Hudvård

10 Bästa Ansiktspeelings 2023 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Ansiktspeeling är en stor och viktig del av hudvårdsrutinen och det är viktigt att man använder peeling åtminstone en gång i veckan. Det bästa är dock att man använder det två till tre gånger varje vecka. Här är det lite individuellt vad som funkar så det är bra att testa själv och bedöma resultatet med tiden.

Om man har en bra ansiktsrengöring så kanske man tror att det borde vara nog. Met det räcker inte i alla fall utan det krävs att man lägger till flera olika produkter i sitt arsenal, till exempel ansiktspeeling, ansiktskrämer och ansiktsmasker för att huden ska må så bra som möjligt.

Man behöver inte ha så många olika peeling produkter, utan det räcker med en. Det kan såklart vara så att man har ett par stycken favoriter som man gärna använder och det är ok så länge man inte blandar syror eller öser på med för mycket av det goda och för ofta.

1. Dermalogica Daily Microfoliant

Det som är så bra med just denna produkt (risbaserat enzympuder) är att den är tillräckligt mild för att man ska kunna använda den varje dag. Det är dock ingenting man behöver göra bara för att det är möjligt, utan man kan använda den endast några gånger i veckan. Ta en liten mängd produkt i handflatan, löddra upp pulvret med vatten och massera sedan in i huden 1-2 minuter.

Denna ansiktspeeling innehåller bland annat lakritsrot, grapefrukt, papain, salicylsyra, riskli och risextrakt. Dessa ingredienser gör så att huden får lyster, att döda hudceller löses upp samt att ojämn pigmentering reduceras.

Har du känslig hy, eller om du har tålig hy men inte vill gå loss med tunga produkter är detta det självklara valet. Den är helt enkelt perfekt för alla hudtyper och det blir det ett rejält stort plus för.

2. The Ordinary Direct Acids Peeling Solution

Just denna produkt – The Ordinary Direct Acids AHA 30 % + BHA 2 % Peeling Solution är en av märkets mest populära produkter. Den ljusar upp och jämnar ut hudytan och den är också bra på att motverka tilltäpptheter.

Med den här i badrummet kommer du att få finare lyster och exfolieringen tar även bort orenheter i huden. En frisk och klar hud blir resultatet och det är precis det vi alla är ute efter, eller hur?

Använd denna produkt på kvällen genom att applicera den på torr hud. Man ska inte använda den på fuktig hud och absolut inte oftare än två gånger i veckan. Den är väldigt kraftfull, så det är viktigt att man håller sig till högst två gånger per vecka.

Den ska sitta på i 10 minuter och man ska tvätta av den med ljummet vatten.

3. Maria Åkerberg Papaya Ansiktspeeling

Maria Åkerberg Papaya Peeling är en riktigt härlig peeling som innehåller papayaextrakt och som både löser upp döda hudceller och motverkar pormaskar – den gör alltså allt som en bra ansiktspeeling ska göra. Det är bara att tacka och ta emot!

Detta är en produkt som är bra även för den mest känsliga huden och det är inte alltid man hittar bra peeling om man har lite känsligare hud. Man ska med andra ord ta vara på den här typen av produkter när man stöter på dem.

Peelingen ska appliceras på torr hud som först rengjorts med en bra ansiktsrengöring. Blanda produkten med lite vatten tills att det blir en creme-formula och massera sedan in den i huden i 1-2 minuter. Skölj av med vatten och vips så är det klart.

Använd denna peeling från Maria Åkerberg 1-2 gånger i veckan.

4. Pixi Glow Tonic Ansiktspeeling

Med den här moderna klassikern inom hudvård kommer du att bli mer än nöjd – den har redan tagit många med storm och fortsätter att göra det hela tiden. Du kommer att se resultat genom att huden får ökad lyster, porernas storlek blir mindre och hudtonen får jämnare yta med bättre textur.

Då detta är en tonic som verkar exfolierande så får man lite av allt här. Om du föredrar en vanlig ansiktspeeling så kanske detta inte är det bästa, men vill du en toner som exfolierar är detta ett riktigt bra val.

Om du har känslig hud med öppna sår så rekommenderar vi inte att ni väljer att använda denna – den upplevs ofta som för stark för känsliga hudtyper så använd hellre en mindre “aktiv” exfoliering än denna tonic.

