Smink

Bästa Lip Tint 2023 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Det finns många olika roliga sminkprodukter som är till för just läpparna. Vi gillar dem alla, men ofta är det så att man har en variant som är lite mer av en favorit än vad andra är. Vissa föredrar läppenna, medan andra tycker att ett klassiskt läppstift är svårslaget. Här är det lip tint vi ska fokusera på och det är en härlig produkt som finns i ett flertal olika färger och det är alltid kul.

Varför ska man då använda lip tint istället för exempelvis läppstift, eller läppglans? Jo, liptint har pigment som sjunker djupare in i läpparna. Detta gör att lip tint sitter bättre än andra typer av produkter för läpparna.

Istället för att bara lägga sig på ytan så blir med andra ord läpparna färgade mer på djupet och det gör att man skulle kunna jämföra dem med funktionen av exempelvis serum jämfört med en dagkräm.

1. Bobbi Brown Extra Lip Tint

Extra Lip Tint från Bobbi Brown har både vårdande och återfuktande egenskaper och dessutom kommer den i en mycket fin färg. Då färgen är mycket diskret flyter den samman med din egen läppfärg och detta ger ett mycket fräscht och naturligt resultat.

Det är enkelt att applicera direkt på läpparna. Det härligaste med det hela  är att det känns som att man ger sina läppar en riktig spabehandling. Att få vacker färg på sina läppar samtidigt som de blir återfuktade och får fin vård är ett stort plus. Du kan använda lip tint antingen ensamt, eller så kan du applicera denna produkt som en grund till läppglans eller läppstift.

Produkten är 100 % vegansk, vilket alltid är ett stort plus.

2. INGLOT HD Lip Tint Matte

Med HD Lip Tint Matte från Inglot får dina läppar en härligt matt färg och du kan välja mellan hela tio olika färger. Gillar du denna produkt kan du alltså se till att ha flera stycken att växla mellan. Kanske en mörkare färg till festen och en ljusare färg till vardags?

Du får en silkeslen matt finish och dessutom är det så att du får ett långvarigt resultat. Detta är en produkt som varken glider runt eller kladdar av sig. Med en svampapplikator av hög kvalitet får du det bästa av det bästa. Med intensiva pigment behöver du inte heller oroa dig över att du ska behöva använda för mycket produkt.

3. KORA Orgaltkonics Noni Lip Tint

Här har vi en härlig variant av lip tint som kommer i en liten behändig burk. Det är alltid kul med läpprodukter i burk då det är på det viset att det oftast är i andra typer av förpackningar. Det blir det alltså ett extra plus för.

Just denna lip tint innehåller bland annat rödbetsjuice, kakaofrö och lakritsrot. Resultatet blir en produkt som inte bara ger lätt fin färg till läpparna, du får även vård och näring. Strukturen blir jämnare och läpparna känns plumpade och skyddade.

Du kan även använda denna lip tint som rouge, om du vill det.

4. Tom Ford Lip Lacquer Liquid Tint

Detta är en flytande lip tint från underbara Tom Ford – makeup från detta märke är alltid av bra kvalitet och dessutom känns det lite extra lyxigt.

Denna produkt ger glans och framkallar ett ljusreflekterande elixir. Resultatet är läppar som är ljusa, glittrande och skimrande. Att produkten ger blush effekt är ett extra plus och att läpparna fullkomligen dränks i fyllig färg gör att man blir överlycklig vid varje applicering.

Du får inte bara fin färg med denna lip tint, utan det är också på det viset att du får återfuktande läppar.

5. too cool for school Dinoplatz Lost in You Lip Tint

Detta är en variant där man får en långvarig effekt och man kan själv avgöra hur mycket färg man vill ha. Detta gör att man kan använda sig av lager-på-lager-metoden, om man vill. Det är perfekt då det innebär att man har full kontroll över hur mycket färg man vill ha. Detta är toppen då man kan ta på lite mer av produkten på kvällarna medan man kan ha mindre produkt under dagtid.

Förpackningen är snygg och cool och bara det gör såklart att det blir pluspoäng för just denna lip tint.

6. APIEU Water Light Lip Tint

Detta är ett härligt lätt och fuktgivande produkt som är skir samtidigt som den skapar fylliga läppar med en “daggig” känsla. Det är såklart väldigt läckert då läpparna får en mycket vacker lyster utan att det ser “billigt” eller glansigt ut.

Den är mycket behaglig för läpparna då den känns lätt på läpparna utan att ge den minsta känsla av klibbighet. Detta är något som många är ute efter när det kommer till just läpprodukter, så det ger vi full pott för.

Den är mycket hållbar, så man slipper applicera ofta. Du kommer alltså ha fin färg på läpparna hela tiden, utan att behöva krångla fram din lip tint hela tiden.

7. Clarins Lip Twist Duo

Detta är en 2-i-1-produkt för läpparna där du får möjligheten att ha två olika stilar på din läppsminkning. Hur du än väljer att använda denna produkt så kommer dina läppar att stråla av både fin färg och lagom mycket glans.

Ena änden har en filtspets och när denna används blir resultatet att läpparna får ett mycket intensivt resultat. Det blir lite som ett tatuerat resultat, så intensiva är pigmenten. Vill du hellre ha ett lite mindre utstickande resultat är det istället den andra änden du ska använda. Där finns ett så kallat top coat balm i en matchande nyans.

Vill du använda dem tillsammans går naturligtvis även detta bra då det bara är att applicera top coat balm över den mer intensiva nyansen.

Att tänka på inför köp av Lip Tint

Som vanligt när det kommer till läppsminkning är det först och främst viktigt att reda ut vad det är för typ av resultat man är ute efter. Vill man ha ett nedtonat resultat, eller vill man hellre ha ett färgresultat som sticker ut?

En annan sak som är viktig att tänka på är om man vill ha en matt finish, eller om om hellre vill att det ska vara lyster, eller glans på läpparna. Ofta vill man ju ha möjlighet till både och. Det är bara att ha lite av varje hemma och köra på det som känns bäst för dagen.

Tänk också på att det finns en anledning till att bra smink ofta kostar en slant. Det är bättre att satsa mer pengar på lip tint av bra kvalitet med fina starka pigment än att köpa en billig som tar slut snabbt och som lämnar ett mindre fräscht resultat.

Vad är Lip Tint?

Lip tint är en form av läpprodukt som passar dig som gillar ett mer naturligt resultat då de ofta är betydligt lättare i konsistensen. Med lip tint får du en läpprodukt som sitter kvar på läpparna på grund av de bra pigmenten, men du slipper känslan av kladd då det knappt känns att du har något på dina läppar när du använder just lip tint.

Lip tint + K-Beauty = sant så det är nog många av er som förknippar denna produkt med just koreansk skönhetsvård. Vi gillar allt inom K-Beauty och så också lip tint.

En annan sak som bör tilläggas är att lip tint ofta låter dina egna läppars färg komma fram på ett fräscht och snyggt sätt.

Hur applicerar man Lip Tint?

Det är lite olika hur man applicerar lip tint – det beror helt enkelt på den produkt du väljer. Vissa har pensel, vissa har svampapplikatorer och vissa är mer i stiftform. Vilken som faller just dig i smaken är naturligtvis helt upp till dig. Som vi brukar säga – testa dig fram för att hitta just din favorit.