Smink

10 Bästa Puder 2023 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Puder finns i många olika nyanser och former. Det finns puder som ger lyster, puder som fungerar som setting-puder, puder som är nedmattande och transparenta puder.

Gillar man smink och smink i puderform är det troligtvis så att man har många olika puder hemma som man använder. Många av oss använder flera olika puder när vi sminkar oss. Man kan mixa löspuder, compactpuder och pressat puder. Olika form av puder är bra för olika typer av sminkning.

Ett exempel på hur många använder puder är att man har ett settingpuder för under ögonen, ett annat puder för att sätta resten av ansiktet och ett nedmattande puder som används för att matta ner under dagen. Ett lystergivande puder som borstas på med en stor fluffig borste är också vanligt då det ger en fräsch känsla till hela ansiktet.

1. Lumene Nordic Chic Sheer Finish Loose Powder

Med detta finmalda löspuder får du bort oönskad glans på sekunden och utöver att göra huden glansfri ser det även till att sudda ut ojämnheter och mjuka upp fina linjer. Det lägger sig med andra ord som en fin hinna över huden.

Det är transparent, så du behöver inte oroa dig över att det ska bli en mörk, eller allmänt onaturlig färg vid applicering. Du kan alltså vara väldigt ljus i huden utan att vara rädd för att din hud ska se orange eller mörk ut.

Pudret sätter din makeup så att den sitter på plats hela dagen och den smälter fint in i huden och din foundation.

2. IsaDora Velvet Touch Compact Powder

Här har vi ett compactpuder som jämnar ut och som gör huden fräscht matt. Det passar både fetare och torrare hudtyper. Med dess semi-transparenta färg är detta ett puder som är idealiskt både för att bättra på sminket under dagen och för att använda som sista steg i din makeup rutin.

Med Soft Focus Effect minimeras visuellt små rynkor och fina linjer då detta är specialbehandlade pigment. De sprider ljus och förhindrar skuggor i ansiktet, vilket resulterar i en väldigt fräsch och fin hy.

Det är helt oparfymerat och kommer med en sammetslen puderpuff.

3. Clarins Kit Pores & Matite Puder

Clarins har med denna produkt tagit fram en fantastisk 2-1 produkt som innehåller både puder och blotting papers i ett. Du kan fylla på med nya blotting papers när de tar slut och deras funktion är att absorbera överskottssebum närhelst du önskar.

Pudret är av extra fin kvalitet då det är hela 30 gånger lättare i sin formula än klassiska puder. Detta gör så att du får matt hud, men det ser även till att släta ut och verka porförminskande.

Bland ingredienserna hittar vi bland annat acacia-pärlor som fyller ut där det behövs och vit lera som mattar ner. Clarins antiföroreningskomplex skyddar din hud mot fria radikaler.

4. PÜR 4-in-1 Pressed Mineral Makeup

Med denna produkt får du hela fyra produkter i en – foundation, concealer, puder och solskydd med SPF 15. Den har en mycket behaglig lätt formula, vilket gör att produkten känns skir och skön mot huden.

Den är helt fri från både talk, mineralolja, parfym, parabener, alkohol och kemiska färgämnen. Huden tillåts andas samtidigt som produkten ger lagom täckning. Den jämnar till och slätar ut huden och den förebygger även hudproblem. 

Du får fräsch lyster då den innehåller mica, som är en naturlig ljusreflektor. Du behöver inte oroa dig över att produkten ska sätta sig i fina linjer och rynkor, utan den lägger sig fint på huden.

5. Max Factor Creme Puff Puder

Detta härliga puder ger ett lyxigt heltäckande resultat och är det perfekta valet för dig som vill ha en mjuk och diskret lyster. Massor av ljusreflekterande partiklar ger dig ungdomlig fräschör och den passar alla hudtyper.

Du kan använda pudret på olika sätt. Vill du så kan du använda det ensamt efter din dagkräm, eller så kan du använda det över din foundation.

Oavsett om du har normal, fet, känslig eller kombinerad hud passar denna produkt. För en torr hud är det dock inte det bästa valet då den främst verkar mattifierande.

6. bareMinerals Mineral Veil

Ett fixerande puder som ger ett skirt och ultralätt resultat – det lägger sig som en fin slöja och  tillför både ljus och lyster till din hud. Pudret både minimerar porer, fina linjer och rynkor då det ger en visuellt mjuk yta.

