Hudvård

Bästa Essence 2023 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Att använda essence är kanske lite överkurs enligt vissa, men det finns definitivt många bra anledningar till varför man ska göra det. Först och främst är det så att det verkligen boostar resten av hudvården och sedan är det också så att det ursprungligen är K-Beauty som ligger bakom. Då vet man att man har hamnat rätt.

Essence har, likt serum, små molekyler jämfört med hudvård av tjockare konsistens (som har större molekyler). Detta innebär att en essence tränger ner på djupet i din hud och att det verkligen kan ge ordentlig effekt.

Det är klokt att använda hudvårdsprodukter från samma märke, men du måste inte göra det. Det beror lite på vad det är för typ av produkter det handlar om. Man kan använda exempelvis face mist, essence eller toner från ett annat märke. Det viktiga är att man inte ska blanda syramärken med varandra.

Då en essence är lite extra cool när det kommer till att ge bra resultat är det klokt att investera i en bra variant. Kolla bara så att den inte krockar med resten av din hudvård.

1. Missha Time Revolution Essence

Missha Time Revolution Essence

Denna essence innehåller bland annat 90 % fermenterat jästextrakt och niacinamide. Den innehåller även en hög koncentration av andra verksamma ämnen. Bland annat finner vi DN-Aid från Cassia-Alata extrakt som ger åldrad hud ökad vitalitet samtidigt som det skyddar DNA mot åldrande och återuppbygger skadat DNA.

Den är både lugnande, utjämnande, återfuktande och uppstramande. Dessutom är det på det viset att denna essence balanserar oljeproduktionen, förbättrar hudtonen och verkar anti-rynk. Självklart är det också så att den boostar huden, precis som en essence ska.

2. Filorga NCEF-Essence

Filorga NCEF-Essence

Filorga har många bra produkter att skryta med och detta är en av dem. Denna essence ger både snabbt lyster och verkar skyddande för huden. Samtidigt bevarar den fukten i din hud och förbereder huden för serumet.

Applicera denna essence morgon och kväll. Du ska applicera den efter rengöring och toner och före serum. Klappa in produkten i huden (den ska inte sköljas av) och vänta tills den blir helt absorberad. Därefter är det bara att fortsätta med din kvällsrutin, eller applicera smink på morgonen, om du använder det.

3. The Skin House Wrinkle Away

The Skin House Wrinkle Away

Denna härliga essence – The Skin House Wrinkle Away Fermented Essence, ger din hud ordentligt med fukt efter att du använt rengöring + ansiktsvatten/toner. Det är inte svårare än att applicera den på väl rengjord hy med hjälp av en bomullstuss och sedan är det klart.

Just denna essence riktar in sig på rynkor och fina linjer, vilket gör att den passar en mogen hud. Det är en anti-age produkt och ska därför användas av personer som är lite äldre.

Formulan, som bland annat innehåller galactomyces fermenterade extrakt, bidrar till att släta ut huden och motverka rynkor och linjer. Huden blir frisk och stark och fylls på med massor av härlig fukt – en riktig superprodukt.

4. Missha Super Aqua Ice Tear Essence

Missha Super Aqua Ice Tear Essence

Denna härliga essence från Missha är en återfuktande essence som passar alla som behöver lite extra fukt innan serum appliceras. Det är med andra ord en essence som passar alla olika hudtyper då vi alla behöver extra fukt.

Den har en behaglig gel-konsistens som enkelt smälter in i huden och utöver att huden får en massa fukt så ges den även massor av ny energi – en fräsch cocktail för trött och torr hud, men andra ord. Vem tackar nej till det?

5. L’Occitane Aqua Réotier

L'Occitane Aqua Réotier

Med denna härliga essence förstärker du de härligt fuktgivande effekterna av Aqua Thirst Quenching Creme/Gel. Att fungera just som booster för resterande hudvård är en av de “uppgifter” en essence har, och denna visar prov på hur väl detta kan fungera.

Den är härligt lätt i konsistensen och den är behaglig på huden. Applicera den efter rengöring + ansiktsvatten/toner och före serum, kräm eller mask.

6. Cremorlab T.E.N. Essence

Cremorlab T.E.N. Essence

Här har vi Cremorlabs storsäljare med deras patenterade T.E.N. termalvatten och att det är en storsäljare är inte svårt att förstå. Denna essence har en hög koncentration av mineraler som både återfuktar, läker och revitaliserar din hud – det kan inte bli bättre.

Den bidrar till att lugna och dämpa irritation, den förbättrar hudens textur och utseendet på porerna. Hudtonen blir klarare och dessutom verkar den anti-ageing. Den fungerar även balanserade på en fet-/-blandhy medan den ger torr hud smidighet och mjukhet.

7. Clarins Super Restorative Treatment Essence

Clarins Super Restorative Treatment Essence

Denna essence verkar anti-ageing och har en mycket fräsch textur som snabbt absorberas av huden. Den ger återfuktad, slät hud som både ser bättre ut direkt efter applicering och känns bättre.

Den ger mindre porer, jämnare och mer energirik hud. Den innehåller många naturliga ingredienser såsom exempelvis hibiskusblomsyror, extrakt av grön kaffeböna, ginseng och organiskt havresocker.

Clarins Super Restorative Treatment Essence är lika enkel att använda som andra essencer, det är bara att klappa in den i huden efter att man rengjort sitt ansikte och låta den absorberas. Då det är en essence så har den såklart väldigt tunn konsistens och det gör att den absorberas snabbt.

Frågor och svar

Vad är Essence bra för?

Essence är bra för ett flertal olika saker. Dels är det på det viset att en essence är en produkt som ska användas före ett vanligt serum och dels är det en produkt som fungerar som booster (vilket det ibland också kallas).

En essence är en blandning av serum + ansiktsvatten/toner och du använder den efter ansiktsvatten/toner och före serum.

Du väljer själv vad för typ av essence du ska använda. Du kan välja essence som exempelvis ger en fuktboost, eller en variant som stramar upp huden. Du kan också välja en som ger lyster, eller något annat. Du anpassar helt enkelt din essence efter vad just din hud behöver.

Hur använder jag Essence i min hudvårdsrutin?

Det är inga konstigheter att få in en essence i hudvårdsrutinen. Det är bara att välja ut en som passar ihop med resten av hudvårdsrutinen.

Applicera den efter ansiktsvatten/toner och före serum. Vänta tills toner/ansiktsvatten har absorberats och klappa sedan in den försiktigt – låt den absorberas – lägg på serum och resten av dina hudvårdsprodukter.