Smink

Bäst i test: Bäst Ögonskugga 2023

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Med en ögonskugga, eller en ögonskuggspalett kommer man långt vad gäller ögonmakeup. Det viktiga är att man hittar en variant som passar en både vad gäller färger och vad gäller formula/pigment. Då det finns ett oändligt utbud brukar man få kyssa många grodor innan man hittar sin favorit. Det är det dock värt – en bra ögonskugga är guld värt.

Beroende av hur kul man tycker det är att experimentera med makeup finns det mer eller mindre passande varianter av ögonskugga. För vissa är det en singelskugga som gäller medan andra använder mängder av olika paletter med massor av nyanser för att hitta rätt stil.

De flesta har ett par stycken olika ögonskuggor att mixa och blanda med beroende av tillfälle och humör, men är det så att du endast gillar en färg både till vardag och till fest ska du såklart köra på det.

11 Bästa Ögonskuggorna

1. Bäst i test – IsaDora Eye Shadow Quartet

IsaDora Eye Shadow Quartet

Detta är en mycket bra ögonskugga som funkar i alla lägen. Då den innehåller fyra vackert harmoniserade ögonskuggor i en och samma förpackning är det lätt att mixa och matcha exakt på det sätt man vill.

De är krämiga och silkeslena, vilket gör att det är lätt att applicera dem. Med fyra fina nyanser i en så kan man lätt få till exakt det resultat man är ute efter. Vissa dagar kanske man endast använder en av färgerna medan andra dagar kräver lite mer “studs” och då kan man använda flera nyanser i en snygg blandning.

Denna ögonskugga sitter väldigt fint på huden även om man har torr hy och det är en väldigt viktig del av en bra ögonskugga.

2. the Balm Mary-Lou Manizer

the Balm Mary-Lou Manizer

Detta är en multiprodukt som kan användas både som ögonskugga och som highlighter. Detta är väldigt bra då det innebär att man slipper ha sp många olika produkter i sminkväskan.

Den har en vacker färg som passar fint som ögonskugga utan att det blir för mycket av det goda. När man använder den som highlighter + ögonskugga tillsammans så blir det ett vackert resultat då samma produkt i en sminkning ger ett snyggt helhetsresultat.

Produkten ger fint skimmer och lyser upp ögonen både till vardags och fest. Du kan applicera mer eller mindre av denna produkt beroende av vad för slags stil du är ute efter.

3. IsaDora Twist-Up Eye Gloss Highlighter

IsaDora Twist-Up Eye Gloss Highlighter

Detta är en läcker, kul och glossig ögonskugga som ger kul lyster till din ögonsminkning. Den är mycket enkel att applicera och den är också väldigt smidig att tona ut. Det innebär att det är lätt att få ett snyggt resultat, även om man inte är proffs inom smink.

Den ger en fin highlighter effekt då den är i skimrande pärlemor, oavsett vilken färg man väljer. Vill du ha mycket skimmer i din ögonskugga så är detta det rätta valet för dig, men om du inte gillar mycket skimmer ska du satsa på en annan produkt.

Ögonskuggan är oparfymerad och kliniskt testad.

4. Max Factor Contour Stick Ögonskugga

Max Factor Contour Stick Ögonskugga

Här har vi en ögonskugga som har två olika färger. Den kommer i pennformat och varje ände har en färg. Man kan välja mellan ett flertal olika färgkombinationer för att hitta exakt rätt.

Den skulpterar, highlightar och ger en vackert öppen blick. Du använder ena änden för skulptering och den andra änden använder du för att highlighta. Då detta är pigmentrika ögonskuggor så är detta väldigt hållbara ögonskuggor som håller hela dagen.

De är även mycket krämiga och det underlättar när man ska få ett fint resultat.

5. Anastasia Beverly Hills Eye Shadow

Anastasia Beverly Hills Eye Shadow

Detta är väldigt högkvalitativa singelögonskuggor som är tillverkade av ett högpigmenterat finmalt puder. De är mycket lätta att använda, så du kan räkna med att det är lätt att applicera dem och lätt att blanda ut dem.

Du kan skapa din egen palett genom att välja ut dina favoriter bland dessa singelögonskuggor. Det är mer praktiskt att förvara dem tillsammans i en palett, så det är ett tips.

Vill du ha ett extra glödande resultat kan du använda dig av en fuktig borste.