5. Medik8 Pore Minimising Tonic

Detta är en exfolierande tonic med AHA-syror och BHA-syror. Ansiktsvattnet både renar huden och förbereder den för aktiva ämnen och efterföljande produkter.

Du använder denna produkt som ett vanligt ansiktsvatten, vilket innebär att du alltså sveper en bomullsrondell över ansiktet efter det att du har använt ansiktsrengöring.

Medik8 Pore Minimising Tonic drar samman porerna och återskapar hudens elasticitet – en riktigt bra peelingprodukt som passar alla som gillar peeling i form av en tonic.

6. Elizabeth Arden PRO Skin Perfecting Peel Pads

Här får man en peelingprodukt som består av pads som är indränkta i AHA-syra + BHA-syra. Det är väldigt smidiga och behagliga pads som är enkla att använda. Det kan pirra och kännas lite obehagligt till en början, men det är inget farligt.

Detta är pads med aktiva ingredienser, så det är viktigt att komma ihåg att inte använda dem dagligen. Börja med att ha dem 1 gång i veckan för att sedan öka till 2-4 gånger i veckan. Du kommer att märka skillnaden genom att fina linjer försvinner likväl som orenheter och andra tråkigheter.

7. Filorga Scrub & Mask Ansiktspeeling

Med denna dubbelverkande peeling + mask får man en exfolierande produkt som syresätter huden och stimulerar cellförnyelsen.

Resultatet blir hud med sammandragna porer och en hudyta som är både jämnare och slätare. Dessutom får man ökad lyster efter användning. Det är också på det viset att det är en produkt som verkar anti-aging.

Massera försiktigt in den på rengjord hud och låt den sedan sitta på en stund och verka på huden. Efter att de bubblor som skapas försvinner kan du skölja av produkten – nu har huden fått nytt och friskt liv!

8. Peter Thomas Roth Pumpkin Enzyme Mask

Detta är en ansiktspeeling som är extra bra om man gillar den typen av peeling som ska sitta på huden och verka en stund medan man kan göra annat. Den ger lyster och jämnare hudton samtidigt som den slätar ut fina linjer och rynkor.

Den exfolierar huden på tre nivåer med AHA-syra, pumpaenzymer samt kristaller av aluminiumoxid och passar alla hudtyper. Det är dock på det viset att extra känsliga hudtyper ska vara försiktiga vad gäller all ansiktspeeling.

9. Neutrogena Blackhead Scrub

Med denna ansiktspeeling får man en mild rengöring av porerna. Den innehåller salicylsyra och går snabbt in i huden för att på så sätt kunna rent från både olja och smuts.

Den löddrar på ett behagligt sätt och dess doft är också den behaglig. Man kan använda den varje dag, om man vill, men det är såklart också på det viset att man kan välja att använda den mindre ofta.

Du kan köpa denna ansiktspeeling lite varstans, den finns till och med i välsorterade mataffärer.

10. Exuviance SkinRise Bionic Tonic Pads

Detta är en storfavorit för oss och många andra – anledningen till varför detta är en så stor favorit är att den helt enkelt fixar underverk för huden! Doften ska vi inte tala om, den är gudomlig!

De är indränkta i PHA-syror och grönt te. De innehåller också pepparmynta, grapefrukt, gurka och eukalyptus.

Använd dem antingen på kvällen eller på morgonen efter rengöring. Man kan klippa dem i två, eller till och med tre eller fyra delar så att de räcker längre. De har så mycket produkt i varje pad så det räcker till flera omgångar.

Hur vi utfört detta test

Vi är tio stycken personer som har varit med i detta test. Vi har provat varje produkt i en vecka vardera, vilket är den vanliga tiden vi brukar använda oss av just hudvårdsprodukter. Det funkar bra med just en vecka då det ger lagom mycket tid att vänja sig vid en produkt.

Vi som varit med i detta test har såklart olika hudtyp, olika hudnyans med mera – allt för att ni ska få ett så utförligt test som möjligt. Detta innebär att vi har testat produkterna både på känslig, kombinerad, yttorr, fet, torr och aknebenägen hy. Det innebär också att vi har testat produkterna på hud som har utbrott etcetera.

Vi har helt enkelt sett till så att alla, oavsett hudtyp, ska kunna känna sig säkra på vad detta test har kommit underfund med. Det är viktigt att komma ihåg att alltid vara på det klara vad som gäller just för din hud. Det kan gå väldigt illa om man använder produkter som inte funkar för ens hud.

