Smink

13 Bästa Kajalpennor 2023 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Det är alltid kul att sminka ögonen vare sig det handlar om kajal, eyeliner, ögonskugga eller andra produkter. Man ser ett så snabbt resultat med kajal. Det gäller vare sig det är en ljus kajalpenna i nedre fransraden, eller om det är en mörk kajalpenna som används.

Med en bra kajalpenna kan du snabbt framhäva ögonen på ett snyggt sätt. Då en kajalpenna är mjuk i sin konsistens är det lättare att använda en kajal än en eyeliner om man vill ha en “smudgad” effekt, men det kan också vara lättare för en nybörjare i största allmänhet.

Det som är bra med kajalpenna är att den funkar bra både för sotad look och för skarpare linjer. man får därför två i ett på ett sätt som man inte får med eyeliner. Du kan ha din kajalpenna nyvässad för att kunna välja om du ska sudda ut den eller om du ska låta den ha en skarpare linje.

1. IsaDora Perfect Contour Kajal

IsaDora Perfect Contour Kajal

Här har vi en extra mjuk kajalpenna som är mycket lätt att använda. Den mjuka konsistensen gör så att den glider på lätt och den passar perfekt både för skarpa linjer och för mjukare konturer.

Den är rikt pigmenterad så det kommer mycket fin färg vid första appliceringen, vilket är bra. Det är aldrig kul med den typen av kajalpennor som är dåligt pigmenterade då det gör så att man får dra fler än ett streck.

Att den är lätt att tona ut ger vi ett extra plus för och vi gillar även att den är bra för känsliga ögon samt att den är oparfymerad. Den innehåller bland annat jojobaolja, bomullsfröolja samt C-vitamin och E-vitamin.

2. Max Factor Kohl Pencil

Max Factor Kohl Pencil

Med denna kajalpenna kan du smidigt fixa till en läcker look genom att sudda ut, eller genom att måla med skarpa linjer. Pennan är mycket enkel att använda då den är mjuk och högpigmenterad. Det går väldigt snabbt att måla med denna kajal och det är naturligtvis ett stort plus.

Det krävs endast att du “duttar” fast produkten runt ögat för att få ett snyggt resultat. Då den finns i ett flertal olika färger kan du välja den som passar just dig och din stil bäst. Självklart kan du köpa flera färger och byta mellan, om du vill det.

Kajalpennan från Max Factor är mycket hållbar, så den sitter på plats hela dagen utan att du behöver bättra på den.

3. MAC Cosmetics Kajal Crayon Eyeliner

MAC Cosmetics Kajal Crayon Eyeliner

Med denna kajalpenna får du en extra mjuk och krämig penna som är lätt att använda och som varken kladdar eller rinner av under dagen. Med en hållbar kajal som denna blir det enklare och roligare att sminka sig.

Resultatet blir fint även om man är nybörjare, eftersom kajalpennan från MAC är så lättapplicerad. Du får ett jämnt resultat och du kan dessutom väljer mellan ett flertal olika nyanser.

Vare sig du vill använda den i vattenlinjen, på övre fransraden, på undre fransraden eller på lite olika sätt så går det alldeles utmärkt. Pennan är skapad för att man ska kunna använda den på ett flertal olika sätt.

4. Clinique Quickliner For Eyes

Clinique Quickliner For Eyes

Detta är ännu en smidig och högpigmenterad kajalpenna som glider på huden på ett mycket behagligt sätt. Man vrider upp pennan, vilket känns hygieniskt och praktiskt på samma gång. Det innebär att den inte behöver vässas och det är naturligtvis positivt.

Den kommer med en applikator / “sudd” i ena änden för att det ska bli enkelt att sudda ut den när man är ute efter en sotig eller “smudgad” effekt. Var noga med att låta färgen torka cirka en minut efter applicering och var även noga med att sätta på korken efter användning.

Med den här kajalpennan kan även du med känsliga ögon och kontaktlinser få en bra penna utan att ögonen blir irriterade.

5. Nyx Professional Makeup Epic Ink Liner

Nyx Professional Makeup Epic Ink Liner

Denna penna ger fina skarpa linjer och då den är så intensivt pigmenterad så behöver man inte använda mycket produkt för att få det perfekta resultatet. Den är tunn och smidig att arbeta med, så även om du är nybörjare så kommer det att vara lätt att applicera den här pennan.

Du bestämmer stilen själv – blir det tjocka streck, eller blir det tunna? Det är lätt att få till linjerna perfekt oavsett vilken stil man är ute efter. Du kan med andra ord ha den både till vardaglig sminkning och till festligare tillfällen.

Vill du ha en penna som är hållbar så är detta det rätta valet för dig. Den sitter som berget hela dagen.

6. Loreal Paris Superliner Perfect Slim

L'oreal Paris Superliner Perfect Slim

Med denna penna får du snygga linjer som är lättapplicerad. Den är väldigt rik på pigment och dessutom är den mycket hållbar. Den torkar inte som många andra eyeliners, utan den håller sig fräsch länge.

Den håller sig snygg hela dagen utan att kladda eller flagna. Du kan enkelt göra såväl smala som tjocka linjer utan problem. Du kan välja mellan olika färger, så den finns inte bara i svart.

