Hudvård

8 Bästa Veganska Ansiktskrämerna 2024 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Det är inte bara en trendig hype bland de yngre generationerna att använda sig av vegansk hudvård, utan det är många som har insett allt det positiva med att välja veganskt. Veganska ansiktskrämer är framställda av enbart växter och mineraler medan en vanlig ansiktskräm kan innehålla animaliska ingredienser.

Det finns många bra veganska ansiktskrämer och många bra andra veganska hudvårdsprodukter. Man kan med andra ord vara säker på att man kommer att hitta en ansiktskräm som både är bra och vegansk.

Bästa Veganska Ansiktskrämen

Vi har valt ut de 8 veganska ansiktskrämer som vi tycker är de bästa som finns på marknaden idag. Det är Ofta är det så att veganska produkter innehåller färre ingredienser och de ingredienser som är med i leken är sådant som kommer från växtriket och som är proppat med antioxidanter, mineraler och vitaminer.

Häng med oss nedan för att få reda på vilka veganska ansiktskrämer som vi tycker är det allra bästa.

1. Indy Beauty Moisturising Day Cream

INDY-BEAUTY-Moisturising-Day-Cream

Detta är ett riktigt bra val då huden blir boostad med både fukt och näring när man använder den – du kommer att uppleva en hud som är både slätare och klarare. Du kommer också att få glow och matt finish. Inte nog med allt detta – det är också på det viset att detta är en ansiktskräm som har porminskande egenskaper.

2. Lumene Valo NORDIC-C Moisturizer

Lumene-Valo-NORDIC-C-Moisturizer

Denna underbara ansiktskräm ger lyster och har en utslätande effekt. Den ger din hud energi och dessutom känns huden mycket mjukare. Det är en ansiktskräm som återfuktar bra och dess innehåll hjälper också till att stimulera den naturliga kollagensyntesen.

Krämen innehåller bland annat bärextrakt (hjortron), hyaluronsyra samt Vitamin B3 och Vitamin B5. En riktigt härlig naturlig cocktail som huden mer än gärna tar en rejäl klunk av, med andra ord.

3. Dermalogica Intensive Moisture Balance

Dermalogica-Intensive-Moisture-Balance

Dermalogica Intensive Moisture Balance är en riktigt bra ansiktskräm och vi rekommenderar alla att testa denna. Den vårdar på djupet och den återställer hudens skyddande lipider. Har du torr och fuktfattig hud så är detta alltså ett mycket bra val av fler anledningar än att det är en vegansk ansiktskräm.

4. Emma S. Moisturising Day Cream

Emma-S-Moisturising-Day-Cream

Denna dagkräm är både lätt och behaglig på huden. Den är mjukgörande och har ett innehåll där bland annat Vitamin E ingår i listan av ingredienser. Du får en härlig lyster och det gör att detta är en ansiktskräm som passar bra under makeup. Naturligtvis passar den också bra när man inte har smink, så det är inte bara “sminkdagar” denna kräm funkar.

5. Maria Åkerberg Face Lotion More

MARIA-ÅKERBERG-Face-Lotion-More

Maria Åkerberg är ett säkert kort när man vill ha svensktillverkade produkter som är både ekologiska och veganska. Just denna lotion är för mogen hud och den är därför både uppstramande och återfuktande.

I innehållet hittar vi både gurkörtsolja, nyponfröolja, eteriska oljor från ros, patchouli och bergamott. Detta ger en härlig doft samtidigt som det ger hjälp till huden att nyskapas och en ökning av cellernas syreupptagning. Elasticitet och spänst återges till huden och man kan använda den både på morgonen och på kvällen.

6. ACO Face 3+3 Day Cream N-perf

ACO-Face-3+3-Day-Cream-N-perf

Med denna ansiktskräm är du säker på att få omedelbar återfuktning. Den återfuktar på djupet och ger en mjuk och spänstig hud. Den används på morgonen och finns på ett apotek nära dig.

Detta är en perfekt dagkräm om du vill ha en som är parfymfri och då den har genomgått Apotekets kvalitetskontroll så kan man vara säker på att det är bra kvalitet.

7. Löwengrip Advanced Skin Care – Cell Renewal Facial Cream

LÖWENGRIP-Advanced-Skin-Care-Cell-Renewal-Facial-Cream

Denna ansiktskräm är bra mot ojämn hudstruktur, synliga porer, pigmentförändringar och fina linjer. Huden får en god hälsa och den är väldigt behaglig att ha på huden. Huden får både spänst och lyster och den har dessutom antiinflammatoriska och antibakteriella egenskaper.

Den innehåller både A Vitamin, AHA-syra och BHA-syra. Dessutom är det naturligtvis hyaluronsyra i denna kräm.

8. The Ordinary Natural Moisturizing Factors + HA Creme

The-Ordinary-Natural-Moisturizing-Factors-HA-Creme

Detta är en riktigt bra ansiktskräm som ger fin återfuktning och ett hållbart och långsiktigt resultat. Om du tycker om att använda dig av ansiktskrämer som är icke-feta så är detta ett kanonbra val! Med denna återfuktande kräm får huden hjälp med att förbättra NMF-komponenter som är försvagade och det rika innehållet gör att du får en strålande hy.

Frågor och svar om veganska ansiktskrämer

Vad är en vegansk ansiktskräm?

En vegansk ansiktskräm är en kräm som är helt fri från animaliska ingredienser. Istället för animaliska ingredienser hittar man plantbaserad olja med mera. När det kommer till honung finns det en debatt om det, så det får man själv ta ställning till.

Vegansk eller vegetarisk ansiktskräm?

Om du blir förvirrad och undrar vad det är för skillnad mellan en vegansk och en vegetarisk ansiktskräm så handlar det om att den veganska märkningen är betydligt mycket mer restriktiv. En vegetarisk ansiktskräm innehåller i vissa fall sekundära animaliska ingredienser så som exempelvis äggvita medan veganska ansiktskrämer är helt fria från alla typer av animaliska ingredienser.

Vad är definitionen av plågeri-fritt?

Definitionen av cruelty free, eller plågeri-fritt, är att produkterna inte har testats på djur. Det kan dock vara så att en produkt med denna märkning kan innehålla vissa saker med animaliskt ursprung, som exempelvis mjöl, bivax etcetera.

Ska jag göra egen ansiktskräm eller köpa?

Det är naturligtvis helt upp till var och en att bestämma hur man vill göra med den saken, men det är på det viset att om man vill vara säker på innehållet till 100 % så är det klokt att göra sin egen ansiktskräm. Det är också klokt att vara noga med att kolla upp varifrån ingredienserna man ska använda i sin egentillverkade ansiktskräm kommer ifrån så att det blir helt veganskt, cruelty free och ekologiskt.

Även om man inte är så nogräknad så kan det vara bra att göra sin egen ansiktskräm, men samtidigt är det såklart inte alla som har tid eller intresse som är stort nog för att börja producera egen hudvård. Som sagt, det är upp till var och en att avgöra.