Hårvård

Bästa Röda Hårfärgen 2023 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Det finns få saker som är lika snygga och moderna som rött hår. Har du rött hår på naturlig väg kan du skatta dig lycklig, eftersom det sägs att de röda tonerna inte bara framhäver dina ögon, utan även din hud och hela ditt ansikte. Den som inte har fått de röda lockarnas gåva får ta till andra medel om man vill ha rött hår, t.ex. genom att färga håret i en nyans som man tycker är snygg.

Oavsett om du har långt eller kort hår är rött en färg som klär de allra flesta och det finns många olika nyanser och toner att väljer mellan. Ett vanligt missförstånd är att man tror att en ljus hudtyp inte matchar med rött, men så är inte fallet. Här gäller det bara att hitta rätt ton och nyans för att skapa en snygg balans.

Sugen på att färga? Vi listar den bästa röda hårfärgen på marknaden just nu.

1. Schwarzkopf Mood Röd Hårfärg

Schwarzkopf Mood är en tillverkare av hårfärg som har funnits på marknaden länge. Deras produkter är bra, finns i mängder med olika färger och har dessutom ett riktigt billigt pris.

Deras röda hårfärg kommer att ge ditt hår en vacker nyans som är full av glans och lyster, samtidigt som den lyfter rötterna och ger dig mer volym. För att färgen ska se så naturlig ut som möjligt har man utrustat produkten med ett komplex som kallas för mulitechnology.

Du kan enkelt använda dig av hårfärgen i det egna hemmet. Blanda bara ihop gelen med färgen och applicera i hela håret (eller där du vill ha det). Resultatet är hållbart och är enkelt att få jämnt. Produkten lämpar sig även för grått hår.

2. Schwarzkopf PureColor

Det är inte alla som vill ha den där klarröda eller mörkröda nyansen. Vissa vill istället ha den mer naturligt röda tonen och då är Red Ginger från Schwarzkopf PureColor alldeles perfekt.

Till skillnad från många andra hårfärger är Schwarzkopf PureColor inte rinnig, utan liknar mer en gele, vilket gör den enkel att applicera. Formulan är både vårdande och fuktgivande då den innehåller kaktus, aloe vera och jojobaolja.

3. Schwarzkopf Brillance

Brillance Schwarzkopf erbjuder en rad olika röda nyanser, men deras mörkröda/burgundy är kanske den som har blivit mest populär i takt med att hårtrenderna förändrats med åren. Med denna hårfärg kan du inte bara få en intensiv röd färg som täcker gråa hårstrån, utan du får också en ordentlig glans och ett resultat som kommer att hålla väldigt länge.

I förpackningen får du med ett serum som kallas för Diamond gloss. Serumet blandas i färgen innan applicering, för att göra färgerna ännu mer intensiva. Genom sin Brilliance-formula kan du också få en hårstruktur som är mycket slätare och enklare att reda ut.

4. Garnier Olia Hårfärg

Garnier Olia Hårfärg extra djup röd är en hårfärg som lämpar sig för dig som vill ha en riktigt mörkröd ton i ditt hår. Här är det dock inte färgen i sig som gör produkten unik i sitt slag, utan hur man har valt att tillverka den. Garnier Olia Hårfärg är den första i sitt slag där man har valt att tillverka hårfärgen med hjälp av de många positiva effekterna av olja.

Det är med hjälp av dessa som färgen kan tränga in så djupt som möjligt i dina hårstrån och på så vis bevaras längre. Garnier Olia Hårfärg är helt fri från stark ammoniak och ger ett fantastiskt resultat som även täcker grått hår.

5. Wella Professionals Color Touch Vibrant Red

Med Wella Professionals Color Touch Vibrant Red behöver du inte oroa dig för permanent färgning av håret, utan färgsystemet är istället framtaget av olika typer av intensivtoningar. Fördelen med toningar är att resultatet gradvis försvinner, vilket betyder att utväxt inte kommer vara ett problem.

