Smink

Bästa Pincetten 2023 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Med en riktigt bra pincett kan man snabbt och effektivt forma och styla sina ögonbryn. Pincetten kan även användas för att avlägsna andra hårstrån så som på hakan, kring hårfästet eller runt näsa och öron. Hitta en pincett som faller dig i smaken när det gäller flexibilitet och spets.

Ju närmare huden pincetten kan komma desto effektivare och mindre smärtsamt blir borttagandet av hårstrået. Grip tag om hårstrået intill huden och avlägsna det med ett snabbt ryck medhårs. Genom att rycka håret medhårs minskar såväl smärtan som hudirritationen.

En pincett kan även ha andra användningsområden till exempel för sårvård och för att avlägsna smärtsamma stickor som har letat sig in i fötter eller händer.

7 Bästa Pincetterna

1. Morris & Luca Pincett

Pincetten från Morris & Luca är perfekt när det kommer till plockning av till exempel ögonbryn. Vinkeln på pincettens spets är särskilt utformad för att komma när hårstråets rot, få ett bra grepp om hårstrået utan att att nyps av. Spetsen är tunn och skarp utan att vara vass varför den är skonsam mot så väl hud som hårstrå. Den precisa pincetten tillåter plockning av de allra kortaste och tunnaste hårstråna.

Pincetten har ett svart grepp som är av soft touch för att ge stadga och stabilitet medan spetsens ände är silverfärgad metall. Den rena spetsen är hygienisk enkel att hålla ren mellan användningarna. För en mildare plockning av hårstråna bör spetsen placeras så nära huden som möjligt och sedan avlägsnas med ett snabbt ryck medhårs.

2. Browgame Cosmetics Original Slanted Tweezer

Välj mellan vit, rosa, röd och svart när du köper din Original Slanted Tweezer från Browgame Cosmetics. Pincetten är tillverkad av svenskt stål som är rostfritt och har en beläggning av Titannitrid. Stålet har sedan förädlats i Italien där pincetten produceras och den vassa spetsen slipas.

Spetsen har slipats till perfektion för att kunna erbjuda en säker precision vid borttagning av enskilda hårstrån. Samtidigt är spetsen tillräckligt rundad för att inte orsaka skador eller obehag på huden.

Stålets spänning är flexibel för kunna hanteras med en mjuk hand och ge en större kontroll. Pincettens spets är tillverkad för att aldrig behöva slipas utan håller sig vass varje gång. Den smala spetsen tillåter pincetten att komma nära roten för att kunna avlägsna även de minsta stråna.

3. Tweezerman Mini Slant

Denna pincett är 7 centimeter lång och har en spets som kommer åt även de allra minsta och tunnaste hårstråna. Pincetten finns i 6 olika färgstarka kulörer vilket gör att den känns ännu personligare och ger en härlig färgklick i badrumsskåpet. Dess spets är slipad till perfektion för att komma nära huden och hårstråets rot utan att för den skull åsamka huden skador.

Spetsen är vass och nyper tag i även de tunna och osynliga hårstrået men utan att nypa av det. Flexibiliteten i pincetten är behaglig och gör att den är enkel och mjuk att greppa och använda. Tweezermans logga är tryckt i antingen svart eller vitt på pincettens ena sida.

4. Depend Pincett

Pincetten från Depend har en stilren design helt i rostfritt stål. Spetsen är handslipad i flera olika vinklar för att ta fram en allra bästa gripförmågan. Därför har spetsen snedställda blad och en kant som kommer nära huden för att plocka hårstrået från roten.

Detta utan att skada varken hud eller hår. Pincetten är liten och nätt att använda med en flexibilitet som gör den enkel att greppa och manövrera.
Det rostfria stålet är hygieniskt att använda för både hårplockning, sårvård och för att avlägsna stickor.

Materialet minimerar risken för bakterietillväxt och kan även enkelt rengöras och tvättas rent. Den stilrena designen smälter även in i alla badrumsskåp eller necessärer.

5. Anastasia Beverly Hills Tweezers

En svart pincett med silvrig spets och en text i ton av roséguld, det utgör designen av pincetten från Anastasia Beverly Hills. Spetsen har en sned och skarp kant som gör det enkelt att plocka även de tunnaste och kortaste stråna.

