Smink

Bästa Setting Sprayen 2023 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Med en setting spray fixerar du ditt smink, så det är det sista steget i din makeup. Efter att du använt foundation, bronzer, rouge olika typer av puder, eller vad du nu använder i din sminkning är det bara att spraya på setting spray och sedan är det klart.

Med setting spray får man sminket att sitta ordentligt under dagen och kvällen. Du behöver alltså inte oroa dig över att sminket ska behöva bättras på, utan det sitter där det ska. Att ha en produkt som gör att basen ser fräsch ut längre är mycket värt, så det är inte konstigt att det är så populärt med setting spray.

Beroende av vad du har för behov så finns det mer eller mindre passande setting spray. Kanske vill du ha en som återfuktar? En som ger extra lyster? En som mattar ner? Det finns en setting spray för varje smak.

Det spelar ingen roll hur många olika sminkprodukter man använder, en bra setting spray ger alltid ett bra resultat som det sista steget.

1. Nyx Professional Makeup Setting Spray

Nyx Professional Makeup Setting Spray

Med denna setting spray sitter ditt smink på plats hela dagen och hela kvällen. Den både fixerar och skyddar din look, så du behöver inte oroa dig över att behöva bättra på sminket under dagen eller kvällen. Det sitter där det sitter, helt enkelt.

Den har ett riktigt bra pris och det väger såklart in i vårt val. Det är alltid kul med makeup som både är billig och bra.

Du kan välja mellan två olika varianter av denna setting spray. Det finns en som passar för dig som har normal/oljig hud – Setting Spray Matte (motverkar glans och ger ett matt resultat) och det finns en som passar dig med normal/torr hud – Setting Spray Dewy (återfuktande look för glåmig och trött hud).

2. Lumene Valo Glow Refresh Setting Spray

Lumene Valo Glow Refresh Setting Spray

Med denna godbit från Lumene får du inte bara en bra setting spray, utan den är även väldigt bra för din hud. Du kan använda den som fuktspray även de dagar då du inte har smink och det ger ett lika fint resultat som när du har den som setting spray.

Den innehåller Lumenes lystergivande Nordic C-komplex med nordiska hjortron (rika på antioxidanter), hyaluronsyra och rent nordiskt källvatten. Dessa ingredienser ger omedelbar återfuktning, så om du ska ha den som setting spray passar den främst dig med torrare hud.

Den doftar väldigt gott och det är ett stort plus. Att den ger lite extra lyster är även det ett stort plus.

3. OFRA Cosmetics Makeup Fixer

OFRA Cosmetics Makeup Fixer

Detta är en setting spray som passar alla olika hudtyper, utom den allra känsligaste. Vare sig du har normal, fet, kombinerad eller torr hud så ger denna spray ett fint resultat.

Den innehåller varken sulfater, palmolja, syntetiska färgämnen, eller syntetiska doftämnen. Dessutom är det vegansk och har en Leaping Bunny certifiering. Istället hittar man härliga naturliga ingredienser såsom kamomill och aloe vera i sprayen – perfekt för en välmående hy.

Just denna setting spray är lite extra hållbar och gör att sminket sitter även under extrema förhållanden. Huden blir dessutom återfuktad och skyddar mot yttre skador.

4. Clarins Fix’ Make-Up

Clarins Fix' Make-Up

Denna mist är perfekt att använda som setting spray, men den är också perfekt för att ge fukt och fräscha upp huden i största allmänhet. Dessutom kommer den i en mycket trevlig flaska som är ursöt.

Denna spray är perfekt att ta med sig ut då den kan användas för att fräscha upp ansiktet under dagen. Då den används som setting spray så betyder det att den bara kommer att göra sminket snyggare om man sprayar på lite extra när som helst.

Sprayen är ultrafin och den känns aldrig klibbig, utan bara som en fräsch slöja över ansiktet. Dessutom har den en mycket behaglig doft av grapefrukt och ros. Den passa alla hudtyper och den innehåller Clarins anti-pollution skydd.

5. Loreal Paris Shake & Glow Mist

Loreal Paris Shake & Glow Mist

Här har vi en mycket trevlig spray som fungerar både som setting spray och som fuktspray. Dessutom har den en tredje funktion – man kan nämligen använda den innan man applicerar sin makeup för att förbereda huden. Den kan alltså användas både som första steg och som sista steg i makeup rutinen.

Den ger en mycket fin finish när den används som setting spray och det är såklart bland det viktigaste när det kommer till just setting spray. Förutom att den ger en fin finish är det såklart också på det viset att den gör så att sminket sitter på plats hela dagen.

6. e.l.f Cosmetics Matte Magic Mist & Set

e.l.f Cosmetics Matte Magic Mist & Set

Med denna setting spray får du mycket produkt för pengarna då den är väldigt prisvärd. Vi gillar denna produkt både på grund av priset och på grund av att den håller sminket på plats så bra som den gör. Den revitaliserar även färgen och känns skönt återfuktande på huden.

Den innehåller bland annat aloe vera, grönt te, gurka, vitamin A, vitamin C, och vitamin E. Det är med andra ord inte så konstigt att den återfuktar så bra som den gör – detta  är en riktig dunder-cocktail för huden.

7. OFRA Cosmetics Rodeo Drive Face & Body Mist

OFRA Cosmetics Rodeo Drive Face & Body Mist

Ofra har gjort det igen och lyckats med att skapa en produkt som ger härligt glow – det är bara att tacka och ta emot. Med denna setting spray kan du fixa fint glow både i ansiktet och på kroppen, så det är bara att spraya på de ställen du vill framhäva lite extra.

Att den fixerar ditt smink är såklart bara det värt mycket, men vill du ha extra lyster så ska du satsa på just denna produkt. Testa dig fram så att du inte använder för mycket highlighter under denna setting spray.

8. Rimmel London Insta Fix & Go Primer & Setting Spray

Rimmel London Insta Fix & Go Primer & Setting Spray

Om du vill ha en bra setting spray som även kan fungera som en primer så är detta ett bra val av produkt. Den låser in ditt smink och får det att sitta där det ska under hela dagen.

Den är också väldigt billig och dessutom bir sminket fixerat på ett snyggt sätt utan att lämna en glansig yta. Vi gillar även det faktum att detta är en snabbtorkande setting spray – det gör att den är enkel att använda även för nybörjare inom setting spray.

Frågor och svar

Vad är setting spray?

Setting spray är en sminkprodukt som man sprayar över hela ansiktet efter att man sminkat sig klart. 

Det finns många olika typer av setting spray som alla har olika innehåll. Vissa innehåller exempelvis aloe vera, eller gurka. Andra innehåller essentiella oljor, c-vitamin, hyaluronsyra bara för att nämna några olika ingredienser man hittar i setting spray. 

Varför ska jag använda setting spray?

Att använda setting spray är inget tvång, men om du vill ha ett mer hållbart resultat för din sminkning så är det klokt att investera i en bra setting spray. Den fixerar din makeup på ett fint sätt, så den ska användas för att ditt smink ska sitta snyggare och längre. 

Setting spray används efter att sminkningen är klar, men man kan även ta lite på sin foundationborste innan man applicerar foundation. 

Det bästa är att använda setting spray varje gång man sminkar sig då det gör att man alltid kan räkna med ett hållbart resultat.

Sammanfattning

En bra setting spray är guld värd och då det finns så många olika att välja mellan på marknaden är det lätt att hitta rätt. 

Välj ut den som passar just dig, din hud och dina behov bäst för det perfekta resultatet.