Smink

Bästa Ögonbrynsgelén 2024 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Idag är det många olika produkter att välja mellan när det kommer till att ta hand om sina ögonbryn. De flesta använder idag ögonbrynspenna, brynskugga eller liknande. Med en ögonbrynsgel kan du enkelt forma dina bryn och dessutom ser den till att dina ögonbryn hålls på sin plats.

Precis som mascara så torkar ögonbrynsgel in i hårstråna så att det blir lite stelt. Gillar du inte det är det alltså inget för dig med denna typ av produkt. Du väljer själv hur mycket produkt du vill använda då det går bra att applicera exakt den mängd man vill ha för att få det resultat man är ute efter.

Efter att du har fixat dina ögonbryn precis så som du vill ha dem är det dags att applicera ögonbrynsgel – den fungerar lite som en settingspray då den fixerar dina ögonbryn.

1. IsaDora Brow Shaping Gel

Med denna ögonbrynsgel får dina bryn både färg och form, men vill du hellre ha denna produkt i transparent kan du välja det. Den hjälper till att fylla ut och den ger vackert väldefinierade ögonbryn.

Med en ergonomiskt formad, avsmalnande borste får du perfekt precision och dessutom gör denna borste att det är mycket enkelt att applicera produkten på dina bryn. Du kan räkna med fin enkel och exakt applicering vare sig du har tunna eller tjocka ögonbryn.

Produkten är oparfymerad och kliniskt testad. Om du är känslig mot parfym och lätt får reaktioner av smink är det viktigt att du kollar upp innehållet i de produkter du köper. Detta är med andra ord ett perfekt val av ögonbrynsgel om du är känslig.

2. XLASH Xbrow Eyebrow Gel

Denna ögonbrynsgel fixerar brynen på ett fräscht och lätt sätt. Dess formula är naturlig och transparent och dessutom håller den hela dagen. Den är även vattenfast, vilket är mycket praktiskt.

Med denna produkt behöver du inte oroa dig över att din ögonbrynsmakeup ska försvinna under dagen om det regnar, om du är på stranden eller i badhuset. Den tåler såklart även svett, så det är en bra ögonbrynsgel för gymmet.

Du kan använda den ensam, eller så kan du använda den som det avslutande steget i din ögonbrynsmakeup. Den tämjer och formar fylliga bryn på ett fint sätt som ser naturligt ut i 12 timmar.

Att den innehåller fibrer för fylligare bryn gör att det blir ett extra plus. Appliceringsborstens unika form plockar upp exakt rätt mängd produkt för att det ska bli snyggt, så även om du är nybörjare så kommer du att kunna använda denna ögonbrynsgel utan problem.

3. NYX Professional Makeup Control Freak Eyebrow Gel

Här har vi en ögonbrynsgel som gör skäl för sitt namn – den är nämligen mycket bra på att hålla kontroll över dina ögonbryn hela dagen. Direkt efter applicering syns en skillnad och vill du tämja ögonbrynen snabbt så är detta produkten för dig.

Den har en klar formula och vare sig du vill använda den på en ögonbrynsprodukt som är i pennform eller i puderform funkar denna ögonbrynsgel perfekt. Den förseglar underliggande ögonbrynsprodukt och ger dina bryn lite mer kaxig framtoning.

Den känns mycket behaglig och då den både separerar, framhäver och definierar så får man allt i ett när man väljer denna produkt.

4. Lumene Nordic Chic Eyebrow Fixing Gel

Med denna ögonbrynsgel kommer du inte att bli besviken då den ger supersnygga ögonbryn som håller hela dagen. Det är en ofärgad gel som är mycket bra på att hålla dina bryn på plats. Med denna ögonbrynsgel kommer dina ögonbryn att sticka ut från mängden då den ger ett “wow”-resultat.

