Smink

Bästa Lösögonfransarna 2023 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Långa och svepande ögonfransar är väl knappast någon av oss som tackar nej till, eller vad säger ni? Man kan idag välja mellan olika typer av lösögonfransar, så det är lätt att hitta en variant som passar både ens stil och plånbok. 

Även om man fixar ögonsminkningen perfekt med concealer, kajal, eyeliner med mera så är det ofta så att det är lösögonfransarna som ger det där lilla extra som man gärna vill åt. Man kanske inte vill använda lösögonfransar varje dag, men det kan ju var kul inför fester och när man tar på kvällsmakeup. 

Kanske är det så att du inte riktigt får till det med din mascara? Det är du inte ensam om, det är många som använder sig av lösögonfransar istället för mascara. Vill du ha lösögonfransar även till vardags kan du satsa på naturliga kortare fransar. 

Det är inte så svårt som man kan tro att använda sig av lösögonfransar, så du behöver inte oroa dig över att det ska vara krångligt. Det går på ett kick efter det att man väl blivit van. 

1. Ardell Faux Mink Wispies

Ardell Faux Mink Wispies

Faux Mink-serien från Ardell består av superlätta och fina fransar som känns väldigt exklusiva till bra pris. De är tillverkade av syntetiskt hår och de är tillverkade av högkvalitativa mjuka fibrer så blir resultatet fin volym utan att det känns “för mycket”.

Dessa fransar har avsmalnande franstippar och de är i multilager med extra böjning. Detta ger glamorösa fransar som ger det där lilla extra även för dig som gillar en naturlig look.

2. Eylure Pro Magnetic Naturals

Eylure Pro Magnetic Naturals

Här har vi något så härligt som magnetiska lösögonfransar som inte behöver något lim. Det är såklart alldeles fantastiskt då det är många som ogillar just limmet när det kommer till lösögonfransar.

Istället för att vara orolig för att det ska kännas obehagligt med lim så är det bara att sätta fast dem tillsammans med den revolutionerande ProMagnetic eyeliner som medföljer i paketet när man köper dessa fransar.

Applicera eyelinern precis som en vanlig eyeliner och efter att den torkat så är det bara att sätta fast de magnetiska ögonfransarna på eyelinern – klart! Den är hållbar och kladdar inte, utan det är bara ett snyggt och fräscht resultat att räkna med.

3. MAC Cosmetics Lash

MAC Cosmetics Lash

MAC har många bra produkter och självklart har de även lösögonfransar av bra kvalitet, konstigt vore det ju annars. Just dessa fransar kan du forma och smycka precis hur du vill och då de är tillverkade för hand så får du det bästa resultat du kan drömma om.

De ger en intensiv effekt vare sig du är sugen på en dramatisk look eller en med nedtonad vardagslook. De passar för alla tillfällen, så du kan ha samma fransar på jobbet som när det är lite mer party i görningen.

4. ARDELL Studio Effects Demi Wispies

ARDELL Studio Effects Demi Wispies

Här har vi lite mer dramatiska lösögonfransar som passar för lite mer särskilda tillfällen. De är perfekta för fest, bröllop och andra spännande äventyr. Detta är med andra ord lösögonfransar som du kan ta fram när du ska iväg på någon festlig tillställning så kan du använda dig av mer “naturliga” lösögonfransar till vardags.

De är återanvändbara och de är mycket enkla att applicera. Med dessa lösögonfransar är du på den säkra sidan vad gäller glamour, så mycket är säkert. Känner du att du behöver lite extra piff och lite extra pigghet till ansiktet så är detta jättebra fransar.

5. Ardell Duo Eyelash Adhesive Brush On

Ardell Duo Eyelash Adhesive Brush On

Detta franslim från Ardell passar jättebra för dig med känsliga ögon i allmänhet, vilket innebär att det passar exempelvis kontaktlinsbärare. Det innehåller vitamin A, vitamin E och vitamin C och dessutom är det på det viset att limmet är helt utan latex.

Om det är så att du i vanliga fall har problem med limmet till lösögonfransar ska du satsa på detta. Det är betydligt mer bekvämt än vanliga lim och det går inte illa åt dina ögon.

Det kommer med en ultratunn pensel för att göra appliceringen enkel, snabb och precis.

6. Salon Artisan 3D Silk Lash Firenze

Salon Artisan 3D Silk Lash Firenze

Med dessa härliga lösögonfransar får du fylliga, voluminösa och eleganta fransar som är vackert markerade utan att det blir för mycket av det goda. Det blir ett fint resultat som funkar såväl till vardags som till fest.

De är tillverkade av mjukt syntethår och de har avsmalnande toppar för att det ska bli en naturlig finish. Det är härligt med all den volym de ger – har du inte särskilt mycket naturliga fransar så kommer dessa att passa dig perfekt.

