Smink

Bästa Contour Kitet 2023 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Att använda contour kit är idag lika vanligt som att använda sig av highlighter, foundation, eyeliner eller andra basmakeup produkter. Det finns contour kit i olika färger som passar olika hudtoner, så välj ett kit i ljusare nyanser om du är ljus i huden och ett med mörkare nyanser om du är mörkare i huden. 

Contour kit finns i olika typer av formula, så det är bara att välja det som passar en själv bäst. Vare sig du vill ha contour kit i puderform, cremeform eller i någon annan formula så finns det på marknaden idag. Det finns med andra ord ett contour kit för varje smak. 

Med ett bra contour kit så kan du skugga ditt ansikte på ett sätt så att du framhäver dina drag på ett fint sätt. Du ska satsa på en brungrå färg och den ska vara cirka två till tre nyanser mörkare än din hudton. Du skuggar de områden i ansiktet du vill ha djupare eller de områden som du vill förminska. Ofta är det så att man använder contour under kindbenen, tinningarna och på näsans sidor. 

1. Anastasia Beverly Hills Contour Kit

Anastasia Beverly Hills Contour Kit

Detta är en riktig klassiker inom contour kit och det är lika populärt nu som när det dök upp på marknaden för ett par år sedan. Med detta kit kan du enkelt framhäva dina ansiktsdrag och då det är contour i puderform så är det lätt applicerat.

I denna palett får man så många som sex stycken puderskuggor, varav tre är highlighterskuggor och tre är contourskuggor. Det är lätt att blanda dessa skuggor och tillsammans ger de ett mycket fint resultat. Kom ihåg att blanda ut dem ordentligt så att det inte blir några skarpa linjer, det ska blir ett resultat som ser naturligt ut.

Detta contour kit finns i tre nyanser och dessa är Light to Medium, Medium to Tan och Tan to Deep. Välj den som matchar din hudton.

2. Makeup Revolution Ultra Contour Palette

Makeup Revolution Ultra Contour Palette

Med detta härliga contour kit får du fina contour-färger + highlighter-färger och tillsammans skapar de ett superfint resultat! Med hela åtta olika nyanser är det lätt att hitta rätt och skapa exakt den skulptering man är ute efter.

Inte nog med att man får fina färger i detta kit, det är också på det viset att man får en stor och praktisk spegel. Makeup Revolution har PETA-certifiering, vilket gör att du kan använda dessa härliga skuggor och highlighters med gott samvete.

Blenda ut färgerna ordentligt så att de Möter” varandra på ett naturligt sätt – det kommer att bli ett jättefint resultat som ger dina ansiktsdrag det där lilla extra vad gäller att framhävas på rätt sätt.

3. NYX Professional Makeup Highlight & Contour Pro Palette

NYX Professional Makeup Highlight & Contour Pro Palette

Denna härlighet från NYX är ett påfyllningsbart contourkit med åtta olika nyanser varav fyra är highlighters och fyra är contouringfärger. Det är med andra ord bara att blanda till det på det sätt som man är sugen på för dagen.

Du kan enkelt skräddarsy resultatet för att passa stil, humör och tillställning – detta är ett kit som är perfekt för att användas både till vardags och till festligare tillfällen. Framhäv dina ansiktsdrag på det sätt du känner är passande och på det sätt som gör att du känner dig extra fin. Det kan inte bli lättare.

4. MAC Cosmetics Studio Fix Sculpt and Shape Contour Palette

MAC Cosmetics Studio Fix Sculpt and Shape Contour Palette

Här har vi en lyxlirare bland contour kit och då det är MAC som ligger bakom så är det naturligtvis jättefin kvalitet och detsamma gäller för resultatet och hållbarheten.

Med en kombination av matta contourfärger och lätt skimrande highlighters reflekteras ljuset på ett subtilt och snyggt sätt samtidigt som ansiktsdragen framhävs och ger maxad effekt med minimal textur – det perfekta resultatet, med andra ord.

Du får naturliga skuggor och naturligt ljusreflekterande, så resultatet är ett ansikte med vackra drag såväl som vackert glow.

5. Viva la Diva Contouring Kit

Viva la Diva Contouring Kit

Detta är ett contour kit som är i puderform och det är väldigt prisvänligt, enligt oss. Färgerna är väldigt enkla att göra fina och naturliga övergångar med och det gör att de mörkare färgerna blendas ut på ett snyggt sätt.

Dessutom är det så att de olika färgerna kan användas för att exempelvis dämpa röda partier utöver att bara ge skuggor och highlighta. Det finns även en fin blush-färg så att man kan använda rouge från samma palett som contour och highlights.

De ljusare färgerna passar perfekt för att både ta bort porer och för att blanda ut de mörkare nyanserna så att man slipper skarpa kanter.