7. Lumene Nordic Chic Precision Eyeliner

Lumene Nordic Chic Precision Eyeliner

Denna snyggt förpackade eyeliner skapar snyggt skulpterade ögon utan minsta svårighet. Med en fin spets och en slimmad applikator är det enkelt att få ett resultat som är exakt så som man vill ha det. Du kan bygga upp med tjockare linjer om du vill, eller så kan du ha tunna linjer.

Det är en formula som både torkar snabbt och är pigmentrik – den håller sig fint på plats hela dagen och den matta effekten är väldigt snygg.

8. Lancôme Artliner Eyeliner

Lancôme Artliner Eyeliner

Vill du ha snabba och snygga resultat ska du satsa på denna eyeliner från Lancôme. Den är både lite lyxig och enkel att använda. Det krävs inte att man är proffs inom sminkning för att ögonen ska bli snyggt sminkade, utan detta är en penna som alla kan använda utan problem.

Du kan enkelt komma åt längs med fransarna och resultatet blir en intensiv och djup blick med precist resultat. Den sitter bra under dagen, så man behöver inte oroa sig över att den ska flyta ut.

9. Maybelline New York Hyper Precise All Day Liquid Eyeliner

Maybelline New York Hyper Precise All Day Liquid Eyeliner

Denna eyeliner från Maybelline har en tunn filtspets på 0,4 mm och den ger mjuka och jämna linjer utan att man behöver anstränga sig nämnvärt. Den har bra pigment, vilket gör att det blir en intensiv svart nyans vid applicering.

Välj själv hur tjock linje du vill ha, med denna är det lätt att skapa både smala och tjocka linjer utan att det ser annat är perfekt ut.

10. Dior Diorshow Colour & Contour

Dior Diorshow Colour & Contour

Denna ögonpenna är lite extra rolig då den har två färger att välja mellan. Det är mycket smidigt att få en perfekt sminkning med denna godbit från Dior och dessutom är den mycket prisvärd.

Du får både eyeliner och ögonskugga i ett och den är mycket enkel att applicera. Den glider fint på huden, så det krävs inte mer än en lätt hand för ett perfekt resultat. Den är hållbar och den klarar dagens påfrestningar. Du kan med andra ord räkna med att den sitter som berget under hela arbetsdagen.

11. The Body Shop Smoky Eye Definer

The Body Shop Smoky Eye Definer

Med högpigmenterad formula och enkel applicering tar sig denna kajalpenna in i listan och att den är dubbelsidig med en smudger i ena delen gör att den blir extra attraktiv.

Du väljer själv om du vill använda denna penna både på nedre och på övre fransraden, eller om du endast vill använda den på övre eller nedre delen av ögat. Om du inte vill ha ett “smudgat” resultat kan du ha den välvässad så att den ger skarpa kanter.

12. Rimmel London Kajalpenna Eyeliner Soft Kohl

Rimmel London Kajalpenna Eyeliner Soft Kohl

En mycket behaglig kajalpenna som passar för alla smaker då den har många fina egenskaper. Den är enkel att applicera, den har bra pigment och den kan enkelt suddas ut, om man är ute efter det resultatet.

Om du vill ha en kajalpenna i svart eller snyggt denim-blått så är detta det rätta valet för dig. Då den är så prisvärd kan man köpa olika färger utan att det blir stora hål i plånboken.

13. Lumene Nordic Chic Extreme Stay Eye Pencil

Lumene Nordic Chic Extreme Stay Eye Pencil

Här är en kajalpenna som ger ett långvarigt resultat och som är mjuk i konsistensen. Det är lätt att sudda den och den finns i massor av olika färger.

Då den är så krämig i konsistensen så kan den användas på hela ögonlocket, men självklart kan den användas som en “vanlig” kajalpenna också. Hur du än väljer att applicera denna kajal så kommer du att få en vackert intensiv blick.

Varför ska man använda en kajalpenna?

En kajalpenna används för att rama in ögat och ge en intensiv, dramatisk look. Du väljer själv vilken färg och vilken stil du vill ha på din kajalpenna, men de flesta brukar köra på svart, grå eller brun för vardagssminkning. Andra färger, såsom grön, aqua och andra mer djärva färger används också, men då oftast för lite mer festliga tillfällen.

Det som är så bra med en kajal jämfört med en eyeliner är att linjerna blir mindre skarpa och att det är lätt att sudda för en sotad look. Kajalpenna ger med sin mjuka konsistens både mjuk och definierad finish medan en eyeliner blir betydligt skarpare vad gäller linjerna.

Om du vill att dina ögon ska se större och/eller piggare ut kan du använda en i ljus färg på insidan av nedre franslinjen.

Hur använder man kajalpennan bäst?

Hur du ska använda en kajalpenna beror på vad du är ute efter för typ av resultat. Vill du ha en sotad look kan du sota kajalpenna och vill du ha mer skarpa linjer kan du fixa det. Om du vill ha skarpa linjer är det noga att du vässar pennan ordentligt medan en sotad blick kan ha en mindre vässad penna.