Smink

Bästa Refectocil Ögonbrynsfärg 2023 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Att kunna färga ögonbrynen med en bra ögonbrynsfärg är mycket värt då det innebär att alla kan få exakt den färg man önskar. Kanske har du väldigt ljusa ögonbryn och vill ha lite mer markerade bryn med hjälp av färg? Kanske har du relativt  mörka bryn, men vill satsa på ännu mörkare? Allt är möjligt, det handlar bara om att köpa en bra produkt och sätta igång.

Det är inte svårt att färga ögonbrynen, utan det går snabbt även om du är nybörjare. Du väljer själv vilken typ av färg och vilken typ av stil du vill ha på dina ögonbryn. Det är bara att testa sig fram.

Tänk på att inte ta för mycket ögonbrynsfärg och var väldigt försiktig när du väljer färg så att du inte får en för mörk ögonbrynsfärg. Det är bättre att testa en ljusare färg för att sedan gå över till en mörkare än att få ett för mörkt resultat från början.

1. RefectoCil Ögonbrynsfärg

Med denna ögonbrynsfärg får du väldigt mycket för pengarna då det är mycket hög kvalitet på deras produkter. Det finns mycket att gilla med RefectoCil och en av de främsta anledningarna till att detta är ett självklart val handlar om att man kan välja mellan så många olika nyanser

De olika nyanserna kan blandas med varandra. Det finns åtta olika nyanser och de kan alla blandas på det sätt du själv vill. Det är en ögonbrynsfärg som är helt kladdfri och dessutom är den vattenfast.

Den har också lång hållbarhet på hela sex veckor. Resultatet håller mycket bra, så du behöver inte oroa dig över att färgen ska bli dassig.

Denna färg kan du även använda till dina ögonfransar, så du kan fixa både och på en och samma dag. Tänk på att tajma det bra med verkningstiden bara så att det inte blir krångel när du ska ta bort ögonbrynsfärgen.

2. RefectoCil Oxidant 3% Creme

Detta är en mycket bra oxidant creme som har en konsistens som gör att den är mycket enkel att blanda. Du kan räkna med fina resultat då färgresultaten är garanterat lysande.

Det är väteperoxid i krämform, vilket gör att detta är ett måste för RefectoCil Blonde Brow.

3. RefectoCil Oxidant 3% Liquid

Detta är en produkt som består av flytande väteperoxid och det är en intensiv developer som ger fantastiska färgresultat.

Den är bra att använda i det känsliga ögonområdet, så du behöver inte oroa dig över att huden eller ögonen ska skadas.

Hur du färgar ögonbrynen med RefectoCil

Att färga ögonbrynen med RefectoCil är inte svårt, det är bara att vara försiktig och att följa anvisningarna på förpackningen. En sak som är viktig att komma ihåg är att man ska vara extra försiktig när det kommer till verkningstid.

Första gången man använder ögonbrynsfärg är det viktigt att inte ta i för mycket. Om det står att färgen ska sitta på under 5-10 minuter är det smartare att ta bort färgen efter 5 minuter. Tycker man att resultatet blir för mesigt kan man låta färgen sitta kvar längre nästa gång det är dags att färga ögonbrynen.

Det är ett par steg man ska gå igenom när man färgar med RefectoCil och det är följande:

1. Förberedelse

I detta första steg är det fokus på ögonfransarna. Om du ska färga både bryn och fransar är det ett par saker du ska tänka på gällande dina ögon och ögonfransar. Först och främst ska du ta bort kontaktlinser, om du använder det. Sedan är det dags att rengöra ögonen med RefectoCil Micellar Eye Make-Up Remover.

Efter detta ska du använda RefectoCil Saline Solution för att ta bort rester och för att uppnå ett optimalt resultat. Använd RefectoCil Silicone Pads eller Skin Protection Cream och Eye Protection Papers.

2. Blanda och applicera 

Nu är det dags att blanda ögonbrynsfärgen och att applicera den. Du blandar 2 cm av färgen och 10 droppar RefectoCil Oxidant Liquid eller 15-20 droppar RefectoCil Oxidant Cream till en krämig pasta. 

Efter att du har blandat ihop det är det bara att applicera pastan. Detta ska du göra direkt efter att du blandat ihop pastan, så du ska alltså inte vänta och låta pastan “stå till sig”.

3. Verkningstid

För dina fransar är det 10 minuter som gäller, men vill du ha på färgen kortare tid och tycker att du får ett fint resultat efter kortare tid kan du naturligtvis göra det. Du ska däremot aldrig ha på färgen längre än vad det rekommenderas.

När det kommer till ögonbrynen är det en verkningstid på 5-10 minuter som gäller. Ju längre tid du har på färgen, desto mer intensiv blir färgen.

4. Sista touchen

I det sista steget är det bara att ta bort med hjälp av vatten + bomullspads och sedan är det klart.

Varför ska man använda ögonbrynsfärg från RefectoCil?

Med denna ögonbrynsfärg är det lätt att hitta rätt färg och det är dessutom lätt att använda deras ögonbrynsfärger. Den blandas lätt, den appliceras utan problem och dessutom är denna produkt mycket prisvärd.

Vill du ha en riktigt bra ögonbrynsfärg som även passar bra till ögonfransar är detta ett mycket bra val. Du kommer att få fina resultat utan att du behöver anstränga dig eller vara proffs. Detta är en bra ögonbrynsfärg för alla, med andra ord.

En annan anledning till varför du ska använda denna ögonbrynsfärg är att den färgar endast brynen. Det kommer alltså ingen färg på huden, vilket vi ger ett stort plusbetyg för.

Vi gillar även det faktum att man kan blanda två olika nyanser om man har svårt att hitta en av deras färger som passar ens egna färger perfekt. Det går enkelt när man väl kommit in i det.