Smink

Bästa Ögonbrynspennan 2024 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Med en bra ögonbrynspenna är man säker på att ögonområdet får den bästa looken och det är såklart viktigt. Oavsett om man använder mycket smink, eller om man endast sminkar just brynen så vill man såklart ha perfekta ögonbryn. 

Det är enkelt att få till välsvarvade, fylliga och läckra ögonbryn idag. Det har nog aldrig varit så lätt som idag. Det har varit en stor trend under en längre tid där fokus legat på just ögonbryn, så det finns mängder av bra ögonbrynspennor och andra ögonbrynsprodukter på marknaden. 

Precis som med exempelvis setting spray, foundation eller någon annan vanlig produkt så slåss de olika märkena om att ta fram den allra bästa produkten. Det gör att vi får det bästa av det bästa att välja mellan. 

Det bästa är att det ständigt uppdateras med nya ögonbrynspennor – det finns helt enkelt en ögonbrynspenna för varje smak. Det gäller bara att hitta sin favorit. Ta dig en titt i vårt test nedan för att hitta just din favorit! 

1. Brow Gal Skinny Eyebrow Pencil

Brow Gal Skinny Eyebrow Pencil

Superstjärnornas “ögonbrynsfixare” Tonya Crooks ligger bakom denna ögonbrynspenna och det innebär såklart att det är hög kvalitet på varenda penna. Just denna produkt har funnits i nästan 15 år, så den är väl beprövad av såväl proffs som av oss vanliga dödliga.

Du kan enkelt hitta den exakta nyansen för dig och din hårfärg. På det viset blir det lätt att få ett naturligt och fint resultat. Du kan välja mellan färgerna black, espresso, chocolate, medium brown, taupe och blond.

Brow Gal Skinny Eyebrow Pencil har en hård tipp som skapar ett fint intryck av riktigt hår. Det är alltså den typen av ögonbrynspenna som ger ett naturligt resultat både vad gäller färg och finish.

Formulan är både vatten- och svettresistent och dessutom har den en inbyggd vässare. 

Du kan kolla in denna video som beskriver produkten steg för steg här. Detta är ett lätt sätt att förstå hur just denna ögonbrynspenna ska användas.

2. Max Factor Brow Shaper Ögonbrynspenna

Max Factor Brow Shaper Ögonbrynspenna

Detta är en mycket prisvärd ögonbrynspenna som kommer med en praktisk borste i ena änden. Det är alltid en fördel när det följer med en bra borste då det är bättre än att krångla till det med en extra produkt.

Den finns i tre olika nyanser, vilka är deep brown, brown och blonde. Dessa nyanser passar inte för de ljusaste eller mörkaste, men de passar er som är lite mittemellan vad gäller hårfärg.

Formulan är mjuk och byggbar och detta ger ett jämnt och fint resultat. Den är även härligt följsam och det gör att man enkelt kan få det resultat man vill ha. 

Den smala toppen underlättar precision vad gäller formning av ögonbrynen, så det är en penna som är bra såväl för nybörjaren som för dig som har mer vana av att sminka dina ögonbryn.

3. MAC Cosmetics Shape & Shade Brow Tint

MAC Cosmetics Shape & Shade Brow Tint

Denna 2-i-1-penna från MAC är det perfekta valet för dig som vill ha den perfekta kombinationen av fast och flytande formel. Den ena änden har en tunn pensel som du kan använda för att fylla i glesa ögonbryn med. Den andra änden används till att fylla i och definiera dina ögonbryn – perfekt blandning, med andra ord.

Brynen hålls på plats med hjälp av vax och detta vax hjälper också till att mjukgöra dina ögonbryn. Finishen är en fin och naturlig finish samtidigt som den är hållbar tål både fukt och vatten.

Dessutom är detta en ögonbrynspenna som är mycket enkel att använda. Det gör att den passar alla, vilket även inkluderar dig som inte har så stor vana av att använda ögonbrynspenna sedan tidigare.

4. Loreal Paris Brow Artist Xpert Ögonbrynspenna

Loreal Paris Brow Artist Xpert Ögonbrynspenna

Med denna ögonbrynspenna får du naturligt definierade bryn med hjälp av dess triangelformade spets. Den finns i ett flertal olika nyanser som gör att du enkelt kan hitta din perfekta match.

