Smink

9 Bästa Sminkborstarna 2023 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Att använda rätt sminkborste är viktigt för att man ska få ett så bra resultat som möjligt när man sminkar sig. Har man ett bra kit med alla de borstar man behöver så kan man alltid räkna med ett perfekt resultat. Kanske har du köpt en hypad produkt som inte blir fin när du använder den? Då kan det mycket väl vara så att du har fel borste.

Investerar man i bra sminkverktyg så blir resultatet därefter. Det är enormt stora skillnader mellan olika sminkborstar, så satsa gärna på sminkborstar som är av bättre kvalitet. Även om du får betala lite extra för högkvalitativa sminkborstar så jämnar det ut sig i längden.

Bra sminkborstar är mycket hållbara och sköter man dem på rätt sätt så kan man ha dem i många år. Det är med andra ord så att det blir prisvänligt om man köper några av de bättre sminkborstarna på marknaden.

1. Real Techniques Makeup Must Haves

Med detta kit får du med alla sminkborstar du behöver för en fräsch och snygg basmakeup.

Concealerborsten kan även användas till ögonskuggor och du kan naturligtvis även använda de andra borstarna till lite vad du vill.

Det finns ingen regel som säger att man måste ha en rougeborste endast till rouge, utan alla de olika borstarna i detta kit kan användas hur du vill. För bästa resultat är det bra att använda dessa borstar till vad de är tänkta till då det finns en anledning till varför de designats i den storlek de har.

Du får med Blush Brush, Expert Foundation Brush, Setting Brush, Deluxe Crease Brush och Miracle Complexion Sponge i detta kit. Alla borstarna håller den höga kvalitet som Real Techniques är så kända för.

2. Smashbox Angled Blush Brush

Smashbox har tagit fram en mycket fin rougeborste som gör att det är enkelt att nå fina resultat. Den är perfekt för rouge, men du kan även använda den till highlighter, bronzer med mera.

Vi gillar särskilt designen på denna rougeborste då den är röd – det är alltid kul med sminkborstar som har fin design. Här får du alltså allt i ett då det är en mycket högkvalitativ rougeborste med multifunktion som dessutom är snygg.

Då Smashbox har många andra fina sminkborstar så kan du passa på att köpa flera stycken så att du har matchande borstar. Det ser fräscht och snyggt ut samtidigt som man får en fin uppsättning borstar när man satsar på ett bra märke som Smashbox.

3. Sigma Beauty Large Angled Contour Brush

Detta är en syntetisk sminkborste av väldigt hög kvalitet som är till för contouring. Du kan använda den till highlighter, bronzer och rouge och den ger lätt till medium täckning. Du kan med andra ord få perfekt bas med den här borsten.

Den har ett lätt vinklat borsthuvud och fiberhåren är mycket mjuka och skonsamma mot huden. Att den är så mjuk och högkvalitativ gör att den är ett mycket bra val. Har du kanske andra borstar från Sigma passar denna perfekt in i din samling.

4. IT Cosmetics Heavenly Luxe

Med denna sminkborste får du den perfekta borsten med täta, korta hårstrån. Då den har två borstar i en så kan med fördel användas till olika typer av smink. Den stora fluffiga änden använder du till puder och foundation medan den lilla änden används till concealer eller för områden som är svåra att nå med en stor borste.

Detta är alltså en borste som kan användas till både puder, foundation och concealer, vilket innebär att du inte behöver ha så många olika borstar, om du inte vill. Den är perfekt för resa eller övernattning då den gör så att man drar ner på grejerna i sminkväskan.

Använder du CC cream är detta det rätta valet för dig då den ger perfekt finish.

5. FLAER 108 Foundation & Concealer Brush

Här har vi ännu en dubbelsidig sminkborste som används både till foundation och till concealer. Det är alltså en duoborste som ger dig den perfekta basen utan att du behöver använda olika borstar.

Den stora borsten använder du till foundation och den lilla använder du till concealer. Du väljer själv om du vill använda flytande formula, eller puderformula på dina produkter, denna borste passar lika bra till alla typer av produkter.

Den ger inga ränder, utan den ger ett resultat som är så nära perfektion man kan komma.

6. Lumene Foundation Brush

Denna foundationborste har designats med en särskild vätskereservoar och det gör att det är extra lätt att applicera foundation, även om den är mycket lättflytande. Dessutom har den antibakteriella kolfiber och ett skaft av björkträ.

Den har mjuka fibrer och den fördelar produkten mycket jämnt över huden. Resultatet är en felfri bas där skavankerna döljs utan att man behöver utsättas för hårda borsthår, borsthår som faller av eller trista linjer när man applicerar sin foundation.

7. By Terry Tool Expert Brush Face & Body

Detta är en sminkborste som är mycket exklusiv och dessutom är den väldigt bra. Den är 100 % vegansk och den är designad på så sätt att den ligger perfekt i handen när du applicerar din makeup.

Den är bra både för ansikte och kropp och det går bra att använda den både med flytande formula och med puderprodukter. Du får ett mycket fint och jämnt resultat och då du får ett så bra grepp så är det lätt att ha kontroll över appliceringen.

Borsten är mjuk och behaglig att använda och den sveper mjukt över ditt ansikte. Du kan använda den för att blanda eller sudda och du behöver inte vara orolig över att du kommer få några skarpa kanter.

