Kroppsvård

9 Bästa Deoderanterna för Damer 2023 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Med en deodorant kan du lukta gott hela dagen och hålla ovälkomna svettningar borta. Det finns deodoranter i olika varianter där stick eller roll-on är vanligast.

Därtill kan man välja och vraka mellan en uppsjö av olika dofter för att hitta en deodorant som man trivs med.

Har du istället problem med svettningar på fötter eller händer så finns det särskilda deodoranter för det, i form av handkräm och fotkräm med antiperspirant.

1. Biotherm Deo Pure Natural Protect Roll-On

Håll både svett och svettlukt borta hela dagen med denna deodorant från Biotherm. Deodoranten är en klassisk roll-on som är dryg till konsistensen så att den räcker länge. Formulan är baserad på aluminiumsalter och alkul lactate vilket har en förmåga att balansera det naturliga pH-värdet i huden.

Kamomillextrakt hjälper till att lugna huden och eventuella hudirritationer. Applicera deodoranten på morgonen och njut av en hel dag fri från svett och en härligt fräsch doft som kommer med deodoranten.

2. Calvin Klein CK One

Deodoranten från Calvin Klein har en neutral lukt som klassas som unisex vilket gör att den passar alla personer oavsett könstillhörighet. Deon kommer i fastform i ett utförande av ett stick.

Doften som deodoranten bär på är en blandning mellan fräscha toner av exotiska frukter, olika kryddor, uppfriskande citrus och tyngre tränoter. Detta blir en dämpad men fräsch doft. Produkten lämnar huden sval och behaglig efter applicering.

3. Clarins Gentle Care Roll-On Deodorant

Oavsett hudtyp kan deodoranten Gentle Care från Clarins användas för dagligt bruk. Deodoranten är en antiperspirant roll-on som verkar hela dagen för att hålla dig fri från svett och dålig lukt.

I den flytande formulan finns bland annat lugnande ingredienser som extrakt av Buchu blad, ingredienser för att balansera svettutsöndringen i form av aluminiumsalter och trollhasseltextrakt som förebygger deofläckar på kläderna.

För bästa effekt bör deodoranten appliceras på ren hud, armhålan bör heller inte bara blöt eller fuktig.

4. Vichy Antiperspirant Deodorant 48h

I 48 timmar skyddar deodoranten från Vichy dig från svettlukt och svett. Formulan är antiperspirant och fungerar även på de som har en tendens att svettas mycket till vardags eller vid träning.

Skyddet varar i hela två dygn vilket gör att du kan slappna av och fokusera på annat. Deodoranten sprider en mild och behaglig doft samtidigt som den tar hand om huden under armarna och gör den len. Produkten ger inte fläckar på kläderna.

5. Fenjal Classic Creme Deodorant Roll-On

I en liten och smidig glasförpackning kommer deodoranten Classic Creme från Fenjal, innehållandes 50 ml. Det är en anti-perspirant som motverkar svettutsöndringen i upp till ett dygn efter applicering.

Deodoranten sprider en härlig doft av blomster som baseras på ros, lavendel och liljekonvalj vilket alla tre är milda blomdofter. Formulan är mild och skonsam mot huden för att passa även den känsliga huden och den rakade armhålan. Produkten är alkoholfri.

6. Maria Åkerberg Saltdeo

Förpackningen till Maria Åkerbergs Saltdeo är unik och liknar inte någonting annat på marknaden. Deodoranten är framtagen för att passa särskilt bra för den känsliga huden då den enbart innehåller ingredienser som är naturliga och ekologiskt framställda samt att den inte innehåller ingredienser från djurriket.

Deon är fri från alkohol, parfym och aluminiumklorid. Produkten fungerar lika bra som deodorant som aftershave till så väl armhålor som ansikte. Saltdeon är baserad på naturliga mineraler och salter.

7. Löwengrip Count On Me Deodorant

Precis som namnet säger så är det här en deodorant att räkna med. Count On Me är en roll-on från märket Löwengrip och är en effektiv antiperspirant. Formulan absorberas snabbt av huden så att man direkt blir redo för dagen utan att behöva vänta på deodoranten ska torka.

Samtidigt hjälper deodoranten huden att hålla sig mjuk utan tecken på svett eller dålig lukt. En av huvudingredienserna är sheanöt som agerar fuktgivande samtidigt den lugnar huden. Kan appliceras på alla hudtyper, inklusive den känsliga.

8. Elizabeth Arden Green Tea Cream Deodorant

Med skonsamt grönt te som huvudingrediens är deodoranten från Elizabeth Arden mjuk och behaglig mot huden. Grönt te avger även en lugn och behaglig doft som får dig att känna dig fräsch hela dagen.

Även produktens förpackning går i linje med de lugnande effekterna som deodoranten avger där färgerna går i vit och mintgrönt. Designen är diskret och feminin.

9. Donna Karan DKNY Be Delicious Deostick

Med en fruktig och energisk doft kommer du känna dig fräsch hela dagen med Donna Karans deostick Be Delicious. Doften går i samma toner som parfymen med samma namn då den ingår i en serie hudvård.

Bland doftnoterna finns tränoter, äpple och exotiska frukter. Sticket för den enkel att applicera utan kladd.

Att tänka på inför köp av deodorant

Det viktigaste att tänka på när du ska köpa en deodorant är att den uppfyller dina krav vad gäller antiperspirant. Har du inte problem med svettningar eller om du sällan tränar är detta inte lika viktigt att ta hänsyn till. En antiperspirant tar kontroll över svettproduktionen och håller armhålan torr och fräsch hela dagen.

Är detta inte ett problem kan du istället fokusera på att hitta en deodorant som passar din hudtyp, vilket är extra viktigt om du har en känslig hud precis som vid val av all annan hudvård så som handkräm eller ansiktskräm. Sedan kan du välja en doft som du tycker luktar gott.

Vad är skillnaden mellan dam och herr deodorant?

Den största skillnaden mellan en dam och en herr deodorant är doften. Damdeodoranten är i regel mer feminin i doften med doftnoter baserade på olika typer av blommor, frukt och bär. Doften är lätt, fruktig och frisk.

En herrdeodorant har en tyngre doftbild med doftnotor som ofta går i trä, läder, kummin eller mysk. Det resulterar i en tyngre och djupare doft.

Det finns även mer neutrala dofter på deodoranter, liksom för handkräm, bodylotion och andra skönhetsprodukter. Där är det en perfekt balans mellan djupa och lätta doftnoter. Dessa deodoranter brukar märkas ut som unisex.

Vilken deodorant är bäst?

Vilken deodorant som är bäst beror på din hudtyp, hur mycket du svettas och vad du vill ha ut av en deodorant. Lika viktigt som det är att välja handkräm efter din hudtyp bör du välja en deodorant som är anpassad för din hud i armhålan. Om du svettas mycket bör du välja en antiperspirant deodorant som tar kontroll över svettproduktionen.

Hur får man bort deodorant fläckar från mina kläder?

Det finns flera husmorsknep på hur man får bort fläckar på kläderna orsakade av deodorant, handkräm eller andra skönhetsprodukter. Ett sätt är att spä ut ättika med varmt vatten, blötlägg sedan fläcken några timmar innan tvätt och tvätta därefter som vanligt.

Ett annat knep för att få bort förrädiska fläckar av handkräm, smink eller deodorant är att använda bikarbonat som blandas med vatten för att sedan gnuggas på fläcken. Citronsaft är ett tredje tips där man helt enkelt delar en citron och gnuggar ena halvan mot tyget och fläcken.