Smink

Bästa Sminksvampen 2024 » Bäst i test

Att använda sminksvamp, eller beautyblender, är väldigt praktiskt och smidigt och resultatet blir mycket bra. Du kan välja mellan att köpa en sminksvamp som ett vanligt en-pack, eller så kan du såklart köpa ett sminkborstar set.

Precis som med sminkborstar set är det på det viset att det alltid är praktiskt och, ofta billigare, att välja ett set. Vi gillar dock att det går alldeles utmärkt att köpa en om man vill och flera i samma förpackning, om man vill det. Det ger bättre valmöjligheter som passar alla.

Med en bra sminksvamp har du det du behöver för att vara nöjd och detsamma gäller såklart för din basmakeup. Det finns både större och mindre sminksvampar så att du ska kunna använda dig av de större för större ytor och de mindre för exempelvis ögonområdet.

1. BeautyBlender Original Sminksvamp

Detta är originalet bland sminksvampar/beautyblenders och den står sig fortfarande bra i konkurrensen. Idag är det många andra företag som gör sina egna sminksvampar som även de i många fall är bra, men som sagt, detta är originalet.

Det finns mycket bra att säga om just BeautyBlender Original och bland fördelarna hittar vi bland annat det faktum att den är lätt att rengöra och att den finns i många olika färger. Vi tycker att det är kul att ha ett par stycken i olika färger då det g er en läcker känsla bland ens sminkgrejer.

Dess utformning gör så att appliceringen och finishen blir helt felfri, men kom ihåg att den ska användas fuktad. Om den används torr fyller den inte sin funktion och då är det ett meningslöst sminkredskap. Du slipper ränder, linjer och kanter i din basmakeup med en BeautyBlender och dessutom gör den så att du inte slösar på smink.

2. Real Techniques Miracle Complexion Sminksvamp

Här kommer en annan favorit bland sminksvamparna som finns på marknaden idag. Den ger en mycket jämn och slät finish och du kan använda den på ett flertal olika sätt då den är utformad på ett smart sätt. Detta är en sminksvamp som är perfekt att använda för flytande foundation.

Använd dess rundade sidor för att dutta på större partier i ansiktet och den platta sidan för contouring runt ögonen och näsan. Med precisionspetsen kan du enkelt dölja fläckar och skavanker. HIttar du andra sätt att använda denna sminksvamp är det såklart bara att köra på ditt eget race.

Använd den fuktig för bäst resultat och kom ihåg att den är vegansk och 100 % cruelty free och är PETA-certifierad.

3. Nyx Professional Makeup Precision Blending Sponge

Detta är en sminksvamp i mindre format som är särskilt framtagen för sminkning som kräver mer precision. Den är multifunktionell då den har en rundad underdel och en platt kant. Detta gör att den lämpar sig perfekt för att tona ut och för contouring.

Resultatet blir en fläckfri finish med slät och vacker yta. Huden blir silkeslen och att man får med två stycken i en paket gör att det blir extra kul att köpa just denna variant. Vi gillar också att svamparna kommer i färgen rosa då det är svårt att motstå läckra färger.

4. Avalea Multitasking Sminksvamp

Här har vi en svart sminksvamp som är kanonbra då den, precis som namnet avslöjar, är en multitasking variant. Du kan använda den till att applicera foundation och det spelar ingen roll om det är en flytande variant, eller om det är en i puderform. 

Den här svampen kan användas både torr och fuktig och dess form gör det möjligt att använda den både för att konturera särskilda områden och för att använda den mer all-over. Med spetsen kan du enkelt applicera concealer under ögonen

Den är svart, latexfri, cruelty free och vegansk.

5. Lyko Blending Sponge

Lyko har ett flertal bra produkter från deras eget märke som är värda att hamna i topplistor och detta är definitivt en av dem. Den är svart och den är lika lätt att använda som den är att rengöra. Det är viktigt att en sminksvamp är enkel att ha att göra med både vad gäller applicering och rengöring och för båda dessa delar får Lukos egen sminksvamp full pott.

Den kan användas till vätska, kräm, puder och den funkar naturligtvis lika bra till lösa som till fasta produkter.

6. Sensai Total Finish Foundation Sponge

Detta är en sminksvamp som är till för att användas tillsammans med Sensai Total Finish Foundation och Total Finish Natural Matte Foundation. När man använder dessa tillsammans får man ett enastående resultat, så om du gillar Sensai är detta definitivt något att investera i.

Denna halvmåneformade sminksvamp ger en vacker och jämn applicering och den är även väldigt behaglig mot huden. En sminksvamp ska kännas mjuk och skön, eller egentligen ska den inte kännas så mycket alls då det är då den gör sitt jobb allra bäst. Detta klarar denna svamp med glans.

7. EcoTools Total Perfecting Blender

Vi gillar Eco Tools i största allmänhet och den här läckerbiten i turkost är inget undantag. Den är utformad för att man ska kunna blanda primer och foundation tillsammans på bästa sätt och det gör den också. Det blir ett perfekt resultat varje gång.

Resultatet är en felfri hud och den kan användas både torr och våt. Du kan med andra ord själv välja hur du vill använda den.

Att tänka på inför köp av sminksvampar

Då det finns så många olika sminksvampar att välja mellan idag är det smart att testa sig fram lite innan man bestämmer sig för vilken man ska använda. Kolla först och främst vilken av alla sminksvampar på marknaden som uppfyller just dina behov och välj sedan ut den som känns mest prisvärd, snygg och praktisk.

Om du vet med dig att du endast ska använda den till flytande makeup är det klokt att fokusera på det och är det endast torr makeup som den ska användas till är det en bra svamp för det du ska satsa på.

Vad är en sminksvamp?

En sminksvamp är en applikatorsvamp som ger felfri applicering samtidigt som den inte suger åt sig onödiga mängder makeup. Ju bättre sminksvamp du har, desto mindre makeup “försvinner” i onödan. Det är med andra ord ett sminkredskap som ger ett fint resultat och som minimerar slöseri av produkt.

Med en svamp är det lättare att få ett felfritt resultat då de inte efterlämnar några ränder, linjer eller liknande.

Varför ska jag använda en sminksvamp?

Om du ogillar att använda fingrarna och om du har svårt att hitta en bra sminkborste eller sminkpensel som gör jobbet så är det ofta så att en sminksvamp snabbt kan fylla det behovet.

När du vill ha enkel och snabb applicering som alltid är att lita på är det en sminksvamp du ska använda. Det är också på det viset att det är det perfekta valet för dig som ogillar den känsla som borsthår ger på huden.