Smink

Bästa Mascaran 2023 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Att sminka ögonen är något de flesta gör. Vare sig du använder endast mascara, eller mascara med kajal / eyeliner, ögonskugga eller vad det nu kan vara så finns det många olika roliga sätt att fixa till just ögonområdet så att man ser pigg och fräsch ut.

Det går snabbt att applicera mascara, så även om du inte är en beautyjunkie så funkar det alltid att slänga på lite i farten vilken morgon som helst. Även om det går snabbt att applicera mascara så betyder inte det att det går snabbt att hitta sin favorit. Det finns ett mycket stort utbud och det är mycket som ska klaffa innan man hittar sin egen favorit.

Då mascara återfinns i de flesta sminkväskor är det rimligt att det finns ett så enormt utbud som det faktiskt gör. Det kan verka som en ogenomträngligt djungel, men det är ganska lätt att hitta en mascara att trivas med.

1. Max Factor Masterpiece Max Mascara

Denna storsäljare har många strängar på sin lyra och inte nog med att den ger vackert väldefinierade fransar, den är också ultimat för dig som har känsliga ögon och / eller fransförlängning. Dessutom är den 100 % vegansk och har en kladd- och smulfri formula.

Du får snabbt volym med denna mascara och det är dess unika IFX-borste som ser till att volymen blir så bra. Borsten är i gummi och den har breda kanaler i borsten som gör så att det följer med mer produkt. Detta resulterar i mer mascara på fransarna vid första appliceringen.

2. Loreal Paris Telescopic Mascara

Med denna mascara får du allt du drömt om och lite till vad gäller längd – den ger dig upp till 60 % längre fransar och dessutom blir fransarna vackert definierade vid användning.

Borsten är en flexibel precisionsborste och den både separerar och förlänger utan att lämna några klumpar. Fransarna blir förstärkta från roten till toppen och det är lätt att applicera exakt rätt mängd på varje frans för ett fantastiskt resultat.

3. Clarins Supra Volume Mascara

Här får du omedelbar volym samtidigt som mascaran fungerar på så vis att den gradvis bygger upp fransarnas egen volym vid regelbunden användning. Använder du mascara dagligen kan du alltså räkna med att få riktigt härlig volym på “naturlig” väg.

Denna mascara sitter på väldigt bra, men den är också lätt att ta av, så den erbjuder det bästa av två världar vad gäller just mascara. Borsten är sund, fyllig och tjock och är gjord av supermjuka fibrer. Den avsmalnande spetsen underlättar applicering i ögonvrån.

4. Maybelline Lash Sensational Mascara

Med denna mascara får du en fantastisk borste som är solfjäderformad och kommer med sex stycken olika borsthår. Att detta är en favorit i många sminkväskor är alltså inte konstigt. Med dessa borsthår får du både hjälp med att framhäva dem och att breda ut dem likt en solfjäder.

Resultatet talar för sig självt och då varje frans hänger med och vid applicering så går det snabbt och enkelt att få wow-fransar. Den sitter också bra under dagen och det är trevligt att det blir så läcker volym + längd i ett enda svep.

5. Lancôme Hypnôse Mascara

Vill du ha en klassiker som håller vad den lovar så är detta rätt mascara för dig. Du får massor av fin volym och dessutom fördelar sig mascaran fint på varje frans. Vill du bygga upp den så går det alldeles utmärkt utan att det blir vare sig klumpar eller andra tråkigheter som resultat.

Borsthåren sitter mycket tätt på dess borste och detta gör så att resultatet blir intensivt och jämnt vid varje applicering. Den är också mycket lättarbetad, vilket gör att det passar såväl vana användare som nybörjare.

6. Clinique Lash Power Mascara

Clinique har skapat en mycket fin mascara med Lash Power då den både är hållbar och kan appliceras på ett enkelt sätt. Den håller i upp till 24 timmar och klara både svett, tårar och fukt. Att den är lätt att ta bort gör att den får extra plusbetyg. Det är inte alltid fallet med hållbara mascaror, men här får man allt i ett.

