Smink

Bästa Foundationborsten 2024 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Att hitta rätt sminkborste är inte alltid det lättaste. Man kan inte använda samma borste till allt, så man behöver ha en samling av olika borstar för att få det bästa resultatet för varje sminkprodukt. Foundationborste är en typ av borste som används just för foundation då den är utformad på ett sätt som passar för just den typen av smink.

Det finns lite olika typer av foundationborstar att välja mellan. Vissa produkter passar bättre tillsammans med en pensel medan andra är lättare att applicera med en tät borste. Det  är också på det viset att alla har olika åsikt om vilken typ av foundationborste som är den bästa. Alla gillar olika, så det är bara att hitta sin egen favorit.

Sedan ska man såklart även komma in i hur man applicerar foundation på snyggast sätt. Det ska ju se naturligt ut, så det är viktigt att man har en borste av hög kvalitet.

8 Bästa Foundationborstar – Bäst i test

1. Flaer 106 Buffing Foundationborste

Med denna härliga foundationborste bygger du enkelt upp en felfri bas då de täta borststråna ger ett snyggt täckande resultat. Du får en jämn bas och dessutom är detta en borste som ger en väldigt bra känsla. Den ger exakt rätt “studs” när man applicerar den, vilket är en viktig del av själva appliceringen.

Du kan använda denna borste både med flytande foundation och med puderfoundation. Borsten är vegansk och framtagen med största möjliga hänsyn till miljön. Ett bra och hållbart val, med andra ord.

2. Real Techniques Foundationborste

Här har vi en klassiker som ger dig både hög kvalitet och enkel applicering i ett. Dessutom är detta en foundationborste som är väldigt prisvänlig och det i sig gör att det är ett bra val.

Den är smidig att använda för applicering av flera lager foundation, så du kan enkelt bygga upp din bas med hjälp av denna borste. Du kan med andra ord få till allt från skir bas till en heltäckande bas med den här borsten.

Med klassisk design där skärningen är vinklad och en perfekt design för flytande foundation är detta en produkt som det är lätt för oss att rekommendera.

3. Guerlain Lingerie De Peau Foundation Brush

Vill du ha en lyxig foundationborste ska du titta hit – som med andra sminkborstar från Guerlain så är detta såklart en lyxig och högkvalitativ borste som du kan räkna med i alla lägen.

Den är väldigt snygg och den är dessutom skön och behaglig att hålla i. Detta underlättar appliceringen av foundation då det är viktigt att borsten ger ett bra grepp. Det finns med andra ord mycket som gör att detta är en sminkborste som hamnar i vår topplista.

Du kan räkna med att ha denna foundationborste i många år framöver, den slits nämligen inte i första taget.

4. MAC 190 Foundation Brush

Här har vi en toppenfin foundationborste som inte bara har superb kvalitet, det är också så att designen gör att det inte kommer med så mycket foundation när man tar upp produkt. Detta gör att man inte slösar på sin foundation i onödan samtidigt som det också innebär att man kan applicera lite foundation åt gången  så att det inte blir ett för tjockt lager.

Du får ett vackert tunt lager foundation med denna borste och vill du ha mer täckning är det bara att applicera ett ytterligare lager. Den passar med alla foundations från MAC, men den passar självklart även andra foundations, om du har en favorit från ett annat märke.

5. Clarins Foundationborste

Detta är en sminkborste som funkar lika bra för flytande foundation som för creme- och puderfoundations. Den är också bra att använda för concealers. En mycket bra och multifunktionell sminkborste, med andra ord.

Den är platt, så gillar du platta foundationborstar är detta ett perfekt val. De mjuka syntetfibrerna gör att du får snygg och naturlig finish samt ett hållbart resultat. Det går snabbt att applicera denna foundation och resultatet är en slät och felfri hud.

6. Estée Lauder Foundation Brush

Är du ute efter en foundationborste som ger ett jämnt resultat utan kanter är detta rätt borste för dig. Den ger felfri finish vid varje användning och dess speciella design med en smal och spetsig topp gör att det är smidigt att arbeta ut din foundation.

Med ett kort skaft får du bra kontroll och det innebär att det blir en enkel och jämn applicering. Tryck ut foundation på din handrygg för att sedan föra foundationborsten över din foundation. Därefter är det bara att applicera med hjälp av nedåtgående drag.

7. Smashbox Powder Foundation Brush

Smashbox har ett flertal olika bra sminkborstar att bjuda på och detta är en av dem – en foundationborste som kan användas till bland annat flytande foundation. Det är inte svårt att bli förtjust i denna borste. Den bjuder nämligen på läcker design och bra kvalitet i ett.

Då den har täta borsthår längst in så kan den bygga upp täckningen. Dubbla hår längst ut ser till att din foundation sprids perfekt på huden för att skapa en fantastisk finish.

8. Elizabeth Arden Foundation Brush

För en felfri bas är detta en bra foundationborste. Den kostar en slant, men med dess tvåfärgade borsthår och praktiska design är den värd varenda krona Den är inte bara praktisk, utan den är även väldigt snyggt designad.

Du kan enkelt applicera din foundation med denna borste och då den endast tar upp den mängd foundation som den ska så slipper du vara med om att din foundation slösas på grund av en dåligt utformad foundationborste.

Att tänka på inför köp av foundationborstar

Först och främst är det viktigt att komma ihåg att det är smart att tänka kvalitet framför kvantitet när det kommer till foundationborstar. Köp hellre en som kostar lite mer. Det kommer du att vinna på i längden och dessutom är det på det viset att resultatet blir betydligt bättre.

Tänk också på att välja en foundationborste som känns skön i handen och som kan komma åt alla skrymslen och vrår i ditt ansikte.

Vad är en foundationborste?

En foundationborste är till för att fördela foundation på ett jämnt och snyggt sätt så att det ser naturligt ut. Det viktiga med en foundationborste är att den ger ett skirt resultat så att det inte ser onaturligt ut. En bra foundationborste ska ge dig en felfri finish utan att det ser det minsta sminkat ut.