Hudvård

7 Bästa Ansiktsmisterna 2023 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Det finns många hudvårdsprodukter som kanske känns som nymodigheter som man har svårt att förstå behovet av. Exempelvis så är ansiktsmist, ansiktsolja, essence mer mera ofta några av de saker som nämns i dessa sammanhang. Det betyder dock inte att dessa produkter är onödiga, utan tvärtom är det så att det finns otroligt mycket bra hudvård nuförtiden som man ska ta vara på.

Om du inte är van vid att ha en särskilt avancerad hudvårdsrutin så kanske du känner att det blir tvärstopp direkt efter att du börjat använda essence, serum och kanske en mask eller två. Har man inte intresset kan det kännas som ett projekt som helt enkelt bara är för mycket att hålla på med, men vi kan lova att en bra hudvårdsrutin är värt allt krångel.

Är du van vid att använda dig av endast det mest basala som rengöring, toner och kräm så blir det förståeligt nog lite mycket att ta in. Det är dock vissa produkter som är lättare att ta med i sin rutin än andra och ansiktsmist är en av dessa saker – det är inga konstigheter utan den är bara att spraya på vid behov.

1. Emma S. Moisturising Ansiktsmist

Emma-S-moisturising-ansiktsmist

På denna ansiktsmist står det “Extra hydration whenever you feel like it” och det är precis vad man får – extra fukt precis när man känner för det, alltså!

Det är bara att spraya på ansiktet så fort huden känns torr och dessutom så passar den alla hudtyper (även torr och känslig). En jättebra produkt som du med stor sannolikhet kommer att tycka mycket om och använda dig av mycket.

Den har lite mycket fart på sprayen, så tänk på det. Ett sätt att få det att funka är att spraya lite längre från ansiktet. Då blir det inte lika stark stråle.

SE PRISET HOS

2. Indy Beauty Antioxidant Hydrating Facial Mist

Indy Beauty Antioxidant Hydrating Facial Mist

Indy Beauty betyder vegansk produkt och just denna har även hyaluronsyra som gör att den återfuktar väldigt bra, Den har också C-vitamin och antioxidanter som gör att den är väldigt bra för huden.

Du kan använda denna hur mycket du vill och då den är lätt på huden så blir det varken en kladdig känsla eller en känsla av att huden tyngs ner. Man känner sig uppfräschad och pigg i huden efter att man använt den och den passar även väldigt bra över smink.

3. Löwengrip Moisture On The Go Ansiktsmist

Löwengrip Moisture On The Go Ansiktsmist

Detta kombinerade ansiktsvatten och ansiktsmist är en återställande produkt som ger fin lyster samtidigt som huden blir balanserad. Den fixar både talgproduktionen, hudens elasticitet, fina linjer samt tar bort synliga porer.

Den innehåller antioxidanter som stärker, skyddar och stimulerar cirkulationen. Du kan använda denna mist oavsett ålder och den passar alla hudtyper, även den mest känsliga.

4. Bisococo Coconut Rose Face Mist

Bisococo Coconut Rose Face Mist

Här här vi något så härligt som en ansiktsmist med både ros och kokos. Den är dessutom härligt lätt trots att den ger massor av fukt – en mist helt i vår smak, alltså. Denna kommer du att trivas bra med och du kan såklart använda den precis när du känner för det.

Den både lugnar, återfuktar, ger lyster och fräschar upp ansiktet – det är bara att stänga ögonen och spraya på! Den passar alla hudtyper, så även om du har känslig hud så kommer detta att vara en bra produkt.

5. L’Oréal Paris Shake & Glow Mist

L'Oréal Paris Shake & Glow Mist

Detta är en ansiktsmist som är bra främst för att användas över smink. Den passar dock även bra för att ge bra med fukt, så vill du ha en settingspray som återfuktar på ett bra sätt så är detta ett bra val.

Sminket blir väldigt fint efter att man applicerat denna och dessutom håller den bra hela dagen. Som  ansiktsmist i allmänhet så kan man ha den med sig ut hela dagen och fräscha upp huden lite när man känner för det.

Förpackningen är galet söt i rosa och guld och bara en sådan sak är ju värt ganska mycket, eller vad säger ni?

6. Löwengrip Instant Glow

Löwengrip Instant Glow

Om det är främst lyster du är ute efter så ska du satsa på den här godingen. Den kickar huden rejält med glow, så du kommer att gnistra som en stjärna med denna på!

