Smink

9 Bästa Concealers 2023 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Concealer används både för att dölja mörka ringar under ögonen och för att dölja blemmor, kvisslor och finnar. Ofta behövs det två olika varianter för att dölja på rätt sätt vad gäller färgen på produkten. Det är inte som med exempelvis contouring, bronzer eller liknande som man lägger ovanpå sin bas, utan concealer är ett av de första stegen i din basmakeup.

Vissa väljer att använda concealer under sin foundation/CC-cream/BB-cream medan andra föredrar att lägga den ovanpå. Det är upp till dig att avgöra vilket som passar just dig bäst – det är bara att testa sig fram.

1. Helena Rubinstein Magic Concealer

Helena Rubinstein Magic Concealer

Här har vi en riktig klassiker som står sig i konkurrensen år efter år. Att den fortfarande tillhör en av de mest populära produkterna inom detta segment säger mycket då det finns så många bra concealers på marknaden idag.

Magic Concealer från Helena Rubinstein innehåller ljusreflekterande partiklar och du väljer själv om du vill applicera med fingrarna eller om du vill använda dig an en concealerpensel/concealerborste. Vilket som blir bra.

Detta är en superbra produkt då den är lätt i konsistensen samtidigt som den täcker mycket bra. Dessutom är den väldigt dryg, så den räcker länge. Att den är återfuktande är ett ytterligare plus som man inte ser varje dag. Du blir inte det minsta kakig under ögonen och det torkar inte ut huden.

2. Clarins Instant Concealer

Clarins Instant Concealer

Detta är ytterligare en klassiker som är riktigt bra! Den är perfekt att använda under ögonen då den både innehåller koffein och aloe vera. Detta innebär att huden runt ögonen får mycket fukt och att mikrocirkulationen stimuleras. Dessutom är det på det viset att den innehåller Light Optimizing Complex som fångar ljuset, ger lyster och optiskt reducerar mörka ringar.

Den är väldigt dryg, vilket är ett stort plus och att den smälter fint in i huden utan att täcka för mycket så att det ser onaturligt ut gör att den får ännu bättre betyg från oss. Du slipper concealer som lägger sig i linjer och rynkor och ser helt enkelt bara fräsch ut – ett toppenbra concealer på alla sätt och vis.

3. jane iredale Enlighten Concealer

jane iredale Enlighten Concealer

Med denna concealer får du något så trevligt som en concealer som både behandlar och kamouflerar på en och samma gång. Har du mörka ringar eller svullnader är detta ett perfekt val. Även mörka fläckar på huden täcks mycket bra med denna produkt.

Den innehåller bland annat moringafröolja, vitaminrik och kraftfull antioxidant med både lugnande och mjukgörande verkan. Även doften är härlig, så det är mycket pluspoäng när det kommer till just denna concealer.

Det är bara att 1) applicera den under ögonen för att ta bort mörka ringar och/eller 2) applicera den på mörka fläckar för att ljusa upp huden.

4. MAC Cosmetics Pro Longwear Concealer

MAC Cosmetics Pro Longwear Concealer

Här har vi en concealer som inte bara täcker mörka ringar och röda områden i ansiktet, den minskar även porerna och ljusar upp ansiktet. Den är därför bra att använda både för orenheter, mörka ringar och små fina linjer.

Den täcker på ett mycket effektivt sätt och det är superbra då den är så lätt och flytande i sin konsistens. Man får alltså både och i ett med denna concealer. Den sitter på mycket bra, så du behöver inte oroa dig över att den ska försvinna efter det att du sminkat dig.

Använd gärna en concealerborste, men föredrar du fingrarna går det såklart bra det också. Det är upp till dig hur du väljer att applicera denna concealer.

5. Maybelline Instant Anti Age Eraser Concealer

Maybelline Instant Anti Age Eraser Concealer

Detta är en concealer som är väldigt poppis och det är många som använder den dagligen för att ta bort mörka ringar under ögonen. Den kommer med en praktisk svamp applikator som gör att det är väldigt enkelt att använda den.

Det är inte svårare än att vrida av toppen i pilarnas riktning tills concealern syns i svampen – sedan är det bara att applicera den på området under ögonen och sedan är det klart. En mycket enkel och smidig concealer, med andra ord.

Om du inte gillar applikatorn kan du “pumpa” ut produkten i svampen och sedan använda en vanlig concealerborste för att ta upp produkt och applicera på det viset. Du kan naturligtvis även dutta ut en liten mängd på handryggen och sedan ta därifrån.

6. L’Oréal Paris Infaillible More Than Concealer

L'Oréal Paris Infaillible More Than Concealer

Här vill vi först och främst säga att förpackningen får ett stort plusbetyg från oss då detta är en concealer som kommer i en riktigt snygg hylsa. Det är viktigare än vad man kan tro med snygga förpackningar, så det är bara att tacka och ta emot.

