Hudvård

Bästa Ansiktsoljan 2023 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

När det kommer till hudvård är det mycket man ska hålla reda på. Vilken hudtyp har jag, är jag känslig mot något specifikt, när kommer mina eventuella utbrott och så vidare. Det är också så att det är viktigt att hålla reda på hudens tillstånd under olika årstider. Ofta är det stor skillnad på hur huden mår beroende av om det är sommar, höst, vinter eller vår.

Ansiktsolja älskas av somliga medan andra har svårare för det, men det är ett bra val för alla oavsett vad för typ av hudtyp man har. Det kan kännas lite jobbigt i början om man har fetare hudtyp, men så fort man vant sig så inser man varför det är så bra. Ge det alltså lite tid innan du beslutar dig för att det absolut inte är något för dig.

Det finns i allmänhet mycket spännande att ha koll på när det kommer till hudvård. Ansiktsolja är bara en av dessa saker. Att också tänka på är att ansiktspeeling alltid en viktig del av hudvårdsrutinen – alla efterföljande produkter, ansiktsolja inkluderat, får en rejäl skjuts efter peeling. Tänk på det och investera i en bra produkt!

De flesta som börjar använda ansiktsolja ser stora förändringar på hudens tillstånd – det är alltså utan tvekan värt att testa!

7 Bästa Ansiktsoljorna – Bäst i test

1. The Ordinary Longer Youthful Trio

The Ordinary Longer Youthful Trio

Med denna trio, som alltså bland annat har med The Ordinary 100 % Organic Cold Pressed Rose Hip Seed Oil, gör underverk för huden. Med kallpressad och ekologisk nyponfröolja med i mixen kommer man att minska tecken både på åldrande och en mängd andra hudtillstånd.

Man kan använda denna olja närhelst det behövs. Vissa trivs med att använda den dagligen både på morgon och kväll medan andra vill ha den endast på kvällen alternativt endast på morgonen. En tredje kategori av användare trivs med att ha denna olja endast vid särskilda tillfällen då det behövs lite extra mycket omvårdnad. Oavsett vilken av dessa kategorier du tillhör så är det en bra investering.

2. Björk & Berries Birch Recovery Ansiktsolja

Björk & Berries Birch Recovery Face Oil

Detta är en jättehärlig ansiktsolja som vårdar och skyddar huden på det allra bästa sätt. Den är sammetslen på huden och består av hela 97 % naturliga ingredienser. Dessutom är 64 % av ingredienserna ekologiska, så detta är definitivt en olja som känns bra att använda.

Den ger en riktigt bra hudboost och om du har extra torra partier så kan du använda denna som en slags punktbehandling. Det är naturligtvis bäst om man använder den i hela ansiktet och allra helst innan man applicerar Björk % Berries Forest Extract Moisturiser. Detta ger en extra boost och vilken hud vill inte ha det?

Den innehåller bland annat aktivt björkextrakt och gurkörtsolja, vilket är bra. Att den innehåller parfym kan upplevas som negativt av vissa, så ha det med i åtanke innan du beslutar dig för att köpa just denna.

3. Indy Beauty Moisturising Ansiktsolja

Indy Beauty Moisturising Facial Oil

Indy Beauty är ett märke som har kommit att bli populärt och det är inte konstigt. De flesta som har testat produkter från detta märke kan intyga att de funkar. Denna ansiktsolja är parfymfri, vilket är väldigt positivt. Det är många som störs av parfymer i hudvårdsprodukter och tillhör du den kategorin så är detta det perfekta valet!

Använd 2-3 droppar genom att droppa i handen – blanda sedan antingen med din ansiktskräm, eller ensam utan ansiktskräm och därefter är det bara att massera in den i ansiktet.

Indy Beauty betyder ju, som många av er redan vet, att det är helt veganska produkter det handlar om. Det är naturligtvis en sådan sak som det blir stora plusbetyg för. Att man sedan får både lyster och en välmående hud är knappast illa det heller.