Den är inte bara bra för att ge lyster, dock, utan den är även hudvårdande på olika sätt. Den återställer hudens balans, ger bra med näring och skyddar mot föroreningar. Du kan också räkna med att huden blir mer spänstig, att den blir mer fyllig och att porerna blir mindre synliga.

Du kan använda den som primer, för att fixera make-up, eller som en härlig återfuktare. Den funkar alltså för en massa olika saker.

7. Babor Thermal Spray

Babor Thermal Spray

Med denna återfuktande ansiktsmist får du både mineraler, järn, magnesium med mera i ett. När man väljer en ansiktsmist är det viktigt att man ser till att välja en som tar hand om det huden behöver. Vissa behöver och vill endast ha glow medan andra vill ha mer vårdande produkter – välj det som passar just dig och dina behov bäst.

Denna mist balanserar och lugnar huden och även den mest känsliga huden kan använda denna mist. Vill du ha den över smink så går det alldeles utmärkt och vill du ha den som en extra återfuktare under dagen så kan du spraya på dig lite av den närhelst under dagen.

Hur vi testat ansiktsmisterna

Vi har gjort på det viset som vi brukar göra – vi har samlat ett gäng med olika hudtyp, hudtillstånd, hudnyans med mera för att testa oss igenom produkterna tillsammans. Det är alltid spännande att se efter vad vi tycker om det olika produkterna, eftersom vi såklart får olika upplevelser av dem.

Vi testade att använda ansiktsmisterna på olika sätt. Vi testade dem ensamma efter rengöring för att se hur mycket fukt de gav, vi testade dem ovanpå smink och vi hade även dem som ett sista steg i hudvårdsrutinen på kvällarna. Vi hade även med oss dem i väskan under dagen för att spraya på lite under dagen.

Vi är sju personer som varit med i testet och vi har använt varje ansiktsmist ett par dagar vardera. Då det inte är en lika aktiv produkt som exempelvis ett serum eller liknande så använde vi inte dem särskilt länge, utan vi provade som sagt varje produkt endast i några dagar. Det räckte för att vi skulle bilda oss en bra uppfattning om huruvida de var bra eller inte.

Frågor och svar

Vad är ansiktsmist?

Ansiktsmist är en fuktspray eller ett ansiktsvatten i sprayform som kan användas på olika sätt. Det är alltså inte riktigt samma sak som en settingspray, utan en ansiktsmist är mer vårdande.

Varför ska jag använda det?

Man kan använda den rent hudvårdande, eller så kan man använda den endast för att sätta sminket. Det är också många som använder en ansiktsmist bara för att få till ett hälsosamt glow. Det går att ha den till massa olika saker och det är bara du som kan avgöra hur du vill använda den.

Om du tycker att det är besvärligt med hudvård, men känner att du behöver fukt så är detta en riktigt bra räddare för dig. Det är helt enkelt den enklaste formen av hudvård. Det betyder inte att det räcker med endast en ansiktsmist för att få bra hy, utan det behövs naturligtvis även andra produkter. Det är dock en kanonbra grej om du inte vill hålla på och fixa för mycket.

När ska man använda ansiktsmist?

Ett av de bästa tipsen för ansiktsmist är att använda det under flygresor, eller längre resor överlag. Även om man bara åker tåg, buss eller bil så kan man känna sig lite torr i huden om man åker runt en längre tid. Då är det kanon att kunna spraya på lite extra fukt för att fräscha upp sig!

Det är också, som nämnt ovan, bra att ha det över smink, som en del av hudvårdsrutinen och så vidare. Det är också kanon att använda en ansiktsmist när man är på stranden – det är ju ofta man behöver lite extra fukt efter sol och bad.

När du har börjat använda det så kommer du själv att hitta dina favorit tillfällen att spraya på lite över ansiktet – det gäller bara att hitta en favorit!

Hur väljer jag rätt produkt?

Först och främst handlar det om att tänka efter vad man vill ha och vad man behöver i sin hudvårdsrutin. Är det så att man vill ha mycket vård och mycket fukt är det viktigt att man väljer en mist som tar hand om det. Är det istället så att man främst vill ha en spray som passar för att ha över smink så ska man istället satsa på en sådan produkt.

Sammanfattning

Som ni kan se så är det väldigt bra att ha en ansiktsmist. Vare sig man vill ha den för att ge lite extra fukt under dagen, som en extra fukt-produkt vid kvällsrutinen, en settingspray eller något annat. Det är helt enkelt en sådan sak som man kan använda precis när man känner för det.