Hårvård

Bästa Plattången 2023 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Vare sig det är en plattång, en locktång eller något annat värmeverktyg du ska köpa så finns det alltid en stor mängd olika varianter att välja mellan. Vi har tagit med sju stycken olika plattänger i detta test och de är alla av bra kvalitet.

Så, hur ska då en bra plattång vara? Vad krävs för att hamna i en topplista som den här? Det krävs att den ger perfekt resultat oavsett vad man känner för när det kommer till styling. Det krävs också att den är enkel och smidig att använda.

Vi är också väldigt förtjusta i plattänger som har lång sladd alternativt är sladdlösa då det underlättar väldigt mycket när man ska använda dem.

1. ghd Platinum Plattång

ghd Platinum Plattång

Här har vi en plattång som är riktigt, riktigt bra! Tycker du att det känns som ett saftigt pris så har vi bara en sak att säga – det är den värd!

ghd är ett märke som aldrig gör en besviken när det kommer till värmestyling, så att välja någon av deras produkter är en säker investering alltid, men detta är en särskilt bra produkt då den både lockar och plattar med alldeles perfekt resultat.

Just ghd Platinum Plattång är ett klockrent val då den ger perfekt resultat utan att slita det allra minsta på håret. Resultatet blir jämnt och fint, slätt och glansigt. Dessutom är det på det viset att den värms upp snabbt och att den har en lång sladd.

Den har ingen temperaturjustering, utan den håller alltid en temperatur på 185 grader. Detta innebär att den är perfekt för alla hårtyper – dessutom är detta den första plattången någonsin som är en smart-plattång och därmed förutser hårets behov.

2. Balmain Paris Hair Couture Sladdlös Plattång

Balmain Paris Hair Couture Sladdlös Plattång

Balmain Hair Couture Cordless Straightener är alltså en sladdlös plattång och redan här antar vi att vi har fångar ert intresse, eller hur? Det är fantastiskt bra med värmeverktyg utan sladd då det innebär att man kan ta med sig den på ett enkelt sätt.

Att den är sladdlös innebär även att den är enkel att använda hemma, förstås. Det är aldrig fel att kunna röra sig obehindrat medan man fixar sitt hår, utan det är väldigt smidigt och praktiskt på alla sätt och vis.

Den värms upp mycket snabbt och har inställningsbar värme på 160/180 grader till 200 grader. Värmeläget markeras av ledbelysning och den har automatisk avstängning för att du ska kunna vara trygg och säker när du använder den.

3. ghd V Gold

ghd V Gold

Denna plattång är en riktig godbit som är extra lyxig och av riktigt bra kvalitet. Du kan både platta och locka ditt hår med riktigt goda resultat, så den är perfekt oavsett vilken stil du är sugen på för dagen.

Den har keramikplatttor som skimrar i guld. Bara en sådan sak gör ju att man vill kasta sig över den på en gång, inte sant? Det är inte bara snyggt med dessa guldplattor, utan de är även skonsamma mot ditt hår samtidigt som du får mjukt och glänsande hår.

ghd V Gold stängs av automatiskt efter 30 minuter och den kan ställas in på olika temperaturer där maxtemperaturen är 190 grader. Den har även en lång sladd på 2.7 meter, så den är enkel att använda sig av.

4. Loréal Professionnel Steampod 3.0

Loréal Professionnel Steampod 3.0

Loréal Professionnel Steampod fixar ditt hår i ett nafs genom deras patenterade ångeteknologi som är dubbelt så snabb och som sliter 78 % mindre på håret medan du använder den.

Har du färgat hår behöver du inte vara orodlig för att den ska mattas av när du använder denna plattång, utan du får istället en härlig sammetsliknande effekt på håret. Håret kommer att vara starkt och friskt, glänsande och snyggt stylat på en och samma gång.

Själva plattången i sig är väldigt snygg att titta på och det är ju, som nämnt ovan, en sådan sak som är en viktig del när det kommer till vilken plattång man väljer.

5. HH Simonsen True Divinity MK2 Stillwater

HH Simonsen True Divinity MK2 Stillwater

Detta är en “OMG-snygg” plattång som man bara inte kan värja sig mot! Den är i en ursnygg färg och designen är slimmad och supersnygg – vi föll alla pladask för denna goding och det är vi säkra på att många av er också kommer att göra.

Finishen med denna plattång blir glansig och silkeslen, oavsett vad du har för typ av hår. Den funkar lika bra på kort hår som långt eller färgat hår. Du kan med andra ord ha den även om du bestämmer dig för att klippa dig, färga det eller liknande.

Den har en sladd på 3 meter, du kan ställa in den mellan 120 grader – 220 grader och den har en touchdisplay med dold temperaturindikator som lyser när man vidrör den. Dessutom kan den börja användas direkt efter 10 sekunder.

6. Cloud Nine Wide Iron

Cloud Nine Wide Iron

Detta är en mycket bra plattång som har fem olika temperatur alternativ – du kan själv välja att ställa in den från 100 grader upp till 200 grader. Detta innebär att du enkelt kan använda en lägre temperatur för tunt eller slitet hår och en högre temperatur om du har tjockare hår.

Plattången har ultra-släta keramiska plattor och detta innebär en skonsammare styling då den ger fina resultat vid lägre temperaturer. Utöver detta så är plattorna flytande och det gör så att plattången varken drar eller nyper i ditt hår medan du stylat det.

