Hårvård

Bästa Hårinpackningen 2023 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Det spelar ingen roll vad du har för hårtyp, eller kvalitet på ditt hår, det behövs alltid att du använder en bra inpackning med jämna mellanrum. Vissa tycker om att använda hårinpackning ofta, medan andra hellre gör det mer sällan.

Att landa någonstans mellan 1-2 gånger i veckan är bra då det gör att ditt hår får bra vård utan att det överdrivs med extra näring, vård och fukt.

För att håret ska må så bra som möjligt är det klokt att du gör som så att du först använder schampo, därefter applicerar du hårinpackningen och efter att du sköljt ur den så är det dags för balsam.

Att använda balsam efter det att du har haft i en hårinpackning gör så att hårstrået stänger sig och det är viktigt för att håret ska se och kännas så bra som möjligt.

Vare sig de är hårinpackning, hårspray. schampo eller volympuder man är ute efter så finns det en otroligt stor mängd produkter att välja mellan idag.

Det bästa med det är att alla kan hitta sina favoriter och att det finns många bra märken som producerar riktigt bra produkter inom just detta segment.

Torrt & Skadat hår: Maria Nila True Soft Masque

Maria Nila True Soft Masque

Detta är en underbar hårinpackning som är helt fri från parabener och sulfater och det är verkligen något du alltid ska hålla ögonen på. Det är nämligen bättre både för hud och hår om du använder produkter fria från denna typ av ämnen. När du har torrt och skadat hår ska du alltid vara extra noga med vad du använder för typ av produkter. Se till att ha så “rena” produkter som möjligt med ett högt innehåll av naturliga ingredienser.

Den är också 100 % vegansk och tillverkad i Sverige, så detta är en hårinpackning som prickar in alla rätt. Hur är den då rent resultatmässigt? Den är såklart kanonbra! Den är inte ens dyr och man får faktiskt allt när man väljer denna hårinpackning. Torrt och skadat hår blir ett minne blott, så detta är verkligen ett hett tips. 

Håret blir silkesmjukt, fyllt av näringsgivande ämnen och ett torrt och skadat hår kommer att hoppa jämfota vid användning. Dessutom kan du se fram emot hår utan frizz och statisk elektricitet. Självklart får du också rejält med glans och skydd mot både UV-strålning och fria radikaler. 

Som så många andra hårinpackningar av bra kvalitet är det även så att denna inpackning innehåller färgbevarande ämnen som reducerar färgförlust och det är också en väldigt positivt sak.

Färgat hår: Olaplex Hair Perfector No 3

Olaplex Hair Perfector No 3

Färgat hår är knappast ovanligt, men vissa får mer slitet och skadat hår än andra. Dels handlar detta om vad man har för hårkvalitet från början och dels handlar det om hur man väljer att färga sitt hår.

Om du färgar hos en professionell frisör kommer ditt hår må betydligt bättre än om du går loss på en budget färg hemma. Detta är särskilt gällande när det kommer till blonda hår, men det är även andra färger som sliter på håret.

Med Olaplex No.3 får du en hårinpackning som inte bara tar hand om ditt hår vad gäller att bevara din hårfärg, utan den är även väldigt bra på att vårda ditt hår ordentligt. Detta är en av de bästa hårinpackningarna på marknaden, så vill du ha ett välmående hår ska du absolut satsa på denna.

Blont & Blekt hår: Kevin Murphy Blonde Angel

Kevin Murphy Blonde Angel

Om det är en hårtyp som får lida mycket så är det ett blont och blekt hår. Det är nästan omöjligt att slippa undan slitage, torrt och sprött hår efter blekning. Det är också så att ett blont hår har en tendens att dra iväg åt det gula hållet och det är få som vill ha den nyansen i sitt blonda hår. Det vanliga är att man vill åt de kalla tonerna och det lyckas man med om man använder färgkorrigerande hårprodukter.

Kevin Murphy Blonde Angel Treatment är ett klockrent val för dig som vill ha vård och näring till ett blont hår som samtidigt ska hållas fräscht från gula och varma toner. Den tar hand om både och,s å du slipper väljer mellan ett fortsatt risigt hår eller ett hår utan gula nyanser – här får du istället allt i ett.

Kevin Murphy har även ett bra schampo som passar dig med blont och blekt hår, Angel Wash, och det rekommenderar vi er att använda tillsammans med denna produkt.

