Kroppsvård

Bästa Body Scrub 2023 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Avlägsna döda hudceller och torra hudflagor genom att använda body scrub. En body scrub har en milt exfolierande effekt som tar bort orenheter samtidigt som den återfuktar och vårdar. På så sätt skiljer sig en skrubb mot till exempel en lotion eller kroppsolja som enbart återfuktar, mjukgör och ger näring.

Genom att skrubba huden gör man den mer mottaglig för att ta emot fukt från till exempel kroppsolja då det inte är några orenheter i vägen. Använd skrubben regelbundet och njut av en mjuk och babylen hud.

9 Bästa Body Scrubs – Bäst i test

1. The Ritual Of Sakura Body Scrub

Denna body scrub från Rituals andas lyx. Burken är i en snygg design i vit och rosa och krämen innehåller guldpartiklar som skonsamt skrubbar huden. Guld tillför även lyster till huden vilket resulterar i att huden både ser och känns frisk och välmående.

Därtill innehåller skrubben svart tall som tillför mineraler och vitaminer till huden som i sin tur gör huden starkare och mer balanserad. Produkten är milt parfymerad med en somrig doft av körsbärsblomma som håller i hela dagen.

2. Maria Åkerberg Body Scrub

Maria Åkerberg har nischat sig som ett ekologiskt och veganskt skönhetsmärke och deras body scrub går i linje med dessa värderingar. Därför kommer krämens peelande effekt från jojobaolja och aprikoskärnor. Doften har man tagit fram genom att tillsätta eteriska oljor baserade på kanel, grapefrukt och rosmarin vilket tillsammans utgör en fräsch doft.

Oljorna har även andra funktioner så som att stimulera kroppens lymfcirkulation vilket reducerar celluliter. Efter användning blir huden len och mjuk samt att dess struktur slätas ut, blir stramare och jämnare. Även acne på till exempel överarmar kan förebyggas.

3. Biotherm Delighting Blend Body Scrub

Delightning blend är en body scrub från Biotherm som är särskilt sammansatt för att stimulera hudcellernas förnyelseprocess. Detta ger en jämnare hudstruktur och en slätare hud. Formulan består av två exfolierande ingredienser vilka är perlit och arganpulver.

Dessa ingredienser är helt naturliga och arbetar tillsammans för att avlägsna döda hudceller och ge en slätare hud. Krämen har en doft av grapefrukt och salvia som ger avkoppling till såväl kropp som sinne. Efter behandling kan man avsluta med att smörja in kroppen i en kroppsolja för att behålla huden mjuk och len.

4. Maria Åkerberg Salt Scrub Energy

Salt Scrub Energy är en vegansk body scrub från Maria Åkerberg. Skrubben är baserad på olja och de exfolierande kornen består av havssalt. Bland ingredienserna finns även flera eteriska oljor som bidrar med såväl näring som doft till huden. Oljan bidrar även med fukt till huden som dröjer sig kvar även när produkten sköljs av.

Använd produkten regelbundet för att bibehålla en mjuk och len hud med en jämn struktur. Produkten rekommenderas inte till hud av känslig typ. Body Scruben är ekologisk och innehåller enbart ingredienser som är både naturliga och veganska, tillverkningsland är Sverige.

5. Clarins Exfoliating Kroppsskrubb för mjuk hud

Body Scrub från Clarins ger dig en silkeslen hud som känns mjuk och elastisk. Den skrubbar varsamt bort orenheter och döda hudceller samtidigt som blodcirkulationen stimuleras. Även hudens förnyelseprocess stimuleras vilket gör att ålderstecken och andra hudskador kan reduceras.

Vid regelbunden användning kommer huden vara mjuk och len med en härlig lyster. Smörj in kroppen med en kroppsolja för ännu bättre och mjukare resultat. Clarins produkter innehåller naturliga ingredienser vilket är skonsamt för såväl hud som miljö.

6. Meraki Rice Body Scrub

Med en härlig mix av vårdande ingredienser tar denna body scrub väl hand om din hud. Blandningen består bland annat av sheasmör som har en starkt återfuktande förmåga, aloe vera som lugnar och vårdar, olivolja och brakvedsolja som gör huden mjuk och len.

Krämens exfoliering består av riskorn som är en naturlig ingrediens och skonsam mot huden. Med produktens skonsamma ingredienser fungerar den att applicera på alla hudtyper. Massera in produkten med cirkulära rörelser och skölj därefter av.

7. Filorga Scrub & Peel

Filorga har tagit fram en kombinerande kroppsskrubb som inkluderar både scrub och peeling vilket innefattar kemisk och mekanisk exfoliering av huden. Krämen har en djupt återfuktande och närande förmåga och kan användas på alla hudtyper. Vid behandling blir huden mjuk och len vars förnyelseprocess och cirkulation stimuleras.

Produktens konsistens är tjockare kräm som sedan blir en mjölkliknande konsistens när den appliceras på våt hud. Rekommenderad användning är 1-2 gånger per vecka och däremellan kan man använda en kroppsolja för att bibehålla en len och elastisk hud.

8. Estelle & thild Citrus Menthe Renewing Body Scrub

Baserad på naturligt och ekologiskt sheasmör tar denna body scrub väl hand om din hud. Förutom sheasmör innehåller den även flertalet oljor som är rika på näring för att boosta din hud. Sockerkristallerna som ingår i formulan främjar cirkulationen och avlägsnar orenheter och döda hudceller på ett milt och skonsamt sätt.

Produkten främjar även cellernas förmåga till förnyelse vilket gör att huden återfår sina ungdomliga egenskaper. Alla ingredienser är ekologiska och veganska. Krämen har en doft av citrus.

9. Nivea Caring Shower Peeling Creme Peeling

Denna produkt från Nivea är en duschkräm som har en exfolierande effekt. Kornen som utgör den peelande effekten är mikroskopiska för att vara skonsamma mot huden samtidigt som de ger en effektiv behandling.

Kornen innehåller även E-vitamin. Efter applicering känns huden som ny igen då orenheter har avlägsnats. Genom att massera in krämen med cirkulära rörelser stimulerar man även blodcirkulationen ytterligare liksom cellernas förnyelseprocess.

Applicera i duschen på våt hud och skölj noggrant av produkten efteråt. Använd regelbundet för att bibehålla en len och fräsch hud med lyster.

Vad är en body scrub?

Body scrub är en hudvårdsprodukt som används i samband med dusch eller bad. Den är i regel tjockare till konsistensen och appliceras på fuktig hud med cirkulera rörelser. Krämen innehåller små korn som exfolierar huden samtidigt som andra ingredienser återfuktar och vårdar.

På så sätt kan man uppnå silkeslen hud som känns mjuk och behaglig. Vilka ingredienser som ingår eller vad exfolieringskornen består av varierar mellan olika produkter och märken.

Varför ska man använda en body scrub?

En body scrub bör användas regelbundet för att stimulera hudens förnyelseprocess vilket i sin tur gör att huden ser ung ut och behåller sina ungdomliga egenskaper så som elasticitet och lyster. Därtill stimuleras även hudens blodcirkulation och slaggprodukter frigörs, något som reducerar celluliter.

Genom att använda en kroppsskrubb exfolierar man även bort döda hudceller, torra hudflagor och får en djupgående rengöring. Skrubben lämnar efter sig en ren, mjuk och len hud. En skrubb rekommenderas att användas 1-2 gånger i veckan för att behålla ett tillfredsställande resultat. Däremellan kan man gärna hjälpa huden att hålla sig återfuktad och len genom att smörja in den med en kroppsolja eller lotion.