Hårvård

Bästa Blonderingen & Blekning 2023 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Att blondera eller bleka håret är det många som har testat och det är aldrig fel att ljusa upp håret en aning med jämna mellanrum. Det är kul med hårfärg i största allmänhet och det som är så bra är att det finns mycket att välja mellan. Det gör att det är lätt att hitta rätt både bland blonderingar, blekningar och hårfärger. 

Det är inte det lättaste att bleka eller blondera håret så var förberedd på att det kommer att behövas research för att resultatet ska bli bra. Det är väldigt lätt att det slutar med att håret blir gult och får varma toner när man blonderar/bleker håret hemma, men det är ändå värt att testas

Om det är så att det blir ett trist resultat så finns det många olika saker man kan göra för att fixa till det och i värsta fall får man springa till frisören och ordna upp det hela.

Det är otroligt mycket billigare att göra det hemma själv, så det är både roligt och prisvänligt. Om du inte får det önskade resultatet direkt så kan det behövas att du blonderar/bleker håret flera gånger. Här är det viktigt att komma ihåg att inte gå loss för ofta, utan det krävs att du har lite vila mellan blonderingarna/blekningarna.

1. Depend Blondering för Brunt-Ljusbrunt hår

Depend Blondering för Brunt-Ljusbrunt hår

Detta är en blondering som passar dig som har brunt-ljusbrunt hår. Den gör sitt jobb och dessutom är det en mycket prisvänlig produkt.

Med denna blondering så får ditt hår de ljusaste nyanserna på ett snabbt och säkert sätt, men detta är också en blondering som är mycket skonsam. Då det sliter mycket på håret med blondering i allmänhet är det viktigt att du väljer ett alternativ som är så skonsamt som möjligt.

Den innehåller både jojobaolja, veteprotein och aloe vera. Detta innebär att ditt hår kommer att skyddas, återfuktas, bli mjukt och glansigt.

Förpackningen känns inte så glammig, men det är en bra produkt så låt dig inte luras av den något trista utsidan.

2. Schwarzkopf Blonde Blondering & blekning

Schwarzkopf Blonde Blondering & blekning

Här har vi en blondspray som stegvis bleker håret 1-2 nyanser. Varje applicering gör håret ungefär en fjärdedel nyans ljusare och du kan använda den både för blonda effekter i håret, för att styra upp en trist utväxt och för reflexer/slingor.

Denna produkt är mycket effektiv och det är väldigt smidigt att endast behöva spraya istället för att göra en “vanlig” blondering/blekning. Sprayen innehåller en värmeaktiverad formula som är en allt-i-ett lösning för alla som vill åt lite blonda nyanser i håret.

Den innehåller bland annat arganolja, vilket är bra då det vårdar håret under tiden man behandlar håret.

3. Loreal Paris Colorista Effects Bleach

Loreal Paris Colorista Effects Bleach

Om du vill lite mer med din blondering/blekning så är detta rätt väg att gå. Denna serie har många kul färger att bjuda på och just deras Colorista Bleach är en mycket intensiv blondering som kan användas i brunt hår.

Du väljer själv hur du vill använda denna blondering. Du kan välja att blondera/bleka hela håret, eller så kan du välja att börja ett par centimeter från hårrötterna om du vill ha en anan typ av effekt.

Vill du så kan du använda denna produkt som en avfärgning innan du lägger i en annan av Coloristas färger.

4. Eorol Blonderingsspray Super Strong

Eorol Blonderingsspray Super Strong

Med denna blonderingsspray får du en fin blond nyans på ett väldigt snabbt och smidigt sätt. Att slippa få en chock av att det blir för mycket av det goda direkt är alltid bra. Med denna spray blir du blondare successivt beroende av hur mycket och hur ofta du använder produkten – ett bra sätt att ha kontroll över resultatet.

Vill du så kan du använda denna blondering endast till slingor, men den funkar lika bra för att blondera hela håret, om du vill det.

Den innehåller återfuktande konditioneringsmedel, men du ska naturligtvis se till att använda dig av balsam och inpackning ändå för att förhindra att håret blir sprött.

5. Garnier Nutrisse Truly Blond

Garnier Nutrisse Truly Blond

Om du är ute efter en blondering/blekning som verkligen ger dig ett ljust resultat så är detta ett bra val. Den finns i ett par olika blonda nyanser för att du ska kunna hitta den som är rätt för just dig.

Välj den variant som ger det resultat du vill ha, men se också till att ta med din nuvarande färg i beräkningen. Det är väldigt viktigt, eftersom det blir väldigt stora skillnader i resultat beroende av hur ditt hår ser ut från början.

Denna blondering har aktiva ljusreflektorer och dessa optimerar blonderingsprocessen. Resultatet blir ett glansfullt blont hår som ser fräscht och välmående ut.

6. Schwarzkopf Natural & Easy

Schwarzkopf Natural & Easy

Detta är en blondering som ger ett resultat med skiftande glans då alla nyanser består av ljusa + mörka färgpigment i harmoni.

Den innehåller mangosmör och jojobaolja. Detta gör att håret får Vitamin A. Vitamin E och betakaroten som ger håret både fukt och ett naturligt UV-skydd.

Använder du denna produkt så täcks även ditt gråa hår, så det är en blondering/blekning som verkligen kan användas av många och som ger skiftande resultat – stort plus för det.

7. Hanne Bang Hårborttagning Blekningscreme

Hanne Bang Hårborttagning Blekningscreme

Detta är en blekning som används för hår på kroppen och i ansiktet. Det är alltså inte en vanlig blekning för håret.

Med denna kräm så kan du snabbt bleka mörk hårväxt och efter 15-20 minuter kan du avlägsna krämen.

Så bleker och blonderar du håret hemma – Tips

Att bleka eller blondera håret hemma kan vara en mycket bra idé om man ser till att ha lite koll på vad man gör. Om det är första gången är det viktigt att komma ihåg att läs igenom anvisningarna ordentligt så att du har de bästa förutsättningarna möjliga. 

Att låta en kompis eller familjemedlem vara delaktig är ofta smart då det dels underlättar när man ska applicera blonderingen och dels som stöd efteråt om det går fel. 

Se till att alltid skydda huden från hårfärg genom att använda handskar, en stor handduk som skydd för dina kläder och lite vaselin eller liknande på öron och hårfäste.

ha alltid ett silverschampo eller en silverinpackning redo som du lägger i håret efter en blondering/blekning då det nästan alltid blir så att nyansen blir betydligt varmare med gula pigment än vad du trodde. 

Behandlingen fäster bättre på ett hår som inte är nytvättat, så blondera gärna ett hår som gått några dagar utan tvätt. 

Dela också upp håret i sektioner – det blir betydligt lättare att få ut det jämnt på det viset. 

Hur vi testat produkterna

Vi har testat de olika produkterna på 10 olika personer. De hade alla olika grundförutsättningar både vad gäller hårfärg, hårkvalitet med mera. Det krävs att man testar på olika typer av hår för att ma ska kunna bilda sig en uppfattning om huruvida en blondering/blekning är bra eller inte. 

Sammanfattning

Oavsett om du har svart, brunt, rött eller till och med grått hår kommer en blondering/blekning hjälpa till att ljusa upp håret. 

Blondering är ett sätt att ljusa upp håret och det spelar ingen roll vilken färg man har från början. Även om man är väldigt ljus kan man ändå blondera håret om man vill ha exempelvis en vit nyans. 

Varför ska man blondera/bleka håret? För att man antingen behöver få ner en mörk färg och bleka  innan man lägger en annan hårfärg, eller för att man vill ha blont hår, det är inte svårare än så.