Smink

11 Bästa Rouges 2023 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Med en fin rouge får du snabbt läcker fräschör och ett vackert djup till din sminkning. Vissa gillar att använda det tillsammans med bronzer / highlighter, medan andra föredrar att endast använda sig av rouge.

Det kan vara lite svårt att hitta exakt rätt rouge då det finns så mycket att välja mellan. Det bästa är att testa i en butik och att rådfråga personalen. Väljer man ett rouge med fel färg blir resultatet lätt lite “clown”-känsla och det är såklart inte så kul.

Vad gäller val av färg på ditt rouge är det viktigt att komma ihåg att använda rouge som harmoniserar med resten av sminkningen. Har du kalla toner på resten av din makeup ska även ditt rouge ha en kall ton.

Utöver att det krävs rätt färg så ska man också hitta ett rouge som har rätt formula. Vissa gillar puderrouge och andra gillar creme- eller gelrouge.

1. Max Factor Creme Puff Blush

Max Factor Creme Puff Blush

Detta rouge är multi-tonat för att du ska få ett härligt naturligt resultat. Resultatet blir ett snyggt matchat rouge som smälter in i huden på ett mycket bra sätt. Du ser frisk och fräsch ut utan att det känns “sminkat” och dessutom är detta ett rouge som är mycket enkelt att applicera.

Det är lätt att kontrollera resultatet och både kontur och färg lyfter dina ansiktsdrag till max. Ett rouge som tveklöst ger det där lilla extra till din sminkning. Det finns naturligtvis i olika nyanser så att du kan hitta din exakta match.

2. bareMinerals Endless Summer Bronzer

bareMinerals Endless Summer Bronzer

Denna mineralbaserade puderbronzer är matt och passar väldigt bra för dig som inte vill ha rosa- eller persikofärgade nyanser i din sminkning. Det blir jättefint med denna produkt då den både blurrar porer och ger en fräscht solkysst look.

Den har rika pigment så det behövs inte att man använder särskilt mycket produkt, utan man får ett fint resultat ändå. Det är alltid bra då det innebär att man kan använda produkten länge. Prisvänliga alternativ är aldrig fel, så detta blir det ett plus för.

3. Milani Cosmetics Baked Blush

Milani Cosmetics Baked Blush

Här har vi en storfavorit som är mycket populär. Den finns i ett flertal olika fina färger och det är lätt att hitta en nyans som passar fint till ens egen hudnyans. Den är 100 % vegansk och cruelty free.

Att den ger ett silkeslent resultat med vacker glöd till kinderna gör att du kommer att få fint resultat vid varje applicering. Du kan välja själv om du vill ha ett skirt resultat eller om du vill ha ett mer vågat resultat – du bygger själv upp hur mycket du vill ha genom att applicera en mindre mängd från början.

4. jane iredale Pure Pressed Blush

jane iredale Pure Pressed Blush

Detta högpigmenterade rouge finns i ett flertal olika fina färger så att alla kan hitta sin favorit. De är lättapplicerade och de är lätta att bygga upp till önskat resultat. Rouget smälter in i huden så att det ser naturligt ut och det ger ett fint piggt utseende.

Du kan välja mellan matta och skimrande färger och vill du så kan du mixa två stycken olika varianter med varandra för önskat resultat. Alla nyanser är mjuka och fina mot huden så du behöver inte oroa dig över att det ska för mycket av det goda med dessa rouge.

5. Elizabeth Arden FourEver Bronze Bronzing Powder

Elizabeth Arden FourEver Bronze Bronzing Powder

Detta är en härlig produkt som ger ett solkysst skimmer. Det är en produkt som har fyra i en så du får både rouge, highlighter, konturpuder och bronzer i ett. Du får med andra ord både rouge och andra fina sminkprodukter i samma dosa. Detta gör att du inte bara sparar pengar, det sparar även utrymme i sminkväskan.

Den finns i olika färger, så du kan hitta en variant som passar ihop med just din hudton utan problem. Vill du blanda färger med varandra går det bra – det är upp till dig hur du vill använda denna palett.

6. Nyx Professional Makeup Matte Body Bronzer

Nyx Professional Makeup Matte Body Bronzer

Detta är en perfekt produkt för dig som vill ha fin färg inte bara i ansiktet, utan även på kroppen. Det är perfekt att ha en produkt som kan användas överallt då det ger ett snyggt resultat utan att två olika nyanser behöver mixas.

