Smink

Bästa Lip Plumper 2023 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

En lip plumper är precis vad det låter som – en läpprodukt som gör att läpparna tillfälligt får mer volym. Med mer volym följer även mer “plut”, så om du är ute efter att ha det lite då och då istället för att göra fillers så är detta en bra lösning. 

Ofta innehåller lip plumpers vårdande ingredienser, vilket gör att läpparna blir mjuka och återfuktade. Det är trevligt med denna typ av dubbelverkande produkter då det innebär att man får både funktion och estetik i ett. Dessutom kommer de ofta i olika nyanser så att man kan välja rätt nyans för rätt tillfälle och/eller humör.

Det finns olika typer av lip plumpers, så man kan själv välja en sort som ger den effekt man är ute efter. Vissa föredrar att ha lite mindre effekt, medan andra vill ha mer effekt. Välj det som passar dig bäst. 

1. Filorga Nutri Filler Lips

Filorga Nutri Filler Lips

Denna lip plumper återfuktar och ger läpparna fin lyster redan från första appliceringen. Vid regelbunden användning så blir läpparna både mjukare, vackrare och fylligare. Detta innebär att regelbunden användning verkligen lönar sig när det kommer till denna produkt. 

Den innehåller sheasmör och dessutom hittar vi Filorgas vanliga NCEF-cocktail med revitaliserande och aktiva ingredienser i denna lip plumper. Läpparna blir återupplivade omedelbart och dessutom framhävs läpparnas naturliga färg.

2. Isadora Lip Booster Plumping

Isadora Lip Booster Plumping

Detta är en ovanligt snyggt designad produkt från Isadora som inte bara har ett flertal olika nyanser man kan välja mellan, utan denna lip plumper erbjuder även en rejäl boost med kraftfulla peptider. 

Plumpingeffekten ger härligt fylliga läppar och dessutom boostas läpparna med fukt och glans. Finishen är högglansig och den har en smidig snedställd applikator som gör jobbet enkelt. 

Du kan använda den flera gånger om dagen och du kan även använda den tillsammans med andra läpprodukter. När det är dags för rengöring är det inte svårare än att rengöra med en pappersservett.

3. Xlash Xlips Lip Plumper

Xlash Xlips Lip Plumper

Precis som Xlash ögonfransserum är detta en skönhetsprodukt som det är lätt att falla för. Denna lip plumper är väldigt bra och den ger snabba resultat. Inom några minuter blir läpparna mer plutiga och fylliga och finishen är naturlig och fin. 

Du kommer även att få ökad lyster vid användning och dessutom är förpackningen superfin. Även prislappen är bra, så detta är ett riktigt bra klipp.

4. OFRA Cosmetics Liquid Lip Plumper

OFRA Cosmetics Liquid Lip Plumper

Om du vill ha en lyxig lip plumper till ett bra pris så kan vi rekommendera denna produkt. Den ser väldigt lyxig ut och detsamma kan sägas om innehållet. Denna lip plumper kan du applicera ofta under dagen utan problem. 

Med naturliga ingredienser fixar denna lip plumper vackra fylliga läppar snabbt och effektivt. Du kan använda den ensam eller tillsammans med andra läpprodukter, det är helt upp till dig.

5. Lancôme L’Absolu Plumper

Lancôme L'Absolu Plumper

Med hyaluronsyra och vaniljmenthol överraskar denna lip plumper med en sval och fräsch känsla medan den ger dina läppar fin volym. Denna lip plumper kombinerar massor av fukt, snyggt resultat och bra pris. 

Då denna produkt har en svagt rosa nyans kan den användas ensam, som bas under andra läppprodukter, eller ovanpå ett läppstift. Den har en behaglig doft som känns lyxig och dessutom är den snyggt och lyxigt förpackad.

6. Milani Cosmetics Keep It Full Nourishing Lip Plumper

Milani Cosmetics Keep It Full Nourishing Lip Plumper

Milani är ett roligt varumärke som ibland glöms bort. De har dock väldigt bra produkter och denna lip plumper är ett exempel på det. Det är lyxigt på alla sätt och vis – du får nämligen både mjukhet, läcker glans och fukt av denna lip plumper.