4. M Picaut Swedish Skincare Precious Oil

M Picaut Swedish Skincare Precious Oil

Denna veganska ansiktsolja passar både torr hy, blandhy och mogen hy. Den är särskilt bra om du har torr hy eller kombinerad hy. Den minskar fina linjer och rynkor, man får en rejäl kick av näring och dessutom så stimuleras nybildandet av kollagen.

Som med flertalet andra ansiktsoljor kan du använda denna ensam, eller så kan du använda den under en ansiktskräm. Det är upp till dig att avgöra vilket som känns bäst, det är väldigt olika hur mycket kraft man vill ha. Vissa behöver mer medan andra föredrar en lite lättare känsla – du vet själv hur du vill ha det och vet du inte det så är det bara att testa sig fram.

Man får ett härligt glow av oljan och den känns väldigt ren på huden. Här behöver du alltså inte oroa dig över att det kommer vara en känsla av kladd eller liknande, den går in skönt i huden.

5. Maria Åkerberg Royal Facial Oil More

Maria Åkerberg Royal Facial Oil More

Med Royal Facial Oil från Maria Åkerberg får man en fuktbevarande och utslätande olja som ser till att både öka cellernas syreupptagning och motståndskraft. Dessutom tar den hand om elasticiteten i huden, vilket gör att den bland annat är bra för en mogen hud.

Den är även bra för känslig hud och för rosacea. Även hud med ytliga blodkärl mår bra av denna olja. När huden behöver lite extra vård, så som vid årstidsväxlingar, så är detta en bra produkt.

Den innehåller både nyponfröolja, rosmarin och olja som destillerats av rosenblad så det är en olja med ett härligt innehåll. Gurkörtsolja finns också det med i innehållet.

6. Rosenserien Morotsolja

Rosenserien Morotsolja

Med denna ansiktsolja får man en massa godsaker i en och samma produkt. Bland annat är det så att den innehåller avokadoolja, solrosolja, jojobaolja, karoten, rosenolja och morotsextrakt. Detta är bara en del av innehållet – det finns även en massa annat härligt i oljan.

Den är bra att blanda ut med ansiktskräm och den är bra att använda ensam. Detta är något man får känna efter själv. Olika personer gillar helt enkelt att använda oljan på olika sätt. Du kommer snabbt att märka hur du vill använda den – det märker man direkt.

Om det är på det viset att du köper den och känner att den känns lite för mycket så handlar det troligtvis om att det är fel årstid. Många som tycker om den på vintern tar bort den i sin hudvårdsrutin på sommaren.

7. L:a Bruket Morot/Bergamott Ansiktsolja

La Bruket Morot Bergamott Ansiktsolja

L:a Bruket har många härliga produkter och denna ansiktsolja är en av dem. Den passar torr till normal hud. Du kommer både att få en massa fukt, huden kommer att bli uppmjukad och oljan ser till så att huden är stimulerad hela tiden. Det återupplivar hud som inte är helt i fas och det är väldigt positivt.

Deras förpackningar är alltid fräscha och stilrena och det gör att det är lite extra kul att ha deras produkter hemma i badrummet. Har man ett flertal olika produkter från dem så blir det en fin blandning som ger ett lyft till badrumsinredningen och det är såklart kul.

Använd denna ansiktsolja efter rengöring dagligen. Hur du väljer att applicera den, alltså om du vill ha den ensam eller blandad med ansiktskräm, är upp till dig. Testa dig fram tills du hittar det som funkar för dig och för just din hud.

Hur vi testat ansiktsoljorna

Vi har gjort som så att vi har testat de olika ansiktsoljorna under en veckas tid. Vi har som vana att testa hudvårdsprodukter under minst en veckas tid för att se efter vad det blir för resultat. Man märker oftast ganska snabbt hur en produkt känns och hur den funkar. I vissa fall är det så att det tar längre tid att se resultat, men då handlar det ofta om att man byter ut en hel hudvårdsserie eller liknande.

