Hårvård

Bästa Silverinpackningen 2023 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Alla som är naturligt blonda eller som har färgat håret blont har nog upptäckt att de ljusa slingorna snabbt kan få en gul nyans. En lösning på problemet kan vara att bleka håret, men blekmedel sliter väldigt mycket på hårstråna och gör de mycket torra och sköra. Det är inte ovanligt att ett blekt hår kan gå av, just på grund av slitaget som blekmedlet medför.

Oavsett om du har blekt håret för att bli ljus eller om du är blond naturligt kan det vara skönt att vårda håret och samtidigt blev av med de varmare tonerna. Med hjälp av en silverinpackning, också kallad leave-in conditioner, kan du eliminera gula och orangea färgskiftningar, samtidigt som du återfuktar håret och gör det starkare och friskare. Efter en blekningsbehandling är en silverinpackning ett måste om du vill minimera risken för att ditt hår går sönder.

10 Bästa Silverinpackningarna

1. Maria nila Colour Refresh Pearl Silver

Maria nila är en känd tillverkare av hårprodukter och deras leave-in conditioner för blont hår hamnar högst upp i vår lista. Med Maria Nila Colour Refresh får du en silverinpackning som hjälper dig att bli av med gula nyanser i det blonda håret, samtidigt som den verkar vårdande.

Pigmenten i inpackningen är dock tillfälliga, vilket betyder att du behöver upprepa behandlingen för ett hållbart resultat.

2. Kevin Murphy Cool Angel

Cool Angel från Kevin Murphy är en silverinpackning som vårdar ditt hår och som förstärker den blonda färgen. Håret får en otrolig glans och eliminerar toner som går i orange eller rött.

Cool Angel lämpar sig utmärkt för dig som har ett gråblont hår, askblont eller platinablond. Inpackningen fungerar även för den med brunt hår, som vill ha en kallare ton.

3. Goldwell Dualsenses Blondes & Highlights

Goldwell Dualsenses Blondes & Highlights är ett perfekt alternativ för alla som har blont eller uppljusat hår och som vill ha en leave-in conditioner som ger ett bra resultat. Goldwell Dualsenses Blondes & Highlights återuppbygger ditt hår på bara 60 sekunder och tar bort gula toner och ger en kall och fräsch nyans.

Produkten appliceras i vått hår och efter schamponering. Låt Goldwell Dualsenses Blondes & Highlights verka cirka 60 sekunder innan du sköljer.

4. Loreal Paris Elvital Color Vive Silver Mask

Oavsett om du har naturligt ljust hår eller om du har färgat det ljust kan du få problem med gula nyanser och röda toner. Den lilafärgade Loreal Paris Elvital Color Vive Silver Mask går i och neutraliserar dessa, samtidigt som ditt hår får sig en riktig boost med återfuktning.

Loreal Paris Elvital Color Vive Silver Mask har ett bra och helt överkomligt pris och passar även till brunetter som vill ha en kallare ton på håret.

5. Maria nila Sheer Silver Masque

Vi fortsätter med ytterligare en silverinpackning från Maria nila. På femte plats i vår bäst i test hittar du Maria nila Sheer Silver Masque. Produkten lämpar sig för den som är beredd att betala lite mer för en riktigt effektiv leave-in conditioner som ger näring till håret och lämnar det silkeslent och vackert.

Maria nila Sheer Silver Masque innehåller bland annat extrakt från björnbär och har ett Colour Guard Complex som skyddar ditt hår från att tappa färg snabbare.

6. Fanola No Yellow Mask

Fanola No Yellow Mask ger ett helt fantastiskt resultat till ditt blonda hår. Fanola No Yellow Mask bör med fördel användas tillsammans med silverschampot i samma serie, för att få en så kall ton som möjligt. Denna inpackning lämpar sig lika bra för blondiner som brunetter, men fungerar också på redan grått hår.

Produkten har blivit utrustad med extra djupa pigment som ger ett bra och hållbart resultat. Låt produkten verka i handdukstorkat hår under cirka 3-5 minuter.

7. Ida Warg Silver Mask

Ida Warg är ytterligare en tillverkare av hårvårdsprodukter som man har hört riktigt gott om. Ida Warg Silver Mask är en mycket effektiv och vårdande produkt som har utrustats med violetta pigment till en hög koncentration.

