Smink

Bästa Sminkspegeln 2024 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

En sminkspegel är mycket värt. Med rätt ljus så kan du enkelt se vad det är som behöver fixas och du sparar på så vis tid samtidigt som du får en flawless finish. Det spelar ingen roll om det är en festsminkning, eller om det är en vanliga måndags morgon – bra ljus ger bäst resultat, helt enkelt.

Det är många av oss som kan fixa vår vanliga vanliga vardagsmakeup i princip sovandes, men det innebär ju inte att det inte är roligt att fixa sig i perfekt ljus. Vare sig det handlar om att få exempelvis en ögonbrynspenna, eller en kajal att sitta på millimetern rätt så är det lika kul varje gång man lyckas med det. 

Du ska ha en sminkspegel som har lampor på max 20 watt då det ger det mest realistiska resultatet. Det är så otroligt viktigt att man har bra ljus, eftersom det annars kan bli som så att resultatet blir antingen översminkat.

Välj en sminkspegel som passar just dig och ditt hem. Blir det en sminkspegel som hänger på väggen, eller blir det en som står på ett bord?

1. Browgame Signature Lighted Sminkspegel

Browgame Signature Lighted Sminkspegel

Denna sminkspegel är superfin då den har både marmor och rosé i sin design. Att den dessutom har LED-belysning gör att den blir ännu mer tilltalande.

Du kan själv välja ljusstyrka och dessutom är det på det viset att den finns i tre olika färgtemperaturer. Du snurrar spegeln till höger för att justera ljusstyrkan och till vänster för att justera färgtemperatur.

För att använda den så vinklar du den uppåt då det är så man tänder de inbyggda LED-lamporna. Sedan är det bara att vinkla tillbaka den när man vill släcka lamporna.

Man får också med en liten magnetisk spegel med x7 förstoring som man kan fästa på spegeln, om man vill.

2. Browgame Cosmetics Tri Folded Lighted Makeup Mirror

Browgame Cosmetics Tri Folded Lighted Makeup Mirror

Denna sminkspegel är lite kul futuristiskt designad och bara den roliga designen är anledning nog att välja denna variant. Den består av inte mindre än tre speglar och de ger dig perfekt panoramisk översikt över ditt ansikte.

Med 21 stycken justerbara, ljusa och mjuka LED-lampor får du perfekt belysning för att sminka dig och det är bara att justera ljusstyrkan efter egen smak.

Der är bara att trycka på touch-knappen för att slå på/stänga av ljuset och sedan kan du själv avgöra hur du ska använda de tre speglarna och ljuset.

3. BaByliss Make-up Spegel x10

BaByliss Make-up Spegel x10

Denna kromade spegel har LED-belysning och den har även en x10 förstoring för dig som vill använda extrem närbild av en eller annan anledning.

Den är batteridriven, så du kan enkelt flytta runt den hemma utan några problem. Den funkar bra i badrummet likväl som i hallen, eller var du nu vill använda den. Det är bara att placera den på ett lämpligt bord och börja sminka sig.

Dess belysning har ett mjukt och varmt ljus, vilket gör att det passar perfekt just för sminkning. Om den ska användas till exempelvis rakning, ögonbrynsfix eller något annat funkar den precis lika bra till det.

4. Browgame Cosmetics Original Sminkspegel

Browgame Cosmetics Original Sminkspegel

Även denna spegel har LED-belysning och det gör att du får perfekt återspegling av färg så att du har de bästa förutsättningarna för att applicera smink, raka dig, eller vad det nu kan vara.

Du kan själv justera ljusstyrkan, vilket är kanon. Du använder spegelns touch-knapp för att slå på/stänga av ljuset. Knappen finns på spegelns yta, så det är bara att hålla den inne i några sekunder när du vill ändra ljusstyrkan.

Ljuset från denna spegel är mjukt och behagligt samtidigt som det ger det bästa ljuset för en perfekt sminkning.

5. Babyliss Makeup Mirror X8

Babyliss Makeup Mirror X8

Att detta är en sminkspegel med en x8 förstoring är väl knappast svårt att räkna ut, men den är så mycket mer än bara det. Den har åtta stycken energisparande och ljusstarka LED-lampor och diametern är 20,5 cm.

Spegeln kan enkelt lutas precis så som du vill ha den och då den är försedd med halkfri bas så står den tryggt där du placerar den. Det är bara att att byta sida beroende av om du vill ha den vanliga spegeln, eller om du vill använda den spegeln som har x8 förstoring.

6. Markslöjd Reflect Bordslampa

Markslöjd Reflect Bordslampa

Detta är en av de snyggaste sminkspeglar som vi har sett. Den är så enkelt och stilrent designad att den bara smälter in i vilken inredning som helst. Detta blir det ett mycket stort plus för.

Inte nog med att den är snygg, den har även dimmer och USB. Du kan med andra ord sitta framför denna spegel och sminka dig samtidigt som du laddar telefonen.

Den står i en platta och det gör att det blir väldigt smidigt att använda den och dessutom så står den väldigt stadigt med hjälp av det.

7. Gillian Jones LED table mirror

Gillian Jones LED table mirror

Med denna sminkspegel kan du sitta och sminka dig samtidigt som det kommer musik ut från spegeln. Det är inte varje dag man stöter på en sådan kul detalj, så det var självklart att vi ville ha med denna i vårt test.

Spegeln har måtten 18,5x38x11,5 cm och den har behagliga LED-lampor för att gör a det så behagligt och smidigt som möjligt för dig att sminka dig på ett perfekt sätt.

Frågor och svar

Vad är en sminkspegel?

En sminkspegel är en är en spegel som är särskilt anpassad efter att passa just när man sminkar sig. Den har ofta lampor då det gör att man får rätt ljus för just sminkning. 

Den ska klara hög luftfuktighet så att man kan ha den i badrummet och den ska ha rätt typ av lampor. 

Varför ska jag köpa en sminkspegel?

En sminkspegel är praktisk på det viset att den ger bra ljus både vid sminkning, rakning, brynplockning med mera. Har man en bra sminkspegel hemma så kan hela familjen använda den för olika ändamål. 

Vad gäller resultat så blir sminket lagom utan att det blir vare sig för mycket eller för lite och dessutom så kan man känna sig mer “säker” på att allting ser fräscht och snyggt ut. I fel ljus kan man ta för mycket av exempelvis bronzer eller highlighter och det är knappast kul. 

Hur ska jag välja rätt make-up spegel?

Det är inte så svårt att hitta rätt sminkspegel för dig. Det är bara att välja om du vill ha den på väggen eller på ett bord, hur mycket pengar du är beredd att betala och vilken typ av design du föredrar.