Hårvård

Bästa Hårsprayen 2024 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Hårspray är en sådan stylingprodukt som de flesta använder mer eller mindre. Då det funkar både för kort, halvlångt och långt hår så är det något som kan göra det betydligt lättare att frisera sig, oavsett vad man har för stil på sitt hår.

Det kan dock ta ett tag innan man hittar exakt rätt, men då det är kul att testa olika hårspray så är det en kul resa.

Om du vill satsa på en hårspray som främst fixar volym, eller om det är en hårspray som är till för att ge fin finish och glans, gör att håret får fin stadga eller vad det nu kan vara, är helt upp till dig.

Det finns, som nämnt, en hårspray för alla och det finns utan tvekan en hårspray för varje tillfälle och frisyr. Spana in vårt test och se om du kanske hittar din nya favorit.

1. maria nila Style & Finish

maria nila Style & Finish

Denna hårspray är från Maria Nila och det innebär att den är helt fri från både parabener och sulfater + att den är 100 % vegansk. Vill du satsa på en hårspray som är snäll både mot ditt hår, mot miljö och djur ska du köpa denna, ingen tvekan om den saken.

Med den här hårsprayen får ditt hår mycket bra stadga samtidigt som frisyren blir perfekt fixerad – du kan med andra ord använda denna hårspray till olika typer av frisyrer då den kommer att göra sitt jobb vare sig det är mer eller mindre stadga du vill åt.

Hårsprayen skyddar mot både fria radikaler och UV-strålning samtidigt som den är mycket lätt att borsta ur. Det är med andra ord en hårspray som har allt både vad gäller innehåll, resultat och funktionalitet.

2. L’ANZA Hårspray Healing Keratin Oil

L'ANZA Hårspray Healing Keratin Oil

Detta är en härligt snabbtorkande hårspray som är mycket bra att använda när man vill ha ett snabbt resultat utan att behöver vänta på att hårsprayen ska torka in i håret. Den är underbar när det kommer till att ge stadga och flexibilitet.

Den ger ett långvarigt resultat och det gör att man slipper öka på med produkt. Den både bekämpar frizz och är fuktbeständig, så detta är en hårspray som verkligen ger ett fint resultat – det bästa är att den varken blir stel eller klistrig i håret.

Med denna hårspray från L’ANZA får du även UV-skydd + värmeskydd upp till 260 grader.

3. Wella Professional EIMI Sugar Lift

Wella Professional EIMI Sugar Lift

Här har vi en hårspray som ger massor av fin glans och volym. Dessutom är det på det viset att du får en härlig fyllig känsla i håret samtidigt som håret får fint stöd. Det är lätt att forma håret så som man vill ha det och detta gäller särskilt för dig som i vanliga fall har ett svårformat hår.

Doften är fräsch och då det är sockerspray istället för saltspray så blir ditt hår glansigt istället för matt, men det är samma känsla som med en saltvattenspray. Det är med andra ord en mycket trevlig hårspray som ger härlig struktur på håret utan att ge den där annars så vanliga matta finishen när det kommer till strukturprodukter.

4. Schwarzkopf Professional Osis+

Schwarzkopf Professional Osis+

Om du gillar Osis+ produkter så kommer du att digga denna hårspray. Den har en unik formula som gör så att håret kan omformas efter att du applicerat sprayen. Detta är naturligtvis väldigt praktiskt då du enkelt kan få till den frisyr du önskar utan något krångel.

Detta är en hårspray som ger långvarig stadga, den är mycket snabbtorkande, den klibbar inte och den ger ingen klistrig känsla – du får med andra ord en behaglig hårspray som dessutom doftar gott.  

När du använder denna hårspray så kan du räkna med att enkelt kunna borsta ur sprayen samtidigt som ditt hår hela tiden skyddas mot fukt och UV-strålar.

