Kroppsvård

Bästa Kroppsoljan 2023 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

En härlig kroppsolja kan hjälpa din torra och oelastiska hud att bli mjuk och len igen. Kroppsoljan har i regel flera värdefulla egenskaper där den återfuktar, vårdar och ger näring till hud och hår. Samtidigt förses huden eller håret med en härlig doft.

Trots sina egenskaper och sin goda doft ersätter inte en kroppsolja en deodorant på något sätt, närmare ersätter den hårserum och body lotion. Oljan bör inte heller appliceras i armhålorna i direkt anslutning till applicering av deodorant då oljan kan hindra deodorantens egenskaper att komma till sin rätt och vice versa.

10 Bästa Kroppsoljorna – Bäst i test

1. Maria Åkerberg Coldpressed Jojoba Oil

Från jojobafrön har oljan kallpressats och fått en härligt gyllengul färg. Oljan har en lång hållbarhet och lämpar sig för användning av hela familjen. Fettsyrorna i oljan gör det möjligt för huden att snabbt absorbera produkten och ta till sig av dess egenskaper. Jojobaolja har en förmåga att binda fukt, stärka hudens egen skyddsbarriär och förse huden med en len yta.

Produkten har flera användningsområden, till exempel som kroppsolja för att återfukta torr hud, hårolja till torra hårtoppar, sminkborttagning även för ögonmakeup samt babyvård. Du bör inte applicera oljan i armhålorna om du därefter avser applicera deodorant.

2. L’Occitane Almond Supple Skin Oil

Denna kroppsolja är mycket populär att använda under graviditeten för att smörja in mage, bröst, rumpa och lår för att undvika hudbristningar. Smörj in utsatta områden dagligen för att hålla huden mjuk och elastisk. Oljan består av mandelolja och är rik på mandelprotein.

Därtill finns eteriska oljor innehållande bland annat pepparmynta. Mandelolja och dess protein har starkt vårdande egenskaper för huden. Appliceras även på torr hud dagligen för att hålla den mjuk och smidig. Produkten levereras i en snyggt och lyxigt designad flaska.

3. Loelle Jojobaolja Ekologisk kroppsolja

Denna produkt från Loelle innehåller endast ren jojobaolja som har framställts ekologiskt och kallpressats från fröna på jojobabusken. Oljan har starkt fuktgivande egenskaper och har även en förmåga att binda fukt för att hjälpa huden att bevara den fukt som tillförs.

Oljan hjälper även till att göra huden mjukare och bygger upp ett skydd mot yttre påfrestning. Genom att applicera jojobaoljan på fet hud kan fettbalansen balanseras liksom den torra huden blir återfuktad och mjuk.

Oljan används lika bra till håret som till kroppen och ansiktet. Kan även droppas i badet för att göra vattnet mjukt och huden len.

4. Maria Åkerberg Shea Oil

Från Maria Åkerberg kommer denna olja baserad på sheasmör. Oljan är ekologiskt framställd, helt naturlig och även vegansk. Sheasmöroljan har en lugnande effekt på huden och kan dämpa uppkomna hudirritationer.

Därutöver gör oljan den torra huden mjuk och len igen och den kan även lindra hudbristningar och läka uppkomna hudsprickor.

Produkten kan appliceras i torrt hår för att tämja frissighet och kluvna hårtoppar. Fungerar även bra för den känsliga hårbotten som lider av klåda eller mjäll.

5. Bio-Oil Kroppsolja

Använd Bio-Oil för att läka skadad hud och jämna ut hudtonen. Med hjälp av de egenskaper som Bio-Oil besitter återuppbyggs det fettlager som finns naturligt i huden. Huden blir därmed mjukare, smidigare och lenare. Applicera oljan över hela kroppen både morgon och kväll för ett fullgott resultat.

För att reducera synligheten av hudskador så som ärr och bristningar bör man applicera oljan två gånger om dagen i minst tre månader för att börja se resultat. Oljan kan även appliceras efter vistelse i solen då den har lugnande egenskaper på huden.

6. Oliv Kroppsolja

Detta är en kroppsolja baserad helt och hållet på oljor från jungfruoliver och aprikoskärnor. Kroppsoljan kan appliceras över hela kroppen, med fördel efter dusch, för att återfukta torr hud. Låt oljan absorberas helt i armhålorna innan deodorant appliceras.

Resultatet blir en elastisk och behaglig hud som är len som silke till ytan. Oljan har en härlig konsistens som snabbt kan absorberas av huden utan att lämna kladdiga rester efter sig. På så sätt kan oljan appliceras när som helst under dagen.

7. Dermalogica Phyto Replenish Body Oil

Baserad på plommonkärneolja och avokadoolja har denna kroppsolja djupt mjukgörande och skyddande effekter. Därtill finns neroli bland ingredienserna som sprider en härlig och rogivande doft samtidigt som den skyddar och vårdar huden, bergmott som även den bidrar till en fräsch doft och vårdande egenskaper och slutligen röd ginseng som bidrar med lyster till huden.

Oljan appliceras på rengjord hud. Fukta händerna något innan applicering för lättare få till en jämn fördelning över huden. Bör appliceras på torr hud.

8. Erboristica 100% Ren Mandelolja

Denna mandelolja har kallpressats ur sötmandeln för att bibehålla de närande egenskaperna som den har. På så sätt kan den förse huden med maximalt med näring, agera mjukgörande samt att den balanserar hudens fettproduktion.

Oljan håller även huden elastisk och ser till att huden behåller sin spänst. Detta är särskilt tacksamt för att undvika hudbristningar i samband med graviditet.

Produkten innehåller inga färgämnen eller konserveringsmedel, inte heller några ingredienser från djurriket. Formulan har en förmåga att snabbt absorberas av huden vilket lämnar en len och kladdfri yta. Använd regelbundet för bästa resultat.

9. Nuxe Huile Prodigieuse

I en lyxig glasflaska med guldkork och spraymunstycke levererar Nuxe sin veganska kroppsolja. Oljan är baserad på arganolja vilket är en närande, skyddande och vårdande olja. Produkten kan appliceras på såväl hud som hår där den behandlar torrhet och gör både hud och hår lent och mjukt. Arganolja fungerar på alla hårtyper samt alla hudtyper.

Dess vårdande egenskaper hjälper hudens celler att förnyas vilket förebygger ålderstecken, den har reparerande effekter vilket läker skador som har uppstått på hår och hud. Formulan består även av ett flertal andra oljor till exempel hasselnötsolja, gurkörtolja och tsubakiolja. Därtill finns 2 olika E-vitamin.

10. Ida Warg Beauty Dry Shimmer Oil

Kroppsoljan från Ida Warg tillför ett härligt lyster till din hud. Flaskan är försedd med ett spraymunstycke vilket förenklar applicering och dosering för att få ett jämnt lager olja över huden. Oljan har berikats med macadamia.

Produkten är särskilt avsedd för att användas under sommaren och tillföra lyster till bara armar och ben samt axlar och dekolletage. Produkten doftar härligt av sommar och flaskan bör skakas ordentligt innan användning.

Att tänka på inför köp av kroppsoljor

Olika kroppsoljor har olika egenskaper, en del är rena oljor med endast en ingrediens medan andra är en kombination av oljor och andra ingredienser. Fundera över vad du vill ha ut av din olja då till exempel mandelolja, jojobaolja och solrosolja har olika egenskaper och är bra för olika saker.

Därtill kan du fundera över om du vill ha en kroppsolja med doft eller någon som är doftfri. En doftfri kroppsolja kan vara lämpligt om du är känslig för dofter eller om du använder en deodorant, parfym eller hårspray med stark doft.