Denna produkt finns i flera olika nyanser så att alla ska kunna hitta sin favorit – välj en som är en nyans mörkare än din egen hudton för bästa resultat.

7. IsaDora Perfect Powder Blusher

IsaDora Perfect Powder Blusher

Med denna budgetfavorit får du ett rouge som ger ett fint glow och frisk glöd till dina kinder. Det är mycket lätt att applicera, det finns i många olika färger och det är härligt sammetslent i sin textur – det glider fint på huden utan att det är vare sig för lite eller för mycket pigment.

Det är mycket hållbart då det sitter kvar länge efter applicering och dessutom är det det oparfymerat så att alla kan använda det, även om man är känslig. Du kan enkelt bygga upp färgen tills du når önskat resultat.

8. Lumene Nordic Chic Natural Glow Blush

Lumene Nordic Chic Natural Glow Blush

Är du ute efter ett vackert silkeslent resultat som ser naturligt och fräscht ut så ska du satsa på detta rouge från Lumene. Det är enkelt att bygga upp till önskad färg och trots att det ser mörkt ut i nyansen så blir resultatet inte för mycket av det goda.

Pigmenteringen är bra och det är lätt att hålla koll på mängden vid applicering. Att priset är vänligt mot plånboken gör att det får ett extra plus.

9. the Balm Shadow/Blush FratBoy

the Balm ShadowBlush FratBoy

Detta märke har många bra produkter och detta rouge är en av dem. Det är ett finkorning puderrouge som är fritt från både talk och parabener och dessutom är det sammetslent mot huden.

Det är prisvärt, hållbart och lätt att använda. Även för dig som är nybörjare inom rouge så kommer detta att vara ett bra val. Du får både fint glow och ett uppiggat utseende när du använder detta rouge.

10. Clarins Joli Blush

Clarins Joli Blush

Att det är lätt att gilla detta rouge har att göra med att man både får en fin produkt och att man får med en bra och användbar borste av bra kvalitet. Det har en mycket lätt textur och det anpassar sig fint till din egen hudton.

Den lätta texturen gör så att huden kan andas. Att det även innehåller hasselnötsolja och Clarins anti-pollution komplex gör så att du får komfort och skydd mot uttorkning samt ett bra skydd mot föroreningar.

11. Mac Cosmetics Glow Play Blush

Mac Cosmetics Glow Play Blush

Med detta rouge får du ett lyxigt skimmer som gör så att dina kinder får ett mycket fint och fräscht resultat. Det är lätt att bygga upp och det finns i många olika färger.

Finishen blir felfri och den härliga lystern som det för med sig gör att man ser pigg ut vilken dag som helst. Välj själv om du vill applicera det med dina fingrar eller om du vill använda en borste.

Att tänka på när du ska välja nyans på rougen

Det finns ett par stycken olika saker man ska ha i åtanke när man väljer nyans på sitt rouge. Först och främst är det viktigt att komma ihåg att tänka på om man vill ha en kall eller en varm nyans. Vilket som passar dig bäst beror på om du har varm, kall eller neutral hudton.

Även om du faller pladask för en kall vacker rosa färg kommer den inte att se snygg ut om du egentligen ska ha en varm persikonyans. Det finns med andra ord ingen anledning att köpa ett rouge bara för att man gillar färgen om man ändå inte kan använda den på ett snyggt sätt.

Du ska alltså inte utgå från det rouge som du tycker är finast, utan du ska satsa på det rouge som framhäver just dig och dina färger bäst.

Vad är rouge?

Rouge är den sminkprodukt som man applicerar på kinderna för att få naturligt rosiga kinder för ett friskt och fräscht utseende. Med rätt rouge får du ett uppiggat ansikte med naturlig färg och det är naturligtvis eftersträvansvärt.

Rouge kommer i färger som rosa, persika, röd och brun – allt för att alla ska kunna hitta rätt nyans för ens naturliga hudton.

Hur applicerar man rouge?

Det finns särskilda borstar som är anpassade efter att applicera just rouge och man gör rätt i att använda denna typ av borste då det ger det bästa och mest naturliga resultatet.

Du väljer själv om du vill använda rouge på kindens högsta punkt, eller om du vill dra ut det mot tinningarna. Det ena sättet framhäver kinderna och gör att de ser mer pigga och runda ut kindbenen medan det andra sättet framhäver kindbenen.