Smink

Bästa Ögonbrynsfärgen 2024 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Att färga ögonbrynen med en ögonbrynsfärg av bra kvalitet gör mycket för att lyfta hela ansiktet precis som en bra sminkborste gör att ditt smink ser perfekt ut om du använder rätt variant.

Ögonbryn som ser slarviga, ovårdade eller “trista” ut gör att resten av sminket, eller ansiktet i allmänhet, ser mindre fräscht ut och det är naturligtvis inte kul. Ett par fina ögonbryn är en bra grund och för att få fina ögonbryn krävs det att man har en ögonbrynsfärg som är av hög kvalitet.

Det finns ett flertal olika produkter inom detta segment som är av bra kvalitet och vi har tagit med sju produkter nedan som vi kan rekommendera.

7 Bästa Ögonbrynsfärgerna

1. RefectoCil Eyebrow Color

Med denna ögonbrynsfärg får du hög kvalitet till lågt pris och detta är en av de mest populära ögonbrynsfärgerna som finns på den svenska marknaden idag. Den är kladdfri och vattenfast, vilket är mycket positivt.

Du kan använda samma färg både till fransar och till bryn. Detta är mycket praktiskt då det innebär att du endast behöver en produkt istället för att ha olika produkter. Dels sparar det plats och dels sparar det tid då man kan färga både bryn och fransar samtidigt med samma färgcreme.

Den håller i 6 veckor och man kan blanda de olika nyanserna tillsammans hur man själv vill. Det är med andra ord lätt att hitta rätt nyans så att det passar ens egna naturliga färger perfekt.

2. Depend Everyday Eye Ögonbrynsfärg Brunsvart

Även denna ögonbrynsfärg är mycket populär och helt klart en klassiker som många gillar. Den har ett överkomligt pris och den är enkel att använda. Du behöver inte ha stor erfarenhet av att färga dina ögonbryn sedan tidigare, utan det går snabbt och smidigt även för dig som är nybörjare.

Dina bryn blir fylliga och markerade på ett par minuter och det bästa är att det är så enkelt att blanda och fixa med färgen. Var försiktig vid applicering så att det inte kommer färg på huden.

3. Anastasia Dipbrow Pomade

Med denna produkt är det enkelt att få till perfekt skulpterade ögonbryn på ett kick. Det är en mjuk och lättarbetad produkt som håller ögonbrynen snygga i alla väder. Om du inte använder smink så kan du sova med denna produkt, men använder du smink ska du naturligtvis tvätta av det innan du går och lägger dig. Det bästa är att det är en så hållbar produkt då det innebär att den alltid går att lita på.

Det är lätt att applicera produkten, även om du inte har använt denna typ av produkt tidigare. Tänk på att förvara burken upp och ner så att den inte börja smula.

4. Coloran Ögonbrynsfärg

Vi har redan talat om klassiker inom detta segmen, men detta är en verklig sådan som funnits med på marknaden under mycket lång tid. Den tillverkas i Sverige, vilket innebär att du kan räkna med att det är hög kvalitet och att det är en säker produkt.

Effekten håller i 4-6 veckor och med den välbeprövade formulan kan du räkna med att få vackert formade och markerade ögonbryn. Du får med allt som behövs för att färga brynen i förpackningen. Det är smidigt och att det är en ögonbrynsfärg som är billig gör inte saken sämre.

5. RefectoCil Oxidant 3% Creme

Med denna oxidant creme får du en mycket lättblandad kräm med bra konsistens. Det är helt enkelt väteperoxid i krämform, så det är inte några som helst konstigheter.

Den ger ett perfekt färgresultat och detta är en produkt som definitivt är ett måste för RefectoCil Blonde brow.

6. RefectoCil Oxidant 3% Liquid

Detta är en intensiv developer i form av flytande väteperoxid. Du får lysande färgresultat och den är skonsam för att du kan använda den i det känsliga ögonområdet.

Det är en produkt som är mycket populär och den har funnits med länge. Detta garanterar ett fint resultat varje gånger det är dags att ta hand om ögonbrynen lite extra.

7. Milani Cosmetics Stay Put Brow Color

Med denna ögonbrynsfärg får du både PETA- och Leaping Bunny certifiering. Att välja veganska produkter är viktigt för många idag och då passar denna ögonbrynsfärg perfekt.

Du fyller enkelt i dina ögonbryn och det är enkelt att forma dem med den precisa applikatorn. Efter applicering kan du använda borsten på applikatorn för ett jämnt och fint resultat.

Välj själv vilken färg som passar just dig. För vissa räcker det med en färg medan andra behöver blanda två olika färger för att hitta exakt rätt nyans.

Vad är ögonbrynsfärg?

Ögonbrynsfärg är en typ av färg som används för att färga ögonbrynen. Det är ofta samma typ av färg som man använder när man färgar ögonfransarna, vilket är praktiskt och smidigt. Det är bra då det innebär att man kan köpa en och samma färg både till bryn och till fransar.

Då klassisk ögonbrynsfärg är en permanent färg är det viktigt att tänka på att inte ta i för mycket när man väljer nyans.

Varför ska man färga ögonbrynen?

Anledningen till varför man ska färga ögonbrynen är att man slipper sminka sina ögonbryn efter att man har färgat dem. Med en fin färg på ögonbrynen ser ansiktet alltid piggt och fräscht ut och dessutom sparar det tid då man slipper måla sina ögonbryn.

Har man väldigt ljusa ögonbryn är det fint att färga dem då det ger lite mer liv till ansiktet. Om man har bra färg på sina bryn, men vill ha lite mörkare så är det också en god idé att använda just en ögonbrynsfärg.

Hur använder man ögonbrynsfärg?

Ögonbrynsfärg är inte svårt att använda. Det är bara att följa anvisningarna på förpackningen. Det man ska göra är att blanda vätska/creme med färgen i en blandningsskål. I detta steg är det viktigt att komma ihåg att man ska vara noggrann så att resultatet är en helt klumpfri pasta.

Beroende av hur mörka ögonbryn du vill ha så ska du låta ögonbrynsfärgen sitter mer eller mindre lång tid. Ju längre tid du låter färgen sitta på ögonbrynen, desto mörkare blir ögonbrynen.

Om du testar för första gången är det smart att låta färgen sitta på kort tid så att du inte “överfärgar” från början då det är svårt att komma bort från ögonbryn som är för mörka. Det är däremot inte svårt att färga på nytt med mer färg, om man känner att man vill ha lite mer färg.

Hur får man bort ögonbrynsfärgen?

Det enda som behövs för att få bort ögonbrynsfärg är bomullsrondeller. Först tar du bort färg med en torr bomullsrondell och därefter tar du bort med en fuktad bomullsrondell.

Även i detta steg ska man vara försiktig så att man får bort all färg utan att gå illa mot huden. En bomullsrondell är det perfekta verktyget för att ta bort ögonbrynsfärg då de är så skonsamma och mjuka mot huden.

Huden runt ögonområdet är mer känsligt än huden i resten av ansiktet så det är viktigt att vara extra vaksam när man färgar fransar och ögonbryn. Om det är på det viset att det inte räcker med en fuktad bomullsrondell för att få bort all färg kan du använda dig av flera stycken tills dess att all färg kommit bort.

Hur länge sitter ögonbrynsfärgen?

Det vanliga är att ögonbrynsfärg sitter kvar mellan 4-6 veckor. Beroende av vilket märke du väljer så håller färgen olika länge. Satsa på ett av de högkvalitativa märkena ovan så att du kan vara säker på att få ett snyggt och hållbart resultat.