Med hjälp av de lila pigmenten kan du få bukt på gula nyanser och toner som kan drabba ljust hår. Ida Warg Silver Mask innehåller bland annat sheasmör, vilket ger en djupgående behandling och ett snyggt resultat.

8. Löwengrip Blonde Perfection Silver Hair

När man var liten kanske man drömde om ett hår likt Guldlocks, men med åren inser man att de gula nyanserna inte längre är lika snygga. Med Löwengrip Blonde Perfection Silver Hair kan du få en kall nyans i ditt blonda hår, utan att du behöver oroa dig för slitage.

Löwengrip Blonde Perfection Silver Hair är berikad med vitamin B5, samt arganolja för att verka mjukgörande. Produkten ska användas i vått och handdukstorkat hår. Verkningstiden är mellan 3-10 minuter beroende på vilket resultat du vill ha.

9. Cutrin Reflection Silver Treatment

En inpackning kan hjälpa dig att reparera skadat hår och få det att kännas starkt från rot till topp. Har du ljust hår kanske du även vill att din inpackning ska få färgen att bli mer skimrande. Cutrin Reflection Silver Treatment är en inpackning som korrigerar gula och orangea toner och som består av bland annat hallonvax.

Cutrin Reflection Silver Treatment innehåller även UV-skydd, vilket gör att ditt resultat av inpackningen kommer att hålla mycket längre.

10. Four Reasons Color Mask Toning Treatment Silver

Color Mask Toning Treatment reparerar skadat hår och gör det friskt och fullt med glans. Color Mask Toning Treatment är en inpackning som också hjälper blont hår att få den där kalla och eftertraktade tonen.

Produkten är helt vegansk och fungerar på både naturligt och färgbehandlat hår. Color Mask Toning Treatment innehåller aminosyror, protein och hydrolyserad quinoa.

Att tänka på inför köp av silverinpackning

När du bestämmer dig för att köpa en silver inpackning finns det ett flertal saker som kan vara bra att tänka på. Först och främst bör du se till att hitta en inpackning som fungerar för ditt ändamål. Målet med silverinpackningar är alltid detsamma, men här menar vi mer användningen av det, t.ex. om inpackningen fungerar på torrt eller vått hår. De flesta föredrar att använda sig av inpackningarna i duschen, men visst finns det även dem som söker efter ett leave-in conditioner som man kan ha i torrt hår.

En annan sak som kan vara bra att ha i åtanke är budgeten. Hur mycket vill du betala för din inpackning? Det bästa alternativet är inte alltid det dyraste och det billigaste är inte alltid det sämsta. Här gäller det istället att hitta en inpackning som lämpar sig för just dig.

Vad är silverinpackning?

Silverinpackning är en form av produkt som är framtagen för att vårda blont hår, oavsett om det är blekt blont eller om du har blont hår naturligt. Hårinpackningen tränger in på djupet och ser till att ditt hår får den näring och återfuktning som det behöver för att vara starkt, friskt och smidigt. Det finns mängder med olika inpackningar att välja mellan och det gäller även de leave-in conditioner som är till blondiner.

Silverinpackningen kommer i en lila ton. Hur kraftigt lila inpackningen är varierar från märke till märke. De är de lila tonerna som balanserar de varma nyanserna i ditt hår och ger dig en kall och snygg blond hårfärg. Observera att du inte bör ha i inpackningen för länge, t.ex. över natten, eftersom detta kan få ditt hår att se grått ut istället.

Hur använder jag silver inpackningen?

Silverinpackning fungerar precis likt en vanlig l eave-in conditioner, med några få skillnader. En silverinpackning är specifikt framtagen för blond hår och hjälper dig att bli av med gula skiftningar som gör att håret ser trist ut. Inpackningen kan i de flesta fall användas i duschen, men detta kan variera mellan de olika märkena som finns på marknaden.

Ett vanligt missförstånd är att en leave-in conditioner (inpackning) är detsamma som ett balsam och att det därför kan ersätta balsam eller avsluta hårbehandlingen i duschen. Så är dock inte fallet. Det är viktigt att ditt hår är rent när du gör inpackningen och därför ska du alltid börja med att tvätta håret med schampo. Schampo gör att dina hårstrån ”öppnar sig”. När de är öppna kan inpackningen tränga in. Efter att du har haft i inpackningen önskad tid sköljer du ur och därefter avslutar med ett balsam, som gör att hårstråna stänger sig igen. Det är alltså alltid schampo, inpackning och sist balsam som gäller.