Smink

12 Bästa Ögonskuggspaletterna 2023 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Att använda ögonskugga och ögonskuggspaletter är alltid kul och ju bättre man är på att sminka sig , desto roligare sminkningar kan man fixa. Ett hett tips för att få ögonskuggan att sitta bättre är att använda sig av ögonprimer. Det gör så att ögonskuggan glider på ögonlocket lätt och smidigt plus att ögonskuggan sitter bättre.

Det finns ögonskuggspaletter i alla färger och prisklasser. Dessutom är det på det viset att man kan välja mellan mjuka pasteller, galna neonfärger och allting däremellan. Detsamma gäller för finish. Det finns både matta, skimrande, glittriga och silkeslena varianter.

En sak med ögonskuggspaletter och ögonskugga i allmänhet är att det ofta är så att de som är billiga har sämre pigment och därför är mindre hållbara. Detta gäller för mycket inom smink, så titta inte för mycket på prislappen utan välj hellre hög kvalitet. 

1. Max Factor Nude Palette Eyeshadow

Max Factor Nude Palette Eyeshadow

Detta är en fantastisk ögonskuggspalett med härliga nudefärger som kommer både i skimriga och matta nyanser för att man ska kunna blanda på det sätt man själv vill. Det är lätt att använda dessa ögonskuggor då de är lätta att blanda och lättapplicerade.

Du får både ljusa och mörka färger i denna palett och det gör att man kan få alla möjliga olika stilar på sin sminkning. Den funkar med andra ord lika bra till vardag som till fest, så man behöver inte någon annan ögonskugga om man gillar den här typen av färger.

Pigmenten är mycket bra, så man behöver inte använda mycket produkt för att få ett fint resultat.

2. Nyx Professional Makeup Ultimate Shadow Palette

Nyx Professional Makeup Ultimate Shadow Palette

Med denna ögonskuggspalett kan du enkelt skapa både en dramatisk och en mer nedtonad look. Det är bara att välja de nyanser som tilltalar dig för tillfället och sminka dig i den stil du känner för. Det är mycket bra att man kan välja hur vågad look man ska ha från en och samma palett då det gör att man inte behöver köpa flera stycken i onödan.

Det går mycket snabbt och smidigt att blanda och “smudga” ut dessa ögonskuggor, så varje beautyjunkie kan tveklöst hitta exakt det man vill ha för sin ögonmakeup med dessa paletter. Du kan välja mellan en som är mer neutral och “nude” och en som är betydligt mer färgstark.

Bra pigment gör att detta är ögonskuggor som är hållbara och prisvärda.

3. Urban Decay Naked Heat Pallette

Urban Decay Naked Heat Pallette

Här får du en ögonskuggspalett med många läckra färger i ett. Den håller i upp till 16 timmar och paletten består av 12 varma toner i brunt och orange. Färgerna fungerar lika bra på dagen som på festen beroende av hur du väljer att använda de olika färgerna tillsammans.

Ögonskuggorna är tillverkade med deras särskilda Pigment Infusion System. vilket är en patentskyddad blandning som ger varje nyans en silkesmjuk konsistens och fyllig färg. Att det dessutom är bra hållbarhet på ögonskuggorna och att de är enkla att blenda/smudga gör att de blir  ännu bättre.

Dessa ögonskuggor passar alla hudtoner, så oavsett om du har en ljus, medium eller mörk hudnyans så kommer dessa ögonskuggor att bli väldigt fina.

4. Makeup Revolution Re-Loaded Ögonskuggspalett

Makeup Revolution Re-Loaded Ögonskuggspalett

Denna ögonskuggspalett är vegansk och har hela 15 olika färger i en och samma palett. Dessa ögonskuggor har mycket bra pigment, vilket gör att de är hållbara efter det att man applicerat dem.

Då det är så många olika färger i ett så kan man använda dessa ögonskuggor inte bara till ögonen, utan det går att använda till ögonbrynen och till och med som bronzer och highlighter, om man vill.

Det är lätt att bygga upp dessa ögonskuggor i flera lager och det är en produkt som lämpar sig bra för dig med känsliga ögon.

5. IsaDora Eye Shadow Ögonskuggspalette

IsaDora Eye Shadow Ögonskuggspalette

Med denna vackert färgkoordinerade ögonskuggspalett kan du blanda och matcha de olika färgerna för att skapa en vacker sminkning vare sig du vill ha en intensiv look, eller om du vill ha en mer nedtonad sminkning.

Du får rika pigment och ögonskuggor som är lätta att tona ut. De sitter mycket bra under dagen och dessutom är detta en palett som kommer i en extra snygg förpackning. Med denna ögonskugga är det lätt att skapa olika stilar och då det finns både ljusa och mörka nyanser att välja mellan är det lätt att hitta sin stil, oavsett humör.

6. Sensai Eye Colour Palette

Sensai Eye Colour Palette

Detta är en ögonskuggspalett som kommer från lyxiga, och alltid lika pålitliga, Sensai. Du kan välja mellan ett flertal olika färgkombinationer och de är alla stilrena och snyggt färgkoordinerade. Det är med andra ord inte svårt att hitta en palett från Sensai som passar perfekt.