5. ghd Style Curl Hold Spray

ghd Style Curl Hold Spray

Denna härligt lätta hårspray är det perfekta valet för värmestylade vågor eller lockar då den ger mycket bra support för såväl mjuka och fina lockar som för mer definierade lockar. Det är helt upp till dig att avgöra vilken typ av lockar du fixar, denna hårspray gör att alla typer av lockigt och vågigt hår blir kanonfint.

Den tar även bort friss och statiskt hår – resultatet blir dynamiskt hår med lockar som både ser fräscha och coola ut. Det bästa är att lockarna blir väldigt hållbara. Är du van vid att dina lockar snabbt förlorar sin form och är trött på det så är detta en hårspray som du kommer att älska.

Den doftar mycket fräscht och du kan använda den som ett värmeskydd, om du vill – en hårspray som har mycket att bjuda på, med andra ord.

6. Kevin Murphy Session Spray

Kevin Murphy Session Spray

Om du vill ha en hårspray som ger fin stadga utan att tynga ner håret så ska du testa denna godbit från Kevin Murphy. Den ger håret perfekt och varaktig stadga utan att tynga ner ditt hår.

Den har UV-skydd som skyddar din hårfärg samtidigt som den ger ett bra skydd mot luftfuktighet. Dessutom ger hårsprayen fin glans, den är lätt att borsta ur och den är fri från både parabener och sulfater.

Spraya på ett par decimeters avstånd och vänta några sekunder då denna hårspray har en blötare formula.

7. Morrocanoil Root Boost

Morrocanoil Root Boost

Med denna hårspray får du mycket fin volym då det är en rotlyftande stylingprodukt. Den passar dig som har tunnare hår och utöver att du får fin volym så får du även struktur, fyllighet och fin rörelse i ditt hår.

Sprayen tar bort statisk elektricitet och finishen blir naturligt matt. Den innehåller arganolja, vilket innebär att ditt hår får massor av antioxidanter. En spray som både vårdar ditt hår och ger ett fint stylat resultat, alltså.

Det är bara att spraya en generös mängd i handdukstorkat hår använda tillsammans med en rundborste. Sedan är det volym i massor som gäller.

Välj rätt typ av hårspray för önskat resultat

Stylingspray

En stylingspray används under tiden du stylar ditt hår. Med rätt stylingspray får du ett hår utan friss och med fin volym. Dessutom är det också på det viset att en stylingspray ger mindre stadga än en finishing spray.

Volymspray

En volymspray är till för ett tunnare hår då det ger just volym till ett hår som saknar det rent naturligt. Om du använder en volymspray så kommer du att se resultat direkt, det handlar bara om att hitta rätt typ av spray för ditt hårs behov.

Glansspray

En glansspray är till för dig som vill att håret ska ha en glansig finish istället för en matt. Det bästa med en glansspray är att du kan använda den de gånger du vill ha en glansig finish istället för en matt.

Finishing Spray

En finishing spray är som en settingspray för ditt smink – frisyren fixeras, oavsett vad för typ av frisyr du är ute efter. Det är bara att spraya en finishing spray över håret och sedan har du fin stadga i ditt hår.

Budget

Ett riktigt bra budgetval är Toni&Guy Glamour Firm Hold Hairspray. Den ger både stadga och kontroll samtidigt som den doftar fräscht och ger volym. Du slipper stelt, klistrigt och kladdigt hår och dessutom är det på det viset att hårsprayen från Toni&Guy skyddar mot fukt.

För män

Lernberger Stafsing Saltwater Spray är en mycket bra groomingspray som är berikad med både mineraler och broccoliolja. Ditt hår får en läcker beach-känsla med volym, struktur och en matt finish.

Du kan använda den i torrt hår, eller i lätt fuktigt hår. Välj själv om du vill låta håret självtorka, eller om du vill använda denna spray i torrt hår. Det är bara att styla håret precis så som du vill ha det och den passar alla olika typer av hår.

Den är fri från parabener och är både färgbevarande och värmeskyddande.

Ekologisk

Maria Åkerberg Hair Spray Organic ger håret både stadga och glans och då det är en ekologisk produkt så är innehållet utan skadliga ämnen, så som silikoner, mineralolja, parfym, konserveringsmedel med mera.