6. IsaDora Active All Day Wear Eyeshadow

IsaDora Active All Day Wear Eyeshadow

Denna krämiga ögonskugga är vattenresistent och mycket rik på pigment. Du behöver alltså inte använda mycket produkt för att det ska bli fin färg. Den sitter extra länge, vilket gör att den är perfekt för dig som vill ha en ögonskugga som är hållbar under dagen.

Dess rika pigment gör att det är ett bra val och då den varken bleknar eller kladdar blir sminkningen fin från applicering fram tills dess att du tar bort sminket på kvällen.

Den är också mycket enkel att tona ut och bygga upp. Resultatet blir skimrande på grund av att mer än 30 % av den skinande formulan består av pärlor som ger exceptionell lyster.

7. Mac Cosmetics Extra Dimension Eyeshadow

Mac Cosmetics Extra Dimension Eyeshadow

Med denna ögonskugga har MAC lyckats med att mixa mjukheten hos en kräm med smidigheten av en lotion och en finish som ett puder. Dessutom är detta en hållbar ögonskugga vad gäller färg och läckert prisma-skimmer.

Den är härligt krämig och silkig vid applicering och dess flytande formel skapar definierade och skimrande ögon som sticker ut. Du kan välja mellan många olika färger, så det är lätt att hitta rätt vare sig man är ute efter en ögonskugga, eller om man vill ha flera att mixa med.

Dessa ögonskuggor faller inte ner, utan de sitter på plats och det är en stor fördel då det innebär att du kan bygga upp dem utan att det blir ett kladdigt och smuligt resultat.

8. Clarins Ombre Sparkle

Clarins Ombre Sparkle

Här har vi en ögonskugga från Clarins som är till för dig som vill ha super-pigment, ett hållbart resultat och en utslätande effekt. Dessutom får du enkel applicering på köpet då dessa ögonskuggor är väldigt lätta att applicera.

Texturen smälter in i huden och du får ett lika fint resultat oavsett om du använder dig av fingrarna eller en borste/pensel vid applicering. Det är en pudrig textur som har ljusreflekterande pärlor. Detta ger en härligt sprakande finish som sitter länge utan att falla av.

9. IsaDora Perfect Eyes

IsaDora Perfect Eyes

Dessa fina singelögonskuggor är lätta att tona ut och de har en härligt mjuk och silkeslen känsla när man applicerar produkten på ögonlocket. De sitter extra länge och de är mycket rikt pigmenterade.

Du kan välja mellan olika finish, såsom matt, pearl, krom och glitter. Det är med andra ord lätt att hitta både en och flera favoriter som kan användas såväl till vardags som till festligare tillfällen.

10. Rimmel London Magnifeyes Mono Eyeshadow

Rimmel London Magnifeyes Mono Eyeshadow

Detta är väldigt prisvänliga ögonskuggor som finns både som skimriga, matta och glittriga nyanser. Du kan alltså köpa flera stycken för att skapa din egen stil utan problem.

Förpackningen är smidig och snygg, så det är både enkelt och kul att ta med den i sminkväskan. Detta är en eyeliner + ögonskugga i ett, vilket gör att det blir enkelt att fixa sin ögonsminkning utan en massa olika produkter.

11. L’Oréal Paris Color Queen Mono

L'Oréal Paris Color Queen Mono

Med denna ögonskugga får du intensiv färg och en sammetslen känsla i ett. Den härligt mjuka formulan är berikad med oljor som gör att det är lätt att blanda ut skuggorna.

Du kan välja mellan glittriga, matta eller sammetslik finish. Du kan naturligtvis köpa ett flertal olika för att hitta rätt känsla och stil för just dig. Det är enkelt att applicera denna ögonskugga med antingen fingrarna eller med en pensel/borste.

Vad är en ögonskugga?

Ögonskugga är en sminkprodukt som används på många olika sätt. Medan vissa vill förstora ögonen vill andra förminska. Andra använder ögonskugga för att få mycket färg till sminkningen och andra använder det för att få en snygg sotad look.

Oavsett vad man väljer för typ av ögonskugga så kan man få det resultat man är ute efter, vare sig det handlar om en vardaglig sminkning, eller om det handlar om en festligare makeup.

Hur applicerar man ögonskuggan?

Efter att du använt en ögonskuggsprimer appliceras ögonskuggan. Det är lite olika hur man väljer att göra och det finns inga rätt eller fel vad gäller appliceringen. Vill du använda fingrarna går det alldeles utmärkt och vill du använda dig av en ögonskuggsborste går det lika bra.