Smink

Bästa Läppstiftet 2023 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Att använda sig av läppstift är kul och det är en sådan sak som de allra flesta av oss testar någon gång i livet. Även om man kanske inte känner sig bekväm med det varenda dag så har ju många läppstift åtminstone till fest, eller så har man använt det under maskerad eller liknande. De flesta vet helt enkelt hur känslan av läppstift på läpparna känns och det är lite kul.

Vissa föredrar liquid lipstick, läppglans eller liknande. Vad man än gillar för typ av läppmakeup så finns det mycket att välja mellan, så mycket är säkert. Att det finns läppstift i alla färger man kan tänka sig gör att det blir extra kul. Vare sig du vill ha klassiskt rött, grått, brunt, svart, lila eller blått så finns det idag läppstift av bra kvalitet.

9 Bästa Läppstiften

1. Bäst i test – IsaDora Perfect Moisture Läppstift

Detta är ett klockrent val för dig som vill ha ett bra budgetval med många olika färgval. Det bästa med detta läppstift är att det är särskilt bra för torra och nariga läppar. I vissa fall kan ju läppstift vara uttorkande, men inte i det här fallet – läpparna känns mjuka och återfuktade hela dagen och det är naturligtvis mycket positivt.

Du kan räkna med rikt pigment och ett långvarigt resultat när du använder dig av just detta läppstift, så när du väljer detta läppstift gör du ett väldigt hållbart val. Att det är på det viset att det även är ett krämigt och härligt läppstift gör inte saken sämre.

2. Maybelline SuperStay Matte Ink Seductress

Här får du ett härligt läppstift som sitter i upp till 12 timmar. Du bjuds på ett enkelt sätt att applicera och det är naturligtvis ett stort plus. Oavsett om du är van vid att använda dig av läppstift sedan tidigare eller inte är det alltid positivt när det är lätt att använda produkten.

Du kan använda detta läppstift precis hur du vill. Du kan dutta ut det i mitten av läppen för att sedan måla på hela överläppen. Sedan kan du markera konturerna för att sedan ta hela underläppen i ett drag.

3. L’Oréal Paris Color Riche Läppstift

Detta är ett klassiskt läppstift i en hylsa som känns mycket klassisk då den är i guld. Det är helt klart ett läppstift som alla kan använda sig av och känna sig “hemma”. Det är trevligt att hitta klassiker bland alla nyheter bland makeup idag och detta är en sådan produkt.

Läppstiftet innehåller både E-vitamin och Omega #, vilket gör att läpparna hindras från att torka ut samtidigt som läppstiftet återställer läpparnas funktion som barriär. Resultatet är läppar som är återfuktade på djupet samtidigt som de är släta och mjuka.

Välj mellan ett flertal olika färger för att hitta rätt för just dig. Det finns många olika nyanser, så tycker du mycket om formulan så kan du enkelt göra så att du köper flera stycken som du kan växla mellan.

4. Elizabeth Arden Eight Hour Cream Läppstift

Här har vi en härlig produkt som helt enkelt är Eight Hour Cream i läppstiftsform och det är naturligtvis svårt att tacka nej till. Det är berikat med E-vitamin och har fuktgivande ingredienser. Detta gör att dina läppar får intensiv vård samtidigt som spruckna och torra läppar lindras.

Man kan kalla detta för läppbalsam i form av ett läppstift, eller ett läppstift utan färg för dig som vill ha snygga och fräscha läppar utan en massa färg. Att det är i form av läppstift gör att det är lätt att ta med sig och lätt att använda.

Det har även solskyddsfaktor 15 och innehåller både mineraler, zink och retinol.

5. Maybelline Superstay Matte Ink

Med denna läpprodukt får du verkligen intensiv färg som sitter som berget. Formulan är mjuk och krämig, så du får allt i ett då det krämiga inte tar bort det pigmentrika. Ibland är det ju så att man får välja det ena eller det andra, men inte i detta fallet.

Med en bra applikator får du fin och matt finish. Att det är en så hållbar formula gör att du slipper applicera flera gånger per dag. Efter att du applicerat SuperStay Matte Ink så vet du att du har snygg färg på läpparna resten av dagen, helt enkelt.

6. Yves Saint Laurent Rouge Volupté Shine

Detta är ett mycket lyxigt och härligt läppstift som är lätt att tycka om. Det finns i massor av olika färger, så det är inte svårt att hitta en favorit. Det har en medium-täckning, så gillar du det + lyxiga läppstift är detta helt klart produkten för dig.

Läpparna får fin och fyllig färg samtidigt som läppstiftet ger lyster till dina läppar. Det vårdar också dina läppar på djupet då läppstiftet innehåller 60 % oljor. Läppstiftet smälter in i läpparna och det lämnar en skön känsla hela dagen.

