Hudvård

Bästa Ansiktskrämen För Torr Hud 2024 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Om det är en sak som alla ska använda sig av så är det ansiktskräm. Det spelar ingen roll vilken hudtyp du har, men om du har torr hud är det extra viktigt att du har en bra ansiktskräm. Torr hud behöver mycket fukt och då ska man också ge huden just det.

Här har vi samlat ett härligt gäng med ansiktskrämer för just torr hud, så vilken du än väljer så kommer den att göra din torra hud härligt återfuktad. En sak som är bra att tänka på om man har torr hud är att det kan krävas flera appliceringar.

Om det är så att du använder en kräm och inte känner dig ordentligt återfuktad efter första appliceringen är det bara att applicera fler lager tills det känns bra. Tänk också på att använda dig av återfuktande foundation, CC-cream eller liknande om du har torr hud. Det blir som ett extra lager av fukt.

Läs mer: Bästa Foundation

Häng med oss nu nedan för att se efter vilka ansiktskrämer vi har valt ut för dig med torr hud – det är bara att välja en av dem.

1. Dermalogica Age Smart

Dermalogica Age Smart

Dermalogica gör aldrig någon besviken och detta gäller såklart även för denna härliga kräm. Den är extra kraftig och passar hud som är väldigt torr och känslig, tunn och förtida åldrad.

Om du har känslig och torr hud är detta rätt produkter för dig och den passar även som skydd vid extrem kyla samt väldigt torr luft.

Krämen innehåller bland annat nattljusolja, jojobaolja, gurkörtsolja och sheasmör som motverkar fuktförlust och stärker hudbarriären. Den innehåller även ämnen som förhindrar bildning av AGE och ämnen som normaliserar cellförnyelse och lugnar huden.

2. Clinique Moisture Surge

Clinique Moisture Surge

Clinique Moisture Surge är en klassiker och denna variant, Moisture Surge Intense, är den produkt som är särskilt framtagen för torr hud. Medan den vanliga Moisture Surge passar även andra hudtyper är detta den produkt som fungerar bäst på torr hud.

Den kan användas både morgon och kväll, så det är en så kallad 24h-kräm. Detta innebär att den inte innehåller någon solskyddsfaktor, så du får ha en extra produkt för det.

3. Sensai Cellular Performance Lotion II Moist

Sensai Cellular Performance Lotion II Moist

Denna härliga ansiktskräm återfuktar en torr hud på ett alldeles underbart sätt. Den ger en mycket behaglig och silkeslen känsla och det är mycket värt. Om en kräm känns kladdig, för torr eller något annat så spelar det ingen roll om resultatet är bra, man måste också kunna känna att den är behaglig att använda. Här blir det alltså stort plus för att denna kräm är har en så trevlig konsistens.

Utöver att återfukta huden på bästa sätt är det även på det viset att denna kräm ger fasthet till huden. Applicera den på ansiktet och på halsen och låt den sjunka in innan du applicerar eventuella andra produkter.

4. Mádara DEEP MOISTURE Nourish Cream

Mádara DEEP MOISTURE Nourish Cream

Detta är en bra ekologisk ansiktskräm som hjälper huden att behålla perfekt fuktnivå. Samtidigt så lugnar och stärker den din hud och det gör att den är perfekt för en hud som är i behov av extra näring och fukt.

Du kan använda krämen både morgon och kväll och det bästa är att den är fräsch och lätt samtidigt som den återfuktar på djupet. En kanonbra kräm, helt enkelt.

5. Dr Dennis Gross C + Collagen Deep Cream

Dr Dennis Gross C + Collagen Deep Cream

Om du vill lyxa till det så tycker vi att du ska ta dig en titt på denna ansiktskräm från Dr Dennis Gross. Den reparerar och återställer fuktbalansen i huden samtidigt som den plumpar, ge spänst och fasthet samt mjukgör.