Lockigt hår: Kérastase Discipline Curl Oleo

Kérastase Discipline Curl Oleo

Ett lockigt hår är inte alltid så lätt att ha att göra med, men har man bara bra produkter så kan man få det att hålla sig precis så som man vill ha det. Det är såklart kul att låta ett lockigt hår få vara exakt hur vilt det vill, men vissa dagar vill man ha lite kontroll över det och då är en hårinpackning för lockigt hår ofta en stor räddare.

Denna hårinpackning kommer från Kérastase och det betyder att det är hög kvalitet och att resultatet blir kanonbra. Du slipper friss och dessutom kommer du att få ett mjukt, glansigt hår som är vårdat och återfuktat på djupet.

Ju bättre kvalitet man köper på sina hårvårdsprodukter, desto fler välgörande effekter får man på köpet och så är verkligen fallet här – håret mår hur bra som helst + att lockarna får definition och smidighet.

Tunt hår: Maria Nila Palett Structure Repair Leave In Cream

Maria Nila Palett Structure Repair Leave In Cream

Tunt hår är ingen ovanlighet för oss skandinaver, utan det är mer regel än undantag. Det är inte särskilt kul att ha att göra med ett tunt hår, men det finns en mängd bra hårvårdsprodukter som hjälper till att få lite ordning på det.

Maria Nila Structure Repair Masque är en hårinpackning som passar ett tunt hår bra då den återfuktar, ger näring och gör så att håret blir härligt glansigt och mjukt. Ditt hår blir starkare och trots att håret är tunt så kommer det att kännas starkare.

Produkten är vegansk och helt fri från parabener och sulfater. Detta är bra för ett tunt hår då det ofta är mer känsligt än ett tjockare hår.

Ekologisk: Hjärtligt Hårinpackning

Hjärtligt Hårinpackning

För dig som vill ha en hårinpackning som är ekologisk så är denna hårinpackning från Hjärtligt ett bra val. Den är mycket prisvänlig och dessutom gör den sitt jobb då den både är återuppbyggande och mjukgörande.

Den är mycket mild och krämig, vilket gör att alla kan använda den. Den innehåller varken silikoner, parabener, mineraloljor eller hormonstörande ämnen, så det är en hårinpackning som tar väl hand om ditt hår utan en massa dåliga ämnen.

Den innehåller bland annat mjölksyra, blåbärsextrakt, rapsolja och glycerin. Den är producerad i Sverige och är 100 % biologiskt nedbrytbar. 

Hårinpackningen från Hjärtligt motverkar både statisk elektricitet och frissighet och dessutom är den bra för behandlat och färgat hår.

Billig / Budget: Toni&Guy Infinite Damage Repair Mask

Toni&Guy Infinite Damage Repair Mask

Toni&Guy har med denna hårinpackning visat att det inte behöver kosta skjortan med bra hårvård. Denna hårinpackning är det perfekta valet för dig som är ute efter en prisvänlig hårinpackning som tar hand om skadat och slitet hår där man ser resultat direkt.

Den ger intensiv näring och verkar återuppbyggande på ditt hår. Håret blir friskare och starkare, får mer glans och blir också återfuktat på djupet. Inpackningen hjälper också till att förebygga kluvna hårtoppar.

Använd denna inpackning så fort ditt hår är i behov av extra näring, men det bästa är om du använder den 1-2 gånger i veckan som vilken annan hårinpackning som helst.

Vegansk: Davines Essential Nounou Hair Mask

Davines Essential Nounou Hair Mask

Här har vi en riktig vinnare, om du frågar oss. Det är verkligen en riktigt intensiv produkt som reparerar vilken trasselsudd som helst. Har ditt hår behov av djup näring så är detta en riktig go-to-produkt och då det är Davines som ligger bakom mästerverket så är det naturligtvis också på det viset att det är en hög nivå naturliga ingredienser i inpackningen och bara det är anledning nog att välja denna produkt.

Om du har ett torrt eller skadat hår som blekts, färgats och överlag blivit kemiskt behandlat så är detta en mycket bra inpackning. Att den sedan är vegansk och kommer i en förpackning som vars plast är godkänd för att återanvändas till livsmedel gör knappast saken sämre.

Detta är en mycket dryg inpackning då det endast behövs lite produkt. Den räcker således länge och det är ju alltid bra.

Hur har vi testat produkterna?

