Smink

9 Bästa CC-Creamer 2023 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

CC-cream är en uppdaterad variant av BB-cream och står för “Color Correct”. Till skillnad från en BB-cream är detta en lite mer täckande produkt, men inte lika täckande som en foundation. Den hamnar med andra ord mellan en BB-cream och en foundation vad gäller täckningsgrad.

En CC-cream är även bättre på att återfukta, så vill du ha en bra hudvårdande färgad kräm är detta ditt förstahandsval. Dessutom är det vanligt att CC-creams innehåller en högre SPF och det är alltid välkommet.

Beroende av vad du har för hudtyp ska en CC-cream användas på olika sätt. Har du normal till fet hud kan en CC-cream ersätta både dagkräm, primer, foundation och solskyddsfaktor. Har du en torrare hud kan det däremot behövas extra fukt.

1. Estée Lauder Revitalizing Supreme Anti-Aging CC Creme

Estée Lauder Revitalizing Supreme Anti-Aging CC Creme

Denna CC-cream anpassar sig efter din hudton, vilket innebär att alla kan använda den och dessutom kan den användas av alla oavsett årstid. Den har inte en hög täckningsgrad, utan den ger bara ett härligt friskt glow till ansiktet där synliga porer och imperfektioner försvinner.

Har du problemhy eller väldigt stora porer så kommer inte denna att vara det bästa valet, men för dig med torr hy med mindre imperfektioner passar den mycket bra. Mindre linjer och rynkor slätas ut och den naturliga färger som smälter ihop med ens egen hudton är magisk.

Den innehåller SPF 10 och är multifunktionell då den både vårdar, minskar tidiga ålderstecken och återfuktar. Att den även förbättrar fasthet i huden samt tar bort trist, matt och grå hud gör den till ett mycket bra val.

2. Loreal Paris CC C’est Magic Anti Redness

Loreal Paris CC C'est Magic Anti Redness

Med denna CC-cream får du både SPF 20 och en bra neutraliserare vad gäller röda partier och rodnad. Dess lätta täckningsgrad gör att det ser naturligt ut och den ger bra med fukt i 24 timmar.

Om du har torr hy är detta ett bra val då den inte “fastnar” på de torra partierna. Den gör inte heller en redan blank/fet hy mer blank. Ett bra val oavsett hudtyp, med andra ord.

Man känner sig inte “sminkad” när man använder den, utan det känns som en behaglig dagkräm. Perfekt för dig som vill ha fina resultat som täcker små skavanker utan en kladdig känsla.

3. Lumene Color Correcting Cream

Lumene Color Correcting Cream

Här har vi en av de mest populära produkterna inom CC-creams bland svenska användare. Den reducerar rodnad och ger ett strålande fräscht resultat. Bland ingredienserna hittar vi bland annat nordiska lingon och nordiskt källvatten.

Den fördelar sig fint på huden och det blir en jämn och mjuk finish. Dessutom skyddar krämen mot UVA- och UVB strålning med SPF 20. Den passar alla hudtyper och är mycket lätt att applicera. Den är också mycket hållbar, så den sitter fint på huden hela dagen.

4. By Terry Cellularose Moisturizing CC Cream

By Terry Cellularose Moisturizing CC Cream

Detta är en lyxig CC-cream som suddar ut porer och ojämnheter samtidigt som den verkar färgkorrigerande. Då detta är en mycket högkvalitativ produkt är den både närande och återfuktande. Den fungerar bra att använda ensam då den ger tillräckligt mycket fukt.

Resultatet blir en fräsch hy med härlig lyster och då den jämnar ut och fyller ut så blir det en mer ungdomlig hud med naturlig finish. Den är dryg, vilket gör att den blir ett prisvänligt alternativ i slutändan.

5. Clinique Superdefense CC Cream

Clinique Superdefense CC Cream

Clinique Superdefense CC Cream är ett bra val för dig som vill ha en bra vårdande produkt som varken täpper till porerna eller innehåller olja – den har en mycket behaglig konsistens som lätt glider på huden.

Du kan välja mellan tre olika nyanser och du väljer själv om du vill använda den ensam, som foundation eller under din foundation. Huden blir slät och får en strålande finish utan att det ser “sminkat” ut – ett bra val för dig som gillar Clinique och vill ha en CC-cream som ger bra resultat.

6. Akademikliniken Day CC Cream SPF 30

Akademikliniken Day CC Cream SPF 30

Här kommer ännu en CC-cream som anpassar sig efter din hudton. Det innebär att den kan användas året runt och den kan även användas både av personer med ljusare och med mörkare hy.