7. Remington Pro Ceramic Plattång

Remington Pro Ceramic Plattång

Med denna plattång får du snabbt ett blankt, välvårdat och rakt hår. Den är extra snabb, eftersom den har långa smala plattor. Det gör att man kan platta mer hår åt gången då man kan ta bredare hårslingor och platta ända från roten till topparna.

När du använder den här plattången är det inte bara rakt hår du får, utan det blir även ett rejält lyft för ditt hår där glans och välmående strålar ut från varenda litet hårstrå! Det är en innovativ plattång som har en keramisk beläggning som är 75 % lenare för ditt hår och det blir såklart även ett lika lent resultat.

Den har en vridbar sladd och den stängs av automatiskt efter 60 minuter, vilket gör att den är både smidig att använda och säker och trygg.

Hur har vi testat produkterna?

Vi som har testat plattängerna i detta test är 15 personer med olika typer av hår, i olika ålder med mera. Vi har sett till att testa plattängerna både på personer med tunt typiskt skandinaviskt hår, skadat och slitet hår, färgat hår, tjockt hår, lockigt hår och så vidare.

Förutom att vi har testat plattängerna så har vi kollat med frisörer, personal på skönhetsbutiker som säljer plattänger och andra proffs inom hårvård och värmestyling. Allt för att ni ska få ett så uttömmande testresultat som möjligt.

Välj rätt plattång för ditt hår

För lockigt, långt eller tjockt hår

För er som har lockigt, långt och/eller tjockt hår så är det en plattång med breda plattor som passar bäst. Du ska ha ganska hög temperatur när du plattar ditt hår, så se till att ställa in den på cirka 200 grader.

För kort hår

Om du har kort hår är det på det viset att du ska använda dig av en plattång som har smala plattor. De smalare plattorna ger mer precis styling och det krävs för att det ska synas i ett kort hår.

Funktioner

Olika plattänger har olika många funktioner. Vissa är mer avancerade medan andra är mer enkla. Det är upp till var och en att avgöra vilken sorts plattång man tycker passar en, men tänk hellre enkelt om du är osäker. Det är smart att börja med en enklare variant – vill man sedan “avancera” kan man köpa en mer lyxig och avancerad variant.

En sak som är viktigt att kolla upp är vilken, eller vilka, temperaturer plattången har. Om du har kort eller tunt hår ska du inte ha för hög temperatur och om du har tjockt hår ska du inte ha en med låg temperatur. Vissa har en enda förinställd temperatur och andra har många olika att välja mellan.

När det kommer till plattorna så är det keramiska plattor med en beläggning som är snällast mot håret. Det är också det vanliga idag, så det är inte svårt att hitta en plattång med keramiska plattor.

En annan sak som är viktig att kolla upp är hur lång sladden är. Ju längre sladd, desto mer praktiskt. De som är utan sladd är såklart praktiska de också.

Frågor och svar

Vad är en plattång?

En plattång är ett värmeverktyg som gör håret rakt och blankt. Många av plattängerna kan även skapa lockar.

Ska jag köpa en billig eller lyxig plattång?

Beroende av hur ofta du ska använda dig av din plattång kan du investera mer eller mindre i den. Ska du använda den hela tiden är det lika bra att köpa en lyxig från början, men är det så att du endast ska använda den någon gång då och då kan du köpa en billigare varinat.

Varför ska jag använda en plattång?

En plattång används för att styla håret och i huvudsak används den för att göra ditt hår blankt och platt. Det går dock oftast att skapa även lockar med en plattång, så vill du ha det så kan du använda dig av en plattång.

Vilken plattång är bäst i test enligt oss?

Vi tycker att alla de plattänger vi har med i detta test är bra. De är bra på olika sätt och passar olika typer av hår.

Som med andra värmeredskap är det upp till var och en att testa sig fram för att hitta den plattång som man tycker är bäst.

Sammanfattning

Det finns många olika plattänger ute på marknaden och det är mycket bra då vi alla har olika hårtyp och olika behov för vårt hår. Dessutom är det så att vi har olika stil och vill ha olika typer av styling. Detta gör att det finns ett behov av ett stort utbud och det är kul att det finns så mycket att välja mellan.

Var noggrann med ditt val så att du väljer en plattång som passar just ditt hår så att du får bästa möjliga resultat. Det finns ingen anledning att köpa en fin plattång om den inte är anpassad efter din hårtyp.

Det är också viktigt att den har en bra värmeinställningar, eller att den har en bra förinställd värme utan att slita på håret. Plattänger som har flera olika värmeinställningar är bra då det passar olika typer av hår.

Tunt, färgat och skadat hår gillar inte lika höga temperaturer som ett tjockare hår. Du ska alltså komma ihåg att ta med det i beräkningen när du väljer vilken plattång du ska köpa.

Även om en plattång är urläcker och cool på alla sätt och vis så kommer inte ditt hår må bra om du inte väljer en plattång med rätt temperatur för just ditt hår. Vissa startar på exempelvis 80 grader, medan andra har ett enda värmeläge. Höga temperaturer på upp mot 230 grader är bara för tjockare hår, så tänk på att ta det varsamt med temperaturen om du har ett tunt, skadat eller färgat hår.

Det är också viktigt att en plattång är säker och trygg att använda. En plattång ska ha automatisk avstängning då det är en av de viktigaste sakerna när det kommer till säkerhet.