7. Kiss Diva 01 W/Glue

Kiss Diva 01 W:Glue

Dessa lösögonfransar är tillverkade av naturligt hår och de formar sig väldigt lätt och har ett tunt fäste. Detta gör att fransarna känns väldigt naturliga och de finns i olika varianter så att alla ska kunna hitta sin favorit.

Du får med lim när du köper fransarna och de är väldigt lätta att limma fast. Vare sig du vill använda dem till vardags eller om du vill använda dem vis speciella tillfällen så passar de perfekt.

Du kan återanvända dem och de passar även dig som har linser. Vill du så kan du klippa till fransarna och det är bra då det innebär att du kan få dem att passa din ögonform.

8. NYX Professional Makeup Wicked False Lashes

NYX Professional Makeup Wicked False Lashes

Med dessa lösögonfransar är det enkelt även för nybörjaren – de är nämligen väldigt enkla att applicera och dessutom finns de i flera olika varianter. vare sig du är ute efter naturliga och tunna fransar, eller om det är mer drama och volym du är ute efter så kommer du att hitta rätt med dessa fransar.

De är tillverkade av naturligt hår och de ger därför en mjukare känsla än fransar i syntet. Oavsett vilka lösögonfransar från denna serie du väljer kommer det att bli ett djupt och intensivt resultat som gör att du kan gå från trist vardag till läckra fransar på ett kick.

Att tänka på inför köp av lösögonfransar

Först och främst är det viktigt att komma ihåg att det finns massor av olika varianter av lösögonfransar. Detta innebär att man alltid kan hitta exakt rätt, så man behöver inte bara “nöja” sig med vilka fransar som helst. 

Det går ofta att återanvända lösögonfransar och det är väldigt klokt att göra det. Om du bestämmer dig för att återanvända dina fransar så ska du förvara dem på ett hygieniskt sätt och du ska också komma ihåg att tvätta dem med alkohol eller liknande. Detta kan man enkelt göra med hjälp av en tops. 

En annan sak som är viktigt att komma ihåg är att det inte behövs mascara när man använder sig av lösögonfransar. Om du skippar mascara så räcker fransarna längre, men vill du ha mascara på dina egna fransar innan du applicerar lösögonfransarna så går det bra. 

Frågor och svar

Hur fungerar lösögonfransarna?

Lösögonfransar är inte svårt att använda, utan de fungerar på ett mycket enkelt sätt. Först och främst ska du testa längden på fransarna genom att lägga dem mot din egen fransrad. På så sätt ser du snabbt om längden passar dig, eller om du vill klippa till dem. 

Efter att du har fixat lösögonfransarna i rätt längd är det dags att måla med eyeliner och eventuellt att böja till dina egna fransar. Därefter är det dags att lägga på limmet i ett tunt lager. Låt det sitta i cirka 30 sekunder innan du fäster lösögonfransarna. Klart! 

Hur tar jag bort lösögonfransarna?

Det är väldigt enkelt att ta bort lösögonfransar – det är bara att dra försiktigt så följer fransarna med. Limmet följer oftast med när man drar, men får du rester kan du enkelt ta bort det med vanlig makeup-remover. 

Hur länge håller fransarna?

Lösögonfransar kan man använda många gånger utan att de blir slitna eller dåliga, så det är väldigt prisvänligt med lösögonfransar när man köper bra kvalitet som håller länge. 

Beroende av hur ofta du använder dig av lösögonfransar så håller de mer eller mindre länge. Om du har på lösögonfransar dagligen så får du naturligtvis räkna med att köpa nya oftare. 

Vad gäller hur länge lösögonfransar sitter fast så är det på det viset att de sitter fast tills dess att du tar bort dem. Ju bättre lim, desto bättre sitter de och detta gäller naturligtvis för fransarnas kvalitet också – ju bättre kvalitet det är på fransarna, desto längre sitter de plats. 

Hur har vi testat produkterna?

Vi som har testat dessa lösögonfransar är 10 personer och vi har testat varje produkt flera gånger vardera. Vi har testat varje set av lösögonfransar både till vardags och till fest för att se hur de funkar med olika sminkning och stil. 

För att kunna ge er ett bra testresultat har vi testat både hur bra de sitter på ögonlocket och hur snyggt resultat de ger. Vi har också sett till att kolla hur bra de tålde att tvättas. 

Sammanfattning

Lösögonfransar är kul både till vardag och till fest och dessutom är det på det viset att de ger ett lyft som gör att man känner sig piggare och fräschare vilken dag som helst. 

Det finns, som ni kan se ovan, många varianter att välja mellan. Det är med andra ord så att det finns ett par lösögonfransar för alla – det är bara att hitta sina favoriter.