Smink

12 Bästa BB-Creamer 2024 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Med en BB-cream får du något så trevligt som en kombination av dagkräm och foundation. En BB-cream är nämligen en färgad dagkräm som både vårdar huden och gör så att huden ser snyggt flawless ut.

Om du tycker att det är jobbigt och/eller onödigt att ha många olika produkter så är detta rätt val. Det sparar även tid då det går snabbare att använda endast en BB-cream istället för att använda dagkräm + foundation.

Att man sedan kan välja vilken specialegenskap man vill ha gör att det är ännu bättre. Du kan välja en BB-cream som exempelvis ger extra lyster, en som har en anti age-effekt eller en som bekämpar akne.

Tänk också på att välja en BB-cream som är lätt i konsistensen. Det gör att du känner att det är en annan typ av produkt än en vanlig foundation och det ger också ett mindre “sminkat” resultat.

1. Garnier BBcream Miracle Skin Perfector

Garnier BBcream Miracle Skin Perfector

Garnier har med denna BB-cream skapat en 5-in-1-kräm som är den enda kräm du behöver. Detta är med andra ord det perfekta valet för dig som vill ha så få produkter som möjligt.

Huden lämnas fräsch och den står emot såväl värme som sol – den har SPF 15. Den verkar även återfuktande samtidigt som den korrigerar trötthetstecken, matt hudton, orenheter och fina linjer.

Den innehåller bland annat grapefruktextrakt, mineralpigment och C-vitamin.

2. Lancôme Hydra Zen Neurocalm BB Cream

Lancôme Hydra Zen Neurocalm BB Cream

Med denna lugnande kräm får du både fukt, solskydd, lyster och en utjämnande effekt. Den ger mycket fukt i upp till 24 timmar samtidigt som den går snabbt in i huden. Med NeuroCalm-komplex lugnas huden och dessutom lämnas den både mjuk och behaglig.

Med mineral färgpigment får huden ett naturligt täckande resultat som inte ser kakigt eller “sminkat” ut. Du får fin jämn struktur och hudton och har du tendens till rodnad är detta ett mycket bra val av BB-cream.

Den har bra hållbarhet då den sitter på plats hela dagen. Det är alltid viktigt när det kommer till basmakeup, så det ger vi ett extra plus för.

3. Missha Perfect Cover BB Cream

Missha Perfect Cover BB Cream

Missha har med denna BB-cream skapat en perfekt kräm för dig som vill ha en skirt täckande kräm som maskerar imperfektioner i huden. Både blemmor och andra imperfektioner försvinner oavsett om du använder fingrarna, svamp eller borste vid applicering. 

Den är mycket dryg då det bara krävs en ärtas storlek och dessutom förebygger den ålderstecken och ljusar upp huden på ett fint sätt. Den har även högt solskydd – SPF 42. Detta innebär att din hud skyddas från solens skadliga strålar de dagar du använder den.

4. Aco Face soft beige BB cream

Aco Face soft beige BB cream

Med denna BB-cream får du inte bara en bra produkt, den har även gått igenom Apotekets Kvalitetskontroll. Det borgar för att det är en mycket högkvalitativ produkt. Den återfuktar din hud ordentligt och den är även helt parfymfri.

Precis som en bra BB-cream ska göra så täcker den ojämnheter och jämnar ut huden. Den ger ett matt resultat, så är det så att du är ute efter glow och lyster finns det andra alternativ.

5. bareMinerals Complexion Rescue Tinted Hydrating Gel Cream SPF30

bareMinerals Complexion Rescue Tinted Hydrating Gel Cream SPF30

Att detta är en av de mest populära produkterna som finns på skönhetsmarknaden idag är inte konstigt. Har du testat denna, eller sett någon annan använda den så vet du hur fint resultatet blir.

Denna kräm jämnar ut jättefint samtidigt som den ger väldigt fin lyster till din hud. Den har även SPF 30 och ökar fuktnivån i huden rejält. Den förbättrar hudstrukturen vid användning, vilket visar på att detta är en sminkprodukt + en hudvårdsprodukt i ett.

Välj själv hur du applicerar den, det finns inga rätt eller fel. Vill du ha ett mer täckande resultat så kan du använda dig av borste medan det är bra att använda fingrarna om du vill ha ett mindre täckande resultat.

6. IsaDora BB Cream Bronze & Glow

IsaDora BB Cream Bronze & Glow

Här har vi en BB-cream som är både prisvänlig och bra. Den har många olika egenskaper. Bland annat fungerar den som primer, men den ger även färg, lyster och fukt. Den täcker ojämnheter i huden och har en konsistens som smälter in i huden perfekt.

Resultatet blir en “bare skin”-finish, så man får både uppfräschning och ett naturligt resultat. Med SPF 12 får du skydd mot solen och då den är djupt återfuktande är det även ett bra val för dig som främst vill ha en vårdande produkt.

De skira bronzing-nyanserna ger dig fint resultat och att den kommer i en vakuumpump tub gör att den hålls fräsch och hygienisk.

