Kroppsvård

Bästa Massageoljan 2023 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Unna dig och din partner en riktigt härlig och lyxig massageolja för hemmabruk. Ge varandra en härlig helkroppsmassage, ryggmassage eller skäm bort dig själv genom att massera trötta vader.

En massageolja gör det enkelt och smidigt att massera då huden får det perfekta glidet så att händerna flyter friktionsfritt över huden. Oljan kommer inte sällan med en lugnande och rogivande doft som sätter sig såväl i luften som på huden.

En del oljor har även andra effekter och egenskaper där vissa även kan användas som kroppsolja eller som badolja.

9 Bästa Massageoljorna – Bäst i test

1. Maria Åkerberg Body & Massage Oil Relaxing

Denna massageolja från Maria Åkerberg hjälper huden, kroppen och sinnet att koppla av och stressa ned. Oljan består bland annat av lavendel som har en starkt lugnande och avslappnande effekt.

Doften är lättsam för att ge maximal upplevelse av avslappning. Produkten är baserad på solrosolja som är rik på E-vitamin vilket i sin tur har en mjukgörande effekt och förebygger torr hud. Därtill finns rosmarin som fungerar som en antioxidant.

Oljan är len och smidig att använda vid massage, både vid varm massage eller direkt på. I badet kan man tillsätta en liten skvätt av oljan för ett avkopplande bad och för att få en mjuk hud.

2. Aroma Sprudlande Bad- & Massageolja

Det här är en kombinerad massage- och badolja med en härlig doft av magnolia. Oljan kan användas över hela kroppen vid massage eller droppas i varmt badvatten. I formulan finns det tre olika oljor baserad på mandel, oliv och solros. Dessa oljor har återfuktande egenskaper och gör huden både len och mjuk.

Oljan är dryg och det behövs endast ett fåtal droppar i vattnet för att få effekt. Detsamma gäller vid massage där man inte behöver överdosera för att få en behaglig massagestund i hemmet. Produkten är tillverkad i Sverige och kommer i en smidig flaska om 100 ml.

3. Weleda Arnica Massage Oil

Arnica Massage Oil från Weleda har en härligt värmande effekt vilket gör att just denna massageolja passar utmärkt efter träning för att bibehålla värmen i musklerna och öka dess smidighet. Oljan innehåller flera ekologiska och naturliga ingredienser så som arnikablommor, därav produktens namn, och björklöv.

Dessa ingredienser främjar hudens olika funktioner. Produkten bär även en doft av rosmarin och lavendel, två naturliga doftkällor som har en lugnande och rogivande effekt på kropp och sinne.

Massageoljan kan även användas inför fysisk ansträngning för att förbereda musklerna och värma upp dem. Appliceras med fördel direkt efter dusch då oljan absorberas lättare på fuktig hud.

4. Urtekram No perfume baby kroppsolja

No perfume baby kroppsolja från Urtekram är, precis som namnet antyder, en helt parfymfri kroppsolja som lämpar sig för hela familjen inklusive babyvård. Använd den på gravidmagen, när du ger din baby massage, i badet för att mjuka upp huden eller till att skonsamt ta bort flagor från bebisens fjällande skalp.

Produkten är ekologisk och vegansk med en allergicertifiering. Det är framför allt tre oljor som utgör innehållet på denna produkt. Det är mandel-, jojoba-, och broccolifröolja.

5. Oliv Massageolja

I en smidig pumpflaska kommer denna massageolja baserad på ekologisk jungfruolivolja. Med pumpen blir det enkelt att alltid dosera en lagom mängd olja för varje tillfälle. Produkten innehåller även vårdande ingredienser som hjälper huden att bevara den fukt som tillförs vilket gör huden elastisk och len.

Oljan masseras in på torr hud, med fördel efter behandling med body scrub då huden är mer mottaglig. Massageoljan kan även användas i vattnet där den droppas i med enstaka droppar.

Vattnet mjukas då upp och blir mjukare mot huden samtidigt som huden blir len efter badet. Produkten är skonsam med en mycket mild och behaglig doft.

6. L’Occitane Aroma Relaxing Massage Oil

Doften som kommer med denna massageolja är väldigt avslappnande vilket klassas som aromaterapi. Samtidigt är oljan mjukgörande och lämnar efter sig en mjuk och len hud vid applicering. Oljan är skonsam mot kroppen och berikad med sötmandelolja.

Använd oljan vid massage, för att smörja in torr hud i samband med body scrub eller droppa enstaka droppar i varmt badvatten. Såväl kropp som sinne blir mer avslappnat vid användning. Vid applicering direkt på kroppen masseras oljan in med cirkulära och mjuka rörelser.

7. Better You Ricinolja EKO Kallpressad

Better You har tagit fram en olja som fungerar lika bra på kroppen som i håret och som i ansiktet. Flaskan innehåller endast ekologisk ricinolja som har kallpressats ur frön och det finns inga andra tillsatser eller ingredienser i produkten.

Ricinoljan är ett råmaterial som har en djupt mjukgörande effekt på huden. Oljan är nästintill luktlös och väldigt mild att använda vilket gör att den lämpar sig även till den känsliga huden.

Använd en skonsam body scrub för att få bort orenheter och applicera sedan denna olja när huden är som renast och mest mottaglig.

8. Meraki Multiolja

Den här oljan har flera användningsområden där massage är ett av dem. Därutöver kan du använda oljan som en vanlig kroppsolja för att smörja in den torra huden eller för att återfukta efter body scrub. Oljan kan även användas som sminkborttagning, till torrt hår eller för att mjuka upp skägget.

Det är en blandning av sesamolja, rapsolja och olivolja som utgör grunden i formulan. Dessa oljor förser hud och hår med näring och fukt. Med flaskans och pipettens utformning är oljan enkel att dosera så att man alltid får en lagom mängd, på så sätt räcker en flaska längre.

9. Bamford Botanic Body Oil

Botanic Body Oil är en ekologisk kroppsolja som tillför näring och fukt till huden. Detta görs tack vare de fem oljorna som utgör basen av produkten. Det är sesam-, solros-, nyponros-, aprikoskärn-, och jojobaolja. Använd produkten för en härlig massage hemma eller smörj in kroppen efter en djupgående body scrub för att återfukta och göra huden mjuk.

Appliceringen främjar även blodcirkulationen när den appliceras med rörelser i hjärtats riktning. Produkten är helt vegansk och innehåller ekologiska ingredienser till 98%. Oljan är även certifierad av den engelska organisationen The Soil Association.

Vad är massageolja?

Massageolja är en särskilt anpassad olja för att underlätta massage. Den gör huden mjuk och tillför det perfekta glidet så att massagen blir sådär riktigt härlig. Oljan kan vara baserad på en eller flera olika oljor som har kombinerats och därtill finns ofta andra välgörande ingredienser och doftessenser som har lugnande effekter på såväl kropp som själ.

I regel kan du använda en massageolja till badet för att mjuka upp vattnet och återfukta huden. Eller som kroppsolja för att smörja in torr hud, till exempel efter en behandling med body scrub som har rengjort huden på djupet och öppnat upp hudens porer så att olja kan tränga in.