Vi var sju personer som var med i testet så att vi kunde byta med varandra när det var dags att gå från en ansiktsolja till en annan. Detta var väldigt bra eftersom vi då kunde ge våra åsikter efter det att vi hade använt en olja som sedan skulle testas av en annan person – det gav lite “kött på benen” och bra tänkvärda saker inför varje ny olja i testet.

Som vanligt har vi tänkt på att se till så att personerna som var delaktiga i testet kan bidra på så sätt att vi har olika hudtyp, olika hudnyans med mera. Detta är väldigt viktigt eftersom en produkt som känns kanonbra för en person kan kännas för tung, eller för “fattig” för en annan. Dessutom har vi haft med en person i testet som har extra känslig hud så att även det ska vara med i beräkningen.

Frågor och svar

Vad är ansiktsolja?

Först och främst – det är skillnad på olja och olja. Man kan inte kladda på olivolja och tro att huden ska bli glad. Det blir den nämligen inte. Varför? För att både olivolja och kokosolja har för stora molekyler för att tränga ner på djupet i huden. Det leder till att oljan lägger sig på ytan och täpper till istället för att tränga ner och göra sitt jobb.

En ansiktsolja är bättre på att tränga ner i huden än vad en ansiktskräm är och jämför man med ett serum så har oljan större molekyler, men de är alltså ändå tillräckligt små för att göra ett bra jobb längre ner i hudens lager.

Vad är ansiktsoljan bra för?

Ansiktsolja är bra för många olika saker. Den matar huden med antioxidanter och bra fettsyror och ger mycket fukt. Som många av er vet så är det viktigt att ge huden en massa fukt och det gäller för alla former av fuktgivare.

En ansiktsolja är också bra på att öka elasticitet och ta bort fina linjer och rynkor.

Vilken ansiktsolja är bäst enligt oss?

Vi kan inte välja ut en enda olja som vi tycker är den bästa, men om du spanar in vad vi har valt att ta med i vårt bäst i test ovan så kommer du att hitta en favorit. Det är nämligen väldigt bra produkter som alla gör ett bra jobb.

Välj själv utifrån exempelvis plånbokens storlek, hudtyp, hudtillstånd och behov. Tänk också på det här med årstid och hormonella förändringar i huden. För vissa är det så att huden ändrar sig varje månad och då krävs det att man hänger med och ger den vad den behöver.

När ska jag använda oljan?

Beroende av vad du har för hudtyp så kan du använda ansiktsolja mer eller mindre varje dag. Vissa föredrar att ha olja året om medan andra inte klarar av det på sommaren då de tycker att det blir en för fet känsla. Det finns inga rätt och fel när det kommer till det här med när man ska använda olja – det är helt enkelt så att man känner om huden vill ha det eller inte.

Varje gång du använder en olja ska du använda den efter essence och/eller serum och före, eller blandad, med creme.

Sammanfattning

Ansiktsolja kan låta en aning mycket för huden, även om du har torr hud. Det är dock så att en ansiktsolja känns helt annorlunda på huden än vad man kan tro. Det är inte som att smörja in sig med olivolja, utan det känns betydligt mer “torrt” vid applicering.

Det är en hudvårdsprodukt som passar alla hudtyper, men det ska självklart vara så att man trivs med det också. Det finns många olika hudvårdsprodukter som är bra för huden som man väljer bort för att man inte tycker att det känns behagligt, men i många fall kan det vara bra att lära sig att gilla läget. Ansiktsolja är en sådan sak – när du vant sig kommer du med hög sannolikhet att älska det!

Som du kan se ovan så finns det lite av varje att välja mellan när det kommer till ansiktsolja. Det är inte svårt att hitta en favorit bland utbudet, det är snarare tvärtom så att du kommer att ha fler än en favorit!