en sammandragande effekt.

Produkten har även en förmåga att dämpa irritationer och minska klåda. Börja med att rengöra huden med en ansiktsrengöring eller sminkborttagning. Applicera därefter ett jämnt lager över hela ansiktet, med undantag för ögonområdet.

Masken ska därefter verka i cirka 10 minuter innann den avlägsnas. Behandlingen bör avslutas med en vårdande ansiktsspray eller annan vårdande kräm för ett bättre resultat. Använd produkten upp till 3 gånger per vecka.

8. Grown Alchemist Deep Cleansing Facial Masque

Grown Alchemist har tagit fram en ekologisk lermask som snabbt och effektivt gör huden ren på djupet. Formulan består av flera olika mineraler, växtexktrakt och vårdande oljor. Sammansättningen har en förmåga att dra ihop huden vilket minskar synligheten av porer samtidigt som hudens spänst synbart förbättras. Huden upplevs slätare och mer följsam.

Efter en behandling med lermasken är huden extra mottaglig för fukt vilket kan tillsättas med hjälp av en ansiktsspray eller fuktkräm. Använd ett par gånger i veckan för att behålla känslan av en ren och fräsch hud.

9. Mario Badescu Strawberry Tonic Mask

Med en formula som består av jordgubbsextrakt och AHA-syra gör denna mask huden klar och ren. Överflödig produktion av talg absorberas och avlägnas för att ge den feta huden en matt yta. Produkten lämpar sig till normal och fet hud samt hud som är en kombination av dessa. Efter rengöring och sminkborttagning appliceras lermasken i ett tunt lager över ansikte, hals och dekolletage. Ögonområdet bör undvikas, liksom läpparna.

Maskens verkningstid är cirka 20 minuter och därefter kan den avlägsnas med hjälp av ljummet vatten. Efteråt är huden i extra behov av fukt vilket kan tillsättas med en fuktgivande ansiktsspray eller fuktkräm i form av dagkräm eller nattkräm. Använd masken 2-3 gånger/vecka.

Vad är lermasker bra för?

Lermasker är bra för att rengöra huden på djupet. Denna typ av ansiktsmask har en förmåga att lösa upp och absorbera föroreningar och smuts som samlas på hudens yta och i dess porer.

Även överflödig produktion av talg avlägsnas då att fet hud får en matt finish. Resultatet blir en ren hud med minskad synlighet av porer och en mjuk känsla.

När ska jag använda lermask?

Använd en lermask när du upplever att huden känns smutsig eller fet. Lermasken tar effektivt bort smuts och föroreningar från huden samtidigt som porer töms och talgproduktionen balanseras.

En lermask används ett par gånger i veckan för att ge huden en mer djupgående rengöring som inte behövs göras varje dag, 1-3 gånger i veckan räcker.