Smink

Bästa Ögonskuggsborsten 2024 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Att hitta den perfekta ögonskuggsborsten är inte särskilt svårt när man väl bestämmer sig för att hitta sin lilla älskling. Det är väldigt viktigt att man har en ögonskuggsborste som är av bra kvalitet då det handlar om precisionsarbete. Detta gäller även för exempelvis en ögonbrynsborste då det är ett annat exempel på en sminkborste som är liten och som kräver precision.

Du som har testat sminkborstar av bra kvalitet vet hur stor skillnad det är på olika borstar. Du som brukar köpa budget borstar bör testa sminkborstar av hög kvalitet för att jämföra. Det är extremt stora skillnader. Det är perfekt att testa just en ögonskuggsborste av bra kvalitet då det är en liten borste. En liten sminkborste kostar nämligen mindre än en större borste.

Det finns många bra produkter inom detta segment, så det är bara för er att hänga med oss nedan för att ta del av våra favoriter inom ögonskuggsborstar.

9 Bästa Ögonskuggsborstarna

1. Bäst i test – Real Techniques Eye Shade and Blend

Detta kit med Base Shadow Brush + Deluxe Crease Brush är perfekt när man vill satsa på riktigt snygg ögonmakeup. Det är smidigt att applicera två olika färger av ögonskugga med dessa borstar och det är även på det viset att de kan användas både till puderskuggor och till krämögonskuggor. 

Base Shadow Brush har fina, avsmalnande borsthår som gör det möjligt att bygga upp en snygg sminkning över hela ögonlocket. Med Deluxe Crease Brush får du en superstor borste som gör det enkelt att sminka längs med globlinjen. 

Dessa borstar är 100 % veganska, PETA-certifierade och cruelty free.

2. The Balm Give Crease a Chance Eyeshadow Brush

Denna dubbelsidiga ögonskuggsborste är ett mycket bra verktyg för att ge ögonskugga maxad tillämpning. Om du använder mycket ögonskugga och vill ha en bra borste som ger dig bästa möjliga resultat är detta rätt val för dig.

Den ena änden av denna ögonskuggsborste är en borste som kan användas “all over” och den är tillverkad av 100 % hästhår. Denna sida använder du för att göra fina skuggor över hela ögonlocket.

Med den andra änden, som är tillverkad av gethår + syntetiskt hår, får du den perfekta borsten för att blanda ögonskuggor på ett sätt som ger naturlig finish.

3. Flaer 303 Small Crease Blending Brush

Detta är en väldigt prisvänlig och snygg ögonskuggsborste som används för att blanda ut ögonskugga på ett mjukt och smidigt sätt. Det är en borste som gör att det är lätt att kontrollera blandningen så att det blir ett perfekt resultat varje gång.

Den har en solfjäderform och det gör att den är perfekt för att fixa en detaljerad applicering av highlighter. Den passar alltså både ögonskugga och highlighter, vilket alltid är positivt. Vi gillar den här typen av produkter som kan användas till fler än endast en sak.

4. Clarins Ögonskuggsborste

Med denna ögonskuggsborste kan du få fina skuggor, ge fin färg och ljusa upp dina ögonlock. Den kan med andra ord användas till olika typer av stil, så oavsett vad du är ute efter för typ av look så kan du använda denna borste. Den är tillverkad av syntetfibrer, vilket passar dig som ogillar att använda sminkborstar av äkta hår.

Den är rund och kort. Dessutom har den täta borsthår. Detta gör att den är perfekt för att applicera ögonskugga. Resultatet blir jämnt och snyggt utan att du behöver anstränga dig. Vare sig du vill måla hela ögonlocket, eller om du vill sminka utvalda partier så funkar denna ögonskuggsborste perfekt.

5. Anastasia Brush Ögonskuggsborste

Detta är en fin borste som passar perfekt för dig som vill ha en sminkborste av syntetiskt hår som har lite längre och smalare borst. Resultatet blir såklart perfekt då det är Anastasia som ligger bakom, så du kan räkna med perfektion.

Just denna sminkborste är ett riktigt bra exempel på hur bra och snyggt du kan sminka dig när du väljer en sminkborste av hög kvalitet.

6. bareMinerals Expert Shadow & Liner Brush

Även denna borste är av mycket hög kvalitet, så du får tveklöst vad du betalar för när du väljer denna ögonskuggsborste. Den består av en blandning av syntetiska och äkta strån och den är dubbelsidig för att förenkla appliceringen av ögonskugga.

Den ena sidan har en avsmalnande typ av borste och den passar bra för både ögonskugga, highlighter och för contouring. På den andra sidan har borsten en tät, vinklad eyelinerborste som du kan använda både för blöt och torr eyeliner.

7. NYX Professional Makeup All Over Shadow Pro Brush

Med denna mellanstora ögonskuggsborste får du ett snyggt resultat och det är också på det viset att den gör att det är mycket enkelt att applicera ögonskuggan. Den är bra för att applicera lätta färger och för att lägga flera lager ögonskugga på ditt ögonlock.

Den är tillverkad av 100 % syntetiska fibrer, den är prisvänlig och den är snyggt designad.

8. The Body Shop Brush Eyeshadow Blending

Detta är en vegansk och cruelty-free ögonskuggsborste av nylonhår och den passar perfekt för alla typer av ögonskuggor i puderform. Oavsett om du vill använda ögonskuggor från The Body Shop eller om du vill använda dig av ögonskuggor från andra märken.

Den är enkel att använda och när du blandar färgen blir det en perfekt finish. Du kan enkelt dutta med den för ett fint resultat. Även om du inte är van vid att använda ögonskugga så kommer du att få ett perfekt resultat med denna borste.

9. Morris & Luca Large Round Tip Eyeshadow Brush

Här har vi en perfekt ögonskuggsborste som funkar för att applicera ögonskugga i globlinjen, eller i ögats konturer. Den är kanon för att skapa en dramatisk look och den är också perfekt de gånger du vill ha extra mycket kontroll. Den kan även användas för att blanda och sudda ut både pennor och ögonskuggor i cremeform.

Den har tätt packade hår och det gör att det blir lättare att få ögonskuggan exakt där du vill ha den. Dessutom är den väldigt mjuk och behaglig, vilket är viktigt då huden runt ögat är så känslig.

Vad är en ögonskuggsborste?

En ögonskuggsborste är en liten sminkborste som används för att applicera ögonskugga på ögonlocket. Det finns ögonskuggsborstar i olika storlekar. Du ska använda de större varianterna för ljusare basskuggor och de mindre för mörkare färger.

En borste som är liten och vinklad använder du för precisions applicering vid globlinjen och för att fixa en sotad look. En blending brush, som är oval, använder du till att sudda skarpa kanter. De långa mjuka stråna gör detta möjlig medan en borste för eyeliner har hårdare och tätare strån.

Hur använder man ögonskuggsborsten?

Du kan använda dig av en ögonskuggsborste på vilket sätt du vill, men det finns naturligtvis särskilda ögonskuggsborstar för olika typer av resultat. Det är lätt att hitta rätt borste för det resultat man är ute efter. Den enkla regeln man kan hålla sig till är ju mindre borste, desto mer precision.