Smink

Bästa Ögonprimern 2024 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Idag finns det en mängd roliga och bra “extra” produkter inom makeup och primers av olika slag är en sådan produkt. Likt ögonfransserum, vanlig primer, diverse ögonbrynsprodukter med mera så är en ögonprimer idag något man kan hitta i de flesta sminkväskor.

Om du inte redan använder dig av ögonprimer är det en god idé att testa det. Du får ett bra underlag och resultatet blir mer slätt och jämnt. Dessutom fungerar en primer på så vis att den gör så att din makeup sitter längre och bättre.

Om du använder en primer för ögonfransarna så ska du applicera den på rena fransar. Till en ögonprimer som appliceras på ögonlocket kan du använda dig av fingrarna, eller någon form av liten makeup borste.

9 Bästa Ögonprimers – Bäst i test

1. Max Factor Lash Revival Ögonprimer

Detta är en ögonprimer som används på ögonfransarna. Du applicerar den på dina fransar före mascara och den boostar med både volym och längd. Detta innebär att du får fylligare och längre fransar efter endast en applicering.

Med denna ögonprimer maximeras resultatet av din mascara. Har du en riktigt bra mascara + denna primer kommer du att få ett resultat som tveklöst ger det där lilla extra som gör att dina ögon “poppar”.

2. IsaDora Eye Primer

Denna prisvänliga primer är multifunktionell och mycket hållbar. Efter applicering kommer resultatet av din ögonmakeup att vara perfekt – den ser till så att din makeup sitter längre och att du får ett jämnare resultat.

Fina linjer slätas ut så att din ögonskugga inte fastnar i några linjer och det ger ett piggt, fräscht och vackert resultat. Den innehåller aktiva hudvårdande ingredienser, så det är som att ha en bra ögonkräm.

Den är behagligt tunn i konsistensen och den känns sammetslen på huden.

3. L’Oréal Paris Paradise Extatic

Denna primer är för dina ögonfransar och den boostar dina fransar både vad gäller volym och längd. Dina ögonfransar blir också stärkta när du använder denna smidiga primer och det är naturligtvis ett stort plus.

Den är mycket behaglig och lättanvänd, så den passar även för dig som är nybörjare. Den lämnar en mjuk och smidig känsla och appliceringsupplevelsen är mycket trevlig. Produkten är även berikad med jojobaolja, vilket får dina fransar att se starkare ut.

4. Lancôme Cils Booster XL Mascara Primer

Med denna vita ögonfransprimer får du extra volym och längd direkt efter applicering. Då den är så bra så krävs det inte att du har en lyxig och dyr mascara över, utan du kan satsa på denna + en lite billigare mascara då resultatet blir så fint när man har denna under.

Den är vit i färgen och den är inte svår att använda. Det är bara att applicera den på rena fransar innan man applicerar mascara och sedan är det klart. Den blir inte tjock och tung på ögonfransarna, utan den lägger sig som ett lätt underlag.

5. Lumene Nordic Chic Eyeshadow Ögonprimer

Här har vi en bra ögonprimer från Lumene som är både prisvänlig, vegansk och bra. Den neutraliserar ögonlockets färg och ger en perfekt grund för din ögonskugga. Den är också fin att använda även om du inte använder dig av ögonskugga.

Du får både maxad färgeffekt, varaktighet och utslätat resultat med denna primer. Både puderskuggor och krämögonskuggor fäster lättare när du använder denna primer, så det spelar ingen roll vilken typ av ögonskugga du applicerar efter primern.

Du får en kladdfri makeup som håller hela dagen. Den slätar ut och den passar även bra för dig med oljiga ögonlock. Den är mycket lätt att använda, vilket är mycket värt.

6. Milani Cosmetics Eyeshadow Primer

Detta är en vegansk och transparent ögonprimer som är PETA-certifierad och Leaping Bunny-certifierad. Detta är ett bra val för dig som gillar att växla lite mellan olika typer av ögonskugga, den passar bra ihop med varje skugga, oavsett formula.

Den tar fram pigmenteringen i ögonskuggorna samtidigt som den slätar ut huden så att ögonskuggan inte lägger sig i linjerna. Den lättviktiga formulan är krämfärgad, men den blir genomskinlig när den torkar in i huden.