Den är enkel att använda, det är bara att följa dessa steg:

  • Skapa form med spetsen av pennan
  • Fyll i ögonbrynen med bredden av pennan
  • Använd borsten för ett jämnt och naturligt resultat

Det är praktiskt att man inte behöver vässa pennan och det är också mycket bra att det är en mjukare konsistens på pennan. Det gör att man slipper trista streck som hamnar fel och som sedan är svåra att ta bort.

5. LashFood BrowFood Ultra Fine

LashFood BrowFood Ultra Fine

Detta är en ögonbrynspenna som passar dig som har sönderplockade bryn och vill återskapa ditt forna jag. Den passar även för dig som har tunna eller glesa bryn och som vill ha lite mer “studs” i brynen.

Detta är nämligen inte bara en ögonbrynspenna vilken som helst, utan den ger både näring och tillväxt till dina bryn. Du får med andra ord både fina bryn för stunden och hjälp på traven att få naturligt fina bryn.

Ögonbrynspennan från LashFood har två nyanser i ett, vilket gör att det är lättare att få ett naturligt resultat.. De två nyanserna finns på vardera sidan av pennan och detta ger jämnt färgade och fylliga bryn. Du kan välja mellan ett flertal olika nyanser. 

Det är också en av de tunnaste ögonbrynspennorna på marknaden för ett så naturligt resultat som möjligt.

6. MAC Cosmetics Veluxe Brow Liner

MAC Cosmetics Veluxe Brow Liner

Med denna ögonbrynspenna får du en penna som både fyller i, formar och definierar dina ögonbryn i ett nafs. Du kan välja mellan ett flertal olika nyanser så att du kan hitta rätt för just dig.

Den har en härligt pudrig formula som är både matt, sammetslen och fyllig. Det finns en borste i ena änden och med den härliga konsistensen på pennan + den bra borsten så får du ett kanonfint resultat.

7. Giorgio Armani Beauty High Precision Brow Pencil

Giorgio Armani Beauty High Precision Brow Pencil

Armani har ett flertal olika skönhetsprodukter som är av bra kvalitet och detta är en av dem. Detta är en ögonbrynspenna som har vattenfast formula och som ger hög precision.

Den skruvbar med en tunn och fin spets för precis applicering och fint resultat. Vi gillar också att den kommer med en kam i ena änden då det innebär att man enkelt kan forma brynen så som man vill ha dem.

Pennan finns i olika nyanser, så det är bara att välja den som passar just dig bäst.

8. Nyx Professional Makeup fill & fluff eyebrow pomade

Nyx Professional Makeup fill & fluff eyebrow pomade

NYX har ett flertal olika ögonbrynsprodukter som är av hög kvalitet och detta är en av dem. Detta är en penna som ger “boy-brow”-look, vilket innebär att  beskrivningen av denna ögonbrynspenna som ögonbrynens “boyfriend jeans” passar perfekt.

Den gör det lätt att bygga upp önskad volym, så du kan ha den även de dagar du känner för mindre “fluffiga” bryn. Den kommer med en söt liten borste och i många olika nyanser så att du kan fixa till brynen precis så som du vill ha dem.

Hur har vi testat produkterna?

Vi är 10 personer som har testat dessa produkter. Vi har alla testat alla pennor som är med i testet och vi har naturligtvis olika bryn från början. Vissa i testet har fylliga och mörka bryn, medan andra har glesa och ljusa bryn. Sedan har vissa i testet såklart även bryn som hamnar mittemellan med medium bryn vad gäller både färg och täthet. 

Frågor och svar

Vad är en ögonbrynspenna?

En ögonbrynspenna är en sminkprodukt som du använder till dina ögonbryn. De är till för att fylla i glesa bryn, för att göra ljusa bryn mörkare i färgen och för att forma och ge snygg “karaktär” till ögonbrynen. 

Hur vet jag vilken färg jag ska välja?

Den regel man kan använda sig av när det kommer till färg på ögonbrynspenna är att blondiner ska ha en till två nyanser mörkare än hårfärgen och brunetter ska ha en nyans ljusare än håret. Rödhåriga passar bra i kalla bruna toner och svarthåriga passar fint i chokladbruna ögonbryn. 

Är ögonbrynspennor vattenfasta?

Vissa ögonbrynspennor är vattenfasta, medan andra är betydligt mycket sämre när det kommer till hållbarhet. 

Sammanfattning

En ögonbrynspenna är guld värd då den hjälper till att skapa perfekta bryn. Vissa behöver mer hjälp på traven vad gäller att forma och fylla i sina bryn än andra, men de flesta behöver någon form av ögonbrynsprodukt för att brynen ska komma fram i sitt bästa ljus.