Dina fransar får härligt mycket längd och det bästa är att den får med alla ögonfransar i ett svep. Vill du bygga upp den går det bra då den inte blir klumpig och ful, så du kan själv avgöra hur mycket “studs” du vill ha på dina fransar.

Mascaran är allergitestad, 100 % parfymfri och den är testad av ögonläkare.

7. Mac Cosmetics Extended Play Gigablack Lash

Detta är en mascara som ger dina fransar otroligt fin längd och volym i ett. Den är även mycket hållbar resultatet håller sig lika fint i upp till 16 timmar. Den är lättapplicerad och lätt att tvätta av med en lätt formula som funkar även för känsliga ögon.

Borsten ger fransarna fint böj och de separerar även fransarna på ett mycket fint sätt. Den varken släpper eller smular, den är svett- och fuktavvisande och den är testad av ögonläkare. Fransarna blir definierade och får ett vackert lyft.

8. Xlash Mascara

Detta är en mascara med E-vitamin och Vitamin B5 och den både stärker, ger volym och längd. Fransarna ges flexibilitet och styrka och fransarna får omvårdnad när man använder mascaran.

Vitaminerna i mascaran främjar återskapande- och växandeprocesserna och då den har en smidig och mjuk struktur är den lätt att applicera. Du kan räkna med både längd och volym och alla fransar kommer med vid första appliceringen. Ytterligare en fördel är att den är snyggt designad både vad gäller borsten och förpackning.

9. Sensai Mascara 38 C

Denna vattenfasta mascara ger härlig volym till dina ögonfransar och den står emot såväl tårar och svett som vatten. Den gör så att varje enskild frans blir tjockare och vill du måla flera lager kan du göra det med gott resultat.

Borsten är böjd på ett praktiskt sätt som gör så att fransarna får volymen och den styling du vill åt.

10. Estée Lauder Double Wear Mascara

En kladdfri mascara som är lätt att använda och som ger fantastisk längd är vad vi får med denna produkt, så är du ute efter längd ska du satsa på den här mascaran.

Fransarna blir separerade utan klumpar samtidigt som längden blir makalös – detta är en mascara att räkna med i alla lägen. Att den har “smudge-shield” gör så att du slipper kladd. Den klarar av att stå emot både höga temperaturer och fukt och den håller i upp till 15 timmar.

Men en mikrofiber-borste blir det lätt att komma nära basen av fransarna. Då fransarna separeras från rot till topp får du både massor av längd och intensiv färg.

11. L’Oréal Paris False Lash Bambi Eye

Gillar du intensiv volym och längd så är denna mascara det perfekta valet. Den ger en öppen blick med vackert böjda fransar och det blir verkligen en “Bambi-ögo”-effekt vid applicering.

Borsten är mycket lätt att använda och utöver vacker volym får du också fin längd på fransarna. Du kan utan problem applicera flera lager utan att det blir kladdigt, så det är lätt att hitta sin stil med denna mascara.

12. By Terry Mascara Terrybly

By Terry har underbara produkter och denna mascara är inget undantag – resultatet blir boostad volym och längd i ett och dessutom är detta en mascara innehållande serum. Det gör att dina fransar blir tjockare, starkare och längre efter regelbunden användning.

Fransarna får näring från rot till topp och konsistensen är härligt stretchig samtidigt som finishen blir glansig och fräsch. Glöm klumpar och mesiga resultat, med denna mascara får du allt i ett både vad gäller näring, tjocklek, glans, volym och längd.

Vad är Mascara?

Mascara är en sminkprodukt som används för att fixa fransarna med färg, längd och volym. Du kan välja mellan olika färger där svart och brun är det vanligaste, men det finns även rosa, guld med mera.

Olika mascara gör olika saker, så beroende av om du vill ha volym eller längd, ett lyft eller en markerad fransrad så finns det olika varianter att välja mellan.

Hur applicerar man mascaran?

Att applicera mascara är inte så lätt som man kan tro. Det bästa är att köra på zick-zack metoden då den är både lätt och ger ett fint resultat. Starta i mitten och gå sedan utåt medan du lämnar ögonvrån till sist.