Det är en kräm som tillför allt en törstig och torr hud behöver och dessutom ljusar den upp huden så att den ser klarare ut.

6. Decléor Neroli Bigarade Rich Day Cream

Decléor Neroli Bigarade Rich Day Cream

Denna kräm både återfuktar din hud och motverkar trist och grå hud. Fukten kommer från bland annat Neroli-olja och äppelrosolja medan Moringa extrakt motverkar tråkig hud. Du får alltså både massa fukt och en hud med ett friskare utseende när du använder denna kräm.

Den går in i huden snabbt och enkelt och doften är behaglig utan att det blir för mycket av det goda.

7. L’Oréal Paris Triple Active

L'Oréal Paris Triple Active

Här har vi ännu ett bra val för dig med torr hud. Krämen återfuktar fint utan att kännas kladdig eller för fet och dessutom doftar den gott.

Den är mycket prisvärd, så det passar dig som inte vill lägga en halv förmögenhet på hudvård.

Krämen innehåller glycerin, ceramid, E-vitamin och B5-vitamin och dessa ingredienser bidrar till en behaglig känsla på huden. Torr och känslig hud får fukt och skydd 24 timmar med denna kräm, så du kommer ständigt att vara skönt återfuktad.

Hur har vi testat produkterna?

Vi har testat produkterna på det viset att vi har varit 15 personer som har provat de olika krämerna. Vi har varit noga med att se till så att alla hudtyper finns representerade bland testarna, men vi har främst sett till så att det är många personer med just torr hud som har provat de olika krämerna.

Vi har testat krämerna under två veckors tid vardera. Det är en lagom tid att prova en ansiktskräm och säga vad man tycker om den.

Frågor och svar

Varför får jag torr och känslig ansiktshud?

Att få torr och stram hud har olika anledningar. För vissa är det på det viset att det är genetiskt och för andra handlar det om att man utsätter sig för “fel” luft, använder uttorkande hudvårdsprodukter med mera.

Yttre påverkan gör så att den naturliga lipidytbarriären blir sämre och när detta sker så kan inte de fuktbindande ämnena stanna kvar i huden, utan de tvättas lätt bort. När de naturliga fuktgivande faktorerna saknas binder huden inte lika mycket vatten och då behövs det fyllas på med ansiktskrämer och andra fuktgivande produkter.

Hur lång tid tar det till att huden blir normal?

Det är inte alla som får “normal” hud, utan många som har torr hud har det alltid. Det som är skönt är att man kan fylla på med fukt genom bra hudvård som ansiktskräm med mera. När man har bra hudvård så är det också på det viset att torr hud genast känns normal, även om den kanske är torr egentligen.

Beroende av vad det ligger för orsak bakom torr hud så kan den bli normal snabbt, långsamt eller inte alls.

Vilka lösningar finns för torr ansiktshud?

Det finns många olika saker att göra för att slippa torr hud. Att använda bra hudvårdsprodukter är ofta A och O, men du ska även tänka på att undvika torr luft, minska varma duschar och att använda hudvårdsprodukter och makeup utan parfym, färgämnen och parabener.

När du flyger – tänk på att ta med en fuktspray i handbagaget och lägg en återfuktande ansiktsmask innan du ger dig ut och reser. Tänk också på att investera i bra hudvård. Det är inte bara ansiktskräm som är viktigt, utan det är även sådana saker som peeling och annat som ska användas.

Sammanfattning

Om du har torr hy är det viktigt att du ser till så att du ständigt återfuktar den. Om du inte är sugen på att ha en massa olika produkter så ska du iallafall se till så att du har en bra ansiktskräm. Det viktiga är att välja en som är anpassad efter just torr hy, annars kommer du inte att bli tillräckligt återfuktad.

Välj en av de krämer vi har med i detta test så kommer du att bli nöjd med resultatet!

Läs mer om torr hy

https://www.eucerin.se/hudens-tillstand/torr-hud/torr-och-mycket-torr-ansiktshud