7. Estée Lauder Little Black Primer

Med denna primer får dina fransar allt de behöver för att stå ut lite extra. Den är svart istället för vit, så den skiljer sig från traditionella ögonfransprimers. Om du vill så kan du använda denna primer ensam utan mascara över, vilket gör att den är perfekt för dig som gillar att använda lite smink.

Den kan användas för att färga fransarna svarta och för att forma fransarna. Den fungerar även som en stärkande produkt för dina ögonfransar och ger både längd, volym och lyft. Dessutom fixerar dem din mascara om du bär den ovanpå din mascara.

Vidare ger den vattenavvisande topcoat, vilket gör att risken för att den ska smula är minimal. Att den gör så att sminkningen blir långtidshållbar är ännu en fördel som man får när man väljer att satsa på denna lilla svarta.

8. Helena Rubinstein Spider Eye Mascara Base

Med en härligt lyxig hylsa står denna godbit ut från mängden och gillar du Helena Rubinstein sedan tidigare kommer detta att bli ett välkommet tillskott till din sminkväska. Den är lika lyxig som den ser ut vad gäller innehåll, så du kommer inte att bli besviken.

Den är transparent, förlängande och volymgivande. Ett vinnande koncept som gör att detta är ett mycket bra val. Det är inga konstigheter vad gäller hur du ska använda den – det är bara att applicera den på dina ögonfransar före du applicerar vanlig mascara.

Då detta fungerar som en bas är det viktigt att du kommer ihåg att låta primern torka innan du använder din mascara. Det är precis som med vanlig foundation där det också är viktigt att låta varje lager av smink torka in innan man lägger på nästa lager.

9. Sensai Eyelash Base 38°C

Här har vi en vårdande ögonfransbas som är vit. Vissa gillar vitt, andra föredrar transparent eller svart ögonfransprimer, så tänk på det innan du väljer vilken du ska köpa.

Denna produkt är vårdande och den förlänger fransarna samtidigt som den gör att de blir tjockare. Den håller vad den lovar då den tveklöst ger både fylligare och längre ögonfransar. Så fort du applicerar den på dina fransar kommer du att se att resultatet blir intensifierad färg, vacker form och läcker fyllighet.

För att ta bort den är det bara att använda Sensai Sponge Chief tillsammans med varmt vatten (38°C eller varmare) och sedan kan du enkelt avlägsna den. Det är viktigt att komma ihåg att vara varsam när man tar bort just ögonsmink. Du vinner mycket på att “dutta” då det sliter mindre på det känsliga hudområdet runt ögonen.

Vad är en ögonprimer?

Som många av er vet så är en primer en bas som används under foundation. En ögonprimer fungerar på samma sätt, men den är till för just ögonlocken. Med en ögonprimer så fixerar man basen på ögonlocket, vilket innebär att ögonskugga, kajal och/eller eyeliner lägger sig fint utan att det finns några fina linjer att fastna i.

Det är viktigt att använda primer då den fungerar lite som ett suddgummi vad gäller just fina linjer, porer och rynkor. Det är inte så lätt att få ögonmakeup att sitta snyggt alla gånger, men med en av de primers vi har med i detta test kan du vara säker på att det kommer att bli ett fint resultat.

Med en ögonprimer får man en form av fästskikt mellan hud och smink – den gör att huden slätas ut, att sminket får längre hållbarhet och att huden skyddas från talgproduktionen i huden. Det är lite av en slags osynlig magi, vilket naturligtvis är precis vad man ska leta efter när det kommer till basmakeup.

När ska man använda ögonprimers?

En ögonprimer passar vid många olika tillfällen. Det är inte nödvändigtvis så att du måste ha ögonskugga eller liknande för att använda en ögonprimer. Det är snyggt att använda en ögonprimer även om man inte applicerar smink ovanpå, eftersom huden slätas ut samtidigt som man slipper oljiga ögonlock under dagen.

Vid speciella tillfällen är det smart att använda sig av en ögonprimer då det får ögonlocken att se fräscha ut. Har du ögonsmink så kommer det att bli ett särskilt fint resultat med en primer under, vare sig det är vardag eller fest.