Vi som har testat hårinpackningarna är ett gäng på 15 personer. Som vanligt har vi sett till så att alla hårtyper finns representerade bland oss i testgruppen då det gör att testet bli representativt för alla er som tar del av innehållet i denna artikel.

Förutom att vi har olika hårtyp så är det även så att vissa har bättre eller sämre hårkvalitet och även det är en viktig del av vårt test. Vi har testat produkterna ovan på hår som är skadat och slitet, otroligt välmående och starkt, lockigt, blonderat och så vidare – allt för att ni alla ska kunna få svar på vilken hårinpackning som är det rätta valet för just er.

Frågor och svar

Vad är hårinpackningen bra för?

En hårinpackning är bra att använda några gånger i veckan för att ta hand om håret lite extra. Även om man är duktig på att vårda sitt hår med bra schampo och balsam behövs det en extra kick med jämna mellanrum för att håret ska hålla sig fint.

En hårinpackning kan jämföras med en ansiktsmask (ofta kallas det till och med hårmask istället för jus hårinpackning) då det är en produkt som ger håret det där lilla extra precis som en ansiktsmask ger huden det lilla extra. Du får mer fukt och näring från en hårinpackning än vad du får av ditt vanliga schampo och balsam och det är därför det är så viktigt att lägga till det i din vanliga hårvårdsrutin.

En hårinpackning kan vara bra för många olika saker och det är därför det finns inpackningar som är anpassade efter olika typer av hår. En hårinpackning kan vara bra för exempelvis att ge extra fukt, ta hand om bångstyriga lockar, ta bort gula toner i ett blonderat hår, ta bort friss, ge volym och så vidare. Man väljer helt enkelt den som passar ens eget hårs behov bäst.

Hur länge ska man använda hårinpackningen?

Det är lite olika hur länge en hårinpackning ska användas, men det brukar handla om runt 5 minuter och uppåt. Detta innebär att man kan ha i en hårinpackning samtidigt som man har exempelvis en lermask på och sedan kan man hoppa in i duschen och tvätta av båda två och komma ut som en ny människa – perfekt för en mysig söndag.

Det står alltid på förpackningen hur länge en inpackning ska användas och det är bara att följa de anvisningar som finns på förpackningen. Om du vill så kan du ha i en inpackning lite längre än anvisat, men du ska inte ha i den under en kortare tid än vad som står på förpackningen.

Vilken hårinpackning är bäst?

Vilken hårinpackning som är bäst för just dig handlar om vad du har för hårtyp. Det är bara att välja utifrån ditt hårs behov, så det är ingen svår sak. Om du tycker att det är svårt att reda ut om ditt hår främst behöver en inpackning för exempelvis skadat hår, färgat hår, eller blont hår (detta är ju ingen ovanlig mix av hårproblem) så kan du fråga din frisör nästa gång du är på besök.

Ofta är det dock enkelt att förstå vilken typ av hårinpackning man ska välja. Du kan också göra som så att du frågar personalen på en av de stora skönhetskedjorna – de har utbildad personal.

Sammanfattning

Att ha ett friskt och välmående hår är en dröm för alla och det är inte svårt att uppnå just det. Det är inte svårare än att se till att använda en hårinpackning ett par gånger i veckan, låta den sitta i så länge som behövs och att upprepa detta alltid. Det funkar inte att göra en inpackning en gång varannan månad eller liknande, utan vill man ha resultat är det bara att ta sig tiden och göra det som håret behöver.

Det finns en hårinpackning för varje hårtyp och för varje behov. Många använder olika hårinpackningar och har alltså ett flertal olika varianter hemma som det växlas mellan. Kanske är det exempelvis så att du har både lockigt, blonderat och slitet hår? Då kan du använda dig av en hårinpackning som är för lockigt hår ena dagen för att använda en silverinpackning en annan dag och en riktigt vårdande hårinpackning för ditt slitna hår en annan dag.

Vårt tips är att du använder dig av samma märke på alla dina hårvårdsprodukter då det leder till ett bättre resultat. Är det så att ditt hår har många olika behov kan du, som nämnt, använda ett par olika varianter. Det är dock klokt att isåfall ha schampo och balsam som matchar varje hårinpackning.

Om du tvekar mellan en lyxig och en billig hårinpackning kan det vara smart att välja den något dyrare. Ofta är det så att de dyrare hårvårdsprodukterna kostar mer på grund av att de har ett bättre innehåll och för att de är bättre både för ditt hår, för miljön och för djuren.