Produkten är tillverkade helt i rostfritt stål som är ett material med lång hållbarhet. Plocka brynen eller använd precisionen som denna pincett erbjuder till att avlägsna besvärliga stickor. Håret plockas enkelt genom att greppa strået så nära huden som möjligt och sedan göra ett snabbt ryck medhårs.

På så sätt följer hela hårstrået med och behandlingen upplevs som minst smärtsam. Pincetten är behaglig att hålla i och dess flexibilitet gör den mjuk att använda och gripa med.

6. Rapide Brynpincett

Denna pincett från Rapide är tillverkad i rostfritt stål, ett material som är både hygieniskt och slitstarkt. Dess spets är slipad till perfektion för att enkelt kunna avlägsna hårstråna utan att skada varken strået eller huden. Greppet är svartlackerat och dess spets är ren stål.

Sammansättningen av pincetten är noga uträknad för att ligga bra i handen och göra den enkel att hantera. Den är varken för trög eller för slapp i sitt grepp utan kan lätt klämmas åt. Pincetten är särskilt framtagen för brynplockning.

7. Xlash Tweezer

En pincett från Xlash som är helt designad i rostfritt stål och där hela pincetten, både spets och grepp, är stålfärgad. Spetsen är perfekt vinklad och har en slipning som håller utan att behöva vässas. Pincetten monteras ihop med tryckreglering för att få exakt precision på spetsen. Denna utformning möjliggör för pincetten att komma nära hårstråets rot och få ett bra grepp även om de allra minsta och tunnaste stråna.

Slipningen av spetsen är noga utvald för att den inte ska tappa sitt grepp men samtidigt inte skada hårstrået så att det istället bryts av. Det bästa sättet att avlägsna hårstrån och forma brynen är att ta stråna ett och ett. Greppa strået och gör ett bestämt ryck medhårs. Använd hela spetsens yta eller ställ den på högkant för ännu bättre precision.

Att tänka på inför köp av en pincett

Innan du köper en pincett bör du fundera över vad du vill använda den till. Är det främst för att plocka och avlägsna hårstrån eller ska den användas för andra ändamål? Beroende på vilket ändamål så kan spetsen se lite olika hud, liksom dess utförande och flexibilitet.

Tänk även på hur vass spetsen är, den ska vara tillräckligt slipad för att komma nära inpå huden så att den enkelt kan avlägsna hårstrån nära roten. Samtidigt får inte spetsen vara så vass att den nyper av hårstrået eller att den riskerar att rispa och skada hunden under användning. Pincettens flexibilitet kan även den spela roll då en del är enklare att manövrera medan andra är trögare att nypa åt.

Vad är en pincett?

Pincett är ett typ av verktyg som kan användas inom skönhet och sjukvård. I skönhet används pincetten framförallt för att avlägsna oönskade hårstrån, till exempel där ögonbrynen ska formas eller friseras. Den kan även avlägsna oönskade hårstrån som växer i näsan, i öronen eller på hakan. Pincetten är utformad med två spetsar och ett öppet gap.

I ena änden är sidorna sammansvetsade så att pincetten får en gripförmåga med spetsarna i andra änden. Pincetten tillverkas i regel i någon form av metall för att vara hygienisk att använda i ansiktet och till sårvård. Metallen är enkel att rengöra och det är ett material som bakterier vanligtvis inte trivs på.

När behöver man använda pincetter?

En pincett har ett flertal användningsområden. För gemene man används den mest i hemmet för att plocka bort oönskade hårstrån eller för att avlägsna stickor. Pincetten är till exempel det främsta redskapet som används för att forma och ansa ögonbrynen.

Man kan använda en pincett när man inte vill riskera att smutsa ned något med fett eller smutspartiklar från fingrarna, till exempel vid sårvård. Pincetten används även inom helt andra professioner så som polisen och av frimärkssamlare. En vanlig pincett bör inte användas för att ta bort fästingar, där bör istället en särskild fästingpincett användas så att borttagningen av fästingen sker på ett säkert sätt.