7. Babor Läppstift

Babor har härliga produkter och här är det alltså läppstift det handlar om. Annars är det ofta så att det är deras hudvård det handlar om när man talar om Babor, men med detta läppstift ser vi att de också är bra på makeup.

Detta är ett täckande läppstift i mättad nyans så att du verkligen får fina läppar efter användning. Förpackningen är snygg och dessutom är den mycket praktisk. Bland ingredienserna hittar vi bland annat mangosmör och hyaluronsyra, vilket innebär att läpparna blir återfuktade och får näring.

8. Mac Cosmetics Matte Lipstick

Detta är en riktig ikon bland läppstift och här kan man verkligen tala om många olika nyanser att välja mellan. Med högpigmenterad formula och en härligt matt finish är detta ett läppstift som passar alla.

Du får ett långvarigt resultat och du behöver inte oroa dig över vare sig torra eller spruckna läppar med detta läppstift vid din sida. Att detta är en bästsäljare är ingen överraskning – det är verkligen ett läppstift som är ett av de bästa vi sett.

Detta läppstift är lätt att applicera och dessutom är det så att läpparna blir härligt återfuktade under dagen. Ett läppstift som dels har en färg för varje hudnyans och smak och som dels sitter bra och ger ett maxad intryck.

9. Max Factor Colour Elixir Lipstick

Med detta läppstift får du härligt mjuka och fylliga läppar. Läppstiftet ger härlig färg och glans och dessutom är det så att det är återfuktande. Med detta läppstift får läpparna alltså en balanserad fuktnivå medan de mjukgörs och vårdas.

Du kan välja mellan ett flertal olika nyanser och då de är berikade med antioxidanter, sheasmör och avokado samt aloe smör är detta ett läppstift som kommer att bli en favorit både vad gäller vård och färg.

Du kan ha roligt med de många olika färgerna och nyanserna då de är till för att lekas med.

Att tänka på inför köp av läppstift

Då det finns ett så stort utbud av läppstift kan man välja så att man får alla rätt. Detta innebär att du kan välja ett läppstift som både passar din stil och smak, din plånbok och dina läppars eventuella behov av vård. 

Tänk på att välja rätt färg på ditt läppstift då det är som så att fel färg på läpparna kan förstöra hela sminkningen. En annan sak att tänka på är att gärna testa färger på handryggen innan du köper ett läppstift.

Hur får man perfekta röda läppar?

Vad man tycker är “perfekt” röda läppar varierar naturligtvis från en person till en annan. Det som är så underbart är att det idag finns så många olika varianter av läppstift i allmänhet och, i synnerhet, röda sådana. Detta gör att alla kan hitta sin perfekta match och det är såklart kul.

Välj ut den formula som du tycker passar just dig bäst och välj sedan rätt röd färg. Vissa vill ha matta läppar medan andra vill ha glans, oavsett vilket så finns det massor av olika möjlighet att få till perfekta röda läppar. Man behöver inte vara ett proffs för att det ska bli snyggt, det är bara att testa sig fram lite med läppenna, glans och så vidare.

Vad är läppstift?

Läppstift är den mest pigmentrika av alla olika läpprodukter som finns på marknaden, förutom läppenna, och detta innebär att det blir rejält med färg när man använder läppstift. Visst finns det varianter som ger mer av en “hint” av färg, men de flesta ger mer färg än andra produkter.

Hur applicerar man läppstift bäst?

Även detta är högst individuellt. Vissa tycker om att applicera läppstift direkt på läppen för en mer naturlig look medan andra föredrar att använda både läppenna tillsammans med läppstift plus en pensel för att applicera produkten.

Olika läppstift passar olika bra för olika typer av applicering, så ofta är det så att man hittar det som passar både vad gäller applicering, formula och färg.

Varför ska jag använda läppstift?

Ett läppstift lyfter din makeup vare sig det är vardag eller om det är fest. Det är dessutom behagligt att ha något på läpparna då det gör så att man känner sig mindre torr under dagen. Det är dessutom lite roligt att få lite färg på läpparna istället för att endast använda ett ofärgat glans eller läppbalsam.

Vad är skillnaden mellan matta och glansiga läppar?

Skillnaden i hur det ser ut är ganska självklar, men vad gäller känsla är det så att det är väldigt olika hur det känns. Om man har torra läppar ska man, precis som när det kommer till torr hud, använda återfuktande produkter. Den här typen av produkter är sällan matta, så har du ofta torra läppar ska du alltså satsa på ett glansigt läppstift.

Har du läppar som är i perfekt fuktbalans alltid så kan du använda dig av ett matt läppstift för att få till den där läckra matta looken.