Formulan är framtagen för att boosta läpparnas egen kollagenproduktion och innehållet av hyaluronsyra bevarar fukt och mjukhet. Du kan applicera produkten fler gånger om dagen, om du vill det.

7. Collistar Plumping Gloss

Collistar Plumping Gloss

Tack vare effektiva och funktionella ämnen i hög koncentration blir läpparna förstorade och mjuka på samma gång. Slutresultatet är glansiga och blanka läppar med extra volym. Att denna lip  plumper även doftar gott av bland annat mimosa, jojoba och solros gör att det är extra härligt att använda den. 

Dess textur är fyllig, men den är ändå smidig och lätt på läpparna. Den innehåller oligopeptider som stimulerar kollagenet och gör läpparna välformade.

8. Proclé Volume Lip Balm

Proclé Volume Lip Balm

Med Proclé Volume Lip Balm får du snabbt fylligare läppar och det aktiva ämnet i denna lip plumper är Volulip. Bland ingredienserna hittar vi bland annat hyaluronsyra, chiliextrakt och kollagen. 

Du applicerar det som ett vanligt läppbalsam och du kan välja mellan ett flertal olika fina färger. Läpparna får både skydd och fukt vid användning, så detta är ett bra val för dig som vill ha lite extra “plut” samtidigt som du vill se till att vårda läpparna.

Att tänka på inför köp av lip plumper

Innan du köper en lip plumper är det viktigt att komma ihåg att man får räkna med att det pirrar i läpparna efter applicering. Detta är övergående, så det är bara en liten stund man känner av det. 

Tänk också på att välja en lip plumper som passar din plånbok och som har rätt nyans för dig och din stil. Om du köper en variant som är bra, men som har fel färg så kommer du troligtvis inte använda den, så satsa på att få allt att stämma till 100 %. 

Frågor och svar

Vad är en lip plumper?

En lip plumper är en typ av skönhetsprodukt som gör så att läpparna blir fylligare. Till skillnad från fillers så är resultatet tillfälligt, så om det skulle vara så att man ogillar resultatet så är det bara att sluta använda produkten. 

Det finns lip plumpers i olika former och det är upp till var och en att avgöra vilken typ man vill använda sig av. detsamma gäller för färgval – det finns både ofärgade och färgade lip plumpers på marknaden. 

Varför ska man använda lip plumper?

En lip plumper använder du för att få tillfälligt fylligare läppar. Det går snabbt efter det att du applicerat lip plumpern innan det börja sticka lite i huden. Det är inget farligt, utan det ska vara en stickande känsla när man använder denna typ av produkt, så bli inte rädd för det. 

Det är ingenting som behöver användas om du gillar dina läppar som de är, men känner du att du vill ha lite mer fyllighet så är en lip plumper ett mycket bra val av produkt. 

När ska jag applicera produkten?

Det är inga konstigheter att använda en lip plumper. Du använder den när du är redo för läppsmink, helt enkelt. Efter att du har sminkat dig med basmakeup kan du applicera produkten. På så sätt har den lite tid att verka innan du ska ge dig ut. 

Hur har vi testat produkterna?

Vi har testat de produkter som är med i detta testa på så vis att vi har testa varje produkt under en veckas tid vardera. Vi har alla testat var och en av produkterna och då vi alla har olika typer av form på läpparna fick vi ett spännande resultat. 

För att vi skulle kunna känna oss säkra så testade vi produkterna både under dagtid och under kvällstid med vardagsmakeup och med festmakeup. 

Sammanfattning

Det är inte svårt att hitta bra lip plumpers idag. Det finns bra varianter i alla prisklasser, så det är bara att välja den som passar din plånbok. 

Om du är sugen på att testa hur det känns att ha lite mer plutiga och fylliga läppar är det smart att först testa med en lip plumper. Om du gillar resultatet kan du testa fillers, eller så kan du fortsätta använda lip plumper – det är upp till dig.