7. Holika Holika Shimmering Petit BB Cream

Holika Holika Shimmering Petit BB Cream

Holika Holika ger med denna BB-cream en fin, subtil och fräsch lyster. Den innehåller ljusreflekterande pärlpuder och det är det som gör att det blir så fint glow vid användning. Är det glow du är ute efter så har du verkligen hittat rätt med denna godbit från Holika Holika.

Den passar alla hudtyper, så vare sig du har fet hy, torr hy, eller blandhy så passar denna kräm perfekt. Då det är en BB-cream av bra kvalitet täcker den ojämnheter och imperfektioner samtidigt som du får fin färg. Krämen har dessutom en mycket behaglig och lätt textur. Den har även SPF 45.

8. Clarins BB Skin Detox Fluid SPF 25

Clarins BB Skin Detox Fluid SPF 25

Vill du ha en härligt lättflytande och lättviktig BB-cream är detta ett bra val. Den återupplivar hudens skönhet och den ger fin balans till en hud mer trötthetstecken. Du får naturlig lyster och en utjämnad hud i ett.

Den ger en mycket naturlig look samtidigt som den vårdar huden, ger näring och fukt. Den skyddar mot solen med SPF 25 och bland ingredienserna hittar vi bland annat acerolafrön, älggräs och aloe vera.

9. Clinique Age Defense BB Cream SPF 30

Clinique Age Defense BB Cream SPF 30

Med denna kräm kan du enkelt sudda ut ojämnheter i huden samtidigt som du kan ha en naturlig finish. Den smälter in i huden på ett mycket behagligt sätt och det ser allting annat än kakigt ut efter applicering. Då den även fungerar som en primer så blir det många pluspoäng för funktionerna i krämen.

Den ger även UV- och miljömässigt skydd medan den reducerar fett från huden. Primer-effekten gör att den sitter bra hela dagen och det blir perfekt resultat varje gång.

10. Biotherm Aquasource BB Cream

Biotherm Aquasource BB Cream

Ännu en härlig produkt som smälter in i huden och ger den massor av fukt samtidigt som huden blir utjämnad och får fräsch färg och lyster. Detta är en perfekt BB-cream för dig som vill ha ett så skirt resultat som möjligt. 

Den innehåller SPF 15 och passar alla hudtyper. Med Biotherm Life Plankton från de varma termalkällorna i Frankrike vårdas huden på bästa sätt. Konsistensen är behagligt lätt och dessutom har den en fräsch doft.

11. Babor Essentail Care BB Cream

Babor Essentail Care BB Cream

Babor har gjort en mycket bra BB-cream här som passar dig som vill ha en kräm som är väldigt hudvårdande. Krämen ger ett effektivt skydd mot för tidigt åldrande och fyller huden med ny vitalitet. Huden blir stärkt och rejält återfuktad och den har SPF 20. 

Att den dessutom ger dig jämnare hudton med maxat glow gör att den har alla de egenskaper en BB-cream ska ha. Bland ingredienserna hittar vi bland annat aloe vera och sorbitol. 

12. The Body Shop Fresh Nude BB Cream

The Body Shop Fresh Nude BB Cream

Vill du ha ett prisvänligt alternativ rekommenderar vi denna BB-cream från Body Shop. Den är vegansk och ger 24 timmars fukt samtidigt som den ger lyster och fräschör till din hud. Naturligtvis är även den utjämnande. Den ger en medium till lätt täckning och konsistensen är väldigt behaglig.

Resultatet blir en hälsosam look som lyfter fram din inre skönhet istället för att täcka och detta gör att du kommer att glittra lite extra varje dag du använder denna kräm. 

Vad är en BB-Cream?

BB-cream står för Blemish Balm, Beauty Balm eller Beauty Benefit. Det är olika vilken av dessa förkortningar som används, men det är samma typ av produkt oavsett.

En BB-cream ger ett mer naturligt och skirt, fräscht och naturligt resultat än en foundation. Trots att en BB-cream inte täcker på samma sätt som en foundation får du ändå en snyggare hud då den verkar utjämnande och uppfräschande.

Varför ska jag använda en BB Kräm?

En BB-cream använder du för att du vill ha en lättare sminkning. Om du föredrar ett mer naturligt resultat än vad de flesta foundations ger så är just BB-cream ett mycket bra val. Den här typen av krämer har nämligen låg täckningsgrad.

Använder du en BB-cream så får du både hudvård + utjämnad hud i ett. Du snyggar till huden, men håller dig ändå till en naturlig stil. Det ser betydligt mer osminkat ut med en BB-cream än vad det gör med en foundation.

Vilken BB-Cream är bäst?

Som med alla andra skönhetsprodukter är det väldigt mycket upp till var och en att avgöra vilka produkter som är bäst. Vilken BB-cream som är bäst är därför individuellt. Vissa föredrar en som ger mycket lyster medan andra främst vill ha mycket fukt och så vidare.

Lär känna din hud och dess behov och investera därefter i bra produkter som passar just dig.