6. Makeup Revolution Iconic Lights & Contour Pro

Makeup Revolution Iconic Lights & Contour Pro

Med detta contour kit får du ett mycket fint resultat då den är lätt att använda både vad gäller att skulptera, framhäva och highlighta. Den har åtta olika nyanser som man kan leka med och även om du kanske inte träffar exakt rätt första gången så är detta ett bra kit att använda även för nybörjaren då färgerna är lätta att blenda så att det ser naturligt ut.

Då paletten har åtta olika nyanser är det omöjligt att man inte gillar det, för även om man kanske inte gillar alla nyanserna så kommer man garanterat att gilla några, eller någon. Kanske blir det så att det bara är highlighters som man tycker om? Kanske bara contour-färgerna? Lite av varje? Alla? Det är upp till att kolla upp och undersöka och testa dig fram tills dess att du hittar din stil.

7. Anastasia Beverly Hills Contour Cream Kit

Anastasia Beverly Hills Contour Cream Kit

Här kommer ett contour kit i krämform som är väldigt enkelt att använda. Du kan enkelt framhäva, skulptera, definiera och förbättra dina ansiktsdrag med de sex olika nyanserna som kommer med i kitet.

Du väljer själv om du vill få fram högre kindben, mindre panna, smalare näsa eller en mjukare käklinje. Vill du använda contour och highlights för att få fram allt detta i ansiktet? Det kan du göra på ett enkelt sätt med detta contour kit.

Dessa färger ger fin lyster till ansiktet och formulan smälter fint in i huden utan minsta problem.

Att tänka på inför köp av contouring

När det kommer till contour kit ska du komma ihåg att ta med din hudtyp i beräkningen, precis som med annat smink. Om det är så att du har fet hy kan det exempelvis vara en god idé att välja en annan formula än cremeform då det kan göra att du ser fetare ut i ansiktet. Däremot är det en bra idé att använda puderform om du har fet hy. En väldigt torr hy mår däremot bra av smink i cremeform, så har du torr hud kan det vara smart att köpa ett contour kit som är i cremeform istället för i puderform. 

Vad gäller tid på dygnet kan det lätt bli lite för mycket av det goda om man använder full contour på dagen. Det är däremot jättefint att använda lite mer contour på kvällen, så där kan du testa dig fram tills du hittar din stil. 

Tänk också på att inte bara ta första bästa billiga kit då det ofta är så att väldigt billiga sminkprodukter är billiga av en anledning – de är helt enkelt inte lika bra som de kit man kan köpa om man lägger till några hundralappar. 

Frågor och svar

Vad är contouring?

Contouring är en makeup trend som har kommit för att stanna. Det handlar om att framhäva och skulptera ansiktsdragen. Det är främst kindben, näsa och panna man använder contour till och det är en brungrå färg som ska användas då det ger rätt finish för skuggning. 

Skugga de områden du vill fördjupa eller förminska och sedan är det bara att använda bronzer och highlighter som vanligt. 

Hur applicerar jag contouring bäst?

Du applicerar contouring på kindben, näsa och panna. Hur du gör det beror på hur van du är vid att sminka dig. Om du inte är så van är det smart att ta det försiktigt och bygga upp färgen med en bra borste, men är du mer van kan du ta mer produkt direkt. 

Om du vill ha i puderform, i stiftform eller vad du nu föredrar är upp till dig. Vissa föredrar det ena medan andra föredrar något annat. Testa dig fram. 

Vilket Contouring kit ska jag välja?

Välj contouring kit efter din ekonomi, din hudtyp, vad för typ av resultat du vill ha och hur bra du är på att sminka dig lite mer avancerat. Det funkar inte att bara “klabba” på med contouring, utan man behöver ha lite koll på vad man gör för att det ska bli ett fint resultat. Är du nybörjare är det smart att satsa på ett av hög kvalitet då det är större chans att resultatet blir bra då. 

Vissa har olika contouring kit som de byter mellan både när det kommer till årstid och när det kommer till vardagsmakeup och festmakeup. Detta är också en sådan sak som du ska tänka på i ditt val. 

Hur har vi testat produkterna?

Vi som har testat dessa produkter är 15 personer och vi har testat vardera contour kit under ett par dagar. Vi har sett efter hur de funkar för olika stil på sminkning, hur hållbara de är, hur enkla de är att applicera och hur bra du funkar vad gäller nyanserna. 

Sammanfattning

Att contouring och contour kit är spännande tillägg till basmakeup är det ingen tvekan om. Det är spännande att använda då det ger så stora skillnader vad gäller resultat och dessutom kan man lära sig steg för steg på ett enkelt sätt numera. Det är bara att kolla på YouTube och öva. 

Se till att välja rätt nyans och rätt formula för ett perfekt resultat.