Smink

Bästa Sminkborstar Seten 2023 » Bäst i test

Det är alltid kul med sminkset, vare sig det handlar om sminkborstar, eller om det handlar om något annat. Med sminkborstar set har du vad som behövs för en snygg makeup och det är alltid kul att ha ett set som matchar.

Även om du vill ha lite olika borstar kan du alltid köpa ett par olika set med sminkborstar. Detta innebär att du kan ha ett set med sminkborstar som är för ögon, ett set som är för basmakeup  och så vidare.

Vissa föredrar att ha set från ett och samma märke, medan andra tycker att det är roligare att blanda lite. Många som sysslar med just sminkborstar har oftast ett utbud där alla typer av borstar är inkluderade. Då kan man köpa från samma märke och ha samma kvalitet, matchande design och vara säker på att man gillar det man har hemma.

1. Sigma Beauty Essential Kit Professional

I detta kit får du med allt som behövs för en lyckad makeup. Det är nämligen på det viset att du får med alla typer av sminkborstar och det gör att du kan sminka hela ansiktet med borstar från just detta sminkborste set. 

Sigma har väldigt bra kvalitet på sina syntetiska sminkborstar och det är många som väljer just deras borstar. Efter att man provat en av dem så vill man ofta ha allt från Sigma. Här får man hela 12 stycken sminkborstar som alla tar hand om olika delar av ansiktet.

Du får med penslar och borstar till ögonen, för din basmakeup och för läppar och ögonbryn. Du är med andra ord helt kittad för dina “sminkäventyr” med detta set.

2. Sigma Beauty Most Wanted Set

Detta set med syntetiska borstar är en riktig bästsäljare från Sigma. Det inkluderar hela fem borstar som funkar bra både till ögon och till basmakeup. Här får du alltså allt du behöver för en fin sminkning, vare sig det är fest i görningen, eller om det endast är vardaglig sminkning som gäller för dagen.

Borstarna är utvecklade för att inte absorbera produkten och de är även väldigt skonsamma mot din hud. De är alltså ett bra val även om du har känslig hud som brukar reagera på sminkborstar, smink eller liknande. Appliceringen blir mjuk och smidig och du får borstar av högsta kvalitet till ett mycket bra pris.

3. Real Techniques Artist Essentials Makeup brushes

Att Real Techniques tillverkar härliga sminkborstar är ingen nyhet och detta set av sminkborstar är alldeles underbart. Du får med en foundationborste, en för contour, en highlighterborste, en för rouge samt en liner och en för läppstift.

Dessa borstar är av mycket hög kvalitet och dessutom är det på det viset att de är enkla att rengöra och lätta att använda till lite av varje. Du kan själv testa dig fram för att se vad som passar just dig och din stil bäst.

4. bareMinerals Floral Utopia Brush Trio

Denna vackra trio är inte bara fin att titta på, utan den ger såklart även otroligt fina resultat. Det är ett set som är  limited edition och det gör att det är extra kul att köpa hem det. Dessa borstar ger dig perfekt makeup och självklart blir det lika fint med bareMinerals smink som med andra märkens makeup.

Detta set innehåller Seamless Shaping & Finish Brush, Blooming Blush Brush och Double-Ended Expert Shadow & Liner Brush. Med dessa tre borstar kan du styra upp såväl rouge, puder, contouring, ögonskugga och eyeliner. Ett riktigt praktiskt och bra set med sminkborstar, med andra ord.

5. Lyko All Brushes

Dessa härliga sminkborstar från Lykos eget märke är väldigt bra och de kommer till ett utmärkt budgetpris. De är både fräscha och snygga och man får hela åtta stycken kvalitetsborstar i detta set.

Setet innehåller en puderborste, en rougeborste, en för concealer/ögonbryn/liner, en liten ögonskuggsborste, en concealerborste, en vinklad ögonskuggsborste, en för foundation och en borste som är för pressat eller löst puder som används för en airbrush effekt.

Borstarna är i svart med borsthår i svart, grått, brunt och/eller vitt. De är jättesköna mot huden och de är dessutom lätta att rengöra.

Att tänka på inför köp av set av sminkborstar

När det är dags att köpa sminkborstar är det några saker som man ska komma ihåg att tänka på. Först och främst ska du välja om du vill ha syntetiska sminkborstar, eller om du vill ha borstar av äkta hår.

Kom också ihåg att vara noggrann med att kolla upp att det är hög kvalitet på borstarna då det gör så att rengöring inte kommer att förstöra dem. Billiga borstar har en tendens att dels släppa själva borsthåren och dessutom är det ofta så att de har sämre kvalitet på limmet som används. Detta gör så att det lätt kan bli så att borsten går sönder och man står med handtaget i sin hand medan själva borsten är i andra handen. Satsa alltså på kvalitet istället för kvantitet med dina sminkborstar.

En annan viktig sak är att kolla upp hur du rengör de borstar du köper på bästa sätt. 

Vad är sminkborstar?

Sminkborstar är alla de borstar på marknaden som är till för smink. Detta inkluderar alltså alla sminkborstar, så det är ett samlingsbegrepp för borstar som används både till ögonmakeup, läppar och basmakeup.

Det finns en oändlig massa olika typer av sminkborstar och detta gäller såklart även set med sminkborstar. När du ska samla på dig ditt eget hemma-kit med bra sminkborstar kommer det troligtvis bli så att du hittar favoriter i olika set så att du får din egen blandning hemma. Vissa borstar använder man mer medan andra faller i glömska. I andra fall är det så att man hittar ett bättre alternativ till exempelvis en puderborste i ett set eller liknande.

Varför ska jag använda ett sminkborst set 

Att använda ett sminkborst set är mycket bra då det innebär att man har alla de borstar man behöver i ett och samma set. Det är enkelt och smidigt att köpa set då det innebär att man inte behöver köpa en och en hela tiden. Istället kan man köpa ett helt set som man kan använda sig av dagligen.

Det är också kul att ha matchande sminkborstar. Detsamma gäller för kvalitet. Köper man ett helt sminkborst set av hög kvalitet har man högkvalitativa borstar som kan användas till allting.