Wella Professionals Color Touch Vibrant Red ger dig ett hår som får 63 % mer glans och lyster, samtidigt som håret för mer liv och näring, tack vare komplexet Light 2 Color. Här har man också tillsatt ett fiberprotein som gör håret slätare och mer lättkontrollerat.

6. Schwarzkopf Natural & Easy Röd Hårfärg

Vackra röda lockar har aldrig varit enklare än med Schwarzkopf Natural & Easy Röd Hårfärg. Här får du en produkt som du med fördel kan använda i det egna hemmet och som vårdar och ger näring till torrt och slitet hår. Det är tack vare de oljebaserade serumet som ditt hår väcks till liv igen och det finns flera nyanser av rött att välja mellan.

Alla färger är redan blandade och klara, så att du bara kan applicera färgen i ditt hår på enklaste och snabbaste sätt. Färgerna ger ett mycket hållbart och naturligt resultat.

7. Loreal Paris Feria by Preference

Är det en intensiv och riktigt sprakande röd hårfärg som du är på jakt efter bör du titta närmare på Loreal Paris Feria by Preference extra intensiv röd. Den här hårfärgen ger dig att fantastiskt resultat och ett hår fullt med liv. Inte nog med att ditt hår förvandlas inom loppet av någon timme, så får du även en efterbehandlingskur som räcker till flera tillfällen.

Efterbehandlingen garanterar glans i upp till hela sex veckor, samtidigt som håret blir vårdat och får näring. Till skillnad från andra hårfärger kan du här räkna med 80% mer färg och glans.

Vad ska jag tänka på innan jag färgar håret rött?

Även om det i praktiken är enkelt att färga håret själv så finns det en del saker som kan vara bra att tänka på. Visst kan du bara köra på och kladda i en flaska med hårfärg, men frågan är då hur nöjd du blir med resultatet. Att färga håret med hjälp av hemmafärg är en konst och då kan vägledande tips vara bra att ha.

Om du inte har färgat håret rött tidigare är det rekommenderat att du väljer en nyans som är lite starkare än du har tänkt dig. Orsaken till detta är enkelt enkelt för att den första färgbehandlingen sällan ger ett tillräckligt hållbart resultat och snabbt tvättas ur, även vid permanenta färger. Se till att ditt hår mår så bra som möjligt innan färgningen påbörjas. Annars finns det risk för att dina hårrötter får en intensivt snygg röd färg, medan dina toppar blir mörka och ser tråkiga och torra ut. Serum är till exempelvis ett riktigt bra sätt att vårda innan en färgbehandling.

Ytterligare en sak som du bör ha i åtanke är att resultatet kommer variera kraftigt, beroende på vilken hårfärg du har idag och beroende på om ditt hår är behandlat sedan tidigare eller inte. Har du färgat håret svart för inte så länge sedan har du också mycket svarta färgrester kvar, något som kan göra resultatet mörkare eller mer ojämnt. Är du osäker bör du vända dig till en frisör vid din första färgning av blont, brunt eller svart hår som ska bli rött!

Hur länge håller den röda färgen?

Hur länge din färg kommer att hålla beror på många olika saker. Valet av färg kommer till exempelvis att ha stor betydelse, men även valet av märke, din livsstil och om du väljer en toning eller permanent färg kommer att vara avgörande. En permanent färg tvättas inte ur, men visst kan resultatet blekna lite efter x-antal tvättar. En toning kan du gravid få bort genom att just duscha och tvätta håret.

För ett resultat som håller så länge som möjligt är de permanenta färgerna bäst. Här bör du dock vara medveten om att dina naturliga rötter kommer att synas i takt med att håret växer ut. Vill du behålla den röda hårfärgen kommer du således behöva se till att färga ditt hår med jämna mellanrum. Genom att välja en röd ton som är så lik din egna färg som möjligt kan du dock minimera risken för synliga rötter.