Vi har alltså alla testat varje produkt under ganska lång tid, så det är inga svårigheter för oss att berätta för er om den tio produkterna som är med i vårt test – det har varit kul att testa och det har varit kul för oss att välja ut våra favoriter att dela med oss av till er.

Frågor och svar

Vad är ansiktspeeling?

Ansiktspeeling kan vara många olika saker som ni kan se i vårt test. Det kan dels vara kornpeeling och det kan dels vara enzympeeling. Man kan ha det i form av mask, pads, tonic och så vidare. Det är helt enkelt så att det finns många olika typer av peeling och det är lite upp till var och en att avgöra vilket man gillar bäst.

Hur ofta ska man använda den?

Det är lite individuellt hur ofta man ska använda en ansiktspeeling. det brukar rekommenderas att man använder peeling 2-3 gånger i veckan, men för vissa är det för mycket. Det beror på hur känslig hud man har och det beror på vad man använder för typ av produkter.

Du kommer att märka hur ofta det passar just dig att använda en ansiktspeeling, men utgå från att mellan 1-3 gånger i veckan är bra.

Varför ska jag använda ansiktspeeling?

En peeling tar bort döda hudceller, löser upp tilltäpptheter och jämnar ut hudytan. Vår hud exfolierar sig själv genom att stöta bort celler hela tiden, men ju äldre man blir desto svårare får huden att klara av detta på egen hand.

En ansiktspeeling är alltid viktigt att ha, men det blir extra viktigt när man blir äldre. Detta gäller i och för sig för all hudvård som blir allt viktigare ju äldre man blir, men det är viktigt att komma ihåg just peeling.

En annan sak som gör att det är bra med peeling är att det är ett viktigt steg innan man gör en ansiktsmask. Då man ska göra masker flera gånger i veckan är det också så att man ska peela. Det finns ingen anledning att göra mask om man inte har peelat först, så det är ganska meningslöst att lägga en mask utan peeling.

Vilken exfoliering ska jag använda?

Om du har en tålig hud så passar det ofta bra med en så kallad kornpeeling medan en känsligare hud istället kan behöva en enzympeeling. Detta kan du oftast avgöra själv och kan du inte det så kan du alltid fråga en hudterapeut, eller någon som jobbar med hudvård och skönhetsvård.

Det är också på det viset att man kan behöva olika typer av peeling beroende av hudtillstånd. Om man exempelvis får jobbiga utbrott emellanåt kan det krävas att man anpassar hudvården efter det och det kan innebär att man använder olika typer av peeling vid olika tidpunkter i månaden eller liknande.

Om du har extra känslig hud när du har pms eller vid andra tillfällen i livet, exempelvis hormonrelaterade saker eller stressrelaterade saker, så kan både peeling och annat i hudvårdsrutinen behöva ändras.

Sammanfattning

Ansiktspeeling är en av de viktigaste sakerna när det kommer till hudvård. Om man inte använder sig av peeling så kommer huden att vara onödigt “död”, glåmig och allmänt trist. Vidare kommer du inte att få det resultat du önskar från ansiktsmasker med mera.

Det kan vara klokt att kombinera ansiktspeeling med ansiktsmask då peelad hud innebär öppnade porer. Detta innebär att huden kan ta åt sig av härligheterna som kommer efteråt. Man kan ta för vana att alltid göra en mask av något slag efter peeling. På så sätt får man in det som ett naturligt steg i rutinen utan att det känns krångligt eller jobbigt.

Glöm inte att vara försiktig så att du inte går överstyr. Vi vet att det är lätt att hamna i en situation där man vill peela som en tok men det är inte bra för huden. Ta det lugnt så att du inte hamnar i den besvärliga situationen där du inte känner dig ren utan exfoliering. Känner du att du är på väg att hamna där är det smart att bryta den trenden så fort som möjligt. En överexfolierad hud är allt annat är roligt att ha att göra med.

Känner du att det är för mycket att använda en ansiktspeeling flera gånger i veckan kan det vara så att du använder en peeling som inte är snäll nog och då är det bättre att byta till en annan produkt.

Att investera i bra peeling produkter är viktigt. Det är helt enkelt en sådan sak där man verkligen kan se skillnad beroende av hur bra produkt man väljer att köpa. Väljer man en av de produkter vi har med i vår lista här så kan man vara säker på att det är bra kvalitet, så det är bara att välja en ansiktspeeling från dem vi har med ovan.