Denna hårspray är väldoftande och kommer i en snygg och enkelt designad förpackning. Välj själv om du vill spraya den i fuktigt hår eller i torrt hår.

Luktar gott

Om du är ute efter en hårspray som doftar gott ska du satsa på Kevin Murphy Session Spray – den inte bara doftar gott, utan den är också väldigt bra då den ger en fast, viktlös och varaktig stadga utan att på något sätt tynga ner håret.

Parfymfri – Utan doft

Cutrin Vieno Sensitive Hairspray Strong är en mycket bra hårspray för dig som ogillar parfymerade produkter, eller för dig som är känslig. Det är en mycket bra hårspray som inte bara passar den känsliga, utan den gör även jobbet bra.

Frågor och svar

Vad är hårsprayen bra för?

Hårspray är bra för olika saker då det finns så många olika typer av hårspray. Det finns hårspray som är till för att ge glans, struktur, volym och så vidare. Du väljer själv vilken typ av hårspray som är bäst just för dig och ditt hår.

Förr var det främst stadga som hårspray fixade, men idag finns det mer avancerade varianter som tar hand om andra behov.

Hur använder man en hårspray?

Hårspray används på lite olika sätt beroende av vilken typ av hårspray man väljer. En hårspray som exempelvis ska användas för volym används ofta på det viset att man sprayar den på rötterna medan exempelvis en glansspray används på längderna av håret.

Vem ska använda hårsprayen?

Hårspray är för dig som vill styla håret, få till fin glans, struktur, volym eller vad det nu kan vara  – det finns en hårspray för varje behov, så alla kan använda hårspray och få ett önskat resultat.

Skillnad mellan spray för män och damer?

Det är ingen skillnad mellan hårspray för herrar och damer, men det finns olika typer av dofter som passar herrar bättre än damer och vice versa.

Hur har vi testat produkterna?

Vi som har testat de olika produkterna i detta test är 10 personer. Vi har testat att använda de olika produkterna vid olika tillfällen så att vi ska kunna ge er våra åsikter om hur de funkar både till vardag och till fest.

Då vi har valt ut sju produkter som vi verkligen tycker gör jobbet mycket bra så är det på det viset att vi tycker att de allihop gör det de ska och det gäller både för vardaglig användning och för festligare tillfällen.

Vi har testat varje hårspray på olika hårtyper och på hår av olika kvalitet. Genom att testa en och samma produkt på alla typer av hår så är det lättare för oss att berätta för er om de olika produkterna är bra eller inte.

Vi har, som vanligt, också pratat med proffs för att få tips och råd av dem i våra val av produkter. Ni hittar alltså ett bra urval att välja mellan helt enkelt.

Sammanfattning

Om man trivs med sin naturliga hårfärg finns det ingen anledning att vare sig använda sig av avfärgning, hårfärg eller andra produkter som sliter på håret. Om du gillar både färg och ditt hår i största allmänhet så kanske du inte ens behöver använda dig av värmeverktyg – i så fall har du och ditt hår verkligen tur.

Allt man använder i håret sliter på det, så kan man hålla sig till att endast tvätta det och ta i lite hårspray, mousse, volympuder eller liknande, så kommer håret att må mycket bra. Det är viktigt att vara försiktig så att man inte överbehandlar håret då det oftast leder till att det slutar med en enda risboll på huvudet som är svårt att få fint och fräscht igen.

När du väljer hårspray eller andra stylingprodukter är det smart att välja produkter från märken som hamnar inom segmentet professionell hårvård. Detta av den enkla anledningen att bra produkter sliter mindre på ditt hår. Det är också på det viset att professionella produkter har ett betydligt bättre innehåll än vad många av de billigare produkterna har.

Om du blir förvirrad av att det finns så många olika typer av hårspray ska du tänka på att det i vissa fall kan vara så att du kanske behöver ha fler än en typ av hårspray – exempelvis en som du använder om du lockar ditt hår, en som du har för vardaglig volym och en för festlig glans.