Smink

Bästa Ögonfransböjaren 2023 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Med en ögonfransböjare kommer man långt om man inte har perfekta fransar naturligt och det är vi många som är tacksamma över. Att kunna ge sina ögonfransar det där lilla extra innebär inte bara att just fransarna får ett fint lyft, utan det ger hela ögonområdet mer “studs”.

Fransarna ser längre ut och blicken blir mer öppen – definitivt ett sminkverktyg som är värt att investera i, alltså. Det finns många olika ögonfransböjare på marknaden så det är inte särskilt svårt att hitta en favorit.

Då man endast behöver byta ut gummidelen så kan man ha en ögonfransböjare under flera år innan det är dags att köpa en ny. Man kan alltså satsa på en lite dyrare variant då det ofta är på det viset att det blir mest prisvänligt i längden.

1. Tweezerman Classic Lash Curler

Tweezerman Classic Lash Curler

Detta är Tweezermans mest sålda ögonfransböjare och det är inte konstigt när man kollar in vad den har att erbjuda. Detta är en produkt som inte bara ger en fin böjning utan hårda veck, den kommer även till ett mycket bra pris. Hög kvalitet till lågt pris är aldrig fel och det är exakt det Tweezerman bjuder på med denna ögonfransböjare.

Även om du har trista raka fransar så kommer denna ögonfransböjare att fixa till dem snabbt och smidigt – du kommer att få riktiga drömfransar. Vi gillar att silikondynan är tjock och rund och att man får med tre extra silikonkuddar när man köper den. Plusbetyg för det.

2. Shiseido Eyelash Curler Makeup

Shiseido Eyelash Curler Makeup

För en beautyjunkie och hudvårdsnörd är Shiseido knappast ett nytt märke som behöver presenteras. Självklart är det så att deras ögonfransböjare är precis så bra som man kan tänka sig när man jämför med deras andra produkter. Här får man riktigt hög kvalitet, med andra ord.

Du får glammiga, böjda och långa ögonfransar och den kantfria designen gör så att fransarna inte kläms när man använder den. Den böjer alla fransar i ett enda svep då dess breda kurva ser till så att fransarna i inre och yttre hörnet hänger med i ett enda tryck.

3. MAC Cosmetics Full Lash Curler

MAC Cosmetics Full Lash Curler

Gillar du MAC? Då är du knappast ensam – vem gillar väl inte deras underbara produkter? Precis som deras puder, rouge och andra produkter så är denna ögonfransböjare av högsta kvalitet och det kommer du att märka vid första användningen.

Den har en kläm-och-släpp-funktion som ger vackert naturligt böj och det är extra kul att den kommer i en läcker svart nyans.

4. Eyelash Curler Eylure

Eyelash Curler Eylure

Med denna klassiker i sminkväskan är det lätt att få till fin volym till dina fransar och den kommer dessutom till ett bra pris! Att den är i matt svart gör knappast saken sämre – det gör bara att den är ännu mer tilltalande.

Den ger fina fransar utan att lämna några trista veck, så resultatet är vackra och naturliga fransar med en extra skjuts för att du ska kunna känna dig lite extra fräsch. Inte illa, eller hur?

5. Laura Mercier Artist Eyelash Curler

Laura Mercier Artist Eyelash Curler

Här har vi en riktig godbit som verkligen imponerar då den både är urläcker och har bra funktion. Den är lätt att använda samtidigt som den har den har en bred vinkel för att alla fransar ska hänga med i ett enda grepp.

Du får långvarig curling/böj-effekt utan att dina fransar skadas och du får även med en extra silikonplatta att byta med. Resultatet är en pigg och vaken blick som drar blickarna till sig.

6. Bobbi Brown Gentle Curl Eye Lash Curler

Bobbi Brown Gentle Curl Eye Lash Curler

Ännu ett märke to die for när de kommer till makeup och sminkverktyg – Bobbi Brown misslyckas aldrig med något, så här har vi en ögonfransböjare som är perfekt på alla sätt och vis.

Den böjer dina fransar snabbt och det blir genast ett fint resultat – det gillar vi då det är positivt när det går snabbt att fixa ögonfransarna. Glöm inte att använda den före mascaran, dock.

7. IsaDora Pro Lash Curler

IsaDora Pro Lash Curler

Denna budgetfavorit blir din för runt 100-lappen och den är definitivt ett kap sett till funktion. Den lyfter och böjer fransarna på ett mycket fint sätt och det bästa är att den får dina ögon att se större ut.

Har du raka fransar så är detta det bästa valet du kan göra och att den dessutom passar alla ögonformer gör att den blir ännu mer attraktiv. Som alla andra ögonfransböjare som är riktigt bra så är den specialdesignad och bred. Det gör att den kan fånga varje ögonfrans på en gång så att du slipper klämma flera gånger.

8. BaByliss Ögonfransböjare

BaByliss Ögonfransböjare

Om du är ute efter en riktigt bra budgetfavorit så ska du titta hit – detta är nämligen en ögonfransböjare av bra kvalitet som skonsamt böjer dina fransar samtidigt som den är enkelt att använda.

Du får med en extra gummiremsa när du köper den och vid användning är det bara att låta ögonfransarna glida mellan ovandelen och den lilla kudden. Tryck därefter till och sedan är det klart.

Att tänka på inför köp av en ögonfransböjare

Innan du köper en ögonfransböjare är det smart att tänka efter vad du vill ha ut av den. Vill du ha ett riktigt bra resultat är det klokt att investera i en som kanske har en lite dyrare prislapp. 

Det är ofta så att man faktiskt betalar inte bara för ett fint märke, utan det är även så att de produkter inom skönhet som kostar lite mer ofta också är betydligt bättre än de billigare varianterna. 

Kom också ihåg att se till så att det är lätt att hitta refiller. Det är inte alla som har bra refiller, men de flesta har det. När du köper din ögonfransböjare är ett hett tips också att se efter hur många refiller man får med när man köper den. Ibland är det endast en refill, medan det andra gånger är tre eller liknande. Ju fler, desto bättre. 

Trots att man byter ut gummidelen/silikondelen på ögonfransböjaren så behöver man naturligtvis köpa en ny efter ett tag. De som är av bra kvalitet håller i många år, men efter ett tag behöver man fräscha upp med en ny. 

Frågor och svar

Vad är en ögonfransböjare?

En ögonfransböjare är ett sminkverktyg som används för att böja ögonfransarna. Man ska använda den innan man använder mascara och detta är väldigt viktigt att komma ihåg. Om man använder den efter det att man applicerat mascara så är risken att man tappar fransar stor. 

Varför ska man använda en ögonfransböjare?

Ögonfransböjare gör så att ögonen ser piggare ut då den öppnar upp blicken. Fransarna blir vackert böjda och dessutom ser de längre ut. Har du korta och raka fransar så är detta räddningen då intrycket av dina fransar blir helt annorlunda efter att man böjt dem med en ögonfransböjare. 

Hur har vi testat produkterna?

Vi som testade dessa ögonfransböjare testade varje produkt under en veckas tid för att se efter hur de funkade både till vardags och till fest. Vi var noga med att kolla hur bra de gjorde ifrån sig både med och utan mascara för att vi skulle kunna ge er ett så utförligt test som möjligt. 

Sammanfattning

Med en bra ögonfransböjare i sminkväskan är man alltid redo för läckra fransar. Det är viktigt att känna att man får till fina fransar utan att behöva ha lösögonfransar eller liknande. Dels känns det lite mer “old-school” och “naturligt” och dels är det enklare. 

Införskaffa en bra ögonfransböjare för att se de härliga resultaten – du kommer inte att bli besviken.