Den ger fin täckning utan att kännas kakig och huden blir sammetslen efter applicering. Denna kräm skyddar mot nedbrytning av kollagen och den är berikad med lugnande ingredienser så som exempelvis Allantoin och granatäpple.

Krämen skyddar mot UVA och UVB och dess matta finish gör att huden ser välmående och frisk ut.

7. bareMinerals Complexion Rescue Tinted Hydrating Gel Cream

bareMinerals Complexion Rescue Tinted Hydrating Gel Cream

Om du vill ha en riktigt bra produkt så ska du satsa på denna från bareMInerals. Den finns i många olika nyanser och det är lätt att hitta en nyans som passar ens egen hudton. Den inte bara fräschar upp för stunden, utan den ger även förbättrad hudstruktur efter en tids användning.

Detta är en kombination av foundation, BB-cream, CC-cream och färgad dagkräm. Du får naturlig lyster samtidigt som huden blir fint återfuktad. Den har även ett högt solskydd med SPF 30.

Krämen är dermatologiskt testad och ej portilltäppande. Välj själv hur du vill applicera den – med borste blir den mer täckande medan applicering med fingrarna ger ett mer naturligt resultat.

8. Biodroga MD Even & Perfect CC Cream

Biodroga MD Even & Perfect CC Cream

Här har vi ännu en CC-cream som anpassar sig till din hudton vid applicering. Den ger även mycket fukt och då den är hudvårdande så känns den väldigt skön på huden. Även om du har obalans i huden, eller är lite torr så kommer denna att funka bra.

Den fixar ojämn hudton och verkar anti-ageing samtidigt som den ger solskydd med SPF 20. De många fina ingredienserna skapar tillsammans sammetslen känsla, intensiv fukttillförsel och skydd mot fria radikaler. Hunden blir plumpad och trött och glåmig hud får sig en rejäl uppfräschning.

De ljusbrytande pigmenten döljer fina linjer och dessutom är den fri från både parabener och mineraloljor.

9. Yves Saint Laurent Top Secrets CC Cream

Yves Saint Laurent Top Secrets CC Cream

YSL har med denna CC-cream skapat en produkt som framhäver det vackra i din hy samtidigt som den korrigerar imperfektioner och röda partier. Din hud lämnas med massor av lyster och huden känns återfuktad på djupet.

Krämen innehåller SPF 35 vilket är högt jämfört med många andra CC-creams. Den finns i tre olika nyanser för att du ska kunna hitta rätt färg för just dig och din hud. Du kan blanda de olika nyanserna för att hitta rätt, eller så kan du använda en av dem ensam.

Vad är en CC-Cream?

CC-cream är en multifunktionell produkt som bäst kan beskrivas som en vårdande dagkräm + foundation i ett. Du använder den helt enkelt istället för foundation om du gillar mindre täckande basmakeup. Vissa varianter är mer täckande än andra, så du kan testa dig fram tills du hittar din favorit.

En CC-cream döljer, jämnar ut hudtonen och neutraliserar både röda partier och andra imperfektioner i din hud.

Vissa behöver dagkräm under medan andra använder endast CC-cream. Vi rekommenderar dock att använda dagkräm och CC-cream tillsammans då det alltid är bra med extra fukt.

Varför ska jag använda en CC Kräm?

Att använda CC-cream handlar om att få en fin och fräsch bas utan att behöva använda sig av foundation. Många känner att foundation är lite för mycket täckande exempelvis under varmare dagar, eller som vardagsmakeup och då är en CC-cream perfekt.

Att en CC-cream även vårdar huden är ännu en av anledningarna till varför man ska använda CC-cream. En foundation är smink medan CC-cream kan beskrivas som smink + hudvård i ett.

Vilken CC-Cream är bäst?

Det finns en mycket stor mängd olika varianter att välja mellan. Det finns att välja mellan CC-creams både från hudvårdsmärken och från makeupmärken, så utbudet är mycket stort.

Om du främst vill ha en vårdande CC-cream är vårt tips att köpa en lite dyrare variant från ett av de bättre hudvårdsmärkena. Vill du ha en CC-cream främst som makeup kan du välja en billigare variant.

För att hitta den CC-cream som är bäst just för dig är det inte svårare än att testa sig fram. Välj gärna någon från vår topplista ovan, eller så kan du se efter vilka som får bäst recensioner av användare i nätbutiker.