Hudvård

Bästa Hudvårdsserien 2023 » Bäst i test

Med en bra hudvårdsserie kan du relaxa medan den tar hand om all behov din hud har. Det är oftast är bäst att hålla sig till ett och samma märke för alla hudvårdsprodukter Av denna anledning är en hudvårdsserie ofta ett bra val. 

Det är lätt att anpassa hudvårdsserie efter ens egen hudtyp då det enda som krävs är att man vet vilken hudtyp man har. Om du vill ha extra produkter utöver den hudvårdsserie du väljer går det bra så länge de olika produkterna inte “clashar” med varandra. Detta sker främst om man använder produkter från olika märken som innehåller syra.

1. Clarins Skin Care Duo Combination Skin

Med denna hudvårdsserie får du en av Clarins mest uppskattade produkter, Double Serum, plus en nattkräm i ett och samma kit. Både serumet och nattkrämen ser till så att anti-ageing effekterna blir synliga och märkbara.

Detta är produkter som passar dig som har kombinerad hud och dessutom är det ett bra kit för dig som har fina linjer, minskad lyster samt spår efter föroreningar, sömnbrist och stress. Det är alltså inte för den yngre huden, utan passar bättre för en något mogen dito.

2. Filorga Oxygen Hudvårdsserie Glow Routine Glow Boost

Detta är drömprodukterna för dig som vill ha mycket glow. Det bästa är att det är samlade i en och samma hudvårdsserie. På så vis blir det både smidigare för dig att använda och bättre resultat.

Du får med tre lystergivande produkter som gör sitt jobb plus lite till. Den vackra och oemotståndliga rosa färgen skapar ha-begär och då denna hudvårdsserie är bra för alla som vill åt extra lyster är det bara att norpa åt sig ett kit så fort som möjligt.

3. Lumene Hudvårdsserie Skin Care Duo All Skin Types

Denna hudvårdsserie från Lumene passar alla hudtyper och det snålas varken på fukt eller lystergivande ingredienser i detta fräscha hudvårdskit. Du kan räkna med slätare och “glowigare” hud och det bästa är att du får både serum och nattkräm.

Använd gärna andra produkter från Lumene så att alla produkter passar ihop. Med massor av C-vitamin kommer din hud att bli och kännas fräsch. Fukten från nattkrämen och glowet från serumet gör att huden är maxad på fukt och lyster hela dygnet.

Produkterna innehåller bland annat nordiskt källvatten och björksav, hjortron och två typer av hyaluronsyra. De är helt fria från både parabener, formaldehydfrigörare och mineraloljor.

4. Maria Åkerberg Hudvårdsserie Skin Care Favourites

Denna hudvårdsserie från Maria Åkerberg bjuder på en rengöringskräm som passar känslig hud, ett serum som passar trött hud och en peeling som även den passar även den mest känsliga huden. Detta set är alltså bra för alla hudtyper, men produkterna är extra bra för dig med känslig, mogen och/eller torr hud.

Det är ekologiska, veganska och naturliga produkter som är ett bra val för dig som vill ha miljövänlig hudvård i badrummet. Produkterna innehåller bland annat extra virgin olivolja, pomeransolja, extrakt av papaya, koncentrat av apelsiner och AHA-syror.

5. The Ordinary Skin Care Trio Anti-Aging

Här har vi en hudvårdsserie från det populära märket The Ordinary. Produkterna passar alla hudtyper, men det är extra bra för en lite mer mogen hud då produkterna verkar anti-ageing. Trion av produkter arbetar tillsammans för att din hy ska hållas ung längre.

Du kommer att se märkbara resultat då kitet består av djupverkande produkter med bra innehåll. Det är aktiva ingredienser i denna hudvårdsserie, så se till att vänja in huden i början så att huden inte reagerar för starkt.

6. Decléor Skin Care Duo

Detta är en hudvårdsserie från Decléor som är speciellt framtagen för dig med fuktfattig hud. Även om du inte känner dig särskilt fuktfattig är det ändå väldigt viktigt att se till så att huden får massor av fukt. Det är viktigt inte bara för stunden, utan även för framtiden.

Du får med ett oljeserum och ett night balm. Om du föredrar lättare produkter kan detta vara för tunga produkter för dig, så välj då hellre en annan hudvårdsserie från samma märke.

Produkterna innehåller bland annat basilika, kamomill, avokado, hasselnöt och neroli.

7. Filorga Time Filler Routine Collagen Boost

Med denna lyxiga hudvårdsserie skämmer du bort din hud med exklusiva anti-ageing produkter från det lyxiga märket Filorga. Det är väldoftande produkter med skön konsistens och de produkter som är med i kitet är alla effektiva och djupverkande.

Då produkterna fokuserar på collagen-boost är det tänk att personer med mer mogen hy ska använda dem. De är sköna och behagliga även för en yngre hud, men effekterna blir inte synliga och märkbara på samma sätt då produkterna är till för en mogen hud.

8. Clarins Skin Care Trio Normal/Torr Hud

Om du har en normal till torr hudtyp är detta ett klokt val av hudvårdsserie. Du kan räkna med att huden känns mindre fuktfattig efter användning, vilket gör att det stramar mindre i ansiktet och att huden känns mer spänstig.

Du får med både rengöring, serum och 24H-kräm i denna serie. Det är lätta och enkla produkter att använda och de passar bra för dig som vill ha en enkel hudvårdsrutin som tillför just fukt. De känns varken för lätta eller för tunna, så känslan på huden är fräsch.

Bland ingredienserna i de olika produkterna hittar vi bland annat extrakt av brudslöja och polymnia samt sheasmör och bomullsfröolja.

Vad är en hudvårdsserie?

En hudvårdsserie är ett set med matchande hudvårdsprodukter från ett och samma märke. Det är anpassat efter olika hudtyper så att man lätt ska kunna testa den hudvårdsserie som passar en bäst.

Man kan ofta hitta bra hudvårdsserier i mindre förpackningar till lägre pris. Detta är klokt då det gör att det är smidigare (och billigare)att testa på så vis.

Varför ska jag använda mig av en hudvårdsserie?

Att använda bra hudvårdsprodukter är viktigt oavsett vilken åldersgrupp du tillhör, men är du är 25 år är det dags att dra igång en bra hudvårdsrutin, om du inte redan har en sådan. Det är i denna ålder du lägger grunden för din framtida hudkvalitet.

En hudvårdsserie är produkter från samma märke som passar ihop och det innebär bland annat att de boostar varandra. Om det är så att du vill ha andra produkter från samma märke, eller produkter från ett annat märke är det naturligtvis okej. Det enda du behöver göra först är att kolla upp så att produkterna som inte ingår i hudvårdsserien du väljer kan användas tillsammans med serien.

Vilken hudvårdsserie är bäst?

För tillfället tycker vi att Lumene Hudvårdsserie Skin Care Duo All Skin Types är den bästa hudvårdsserien. Den ger huden vad den behöver och det är kul med en serie som är framtagen för att passa olika hudtyper.