8. Lyko Powder Brush

Med denna budget borste får du ett mycket fint resultat, trots att den kostar under hundralappen. Du kan använda den både till löst puder och till pressat puder, det är helt upp till dig att avgöra hur du vill använda den.

Puderborsten är tillverkad av syntetiskt hår och den har mycket bra kvalitet. Den tappar inte hår och den blir inte sträv och/eller “konstig” efter tvätt. Detta är helt enkelt ett riktigt bra budgetalternativ som vi rekommenderar er att testa.

Den är mycket mjuk, stor och fluffig – den kan användas till lite vad som, så testa dig fram för att se efter hur du vill använda den. Den ger ett fräscht och jämnt resultat så när du sveper den över ansiktet hamnar pudret exakt där de ska.

9. IsaDora Bronzing Brush

Här har vi en sminkborste som ska användas till bronzingpuder. Den har en bra form så att man enkelt kan använda den längs med ansiktets konturer. Borsten består av syntetiska fiberhår och ett nickelfritt metallhandtag.

Den har härlig färg som man blir glad av som ett extra plus. Här får du alltså en sminkborste som är både bra och estetiskt tilltalande.

Olika typer av sminkborstar

Foundationborste

En foundationborste används till foundation eller annan basmakeup såsom exempelvis CC cream. Det finns lite olika foundationborstar med vilka man både kan “buffa” in produkten, pensla på produkten eller applicera med lätta cirkulerande rörelser. 

Beroende av vad du vill ha för resultat så passar den ena varianten bättre än den andra. Testa dig fram tills du hittar din favorit – grundregeln är att applicera lite av din foundation på handryggen för att sedan doppa foundationborsten i produkten. Sedan är det bara att börja applicera.

Concealerborste

En concealerborste är ett måste i varje sminkväska då det blir ett otroligt fint resultat när man använder en borste för sin concealer. Detta gäller främst när man använder sig av en borste för sminket under ögonen, men det är även mycket bra med en concealerborste för plitor och rödhet.

Puderborste

Puderborstar är den borste det finns flest av. Man kan hitta puderborstar till och med i mataffären, så det finns många olika att välja mellan. Här är det viktigt att komma ihåg att en puderborste av hög kvalitet alltid lönar sig i längden, så satsa på en puderborste av hög kvalitet.

Du kan använda en puderborste till alla typer av puderprodukter, vare sig det är löspuder, eller om det är pressade puderprodukter det handlar om. Den tar upp pudret och produkten fördelar sig jämnt över borsten så att du får ett skirt och naturligt resultat.

Rougeborste

En rougeborste är mindre än en puderborste och den är även lite mer fast i stråna. Använd den till rouge, bronzer, eller highlighter. Vill du ha ett lite mer markant resultat än det som den svepande puderborsten ger så är rougeborste rätt val.

Highlighter Borste

Highlighter gör mycket för din sminkning, men att veta exakt vilken typ av highlighter borste man ska använda är inte alltid så lätt. Vissa vill ha ytterst lite naturligt skimmer och då ska man gärna satsa på en fan brush. Vill du ha lite mer definierad highlighter är en mjuk och rundad lite mindre borste ett bra val.

Contouring Borste

Med en contouring borste kan du enkelt skulptera utvalda delar av ansiktet. Vare sig du vill använda den till just contouring, eller om du vill ha den till  bronzer eller till highlighter så kan en contouring borste vara på sin plats.

Ögonskuggsborste

Att köpa en bra ögonskuggsborste är klokt då de som i många fall medföljer när man köper ögonskugga inte brukar hålla så hög kvalitet. Med en ögonskuggsborste av bra kvalitet kommer ögonskuggan att se perfekt ut och dessutom blir det lättare för sig att använda din ögonskugga när du har en bra ögonskuggsborste.

Eyelinerborste

Eyelinerborste är det perfekta verktyget för dig som är ute efter att få en perfekt eyeliner linje. Använd den längs med fransraden för en mjuk och naturlig effekt, eller så kan du använda den så att det blir en mer dramatiskt look.

Ögonbrynsborste

Med en ögonbrynsborste kan du enkelt definiera och forma dina ögonbryn. Det spelar ingen roll vad för typ av stil du vill ha på dina ögonbryn, en bra ögonbrynsborste är alltid ett bra redskap för att få ett perfekt resultat.

Varför ska man använda sminkborstar?

En bra sminkborste gör ofta hela skillnaden när man sminkar sig. Även om man har högkvalitativt smink behöver man ha borstar av lika hög kvalitet. Man ska inte slarva med kvalitet, det är bättre att satsa på kvalitet framför kvantitet vad gäller just sminkborstar.

När man har en uppsättning av bra sminkborstar så är man alltid trygg med att få bäst möjliga  resultat. Om man tycker att det är dyrt att betala för många nya borstar på en och samma gång så kan man dela upp det på några månader och bygga sin samling av finfina borstar.

Vilken sminkborste ska man välja?

Man ska helst använda borstar till det ändamål de är tillverkade för, men det finns många borstar som kan användas till många olika saker. En stor fluffig borste kan exempelvis användas både till puder, bronzer och en highlighter.

Det handlar om vilken typ av resultat du vill ha på sin sminkning. Vissa vill ha ett mer naturligt resultat medan andra föredrar mer skarpa kanter och mer dramatisk look.