Även överflödigt talk absorberas samtidigt som huden hålls matt och fräsch. Pudret är transparent och fixerar din makeup på ett kick. Det lugnar rodnader och innehåller varken parfym eller kemiska tillsatser. Pudret är ej testat på djur och dessutom är pudret icke-komedogent.

7. Maybelline Fit Me Matte & Poreless Powder

Är du ute efter ett compactpuder som är prisvänligt och som ger en matt yta är detta ett bra val. Pudret passar alla hudtyper och dess finkorniga pigment smälter genast samman med din egen hudton.

Formulan är härligt fjäderlätt och dessutom ger den fin och naturlig lyster. Resultatet blir lätt och naturligt och huden tillåts andas. Du kan välja den nyans som passar just dig bäst – det finns en mängd olika nyanser att välja mellan.

Har du förstorade porer kommer detta att vara ett bra puder då det tar hand om just förstorade porer samtidigt som pudret mattar ner.

8. Laura Mercier Shimmer Blocs

Detta är ett bakat puder som ger fin lyster och klarhet till både ögon, kinder och kropp. De ljusreflekterande egenskaperna gör att huden får ett hälsosamt glow. Med fin lyster som ser naturlig ut kommer huden att gnistra extra mycket utan att det metalliskt eller frostigt ut.

Du kan använda detta puder hur du vill. Du kan använda det med en stor och fluffig borste, eller så kan du använda en mer kompakt borste för mer effekt på mindre områden. Använd den under rouge, eller som vanlig highlighter. Du kan även använda den på axlar och dekolletage.

9. Clinique Blended Face Powder & Brush

Clinique har med detta puder skapat något så trevligt som ett löspuder som är superlätt i formulan och som dessutom kommer tillsammans med en borste. Borsten är väldigt bra jämfört med många andra medföljande borstar, så det blir det ett plus för.

Detta puder appliceras efter foundation och det är bara att hålla behållaren upp och ner och knacka av överflödet innan man applicerar det. Resultatet blir osynliga porer, fixering av makeup och ett fräscht glow.

10. Makeup Revolution Loose Baking Powder Lace

För dig som vill “baka” kommer detta puder snabbt att bli en favorit. Det fixerar och får sminket att sitta bättre, det balanserar hudtonen och förhindrar samtidigt överflödig oljeproduktion.

Pudret är mycket finmalt och du väljer själv vilken typ av borste du använder. Antingen kan du använda märkets egen “bake”-brush, eller så kan du använda en stor fluffig borste för ett naturligt resultat.

Du kan ljusa upp särskilda områden genom att blöta en makeupsvamp. Pudret inte bara ljusar upp, utan resultatet blir även utjämnat och silkeslent.

Vad är ansiktspuder?

Puder är en makeup-produkt som fungerar som avslutande fixering av basen. Det finns även många andra produkter som kommer i puderform, så som highlighter, men denna typ av produkter hamnar istället under kategorin “highlighter” och så vidare.

Puder som kategori används således när det handlar om puder som används i ansiktet efter att resten av basen är fixad.

Vilket puder som passar just dig bäst har att göra med vad du har för hudtyp och vad för typ av finish du är ute efter. En torr hud ska inte “baka” då det torkar ut medan en blank/fet hy passar bra för att “baka”.

Använd ett lystergivande puder om du har torr hy och ett matt puder om du har fet/blank hy. Du väljer själv hur du vill att finishen ska vara – även om du har blank hy behöver du inte !baka”, utan det går fint att endast använda ett matt puder med en fluffig borste.

Varför ska jag använda puder för ansiktet?

Ett puder används för att din bas ska se snyggare ut. Vare sig det är lyster eller matthet du är ute efter så kommer ett puder ovanpå din bas få din makeup att se betydligt snyggare ut.

Puder ger både fixering, ett extra vackert lager (om du ser till att inte ta för mycket) och nedmattning där du behöver det. Ett puder av bra kvalitet ger det där lilla extra till din sminkning, men se till att använda ett puder av hög kvalitet så att det inte syns att du har puder.

Vilket puder är bäst?

Vilket puder som är bäst är väldigt individuellt. Det har att göra med vilken hudtyp man har och vilken finish man är ute efter. Vill du ha lyster och har torr hy kommer det puder du anser vara det bästa vara ett helt annat än för en person med fet hy som vill ha ett puder som mattar ner.

Det går att blanda flera puder, om man vill. Du kanske vill använda ett settingpuder som är speciellt framtaget för att användas under ögonen, ett puder som ger lyster och ett puder som mattar ner i t-zonen. Det är upp till dig att avgöra vad som är bäst för just dig.