Smink

Bästa Lip Stain 2023 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

När man använder lip stain är det lite som att använda lip tint då båda ger bra med färg och sitter längre än ett vanligt klassiskt läppstift. Det lämnar helt enkelt ett “stain”, alltså som en en “fläck” av fin färg på läpparna vid användning.

Det är också på det viset att lip stain stannar längre på läpparna än vad läppstift, eller läppglans gör. Då de ofta är vattenfasta håller de hela dagen och det är alltid positivt med läpprodukter med lång hållbarhet.

Det är irriterande med den typen av läpprodukter som har dåliga pigment och därmed även kort hållbarhet då det innebär att det krävs många appliceringar under dagen. Detta slipper du när du använder dig av lip stain, vilket är en av de mest positiva sakerna med denna läpprodukt.

1. Clarins Water Lip Stain

Denna produkt är mycket behaglig och här är vi extra positiva till förpackningen som är riktigt läcker. Man vill använda denna produkt så fort man ser den och lyckan efter att man applicerar den är stor. Detta är en otroligt komfortabel läpprodukt som har en vattenliknande textur och det gör att det är mycket trivsamt att ha den på.

Känslan är nästintill omärkbar, men resultatet vad gäller färgen är desto starkare – det blir en mycket intensiv färg som påminner om en tatuerad effekt. Resultatet är en färgad matt slöja och du väljer själv vilken färg du vill ha.

2. IsaDora Perfect Moisture Lipstick

Här har vi en härligt återfuktade och krämig läpprodukt som är rik på pigment samtidigt som den vårdar läpparna. Du behöver inte vara orolig över att dina läppar ska torka ut, utan detta är snarare en produkt som rekommenderas för alla er som lätt får torra och/eller nariga läppar.

Det är en 100 % parfymfri produkt och den ger ett långvarigt resultat Den finns i många olika fina färger att välja mellan och det är såklart alltid kul. Det bästa är att denna produkt finns i så många olika färger. Det innebär att man kan ha ett flertal olika och välja mellan beroende på tillfälle och humör.

3. MAC Cosmetics Versicolour Varnish Cream Lip Stain

Här har vi en underbar produkt som gör dina läppar mer färgstarka och glansiga än någonsin förut. Man får massor av effekt utan att det på något sätt känns kladdigt eller tungt på läpparna. stället är det en fjäderlätt känsla vid applicering då konsistensen är så behaglig.

Vi gillar att de är hållbar upp till tolv timmar då det gör att man kan ha en läcker finish och effekt hela dagen (och kvällen). Den glider lätt på läpparna, så om du vill ha en läpprodukt som är lätt att använda och som inte torkar ut läpparna i onödan är detta rätt lip stain för dig.

Dess finish är läckert fuktig med en färgmättad täckning.

4. Smith & Cult The Tainted Lip Stain

På tal om läckra förpackningar har vi helt klart en vinnare här – Smith & Cult brukar ju inte göra oss besvikna vad gäller vare sig innehåll eller det yttre och så även denna gång. Detta är dessutom en produkt som är mycket lätt att applicera och det är alltid välkommet.

Den har en sammetslen formula som ger ett jämnt och matt resultat. Den är heltäckande och håller hela dagen och hela kvällen. Att läpparna dessutom hålls återfuktade och mjuka efter applicering är ett extra plus som man gärna tar emot.

5. Models Own Lix Lip Stain

Med denna produkt får läpparna sig ett riktigt härligt lyft och det finns många olika färger att välja mellan – det är bara att välja ut den som matchar just dig och dina färger bäst. Naturligtvis kan du köpa flera olika färger och använda dem efter humör.

Det blir en glansfull finish med intensiv färg och den lättviktiga formulan gör att detta är lip stain när den är som bäst. Självklart är det på det viset att du får en långvarig finish så att du slipper applicera nytt hela tiden.

6. Yves Saint Laurent Vinyl Cream Lip Stain

Här har vi en lyxvariant av lip stain som är svår att inte förföras av. Du kan välja mellan många olika färger och de är lätt att få till ett snyggt resultat väldigt snabbt. Med en smidig diamantformad applikator får du till snygga läppar i ett enda svep.

Denna produkt håller i upp till tio timmar, så även denna variant kan användas under hela dagen. Den har hög täckningsgrad och den är i flytande form. Den ger vacker glans och den är naturligtvis även väldigt skön på läpparna.

7. Rimmel London Stay Satin Liquid Lip Colour

Med ett intensivt resultat och en sammetslen finish är detta ett härlig läpprodukt som är svår att få nog av. Den har en hållbarhet på upp till åtta timmar och den högpigmenterade formulan ger snabbt fyllig färg efter endast en applicering.

Du kan välja mellan olika färger och förpackningen är väldigt snygg. Detta är också en mycket prisvänlig produkt som gör att det blir lätt att testa utan att det blir några stora hål i plånboken. Dessutom finns just Rimmel att köpa på många olika platser och det är såklart ett stort plus.

Att tänka på inför köp av Lip Stain

Vad gillar du för typ av textur på läpparna? Gillar du matt och “torrt”, eller vill du hellre ha mer fuktiga och glansiga läppar? Beroende av vad du har för typ av svar på detta så kan du komma att föredra lip stain framför andra läpprodukter.

Självklart ska du också tänka på din budget innan du köper lip stain. Det finns många härliga varianter i alla olika prisklasser, så det är inte svårt att hitta lyxvarianter, mellanpris, eller lyxvarianter.

Tänk också på vad du vill ha för typ av färg på din läpprodukt. Då det finns mycket på marknaden så är det inte svårt att hitta exakt rätt nyans, men det kan ju ta lite tid att hitta den som passar just dig. Kolla runt och testa dig fram, det är alltid det bästa att göra.

Vad är Lip Stain?

Lip stain är som ett läppstift, men istället för att “bara” lägga sig som en färg ovanpå läppen så ger lip stain mer långvarigt resultat.

Det blir ett “tatuerat” resultat som innebär att det sitter på hela dagen. Det “gifter” sig med läpparna då det blir ett så långvarigt resultat och detta gäller även då lip stain inte färgar av sig. Resultatet blir markerade och snyggt färgade läppar varje dag.

Hur applicerar man Lip Stain?

Det är lite olika hur man ska applicera lip stain. Du får anpassa efter produkt och efter vad just du gillar. Vissa vill “smeta” ut det lite för att det ska bli en så naturlig känsla som möjligt medan andra föredrar att istället ha ett mer intensivt resultat. Det är möjligt att ge läpparna båda dessa resultat när man använder lip stain, så det är helt upp till dig.