Den har full täckningsgrad, så vill du ha en concealer med hög täckning är detta ett bra val för dig. Den täcker såväl mörka ringar som orenheter och den kan till och med användas som foundation, om man vill det.

Man får bra pigment och den är lätt att blanda ut och då den har tjockare konsistens så är den det perfekta valet för dig som inte gillar concealers som är tunna. Den är lättast att applicera med en beautyblender, så det är ett hett tips.

7. Rimmel Hide The Blemish Concealer

Rimmel Hide The Blemish Concealer

Detta är en behaglig och krämig concealer som snabbt smälter in i huden och som ger ett fint och jämnt resultat. Den är otroligt prisvänlig, så det är inga problem att köpa med en för att testa nästa gång du ska köpa något annat.

Den är bra på att täcka och då det är en stick-concealer så är den särskilt bra för dig som tycker om den här typen av produkt. Den funkar både under ögonen och för att täcka blemmor och röda partier, men den kan kännas lite svår att applicera just under ögonen.

8. NYX Professional Makeup High Definition Photogenic Concealer

NYX Professional Makeup High Definition Photogenic Concealer

Vill du ha en prisvärd och bra concealer så har du hittat rätt här! Med denna concealer får du nämligen något så trevligt som en concealer som är lätt i konsistensen, men som ändå täcker på ett bra sätt. Resultatet är naturligt fräsch och pigg hud.

Den döljer såväl små skavanker som mörka ringar och det är inte en sådan concealer som ser kakig ut. Detta är en concealer som har medium till full täckning, så om du är ute efter det resultatet är detta ett bra val.

Den finns i många olika nyanser för att det ska bli lätt att hitta en variant som passar ens egen hudton.

9. Lumene Blur Longwear Concealer

Lumene Blur Longwear Concealer

Med en concealer som denna så får du en extra blandbar produkt som döljer ojämnheter och skavanker på ett perfekt sätt! Den är härligt lätt i sin konsistens och ger en perfekt finish.

Den innehåller ljung som vårdar huden + arktiskt källvatten som verkar fuktgivande. Dessutom är den helt vegansk och icke komedogen. Det är helt enkelt en bra concealer till ett bra pris som passar dig som vill ha en prisvärd produkt som gör sitt jobb.

Du kan välja mellan tre olika nyanser, men om du känner att du inte riktigt hittar rätt så kan du alltid blanda två olika nyanser med varandra.

Att tänka på inför köp av concealer

En concealer ska aldrig vara mörkare än din egen hudton, utan du ska alltid satsa på en som är en eller ett par nyanser ljusare än din egen hudton. Det är väldigt viktigt att en concealer ser naturlig ut till 100 % då den är till för att täcka skavanker. Om den ser onaturligt ut så blir det snarare ännu en skavank som syns istället för att ta bort andra skavanker.

Tänk också på att det oftast behövs olika concealers till mörka ringar och röda blemmor eller röda partier i ansiktet. Det är med andra ord inte ovanligt att det behövs flera concealers i sminkväskan. 

Frågor och svar

Vad är concealer?

Concealer är en makeup-produkt som används för att täcka mörka ringar och/eller röda partier i ansiktet. Det går också bra att använda en concealer för att täcka ojämnheter, blemmor, utslag, ytliga blodkärl med mera. Det är helt enkelt en produkt som kan användas för att täcka det man vill ha täckt. 

Det finns massor av olika typer av concealer. Detta gäller både för färgnyanser, funktion, täckningsgrad och konsistens. Beroende av vad det är du vill täcka (conceal) så är den ena concealern bättre än den andra. Det är bara att lära sig vilken som ska användas till vad för bästa resultat. 

Varför har man concealer?

Anledningen till varför man använder en concealer är för att man ska kunna täcka mörka ringar och andra skavanker i ansiktet. 

Vilken färg på concealern ska jag välja?

Färgen på din concealer beror på vad du ska använda den till. Om du vill täcka mörka ringar ska du satsa på en persikofärgad/rosa/gul, om du ska dölja rött är en grön concealer ett bra val. Lila concealer används för att neutralisera gult och grått. 

Hur har vi testat produkterna?

Vi har testat dessa concealers på 20 personer och vi har testat dem både med festmakeup, men vardagsmakeup och ensam utan annan makeup. På detta sätt har vi kunnat se hur bra hållbarheten är, hur färgen funkar och hur lätta de är att applicera. 

Sammanfattning

Under ögat ska du ha en concealer som har persikofärgad ton då det neutraliserar blått och mörklila. Många gör på det viset att man använder en neutraliserande persikofärgad först och sedan lägger en concealer i ens egen hudton ovanpå. På så vis ser det inte “orange” och onaturligt ut.