Med dessa silkeslena puderskuggor blir det lätt att applicera ögonskuggorna exakt så som du vill ha det. Med de olika nyanserna i varje palett kan man enkelt anpassa dem för olika stil, oavsett vad man är sugen på för tillfället.

Du kan räkna med att dessa ögonskuggor är hållbara och enkla att blanda på det sätt du vill.

7. The Body Shop Own Your Naturals Eyeshadow Palette

The Body Shop Own Your Naturals Eyeshadow Palette

En palett med tolv läckra ögonskuggor i både skimrande och matta nyanser som dessutom är veganska och högpigmenterade gör detta till ett mycket bra val. Du får väldigt fina färger i ett och det är inte svårt att få till en fin sminkning om man vill ha neutrala nyanser.

De innehåller vårdande Community Trade-marulaolja och de är särskilt utvecklade för att de ska vara lätta att bygga upp och blanda. På så sätt blir det lätt för dig att hitta exakt den stil du är ute efter. Då de är högpigmenterade så är det också bra kvalitet till ett bra pris.

8. Lancôme Hypnôse Palette

Lancôme Hypnôse Palette

När man ser Lancôme Hypnôse så vet man att det är bra kvalitet det handlar om och så är det såklart i detta fall. Denna ögonskuggspalett kommer i ett flertal olika färgkombinationer och det är lätt att hitta rätt stil och rätt färg för alla typer av ögonfärg, hudton och stil.

Varje palett består av fem olika färger och de är i vacker harmoni med varandra så att de skapar ett fint slutresultat oavsett hur man väljer att blanda färgerna. Med denna ögonskuggspalett kan du enkelt fixa såväl fräsch vardagssminkning som kul festsminkning.

9. Maybelline The Nudes Eyeshadow Palette

Maybelline The Nudes Eyeshadow Palette

Denna palett innehåller tolv olika färger i naturliga nude-färger. Du väljer själv om du vill blanda de olika nyanserna eller om du vill använda färgerna ensamma. Det är bara du som kan bestämma vilken stil du är ute efter för dagen, det som är bra är att du har många olika valmöjligheter.

Du får både skimrande och matta ögonskuggor i denna palett och de sätter sig dint på ögonlocket vid applicering.

10. Clarins Perfect Eyes & Brows Palette

Clarins Perfect Eyes & Brows Palette

Detta är en palett som funkar både för ögon och för ögonbryn, så det är ett perfekt val för dig som ogillar att ha för många olika produkter att hålla reda på. Detta är ett bra kit för dig som är nybörjare inom smink, men det är också bra att använda den om man är ett proffs.

Du väljer själv hur du använder de olika skuggorna i denna palett, du kan använda dem både som ögonskugga och till dina ögonbryn. Det är bara för dig att testa dig fram tills du hittar din stil.

11. Milani Cosmetics Eyeshadow Palette

Milani Cosmetics Eyeshadow Palette

Dessa sammetslena och högpigmenterade ögonskuggor är perfekta när man vill ha många fina nyanser som harmoniserar med varandra i en och samma ögonskuggspalett. Det finns fina nyanser både vad gäller matta och metalliska skuggor.

Vill du byta stil inför kvällen är det bara att ta med sig denna palett i väskan och fixa till din vanliga dagsmakeup när du känner för det. Att paletten kommer med en stor spegel i locket gör att den blir extra praktiskt att använda.

12. Estée Lauder Eyeshadow Palette

Estée Lauder Eyeshadow Palette

I denna ögonskuggspalett får du sex stycken vackra nyanser så att du kan skapa din perfekta look. Du väljer själv hur du vill använda de olika nyanserna. De är snygga ensamma, men de är även mycket fina när man blandar dem.

Nyanserna i denna palett är mjuka och rosatonade för att passa alla ögonfärger och stilar.

Förpackningen är värd att nämna då den är extra snygg och den dubbelsidiga applikatorn är mycket bra.

Vad är ögonskuggspaletter?

Ögonskuggspaletter är helt enkelt paletter med ett flertal olika ögonskuggor i en och samma palett. Det finns alla sorters ögonskuggspaletter, så man kan antingen köpa en med massor av olika färger, eller så kan man köpa en med färre färger.

Vissa ögonskuggspaletter har ett par stycken olika färger som går ton i ton med varandra och som är lätt att matcha medan andra paletter har allt från ceriserosa till brunt, grått och neongrönt. Vilken man väljer handlar om stil och vad man tycker är kul att göra med sin sminkning.

Hur väljer jag rätt ögonskuggspalett?

Det är inte svårt att välja rätt ögonskuggspalett då det enda man behöver göra är att se efter vilka nyanser man är ute efter för tillfället. Kanske har du en palett i sotiga färger som grått, silver och svart? Då kan en palett i bruna toner vara bra att köpa.

Vill du ha fina nudefärger behövs det oftast att man investerar i ett flertal olika för att man ska få med alla nyanser som går under “nude”. Sedan är det ju kul att även köpa paletter med “roliga” färger som neon, glitter, metallic och så vidare.

Använder man alltid ögonskugga så krävs det också att man har lite av varje att blanda för att det ska bli olika resultat och för att man ska kunna göra roliga sminkningar.