Detta är ett bra val oavsett om du har ljusa eller mörka ögonbryn och den praktiska spiralborsten gör att det går snabbt att applicera gelen. Det är en produkt som passar lika bra för dig som är nybörjare som för dig som är proffs då det blir ett fint resultat utan att man behöver krångla för mycket.

5. Maybelline Brow Drama

Är du ute efter dramatiska ögonbryn som är välformade så är detta den rätta ögonbrynsgelen för dig. Du får ett resultat som verkligen syns och dessutom är denna ögonbrynsgel väldigt lätt att använda.

Den har en rund borste och den gör att det är mycket enkelt att applicera lagom mycket produkt. Var försiktig vid applicering då det alltid är bättre att ta på lite extra om man tar för lite produkt än att vara tvungen att ta bort om man får för mycket.

Den ger fyllig färg och hjälper dig att forma dina ögonbryn på det sätt du vill. Applicera utifrån och gå inåt. Efter det så borstar du dina ögonbryn uppåt och utåt för att de ska få perfekt form.

6. INDY BEAUTY Up Your Brow Game

Här har vi en ögonbrynsgel som ger vacker form och definition till dina ögonbryn. Den är helt parfymfri och dessutom är den snabbtorkande. Den är även 100 % vegansk. Du applicerar den i korta drag på ögonbrynen och borstar uppåt och utåt. 

Gillar du ögonbrynsprodukter som är enkla att använda kommer du att tycker om denna ögonbrynsgel – den är nämligen extra lätt att applicera. Det gör den till en favorit för dig som vill att det går snabbt att fixa brynen.

Du behöver inte oroa dig över att den kommer att kännas för stel eller att den ska kladda. Den torkar in snabbt på brynen och den håller dem på plats under hela dagen. Bland innehållet hittar vi naturliga fibrer som ger extra fyllighet till dina egna ögonbryn.

7. Revitalash Tinted Brow Gel

Här har vi en favorit som sticker ut lite extra då den har både kam och borste. I vanliga fall är det oftast en borste som påminner om en mascaraborste, men här får man alltså en möjlighet till lite olika typer av applicering.

Den skulpterar, kontrollerar och ger en hållbar och fin form till dina ögonbryn. Vid applicering är det bara att använda RevitaBrow och låta torka. Därefter använder du kammen för att forma ögonbrynen för att slutligen kamma gelen nerifrån och upp tills dess att du är nöjd med både färg och form. 

Vad är ögonbrynsgel?

Ögonbrynsgel är vad det låter som – en ögonbrynsprodukt som kommer i formen av en gel. Den stelnar och gör brynen “kontrollerade” och välformade. Det finns både transparenta och färgade varianter så att alla kan hitta sin favorit.

Det finns att köpa ögonbrynsgel överallt där det säljs smink och det är också så att de flesta sminkmärken har sin variant. Detta gör att det är lätt att kolla runt och testa sig fram innan man hittar sin favorit.

En ögonbrynsgel kan användas ensam för att forma och tämja, men den kan också användas för att fixera och fräscha upp din ögonbrynsmakeup.

När ska man använda ögonbrynsgel?

Ögonbrynsgel passar främst dig som har fylliga bryn naturligt, så om du behöver fylla ut och fylla i dina ögonbryn för att du har glesa bryn är inte en ögonbrynsgel det bästa valet. För dig som har vackra ögonbryn är det dock perfekt då en ögonbrynsgel formar dem och håller dem på plats.

Om du tycker att det känns lite överdrivet med ögonbrynsgel på dagen kan du använda det endast som kväll- och/eller festmakeup. Det är helt upp till dig att avgöra när och hur du ska använda din ögonbrynsgel.

Du som har mörka ögonbryn ska satsa på en transparent då en färgad lätt gör att det blir lite för mycket av det goda, men har du ljusare ögonbryn kan det vara smart att testa en som är färgad. Du kan exempelvis använda en transparent under dagtid och en färgad under kvällstid.